69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    ez szar...utálom az ilye aggastyán gépeket...
  • Glpetyus
  • DJ Skyline
    ütött-kopott szanaszéjjel b*szott repülő....de k*rva jól néz ki!
  • Glpetyus
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    Jóreggelt

• DJ Skyline
    ez
    felni olyan mint a BBS...azok csinálnak ilyen típusukat....
  • geronimo77
    Vazzz! Tegnap nem tudtam beírni. állandóan azt írta ki hogy a kiszolgáló nem található miután beírtam a szoveget és rákattintottam a MEHET-re. Utána már az oldal sem jott be. 10-20 perc után már bejott az oldal de minden kezdodott elorol.
    Itt a merci átalakítás meg a felni:

Még nincs kész kell rajta egy kicsit csiszolni meg a csavarokat megcsinálni.

• Puntigamer
    ez is egy lehetőség :)
    de sokmindent még nincs fényképezni rajta, majd ha elkezdtem összerakni...
  • Seaweed
    Vagy fenykepezz meszebbrol es zoomolj!
  • Puntigamer
    nem az, hanem hogy más árnyalat...
    azon problémázom...
    AZ X-esek Tamiyasok a túloldal pedig humbrol, szal a nagyja megvan, de az a pár ami nincs meg... lehet megveszem akkor majd azokat...

X2 - 22 /G/ White
    X6 - 18 /G/ Orange
    X11 - 11 /Me/ Silver
    X18 - 85 /S/ Coal Black
    X19 -
    X26 -
    X31 -
    X32 -
    XF1 - 33 /M/ Black
    XF2 - 34 /M/ White
    XF3 - 99 /M/ Lemon
    XF16 - 11 /Me/ Silver
    XF19 - 64 /M/ Light Grey
    XF56 - 56 /Me/ Aluminium
  • DJ Skyline
    én humbrollal festek mindent...semmi probléma vele...
  • Puntigamer
    akkor azért fényképez ilyen szarul? :)
    nem tom hol van...
    Különben szar gép... Samsung, és csak 1.3 megapixelt tud...
  • CSOCSO
    haver.. a makro gombot talald mar meg a fenykepezodon :)
  • Puntigamer
    micsoda párbeszéd :)
    nem olvasom végig bazz :)
    rohadt sok, lusta vagyok olvasni, na mind1
    kérdés:
    Tamiya-nál... a festékkódok, mások mint a Humbrolnál vagy revelnnél...
    Aki Tamiya-t rakott össze, az megvette a festékeket, vagy hasonlót használt?
    Mert most ott vagyok, hogy nem akarom elkezdeni a 350z-t csak ha megvan az összes festék...
    csakhogy 500ft egy üveg tamiya...
    és legalább 20 szín kell, meg van olyan szín, ami csak 1x kell, szal nincs kedvem kiadni ennyi zsét...
    lehet azt teszem, hogy csak a "különleges" színeket veszem meg a tamiya-ban, pl a fekete- az bően jó lesz a humbrol is...
    mert ott csak fényes+mat van, szal sok lehetőség nincs, de pl egy narancssárga színnél...

