69150
-
-
Olyan 2,5 méter magasnak felel meg.
-
várom -
Elkezdtem egy Adóba Lászlós kőfalat, ha megszáradt dobok be képet. -
raptor22 #59853 Itt nem a bonyolultsággal van gond, hanem h mütyür, de nagyon:)és erről még hiányzik 1 kis kar...gondold el h az mekkora lehet. Kicsit bántam, hogy mért nem 1/48-ba építem meg ezt, ott azért minden nagyobb:) de egyre jobban tetszik így 72-ben:) -
Nem nehéz, csak türelem kell hozzá. Én csináltam már. -
Én pár éve egy USS Constitution vitorlást kaptam és kezdtem el megcsinálni (még anno ide is raktam be pár képet róla), de a kötélzetnél elvesztettem a türelmem, azóta félkészen úgy áll. Ahhoz 6 kéz kéne minimum, megszámoltam. :) -
Nagyon profi könyv sok ötlettel. Teljes dioráma építés A-Z -ig. Nyelvi nehézség nincs, mert kínai XD.
Diorama Perfection -
Törmelék készítés: -
raptor22 #59848 Nem, nem, csaltam 1 picit:)lehet kapni kiegészítőként fémből készült színes maratást. + ehhez volt még sima papírra kinyomtatott színes kis képek. A 2-t pedig összejátszod h a papír alapú kép megy alulra és erre jön rá a fém alkatrész, úgy h az előre "kivágott" résen látszódjék a kijelző:)
Ha szintet lépek, akkor legközelebb festeni fogom:):P az a Level 100:) de az még messze van:)
Köszönöm a többieknek a biztatást:) -
Azt a mindenit! Ezt az apró alkatrészt te így kifestetted?
-
Még nincs kész teljesen!
Megy még rá eg ypár alkatrész+fényezés!
-
Üdv!
Megcsináltam az egyedi nyeregtartómat:)
Vélemény jöhet:)
-
Kferro #59844 Minek neked mikroszkóp? A szemed helyén nem az van? :D
Nagyon szép munka, csak így tovább! -
Igazi mikroműszerész. Gratula nagyon szép munka. -
Igazi zsebműszerész vagy! :D
Pofás! -
raptor22 #59841 Még vmi, ez a rész 10db-ból áll:P:) -
raptor22 #59840 Épül a 72-es F-16. Kabinból a műszerfal készült el, többi szárad. Vennem kell egy mikroszkópot:)
-
De a só szemeket kell szerintem beleszórni a nedves felületbe, nem csomókat csepegtetni. A különálló só szemek finomabb lepattogzást hoznak létre. -
Itt próbáltam ki a sós módszert:D
Revell rozsda alap és egy barnás máz.
De módosul. -
Igen a tetőn érdekes a lepattogzás. Ill. hogy mitől van. -
A makett falában méréseim szerint 3 méretű tégla van, az egyik fajta a boltívnél jól látszódik. A másik kettő pedig a ugye a vakolat mellett látható. Ezeket én még meg fogom csiszolgatni, mert ezt a modell gyurmát nem tudtam szépen elvágni, meg még ki sem száradt rendesen. Nem lesz ennyi tégla, csak most úgy rádobáltam:D
Ám most már annyira felidegesítettetek ezzel a törmelékkkel, hogy elmegyek őseimhez és tuti szétverek/ledarálok egy blokkot! :D
Ráadásul ennél a képnél százszor jobb lesz! Világbajnok leszek vele!:D
Makettinfon Indiana73 kolléga javasolta, hogy dolgozzam át a hirdető tetejét, szal pápá Mil Mi 24 :D -
Értem én, de türelem! -
Lehet ezért jobb rendes téglát széttörni. Esetleg pár darabot megreszelgetni, hogy ne csak szabálytalan csorba szélű tégla legyen, hanem szabályos is. -
Kferro #59833 Alakul.
De.
Nekem bajom van az általad készített téglák méretével. Valahogy nagyobbnak tűnnek, mint a házfalban lévők. Márpedig ha abból származnak, akkor legyenek is olyanok. :)
A másik, hogy ezek a téglák nagyon simák. Nézd meg ezt a képet:
Látható, hogy össze vissza vannak törve. -
Zsííír
-
raptor22 #59831 Így a tuti!!:) Por és még kis törmelék rá ahogy Garand írta és szuper lesz! Esetleg pár darab fa még mehet rá, ha már az ablakkeretből hiányzik, meg a tetőszerkezetből. De ez már csak tényleg kukacoskodás v mi:) Hajrá:) -
ÉLJEN,ÉLJEN kis por és törmelék és jó lesz! -
Plussz téglák:
Lesznek még üveg darabok. Megcsinálom a másik ajtót is. Megpróbálok egy csatorna darabot és néhány deszkát. -
Valami olyasmi lesz. -
Ma csináltam modellgyurmából, terrakotta színűből egy szatyor téglát:D -
Ejj, ez pompázatos!! Ilyen csuklóssal járok reggel melózni. -
Lesz esetleg sorozatgyártás is?
-

Nagyon tetszik! -
Igen, 0-ról készült, egy jó barátommal közösen terveztük meg, és hoztuk létre az alkatrészek mester darabjait, ami alapján már ez a busz is összeáll. Gyanta, némi sztirol, fotómaratott alkatrészekből áll össze, a szélvédő pedig vákuum húzással készült. Ez utóbbi még nincs a képeken. -
Hú ezt láttam már makettinfon is. Te csináltad nulláról?
-
Sziasztok, egy kis buszozás, igaz, még erősen félkész, a ráhányt kiegészítők is csak a kiállítás miatt lettek rádobva.
-
Sőt, tegnap rájöttem, hogy a gyermekeim döntik magukba a calcimuscot, ami ilyen papírvékony üvegfiolában van, így abból szórok üveg törmeléket rá. -
Nagyon jó ajándék! Az egyes meg van nagyon alapos. -
Karácsonyra előre megkaptam a feleségemtől Adóba László 2 könyvét a városi és a természetes dioráma építését. Hát pofon egyszerű és látványos dolgok vannak benne! Átalakította az egész dioráma elméletem!