69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Seaweed
    Jaja ;)

hbd LSL
  • Csoder
    boldog szülinapot! :))))
  • Helcat
    Üdv mindenkinek!
    Egy Dragon BTR-70 maketthez keresek összeállítási utasítást. A készlet száma: 3510.
    Tud esetleg segíteni valaki?
  • vass17
    ismeritek a Hobbim a makettezés könyvet?
    milyen, érdemes beszerezni?
  • Glpetyus
    szenzációs recepciós :D
  • Glpetyus
    de :I
  • Glpetyus
    valamivel jobb ^J^
  • kbx
    Akkor recepciós vagy nem??
  • Elmör
    Akkor gondolom az jobb meló, mint a diszkó vagy a koli portás.
  • Glpetyus

****** Hotel,Bp.
  • Elmör
    Írtam, hogy vannak kivételek, és nem tudtam, hogy portás vagy...hol vagy portás?

Egyik barátom, aki tavaly végzett a fősulin most biztonsági őr a fősuliban, erre mondta, hogy ezért "érdemes" tanulni. Persze ha lesz normális munkája, akkor biztosan kap az alkalmon.

Privátkopók nem szoktak követni, bár könnyű őket kiszúrni.
  • Jagi
    Holnap legyen napsütés és akkor én is tudok dolgozni ;)
  • Seaweed
    En a plazakban szoktam szorakozni a magukat privatkoponak hiszo civil "kovetos" biztonsagi orokkel (biztos tudjatok hogy lezengenek civilben a tomegben es figyelik a "gyanus" tolvajokat)....szal mindig ugy csinalok hogy ha eszreveszem hogy az egyik figyel (olyna benak! mindig eszre veszem :PP), hogy figyeljen tovabb....multkor Dunaplazaban vagy 2 orara lekotottem az egyik hulyegyereket! :DDD Aztan vegen mindig csinalok valami olyat hogy leessen neki mi van! (pl eloszor vegig nezem az osszes boltot...ez meg kovet hogy lopok, e...es ilyenkor a vegere hagyom, ha venni akarok valamit...multkor is olyat rohogtam neztem a pofazmanyat..tokre le volt dobbenve mikor otthagytam egy uzletben vagy 30K-t...gondolom azthitte hogy valami bazni nagy fogasa van
  • Seaweed
  • DJ Skyline
    na még egy sztorit én is!:)))

még régebben vásárolgattam a Plász' nevű bótban...bejön az egyik srác aki oda járt az én sulimba még annó,látásra ismertem,ilyen kopasz benemszólna neki senki típúsú ember!!:D amúgy normális gyerek volt...ő is vásárolgat,de a "biztonsági" őr nagyban nézte a srácot percekig,hogy mit csinál...srác odamegy az őrhöz és ezt mondja neki:
    "nem kell úgy nézni,nem lopok el semmit"

na on
  • Glpetyus
    Én is portás vok
    De én igazi,nem az a diszkóportás
  • Glpetyus
    :D
    Én meg majdnem verekedésbe kerültem egy bizt. őrrel a C*ra áruházban...
    Ott nézelődtünk az italoknál (haverommal,az esti bulira vásároltunk),a csávó' meg vagy 15 percig stírőlt,...mondom mi a ?
    Na mind1,továbbhaladtunk,aztán fizettünk. Megyünk kifele,arra felé ahol az strázsált (egy ilyen kis félkör alakú fa pultban ácsorgott),de már nem ott volt,hanem az "úton" sétált,amerre el lehet hagyni az üzletet.
    Megáll DIREKT úgy elöttem,hogy a 100 kilós kocsival alig tudtam kikerülni a parasztját...
    Látványosan csóváltam a búrám,meg morogtam,hogy -nehogy megmozdúlj ba+....
    Erre - mi a f*szt bámúlsz öcsém' ?!
    (én akkor voltam 22,ez lehetett vagy 20 !)
    Mondom : tán ha arrébb mennél,és nem PONT elöttem állnál meg amikor látod,hogy jövök,baz+ !
    Aszodja' : húzzál innen,mielött kivágUNK,mint a szart!

Szó nélkűl tettem felé egy erőssen fenyegető lépést,erre hátrálni kezdett,majd elesett a saját lábában :DD
    Oda sietett még egy őr,ez már sokkal szimpatikusabb,normálisabb ürgének tünt,megkérdezte mi van (tőlünk !!),a fasz kollágája elment szó nélkűl,ő meg kikisért,és közben vagy 3x bocsánatot kért,meg mondta,hogy sok a baj ezzel a gyerekkel,már folyik a "kiléptetése" ,ez az utolsó napja,csakhát még nem kaptak új embert,így ma még vele kell beérniük.
    (azt még tegyük hozzá,hogy a gyerek kb. felke akkora volt,mint én,keresztbe lenyeltem volna,a többivel együtt..)

