69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    hy!
    olvastam a Pro MOdellbe a párducos cikket...értékelem a csávó munkásságát de szvsz felesleges összeforrasztani a rézmaratást...pillanatragasztó ugyanúgy fogja...elvégre nem ráncigálni fogom meg fellógatni hogy meddig bírja a rézmaratás...ennnyi erővel a makett alkatrészeit olvasszuk egymáshoz!
  • Seaweed
    up
  • PrasCo
    Ja... jenki cuccban nem utazok. :D Bár van egy tízcentis B-17-esem, de az taiwani gyártmány, afféle tíz-műanyagdarabos típus, szal én arról aztán fel nem ismerem. >) Képeket meglesem, köszi.
    Ma este kicsit átnéztem a panzát, és a reményeim szerint a 3. PcGrn. Hadosztály egyik '42 téli III L-jét próbálom kihozni majd belőle. :)
  • DJ Skyline
    itt van a többi kép róla!
  • DJ Skyline
    pláne Flying Fortress!:);):P
  • DJ Skyline
    ez nem szokás ez kötelező...kóreai rulz!
  • Seaweed
    De amugy semmi baj
  • Seaweed
    (Csondben jegyzem, meg hogy ez egy B-17 Fortress ;))
  • Seaweed
    Ez nem sajat muvem!
    (Szokas "nalunk" itt a topicban, ha latunk netszerte jo kepet akkor azt betesszuk, hogy a torpiek is leshessek!)
    Amugy az "koztudott", hogy en most a Mig-21PF-en dolgozok ;)

• PrasCo
    jézus, mi a bránert műveltél ezzez a szeginy Liberatorral? Beleeresztettél egy sorozatot, majd hasraszállítottad? ;)

Qegyetlen jó lesz.
  • PrasCo
    Pár napos?... :DDDDD
    Hát nemtom. Nekem ez a Revell Panza nem pár naposnak tűnik. :) Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy kisebb maketten kisebb dolgokat lehet elcseszni.
    A lényeg:
    Egyszerűen nem vagyok olyan profi még, hogy egy 1/35-öst szépre meg tudjak csinálni. Nem tudok annyi jó technikát, nincs elég cucc hozzá stb.
    1/35-öst majd építek akkor, ha már azt mondom, hogy zsírul meg tom csinálni. :)
    Egyébként repülőkön kéne tanulni, de mindig bűnbe esek.
  • DJ Skyline

• Seaweed
    Meszpicsaba' reklamoddal bazzeg!
  • DJ Skyline
  • DJ Skyline
    ajánlom a fehér karton lapot...veszel egy szép méretes darabot félbe hajotd és megvan a fehér háttér,alap...ráteszed a makettet és minden ok!:)
    de egyébként széppp!
  • DJ Skyline
    nem csak telken voltam...nem rég jöttünk haza...!:)))
  • Random_
    Pro Modell megvásárolva! :)
    1:35 tényleg jobb!
  • LSL
    Ez klassz.
  • Seaweed
    ebresztoo

Mivan mindenkit tivizik? ...

vagy?

• Seaweed

• Seaweed
    Nah megvoltam a panelfuttatassal, es koszolassal ;)
    (Nem a legkonnyebb ezust szinut fenykepezni...de talan ebbol a 2 kepbol ossze lehet ollozni hogy hogy is nez ki valojaban;))

