69150
-
Puntigamer #18782 ja meg lehet hogy egy rx8as is kéne... -
Puntigamer #18781 csácsá
tudsz nekem szerezni nissan 350z-t?
akarok venni újat...
és ha igen mennyiért?
jövő hét végére kéne...
http://www.scaleautostyle.com/350z.php
Meg ha tudsz ilyet is szerválni, az is kéne...
mennyi lenne kb összesen? -
úgy rémlik régen a Tamiya is csinálta, de nem biztos
-
nézd meg az ebay-en ott lehet akad.
USA vagy német
-
Hat akkor marad ebay meg hasonlok..hatha valaki eladja a regvasarol kittjet, amit nemrakott ossze... -

-
Talán van AMT-ben vagy amerikai revell-ben de az fos
-
850 aztan abbol mind1 melyik..de CSi a legtutibb ;) -
Ja a 850-es.
az már nincs. régen gyártotta a Revell
-
melyik az E31?
-
Nekem E31 es E39 BMW-t szerezz plt 
De ha E24 palyaverziot olcsobban tudsz mint amit tegnap beszeltunk akkor az is johet :) -
Nem kell valakinek bevezető áron új Tamiya Subaru?
8500 píz
(A boltokban olyan 11e körül lesz) -
hehe mintha kinaiul beszelnetek:):):) -
Hi,
kb.
Az új Aoshimák elég jók. A régebbiekben van egy két érdekes alkatrész
Én jobban szeretem az Aoshimát mint a Fujimit. Bár most a Fujimi is fejlődik. Árban jobb az Aoshima de Fujiminek nagyobb a választéka.
-
az ar dolog meg azert erdekel mert ugye eddig nekem nem nagyon kellet mas csak egy darab fa amit szepen felfureszeltem leceknek meg egy ket :):)
na majd ha hazakerulnek a modelek a kiallitasrol akkor lehethogy teszek fel egyket kepet:) fater o tortenelmi hajomodeleket csinal azok se roszak:):) -
koszi a segitseget:):)
hat nem tom en eddig amikor anno maketeket csinaltm azok teleg ezeka megveszem a boltban es oszerakom kategoriajuak voltak:)
de anyira tetszenek nekem ezek a tankok hogy szivesen csinalnek enis de engem ami elbatortalanit az a festese pont felek hogy az nem iskerulne jora es hiaba is rakom en szepen ossze ha szarul sikerul a festes akkor cseszhetem az egeszet:(:(
amugy a modelek amiket en anno csinaltamazok mukodokepes modelek szal nem makettek:):)
a hajo amit most csinalok ill most sajna nem csinalo mert nincs ra idom turelmem meg sajna penzem az egy eleg komoyl taviranyitasu hajo:)
FSR tipusu es a vege olyan 100 km/h
mondjuk en atdolgoztam az eredeti rajzot es eszkozoltem rajta modositasokat mert nekem szinten nem versenre kell a model de sajna most nincs penz a motorra meg az adovevore:( szal all a melo:(
de most hogy mar vagy 2 hete nezegetem a topikot ugy megjott a kedvem a makettek hez is hogy iszonyat:):)
amugy engem a harci jarmuvek es a komplett terepasztalok erdekelnenek elsosorban mert azok az eletkepejk nagyon tetszenek amik itt ossze vanak rakva es nemelyiknek annyira el van kapva a hangulata hogy az iszonyat:):)
na most igy hirtelen ennyi:):) -
Elmör #18766 És az árak csak közelítőleg ilyenek, mert a Tamiya autók sem csak 5000-től kezdődnek, de általában kb annyitól, tehát lehet olcsóbbis, de sajnos nem az a jellemző.
Itt van néhány makettező oldal: www.fabulis.hu itt van webáruház is, érdemes megnézni, aztán www.makettinfo.hu sok-sok ötlet, összeállítási rajzok is fent vannak, azokból leszűrheted, hogy érdemes-e az adott makettet megépíteni. Meg persze a gyártók oldalain láthatod az újdonságokat pl: www.revell.de vagy www.tamiya.com -
Elmör #18765 Helló Bobber!
Na, ez attól is függ, hogy mit csinálsz, mármint rep vagy hajó vagy autó...Én autókat, repülőket, elvétve harcjárművet csinálok. Az alap dolgok: éles szike, olló, csipeszek (én mindig anyám ruhacsipeszeit nyúlom le), csiszoló papír, ragasztó( én revellt használok, tűs végűt) hurkapálca ( a festék felkeveréséhez) festékek, ecsetek (szintén revell, egy 5-6 darabos készlet kb egy 1000-esbe kerül és mindegyik különböző méretű, bár ezek nem lapos ecsetek, valaki inkább olyat használ, nekem megfelel, mert a nagyobb részeket úgyis fújom.) aztán persze kellenek kis dobozok, olyan rámásra gondolok, amibe lehet vizet önteni matricázáshoz, vagy éppen higítót a festéshez. Szóval a festékek ügye talán a legproblémásabb, mert azt ki kell tapasztalni, hogy milyen a neked leginkább megfelelő. ÉN Humbrolt használok leginkább, de néha revellt, csak azok nem annyira könnyen felkeverhetőek és hamarabb becsomósodnak. Testors festékem is volt, hát azzal sem dolgoztam többet, csak egyet vettem, de nem tetszett. Ha meg esetleg szórópisztollyal akarsz dolgozni, akkor azt is venned kell, abból is van több fajta, én egy tök alapot vettem, aminél csak a szórás nagysága állítható, de van, amelyiknél az erőssége is meg persze azokkal szebben is lehet dolgozni. Most fogom nyáron kipróbálni a Tamiya sprayt, azzal is lehet fújni, előnye, hogy már előre be van keverve a festék, tehát nem kell szórakozni a keverési arány eltalálásával. Persze ha kifogy, akkor vehetsz újabb palackot, ez a hátránya, hogy összességében drágább.