Szóval mindenhol vannak gyökerek sajnos,nemtom hova halad ez az ország...

ON

• Elmör
    idióta portás, persze vannak kivételek is, de nem értem, hogy ez miért épületenként változik, legalábbis nálunk.

Végre kicsit süt a napcsoka, délután nekiállok és festegetek, talán a Hummert meg az Audit.
  • Jagi
    Na ja. Ilyesmi mindenhol van. :)

OFF

"- Itt nem lehet továbbhaladni
    - Miért?
    - Mert, azt mondtam.
    - Akkor tovább megyek B*zmeg, mert kivagy te nekem?
    Ha nem mondod miért, leszarom.

Ez egy "portás" meg köztem zajlott le. Az udvar egy részét betonozták (el volt kerítve 20 cm volt ahol át lehetett menni a fűben, de "csakazéris" arra mentem.
    Kihűlt volna a gyomra és szörnyű kínok között halt volna meg, ha 1 mondatban összefoglalja mi van. A faszi 50 körül volt, de ezek után simán letegeztem. Amilyen a mosdó...

ON
  • Elmör
    Annak viszont nagyon örültem, hogy a kocsis téma jó hosszúra sikeredett!!!

Tegnap nekünk is volt rendőrös témánk, sajna egyik kocsmában haveromékat kikezdték és megverték, pontosabban kapott egy olyan fejberúgást mellettem, hogy fél percig nem tudta hol van, letört az egyik foga is. Aztán a rendőrök meg őt is gyanúsítottként kezelik, mert hogy biztosan ő is ütött, pedig nem. Én hívtam ki a rendőröket, a srácok akik balhéztak még az egyik csajbarátunkat is megütötték, nekem ez elég volt.
  • Elmör
    Helló Mindenkinek!

Kicsit sok a dolgom mostanában, hiába, ez a suli nagyon rossz rendszert alkalmaz, mert mindent 3-szor kell ellenőrizni, mire történik is valami, és persze az órák is még nyúzzák az embert, szóval nézegettem az írásokat, csak éppen szólni nem tudtam, meg persze az esti fáradtság is lelassít...

Pro modellt méh szoktátok egypáran venni ugye?
    Sokat késnek nálunk mindig, de ez a mostani szám, pár napja jött csak meg és azt írják, hogy a következő szeptember végén jelenik meg!!!Persze biztosan csak novemberben fogom először látni, de akkor miért írják, hogy lesz ilyen hamar, amikor lassan már 2 újság ha megjelenik egy évben.
  • Seaweed
  • Seaweed
    Jah jol latod Egy A-7E Corsair II Desert Stormos festesu lesz.
    ( #25448-ben azert isirtam a kep ala..pont ilyen lesz ;))

Thx!
  • DJ Skyline
    nem tudom volt-e már...1/48 hasegawa

asszem volt már...na mind1 elfér!:)
  • DJ Skyline
    jól látom,hogy a háttérben a felső képen (balfölsősarok') van egy készülő makett?
    mi az egy Corsair II?
    amúgy jó lesz a makett amit most készítesz!
  • DJ Skyline
    LOL!:)
    ilyenek nálunk is vannak....én is offolok egy sort!:)))

mittomén mikor karácsonya...mindíg szokott lenni az egyik "bevásárlóközpont" terénél karácsonyi vásár....oszt.társakkal elnézünk mindenki vesz valami szart...megállunk dumálni erre odajön a gizda biztonságis,hogy "álljatok arrébb,eláljátok az utat" miközben senkit nem akadáLYJoztunk' a továbbhaladásában...jól van arrébbállunk...őr telefonálgat meg minden,erre mondom a többieknek,menjünk arrébb,mert elálljuk az utat(akkor tényleg elálltuk)...biztonsági őr a bódé mellől odaszól nekem "valami problémád van?"...mondom nincs semmi mi lenne...erre ő: "azért"...meg ne verjen már,mert azt mondtam,hogy álljunk arrébb!
  • kbx
    Az szép, gratulálok:))
  • Seaweed
    OFF:

