69150
-
good luck XD én midig a festésen vérzek el... -
geo91 #57415 tegnap megvettem életem első makettjét
valami jó tanács mielőtt nekiállok? :D -
Köszönjük,távozhatsz is -
BorsodiRCmodell #57413
http://borsodircmodell.hu -
BorsodiRCmodell #57412 [img]https://media.sg.hu/forum/posts/2010_10/banner_brmf.gif[/I
http://borsodircmodell.hu -
TheObi #57411 Sziasztok!
Ne haragudjatok, lehet kicsit off, de:
Bérmakettezést vállalok!
Konkrét információért írjon e-mailt!
Elérhetőség:
[email protected]
Üdv.
Gergő -
blackshark #57410 Kössz!
Sikerűlt! -
-hagyod tovább száradni
-erősebb ragasztót használsz
-ha nem olyan picik az alkatrészek akkor egy tengelyt raksz bele(kifúrod egy picit a kerékagyat és a felfüggesztés csonkját is én teszel bele valami vékony fém rudat és úgy ragasztod) -
blackshark #57408 Üdv!
Van 3 perülő makettem. Egy Academy F4F-4 Wildcat, egy Academy BF-109E3/4 és egy Italeri Macchi MC.202.
Az lenne a problémám, hogy a BF-109 kerekei 8óra száradás után se! marad meg, tehát összecsuklik a kereke. Súlyelosztás jó, mindent leellenőriztem és beállítottam. Egyszerűen nem képes megállni a kerekein. Valahogy lehet orvosolni? :S -
érdekesség: ---1---
---2--- -
Köszi:)
Igen,a makettezés velejárója:D Vannak nálam ezerszer elvetemültebb arcok,pl ismerek olyat akinek 2 ruhásszekrény van külön a bontatlan maketteknek
És így igaz,nem mindig van kedve az embernek makettezni..van,hogy eltelik akár 1 hónap is úgy,hogy nem maketteztem,és nem is hiányzik,de van,hogy már 1 hét után hülyét kapok,hogy csinálhassak végre valamit:D -
vass17 #57405 
Tökéletes... és az a fényezés 
A gyűjtési mánia sajnos a makettezés velejárója, jó is, hogy ha be tudod őket fejezni... Az a baj, hogy nem mindig van kedve az embernek hozzá, így nekem is kb 5 makettem áll félkészen és azt se tudom, hogy elkészül-e valaha a kb. 600 darabos M1A1:D -
Hát nevezzük úgy,hogy vásárlási kényszerből 
Régóta vásárolgatom őket,és így összejött már jónéhány. Mindig akadt 1-1 jó vétel,meg ugye volt egy olyan szép korszak amikor a dollár 150 körül járt,nem pedig ott ahol most (igaz most egy hét alatt kb. 20 forintot ment le) gondolom nem kell magyaráznom mennyire érte meg kintről rendelni. Legtöbbször mindig csak egy makettet veszek egyszerre,de például az előbb említett időszakban volt,hogy három makettet rendeltem,mert megérte:D Eredetileg csak kettőt akartam venni,de a harmadik annyira olcsó volt,hogy hülyeség volt nem megvenni,így beraktam azt is. De azért az utóbbi időben próbálom kicsit visszafogni magam,muszáj
-
ha szabad kérdeznem
neked honnan van ennyi maketted, főleg olyanok amik félkészek meg el nem kezdettek?
nagy tételben veszed, vagy csak felhalmozódott?
-
A szélvédővel szerencsém volt,mert az első összerakáskor nem ragasztottam be,nem volt rá szükség. A sötétítő fólia miatt meg tudott "ragadni" a kasztni belsejében,úgyhogy csak beraktam,és a beltér meg a többi a helyén tartotta. De ha ragasztva van az sem okoz feltétlenül gondot,már van gyakorlatom a szétszedésben,jó pár régebben épített makettem már a múlté lett,mert később nem tetszettek,és szétszedtem őket,mondván újraépítem sokkal jobban,aztán persze még rosszabb se lett belőlük:D Ha nagyon utánajárok a GTV az első sikeres újraépítésem.
Az AE86 egyelőre nincs betervezve,így is milliószám van a félkész autó itthon,örültem,hogy a GTV-nek hála 1-el sikerült csökkenteni ezt a számot
-

