1586
Tűzfal
  • Harder
    Kerio, de ne az új 4.x-eset tedd fel, hanem a régebbi 2.1.5-t
  • rushman
    nálam a kerio problémásan ment, a sygate meg lefagyasztotta a rendszert...

én a ZoneAlarm-ra esküszöm
  • PszihoApu
    hali melyik a jobb tűzfal?
    Kerio
    McAfee
    ZoneAlarm
    Sygate
  • comet
    Én személyesen -j DROP ajánlom...

legjobb tuzfal :>>>>>
  • greco
    Inkább maradok az Outpost-nál.A Kerio nekem túl bonyolult.Az Outpost legalább magyarul van.
  • Harder
    Akkor te alapban vmit nagyon elállítasz :)
    Amúgy meg keresd meg a szabályok között a 22-es portra vonatkozó engedélyt (feltételezem tud ilyen a tűzfalad, ha nem - cseréld le), és szedd ki vagy tedd át tiltása.
    Ja meg nézd meg, hogy esetleg nem fut-e vmi programod, mely igényli ezt a 22-es nyitott portot (több tűzfal is install alatt/után feltérképezi a gépedet és a biztonságosnak ítélt programokat magától kiengedi - lehet hogy ez a 22-esre vonatkozó szabály is így került bele).

Amúgy meg: használj Kerio-t, az legalább nem enged ki minden vackot, csak ha te is akarod :D
  • greco
    Több tűzfallal is próbáltam,de tesztelésnél midig ezt az eredményt kapom:
    Service:SSH
    Ports:22
    Status:Open
    Additional Information:Secure Shell, a encrypted type of Telnet.
    If misconfigured it can allow for brute-force attacks on your administration account.

Jelenleg a McAfee Personal Firewall Plus 2004-et használom.
    Megoldás??
  • rushman
    vírusírtónak jó a NAV (szerintem) bár ugye nem ingyenes
  • rushman
    ZoneAlarm
    Kerio Personal Firewall 4

Mind ingyenes tűzfal, de van még a Sygatenek, azt is dícsérik, bár nálam fagyasztotta a Windowst.
  • PszihoApu
    sziasztok ingyenes tőzfalat keresek ami olyan jó vagy job mint a Norton internet security
    ja és valami vírusírtót is ajánlonátok ami ingyenes(bocs tudom nem itt kellet volna)
    Köszi
  • rushman
    Te legalább bevallod!

HijackThis töltsd le!

Katt a scanra, jelöld be az összes 01-est, majd katt fixcheked-re.

aztán menj a windows mappába, majd keress egy sytem(vagy system32).reg fájlt (lehet hogy teljesen más a neve, de a kiterjesztése *.reg, nézd meg notepaddal, milyen beállításokat végez). Vagy töröld a (regedit) HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run (vagy RunOnce,RunServices,RunServicesOnce) kulcsnál töröld az erre a *.reg fájlra mutató bejegyzést.
  • lck
    Kár. Az igazság az hogy Sygate Personal Firewall-t használok. Egyébként tökéletes, de kb. 2 hónapja nem frissíti a "Signature file"-t (5.5.3003) gondolom észrevette hogy crack-elt.
  • PetruZ
    Szerintem ingyenes Windows-os szerver (akármilyen) tűzfal nincs, csak a kliensverziók némelyikét tették "personal use only" státuszba.
  • rushman
    Használ valaki BlackICE -t?
  • lck
    Server 2003 alá tudtok ingyenes tűzfalat, ami Netről állandóan frissül? Sajnos Kerio nem fut rajta.
  • rushman
    1 ; igen
    2 ; ZoneAlarm

• greco
    Az Agnitum Outpost Firewall Pro v2.0.238 nem jó?
    Használja vki?
  • Harder
    1.) igen
    2.) kerio
  • fm
    én még sosem használtam tűzfalat. ezért a kérdésem az lenne,hogy érdemes lenne-e feltennnem egyet? melyiket/milyet? thx
  • PetruZ
    A ZA (és más tűzfal se nagyon) pl. nem képes megvédeni az RPC bug-tól (amire a Blaster és tsai épülnek), szóval előbb szedd le a szükséges security patch-eket, hálókábel kihúz, XP újratelepít, patch-ek fel, tűzfal fel, hálókábel visszadug. Ha csak egy géped van otthon, tiltsd le a Server, Workstation, Network DDE, Clipbook, Remote Registry, Routing And Remote Access, SSDP Discovery, TCP/IP NetBios Helper, Telnet, Terminal Services, Upload Manager, Webclient szolgáltatásokat, a NetBios Over TCP/IP-t (network - advanced), a Remote Display-t (settings -display), meg még pár apróságot, ami már gépfüggő is lehet. Ha tudsz angolul, nézd meg ezt az oldalt is: http://www.blackviper.com
  • Frank99
    akkó' ott valami komoly gond van.

nem xar a hálókártyád????
  • loser
    Sziasztok.
    Van 1 elég nagy problémám.
    Bármilyen tüzfalat teszek fel 1 semm müködik, mind hiba miatt elszáll, már vagy 3at probáltam.
    Tud vki segiteni.
    (nembizok az emberekben tüzfal nélkül grr)
  • Tovi
    Sajnos nem is lesz hang, mivel véletlenszerüen használja a portokat a messenger hangkapcsolatnál, Ha nem kell kép, akkor térj át más hangkommunikációs szoftverre, pl spyke, ventrilo.
    Vagy amig a messengert használod, addig az XP tüzfalát kapcsolod be, és a ZA-t ki.
  • Harder
    Kerio-val biztos megy, sokat használtam ezt a fajta "hangkapcsolatot".
  • Arthas