5let?
  • Seaweed
    Hat a szoban forgo ket darabot 91-tol 94-ig gyartotta csak a Fujimi. (Az egyik 91-es kiadas a masik 94-es pont a kettobol)
  • DJ Skyline
    ehhh..96ban....pedig akkor volt még minden...ma meg már...kereshetsz egy ritka darabot ami még akkor gyártva volt--...
  • Seaweed
    Fujimi volt an agy kedvenc mig gyarott repulot (azota szinte csak autot gyart...sajnos), foleg mert o gyartott 1/72 ben (szinte)minden kiadasban Mig-21-est!
    Ritkasag volt mar 96ban is! (azota is varja ket Fujimi Mig-21 (SMT es PF) az elekeszuletet..dobozban vannak..es nagyon orulok neki hogy anno be tudtam szerezni (mar 96 ban is protekcioval "hoztak" nekem))
  • Seaweed
    Szerintem a japan es mas tavolkeleti (pl koreai Academy) kittek a nagyon jok...persze dragak is...
    Pl most nagyon bejonnek a Trumpeter kittek..nagyok (1/48 meg 1/32), reszletesek, szepek, jok....es nem utolso sorban megfizethetoek! (egy 32-es Mig pl 10K alatt van..mig egy Hasegawa 32-es eseteben orulhet az ember ha 15-20K bol megussza!!)
  • Seaweed
    Nah jah..francia..ezert szinte csak a franci gartasu (eredeti) gepei jok.. pl Mirage.. az is inkabb 48-ban.
    (Anno fraciaorszagbol hoztam egy franci nyelvu ottani makettezos ujsagot, es hat..khmm kib@sz jok ..de csak a "hazai" tipusok)
  • DJ Skyline
    én még a Hellertől megyek falnak...az mekkora szar b*zd meg...hihetetlen...
  • Seaweed
    Hobby Craft anno arrol volt hires hogy az egyik elso makett gyarto volt (eredetileg a klisek kanadai cege voltak..aztan vagy 1000x gazdat cserelt a ceg meg a klisek is).
    Nagyon elnagyolt es reszletszegeny, sok esetben feltetelezeseken alapulo makettet gyartott (meg a masodik vilaghaborus gepek is!).
    Pontatalan, nem merethelyes, rossz panelezesu..stb...
    De voltak kurriozum kitjei amik hiresse tettek!
    (akkoriban (60-70-es evek) nyugaton csak Airfix es Hobby Craft volt szinte kizarolag..ebbol is europaban szinte csak Airfix...(ami utobbirol sajnos ugyanazok mondhatoka el mint a HC-rol...(talam mostanaban kezdi kinoni))
  • DJ Skyline
    szerintem azért jó a harcjármű mert diorámában rentgeteg témát fellehet eleveníteni...pláne a második vhs. jeleneteket...kifogyhatatlan ötletdömping...csak kinyitsz egy WWII-s könyvet találsz egy neked tetsző képet benne és kész...csak lekell ülni és meg kell csinálni...
  • DJ Skyline
    nekem van egy stukám össz-vissz,meg van 1-2 selejt...dobozban van egy Ju-88 A4...Hobby Craft csinálta..nem tom láttam már jobb makettet is mint ez a Hobby Craft
  • Seaweed
    Voltak:
    P-51 Mustang
    F-4U Corsair
    P-38 Lightning
    BF-109 Emil
    (Most keszul majd egy regota meglevo Italeri PBJ-1 atalkitva valoszinuleg B-25 H vagy G tipusra, orosz festessel)
  • DJ Skyline
    második világháborús repülők esetleg?
  • Seaweed
    Elsosorbam repulogep most.
    (Regen csinaltam helikoptert is (Apache, Ka-50, UH-1 Huey, Mi-8..), meg 1 db autot (kiprobalvan milyen is az)...1 db Tie Fightert...termeszetesen Dart Vader sajat bejaratu masinajat :))) (ugyancsak proba kedveert)...es foleg repulok...minden jet propp..1/72-ben...)
    Mostani terveim azok, hogy atallok 1/48-ra(mar amit lehet kapni 48-ban..pl most vettem 72ben Yak-23-at mert 48-ban nincs avgy nagyon ritka), es csak repulo, azon belul is orosz gepek.
    Dioramaval is probalkoztam anno (repulo), ezt is akarom most, meg fontolgatom a harcjarmuveket is..de azok annyira nem erdekelnek mint repulok.
  • DJ Skyline
    F-14 Tomcat az egyik legjobb amcsi gép a világon...szép is sokoldalú is...igaz 72' óta van hadrendben asszem...de jó gép...van egy 1/72esem diorámán,meg 1/48as polcon,meg 2db 1/72es selejt...
  • Seaweed
    Jah mondjuk ha az alairasomba levo oldalra elmesz ott a bolhapiacban latott makettek mar jo 6 eve varjak hogy elkeszuljenek...de azokat mar nem hiszem hogy en megcsinalom...kiabrandultam a jenki gepekbol...
    Most mar szinte csak orosz masinak tetszenek ;)))
    (Nah de ez masik tortenet)
    Jah es a most epitett Mig-15 is 6 vagy mar lehet 7 eve megvan..es most kerult sorra....szoval :DD
  • DJ Skyline
    Seaweed te csak repülőket készítgetsz vagy mást is...vagy inkább így kérdezem...milyen maketteket csinálgatsz?
  • DJ Skyline
    nekem nem is tudom mióta megvan egy Toyota Supra makett(Geronimo te tudod mikor vettem tőled???)...tavaly télen lehetett asszem...már nincs sok hátra de már 1-2 hónapja félkészen figyel a vitrinbe...minden kész csak szélvédő kell,a ledeket bekötni,meg még 1-2 finomítgatás...
  • Seaweed
    Leggyorsabb makettem?....hmmm ugy 6.5 eve lehett..egy F-5E Tiger, agresszor festessel: 1 het :)
    Leghoszabb:
    Egy havertol kapott mar osszerakott (rosszul, szet kellett torni..festve se volt, hianyzott csomo alkatresz amit le kellett gyartani...stb.) Tornado volt....2 honap...
    De volt olyan is ami anno a tanulmanyaim (nah jo ez durva..inkabb iskolaba jaras miatt :Ð) miatt 6 honapig keszult :P
  • DJ Skyline
    én most vagyok 17...6 évesen kezdtem el(jó fater mutatgatta meg a legelső makettemet ő csinálta)makettezni...szal 11 éve keményen űzöm...rentgeteg selejt van ez tény(azokat bezacskóztam és beb*sztam a szekrénybe...
  • Seaweed
    (Jo ezekhez mind azert a teljeseg miatt hozzatennem, hogy tobbeves tapasztalatom ugy 6 evvel ezelottre nyulik vissza, mivel kb 6 ev kihagyassal kezdtem ujra makaettezni a honap elejen...szoval lehet mai kittek masok...)
    (Nahmeg aztan csodalkoztam is am a minap! Vettem Humbrol Cementet..es hatalmas pozitiv csalodas kozepette kelett elkonyvelnem, hogy ez bizony mar nem az az anyag mint amit anno hasznaltam (szaradas sebessege nem volt jo..ezert nagyon sok pillanatragasztot hazsnaltam), es igen gyorsan es kivalona (szinte olvasztva) ragaszt!...szoval az elmult evek alatt sokat fejlodott az "ipar"...ha mas nem a ragsztok jobbak lettek ;))
  • DJ Skyline
    hát...kocsik,WWIIs makettek(repülők,harcjármű,hozzá figurák,esetleg lassan már 1 dioráma sem ártana...)amiket csinálok...vagy készítek így szebb...
  • DJ Skyline
    nekem a leggyorsabb makettem tip-top fullra festett minden(Revell Porsche 911 Turbo) félnap alatt készült el...mer annyira gyorsan száradt a festék,meg más dolgom nem volt és kész lett
  • Seaweed
    Nekem is anno egy "oreg" tanitotta meg egy kocsmaban :P
    Tenyleg egy kocsmaban ...ott melozott ;))...azota is halas vagyok Zsoltinak...meg akkoriban tanonc voltam makett szinten (persze ez hulyeseg..mai napig tanulok..es itt aztan tenyleg igaz az a kozhely, hogy "jo pap holtig tanul"..nah de kanyarodjunk vissza:), szoval o muatta meg hogy gyertyanal vagy valamilyen onegos (nem kell nyomni gazt, pl benzines) ongyujtonal jo 3-4 centi magasan kell nagyon ovatosan egyenletes sebeseggel huzni a muanyagot.
    Persze ehhez jo minoseg kell..en altalaban a keretekbol huzom ha kell... de nem mind jo! Vol olyan ami olyan rideg fos volt, hogy melegre osszeugrott es szo szerint eljkezdett pezsegni...fos kemiai anyag volt..
    Tapasztalataim szerint az Italeri kittek anyaga kivalo a huzasra...AMT viszont nagyon fos (ezt onnan tudom, hogy ezidaig 1, azaz egyszal autot epitettem, az is egy AMT Nascar auto volt..es a kerete egy uber fos anyag...)