Az autó makettek olyan 4000-14000-ig terjednek, persze vannak olcsóbbak meg drágábbak is. Én a Tamiya maketteket szeretem, mind kidolgozásra, mind minőségre nagyon jók. Aruk 5000-től kezdődik. A Fujimi, meg Aoshima is jókat gyárt állítólag (nekem még nem volt), amit nem ajánlok, azok a Heller autók. Az AMT meg a Revell csak közepes minőség, de általában olcsóbbak.
Repülőknél a revell meg az italeri ami nekem bevált, Airfix gyalázat. _Persze néha lehet akár a leggagyibb kínai gyártótol is jó makettet kifogni, de leginkább ár érték arányban szerintem az Italeri éri meg.
Harcjárműveknél az italeri, revell, academy (ez is általában jó repcsiben, autóban) ami szerintem elfogadható, meg persze a Tamiya is, de azok általában drágábbak, éppen ezért csak autókban javaslom, mert a repcsiket, harcjárműveket olcsóbban megveheted italeriben is, és nem lesz annyira nagy a különbség mint az autóknál. Szerintem.
Persze ha elkezded csinálni a maketteket, meg esetleg veszel újságot is és olcasgatsz a neten, akkor rájössz, hogy mit érdemes, hol és hogyan. Mert mindenki talál ki újat, és más-más technikákat. Hiszen még kellékként lehet említeni a matricafeszítőt, maszkoló papírt vagy folyadékot meg még akár a fúrót is, ez csak attól függ, hogy milyen szinten akarod csinálni. Itt a srácok nagyrésze magas szinten űzi, én meg csak dobozból csinálgatom, nem versenyekre, csak kis hobbiként. Ezért is inkább a kezdő kategóriába tartozom, de ha gondod van kérdezz nyugodtan, hátha tudok segíteni, a hajókban sajna abszolúte nem vagyok otthon.
Remélem tudtam kicsit segíteni és sok sikert!
Ha gondolod majd tegyél fel képet a munkádról!!!
-
skacok nagyjabol irjatok mar le hogy kb mik kellenek ezeknek a modeleknek az elkeszitesehez??
kezd erdekelni a tema de en is kb 10 evesen csinaltam utljara ilyen maketteket es az nem tegnap volt:):)
mondjuk nem teljesen idegen a téma mert anno halyo ill repulo modeleket csinaltam de az fabol lecekbol stb szal az egy kisse mas vilag :):)
az egyik hajomodelem most is kialitason van miskolcon:):)
na meg fateromnak vagy 3-4:)
mondjuk anno oregem meg modelezoszakkort is vezetett [most nagyzol es biztatja magat hogy megvan a szakmai hozzaertese:):)]
ami sajnos megszunt mert az ifjusagihaz nem tudta mar tamogatni :(:(:( szal irjatok mar l pl hogy kb mi mennyi miert :):):) -
Akkor inkább virrasztok 
-
Elmör #18762 Jó éjt!
Szép álmokat, bajszos angyalokat!
-
Na lépek én is
-

-
Kösz
-
Elmör #18758 OK!!
-
Elmör #18757 Drukkolok! 
-
Civic 195.
Mondeo 220 -
Én holnap 10-re megyek suliba, közgáz szigorlat eredményhirdetés lesz! Remélem megvan
-
Elmör #18754 Akkor nem 195? -
És 220-at mentem vele autópályán, és még van benne!! -
Elmör #18752 Lassan húzok aludni!!
Még egy csöppöt leszek azért. -
Az jó, a Civic kb 8-10 között eszik -
Elmör #18750 Igen 9? Az jó nagyon. -
Elmör #18749 Én ott mentem a 180-at. -
Viszont kb 9 mp alatt megy 100-ra:)) -
Elmör #18747 Az elején el akartam adni, mert egy kicsit nagyobb motorral, mondjuk 1.5-el sokkal olcsóbban kaptam volna erősebb autót. De ez új és ismerem a "történetét", szóval marad. A fogyasztása is megfelelő, általában kint 120-al járok, és így is max 7 liter, de akkor huzatom is mint barom. Általában 6.5 szokott lenni. -
A civic csak 970, úgyhogy megy azért! Én 195-öt mentem vele az érdi leejtőn, tovább nem mertem:)) -
Elmör #18745 THX! -
Elmör #18744
-
Ja, reméljük!