Sziasztok! Volna 1 kis gondom a tűzfallal: Messengerrel szeretnék telefonálni, de ha megy a Zone alarm, nincs hang. Hogy lehetne ezt beállítani, ill. milyen tűzfallal menne?
  • PetruZ
    De ezek nem kifejezetten a tűzfal melójába tartoznak és könnyen helyettesíthetők. A spamszűrést nálam a szerveroldali mail dispatcher előre elvégzi (TheBat rullah! :) ), trace-olni parancssorból is tudsz (tracert), hirdetésblokkolásra van millió alternatíva (én mostanában az AdsGone-t preferálom, de a Naviscope is nagyon jó), a cookieszűrést meg az IE is el tudja végezni önmagában (Options - Privacy). A gépemen egyáltalán nem akasztja meg a boot-olást (XP Prof, XP 1700+, 256 DDR266). :) Futás közbeni memóriafoglalása 4 mega körül van, a CPU terhelése meg sem rezdül (nulla). Mi a probléma? ;)

A 3.x, 4.x verziók bétáival jártam én is így, és szvsz használhatatlanabb is lett (alig lehet rajta kiigazodni), ezért maradtan a 2.15-nél.
  • Harder
    Nekem az pont nem tetszett, szerintem olyan funkciókkal bővítették, amire kisebb szükség volt, és olyanokat vettek ki belőle, amiért pont megszerettem ezt a tűzfalat. :(
  • PetruZ
    Pfff. :) Mi az, hogy keveset tud? Mindent tud, amit egy szoftveres tűzfalnak kell, az már csak hab a tortán, hogy ezen felül baromi aprólékosan be tudsz szabályozni rajta mindent. Ja, és nálam semmit nem eszik :)

Egyébként én is a 2.15-öt használom, a 3.x, 4.x verziókból csak a bétákat próbálgattam, de voltak gondjaim velük, így visszatértem a stabil régihez.
  • Maffya
    Feltettem a KERIO PERSONAL FIREWALL 4.0.10.-ot tényleg fasza kis tüzfal.
  • Harder
    Szerintem meg bőven elég a tudása, és amit tud, azt nagyon jól csinálja :) Én nem rajongok az olyan "mindentegybegyúrunk" programokért, jobb szeretem az 1-1 feladatra kihegyezett cuccokat.
    a kerio nálam 7.3MB-t eszik, ennyit bőven megér.
  • Harder
    2.1.5
  • pedestrian
    Ti melyik verzióját használjátok a Kerio-nak? Mert nekem a 4-es an meg, de ezt regisztrálni kell. Melyik ingyenes?
  • Harder
    jobb also sarok -> kerio ikonra jobbeger klikk -> ADMINISTRATION -> Advanced... -> ADD... gomb

itt adhatsz hozzá új szabályokat.

vagy ha jobb also sarok -> kerio ikonra jobbeger klikk -> ADMINISTRATION
    itt a csúszkát leveszed középre, és egy programot indítasz ami ki akar menni a netre, magától is megkérdezi.
    Olyankor vagy 1x engeded/tiltod a dolgot, vagy pedig az ablak alján található (pipás) opciónál szabályt is csinálhatsz egyből.
  • Maffya
    Azt megtudjátok mondani hogy a kerio tüzfallnál hol tudom azt deállitani hogy melyik program kapcsolodhat a net-re???
  • Maffya
    Nemtudom de valahogy nekem az az érzésem volt mikor McAffe-t használtam hogy nem biztonságos.A Kerio meg ha jol tudom a McAffe-vel közös fejlesztés.Ezt még nem probáltam mert a Black Ice nálam tutira bejött.De azért felrakom a KERIO-t pár nap mulva elmondom a véleményt.

Black Ice Forever !!!!
  • Forrest Tomee
    McAfee Personal firewall megy most nálam (ahány ember annyi féle FW :o) )
    Nem zabálja a memóriát, nem bonyolúlt a beállítása, szintén lehet vele IP-ket tiltani, tracel stb.

A ZA és BI tűzfalakkal az a gond, hogy pár vírus már próbálkozik a kiiktatásával.
    Norton sajnos elszúrta úgy 2 éve a termékeit, iszonyú erőforrásigénye van és nem is megbízható szerintem otthon ne használjátok.

Sygate és Kerio-t nem próbáltam.
  • lck
    Hogy érted hogy "nem tudott kommunikálni" - Nem Update-lt ?
  • ReTeK
    azt használtam, de meggyűlt vele a bajom mert egy idő mulva semmi sem tudott kommunikálni
  • CybearBoy
    Én Norton firewallt használok, de van egy kis gond. Van egy gép, ami az enyémen keresztül netezik, de akár hogy állítom a tűzfalamat, a másik gép csak akkor tud netezni, ha én disabled-re állítom a tűzfalamat. Vki tudja, mit kéne állítani, hogy védje a gépemet, de a másik gépet is engedje netezni??
  • PetruZ
    Nem pont így, de nagyjából igaz. Régebben inkább a megengedő szemlélet volt az elterjedtebb (azaz mindent szabad, ami nem tiltott), manapság már minden tűzfal eleve kizáró (rákérdezéses) elven működik (minden tiltott, kivéve, ami szabad). A "nem kérdező" tűzfalak is jók, csak alapesetben is nyitva hagyhatnak olyan portokat, amelyek felett nagyobb felügyelet kell.

Egyébként a Black Ice-szal az a baj, hogy fizetős létére picivel kevesebbet tud, mint az ingyenes Kerio (ami pl. szintén tud IP tiltást, még IP maszkra és range-re is)...