• DJ Skyline
    én 1/35ben utazom...van egy darab 1/72 Leopard 2es tankom---hát nem egy nagy látvány...igaz 1/35 drágább persze de sokkal részletesebb,látványosabb..vágyam egy FAMO...20.000 Ft...mindent tud...úgy tudom gumi kerekei vannak stb..Tamiya...ha Tamiyát veszel nem nagyon kell kiegészítőt venni...Italeri ennek az olcsóbbik változata...kevésbé részletes és pontos de még építhető...Airfixet,Hellert hanyagoljuk...többet fúrsz,faragsz,reszelsz mint építesz...faternak volt egy szép nagy heller(eladta már bontatlan volt) Bismarckja...hát a hajótestet egymáshoz kellett szorítani olyan ferde volt a 2 oldal...egy kurva nagy hosszú lyuk van ha csak úgy oda teszed...és különben is haverokat is belehet vonni makettezésbe...mostani Pro MOdellbe van egy 111x71 cm alapú, 6 járműből álló(Pz. III Ausf. G, FAMO(!),Steyr Type 1500A/01,Sd.Kfz. 250/8 Stummel, GAZ AA)...és ezt az egészet 7en építették...én ajánlom az 1/35-öt...nem bántásból mondom de az 1/72esek olyan kis pár napos nem sok kihívást jelentő makettek...persze azokon is kell dolgozni,de egy 1/35 sokkal időigényesebb,és munkásabb...
  • DJ Skyline
    igaz én eddig ecsettel festettem(meg is látszik...)...eléggé görcsös végig menni egy tankon,vagy egy autón,vagy egy nagyobb repülőn...de én már vagy 10 éve ecsettel festek...sprayt(nem szórópisztolyt) kb 3x használtam...
  • DJ Skyline
    pár ezer forintér lehet kapni kezdőknek való sűrített levegővel működő szórópisztolyokat...
  • DJ Skyline
    köszi szépen!
  • Seaweed
    Skyline!
    http://modelingmadness.com/others/features/f14page/f14page.htm
  • Seaweed
    Nem ertelek! Miert nem rendelsz netrol? "Mindent szinten-szinte minden"-t lehet venni a neten...
    (en mar nagyonsokszor vasaroltam neten)
  • PrasCo
    Úgy érted, nem kevés pénz kérdése, jót olcsón meg ebben a k.wa megyében nem lehet kapni, hidd el, már mindent föltúrtam. :)
  • Seaweed
    Szoropisztoly csak penz kerdese.
  • PrasCo
    Elnézegettem a képeket.
    Soha nem fogok ilyen szintre jutni... :DDDDDD
    Na jó, hosszú évek, és tanulás után talán... :)
  • PrasCo
    Látványosabb hát, az összerakással nincs gond, a festést most tanulom (már egy éve :)), de nekem sajnos számít, hogy 2000-ből veszek egy 1/72-est, vagy 3000-ből 1/35-öst.
    1/35-ösből 3 cuccosom van, sajnos ezekből csak a Puma festett, ami első festett makettnek nem lett rossz. Egy Tiger-E készült afféle erőpróbaként, meg egy Pak38-as Sd.Kfz 7-es alvázon.

Egyébként én ezzel egy tanácsot fogadtam meg, amit uzólag baromságként értékelek, a "tanács" úgy hangzott, hogy festés nélkül is gyakorold az illesztéseket.
    Hát francokat. Már a legelső makettnél el kell kezdeni a festést, hogy mire biztos kezű legyen a csipesszel az ember, biztos legyen a festékszóróval is.
    Apropó festékpisztoly. Na, ez is egy olyan luxuscikk, amit jobb, ha el is felejtek. :)
  • DJ Skyline
    én is megyek byE!
  • Glpetyus
    Na mindenkinek jóccakát' :)
  • Glpetyus
    ugye a kérdésed inkább olyan költői volt??
  • DJ Skyline
    hmmm...hajduk...ronda és kész!:)
  • Glpetyus
    Tényleg gagyi :(
  • Glpetyus
    De a makettet nem dugni akarom,hanem megépíteni :P
  • DJ Skyline
    meg a bal oldala sem fog rendesen talajt...olyan mintha egy karton tank lenne valójában és nem egy több tonnás über gép...ez tipikus "rátett makett" egy alapra és nem a környezehthez illesztett,,,

télleg' valaki már csináklt harcjármű diorámát és ha igen milyet?
  • DJ Skyline
    és ez most függetlenül harcjárműtől...lehet hajó autó repülő...
  • DJ Skyline
    ééérdekes hogy a jármű jobb oldala nem ér talajt!:)