Szoval ha te az autok koreben mozogsz nem biztos hogy hozzajutsz Italeri kittek keretehez, vagy van pl...ezert szerintem kerj ismerostol hulladek keretet.. azok jok.
    (Kp/Kopro keretek is jok..bar azok talan mer tul lagyak.. Revell se rossz, de talan ridegebb mint Ita...persze kittek kozott is lehet elteres...szoval probalkozni kell..ha szakad valassz masik keretet/muanyagot!)
  • Seaweed
    Hat jah...eloferdul...foleg ha elkezdek kapkodni..olyankor jon hogy "nyugiiiiiiiiiiii"...otthagyom..elmegyek csinalok mast...
    (sajnos ez tobbeves (karos)tapasztalat utjan tanultam meg...hogy nem szabad kapkodni, es siettetni a cucc elkeszultet..(volt olyan makett ami ez az ok miatt zuzdaba kerult meg anno :P))
  • DJ Skyline
    jó neked...én nem tok húzott szálat csin..mindíg "elszakad"...
  • DJ Skyline
    én nekem pont ez a problem..leesik valami a földre(persze mindíg a legkissebb darabok)és nem mindíg találom meg rögtön...ehhh...akkor van szarban az ember...mer ez nem olyan mint a lego hogy vannak tartalék alkatrészek!:))
    volt hogy egy félmiliméteres darabot az asztaltól egy méterre találtam meg...