Tekerek haza az iment egy jolvegzett munka utan a foteren, mire egy jolmegtermett IQ betyar parasztlegeny biztonsagior rohan am oda hozzam! Nah mondom ez mi az annyat' akar tolem?! Feszit mint a diszno a kommandirozos mellenyben, melynek a bal felso sarkaba valami szedett vedett tarsulat emblemaja van felaplikalva, ugyhogy majd lepattan a mellerol a nagy feszitesben! Szal jon sebes leptekkel ez a koszali sas felem es nyogi, mikozben peklapat baszott nagy kezet az orcam fele taszigalja, hogy "-Jooonapooot! Itten forgatas van!!!"....satufek.. megallok lesek mint rozi a moziban(lesek hogy "miva bazz?"), mire latom am hogy megy az iranyba setalo oreg ur fele is..es neki is elejti ezt a kellemes jonapotos dumat...Ekkor kezd am leesni hogy itt biza nem lehet atmenni mert valami beerka banda a kamera mogott azt hiszi hogy olyat csinal ami kell valakinek is! Nezek a koszali sas nagy fejere...es probalok valami informaciot leolvasni rola, de hiaba...egy csimpanzen tobb van a National Geographic csatornan!...Mire kettot mindhatnek mar rohan is a kovetkezo aldozata fele, ekozben az elobbi ur is meg megejt neki egy ilyedt kerdest:"-Ugye a masik iranyban el lehet menni?"...erre a valasz sietve "-Igen"....en meg hozzateszem hogy ezt azert nem artana kozolni is bazze...es elhajtok....
    De nincs am a tortenetnek vege!! Megkerulom a PHM-t (polgarmesteri-hivatal)..es latom am hogy a tuloldalt is 3!!! jolmegtermett agyoniskolazott barom + 1 gumibotjat lobalo fenyvisszaveros "kukasmellenyben" feszito masik ertelmisegi, azaz RENDOOOR is vegzi am a "dolgat"!!! Megalitva boldog-bodogtalan aki akar csak az ojjektum kornyekere is akart tevedni!
    ...

Mindenzt persze ugy hogy se elkeritve a terulet se egy kulturalt egyeszseges magyar mondtat, hogy "bocs de ez meg az van arra menjen legyen szives... " se semmi....

2005 Szeptembere Magyarorszag - Kecskemet 18:10 perc......

ON:
  • kbx
    Az jó vétel!!
  • Seaweed
    wargammers.hu-tol jott magyarorszagrol. ezervalamenyi volt posta.
  • Jagi
    Munkalap: Hasznos (helikoptereknél főleg előnyös) :)

Ilyen trágya a fabulis... :( A wargammers-ről a postaköltség mennyi volt? (USA-ból jött, vagy az eu-ból?)

Most néztem (helyi ismerőstől) egy Gunze - Lotus elan S3 Hardtop (vagy roadstert) 5félért, tipuskönyvvel együtt... megveszem. :)
  • Seaweed
    Olfa munkalap. Irtam errol is mikor megvettem viszabb....(muvesz ellatoban vettem)

Fabulistol meg nem jottek meg meg ...es ugy saccolom hogy egy darabig nem is fog(squadron fuzetek anno valami fel evnel tovabb tartott...bar teny hogy megjott mind!)... viszont wargammers-tol kb 1 ho alatt meg jott szal korrekt! (tobb mailt is kaptam a rendeles alakulasarol menet kozben! szal )
  • Jagi
    Az mi az a kék (izé) sárga vonalakkal (a repcsi alatt) és honnan van?
    Megjöttek Fabulistól a karctűk?
  • Seaweed
    Hat azt biztos hogy nem
  • Seaweed
    Nem is sikerult a legjobban az oldalszam, foleg a bal oldalon (elszakadt a matrica) szal lehet meg lekaparom lak elott es masfajtat rakok ra....meg nem dontottem el.
  • Jagi
    Alakul? Alakul. A lényeg, hogy nem kapkodod el! : )
  • Seaweed
    Enyhen, de inkabb nem latszik at. Viszont mivel ugye a matrica is festek reteg a szamok korvonala pont ugy atlatszik mint az igazi gepeken mikor le van festve egy szam.
  • modellmaker
    és itt-ott ki is látszik? mert a fotókról ez nem derül ki. nem kötöszködni akarok csak kérdezem. :)
  • Seaweed
    dudort?!

valasz ha jol ertem a kerdest:#24978
  • modellmaker
    Akartam kérdezni, de csak most a képről jutott eszembe hogy miért raktad rá marticából aszámot ha utána úgyis lefestetted? Az eredeti gépen nem hiszem hogy ekkora "dudort" jelentene.