Nagyon tetszenek a munkáid.
Am hogyan sikerült szétszedni? (pl a szélvédők nem ragasztva vannak? )
Am az Ae86 nak mikorra várható hogy nekiálsz?
-
De fasza,hogy nem látszanak a képek...
Katt
-
Sziasztok!
Régen nem jelentkeztem kész munkával,most egy kicsit megtöröm ezt a jeget :-)
Közületek páran bizonyára emlékeznek még arra,hogy anno építettem egy Alfa GTV-t..körülbelül 3 éve.
Aztán később mikor újra elővettem,láttam,hogy valamiért teljesen elvesztette a fényét,és már a színe,meg úgy az egész nem tetszett annyira,mint előtte. Szétszedtem,és az összes festéket levakartam minden alkatrészéről,mondván,hogy akkor most újraépítem. Ezután ismét kb. 1 évet pihent a dobozban,egészen mostanáig :-)
Találtam egy színt ami nagyon frankó az autón,sőt egy pöpec felnim is pont volt alá,úgyhogy nekiestem :-)
Teljesen gyári maradt az előbb említett felnicserét,és a smoke-olt hátsó lámpákat leszámítva. Ezúttal szerintem sokkal jobban sikerült mint elsőre,nekem legalábbis jobban tetszik,remélem ti is így lesztek vele :miaz:
És akkor eleget dumáltam,íme a képek
Így nézett ki régen:
És most így sikerült:
-
Ott írja a nevét az elején bazz:D
super domo-kun:D
Jah,a skyline-t ismerem,durván jól csinálta meg az arc -
ez kicsit jó:
-
nemtom, énis láttam már pár helyen .
szentem vmi japó eredetű lehet, meg ebben az ae86 os videóban is.
-
Ennek a figurának mi a neve amúgy?Láttam már sok helyen -
Hát ez mekkora kép:DDD -
Kösz.
-
Revell
-
ti milyen ragasztót használtok ?
-
Ha megtalálom beírom a kódot;) -
Ok! Keresek, de ha megtalálod, azért szólj léci. Köszi! -
Elvileg a kupakján rajta van de most nem tudom hová hánytam el,ha megtalálom beírom neked a kódot 
De a festékek kupakja mindig olyanra van festve mint maga a festék,szóval keress olyan színűt mint az alfa -
Köszi! Szerintem én is kipróbálom. Tetszik ez a szín. Van valami színkódja? -
Köszi!
Igen,ez műanyag alapozó,rá is van írva a dobozára, "plastic primer"
Direkt műanyagra valót is kerestem,már hónapok óta nem kaptam a közeli háztartásiban,aztán végre egyszer bementem és ott volt ez. Elég sötét színű,de nem okozott még gondot,és tényleg gyönyörű alapréteget ad,főleg ha 2000-essel utána átcsiszolja finoman az ember.
A hacsiról nem sokat tudok neked mondani mivel nem volt még meg a készlet,de ahogy látom a fujimi "sötét korából" való,amikor elég egyszerű,elnagyolt készleteket gyártottak még. Nem feltétlenül rossz,de túlzottan sokat ne várj tőle,kezdő makettnek mondjuk ideális.
Nekem az Aoshima féle hacsi van meg,de ez egy egészen más történet,gyönyörűen és részletesen kidolgozott makett,még a lámpák is nyílnak-csukódnak. Anno mikor még nem 200++ volt a dollár hanem 150 körül,akkor vettem luckyról,asszem postával volt kb 4-5ezer ft.Jó vétel volt.
A termék ára nem feltétlenül függ össze a postaköltséggel,inkább a súlya. De ha pl hobbysearch-on kosárba rakod a cuccot akkor még a kifizetés előtt asszem meg tudod nézni mennyi lesz rá a posta. Egyébként olyan 1500-2000Ft körül lesz. -
nagyon szép, grat 

de am ez "műanyag alapozó" ?
A #57373 tudnál nekem mondani róla vmi véleményt, meg hogy kb mennyibe lesz mire kiszállítják?
szall 2000huf a termék ára, kb mennyire számíthatok kiszállításkor? -
Viccesen fog hangozni,de teljes mértékben "háztartásibótos" festékekkel készült a fényezés:)
Alapozó - Prisma Color
Szín - Prisma Color
Lakk - Dupli Color (ugyanilyen a doboza csak átlátszó kupakkal,arról nem találtam képet)
Ezen kívül tamiya waxot és Polishing Compound-ot használtam a polírozáshoz. -
Király a fényezés! Milyen festéket használtál?
-
Jók lesznek,tetszik mindkettő!Szép fényesek:)
Én is olyan felnit raktam a készülő alfám alá,mint te az Evo alá
-
Bocs tényleg, elég bitangpusztulatosanfos képek xD
-
Nah rég nem postoltam képet mert... csak.
Mobillal van készítve ez is. adatkábel vadászat után lesz jobb is.
evo x
Héromból 1 AE86 minnyá 4-ből, mert az már a postán van külföldiából xDD -
"ecsettel szép karbon mintát" 

talán airbrush al, meg nagyon finom hálóval, amugy meg legegyszerűbb a matrica, más kézi mód szentem nincsen. -
sziasztok!
tudna valaki segítséget ill. tippet adni arra hogy, hogy lehetne ecsettel szép karbon mintát csinálni?
vagy esetleg egy link valami tutorialhoz? -
nekem van Fujimi 2 ajtós, elég buta egy két helyen, de alapjában véve nem rossz...
a kipufogódobot ledobtam róla, mert az sztem gusztustalan, de alapjába véve jó. A beltér pontatlanabb, mint az Aoshima-é. Ha fehérre akarod festeni akkor ajánlom a modelMaster classic white-ját, fehérhez képest egész jól takar. Az se a legjobb minőség viszont nem is a legrosszabb.