1586
Tűzfal
  • lck
    lebnagyobb = legnagyobb ( De a IV.Béla is igennagy király! )
  • lck
    Avast! + Sygate A lebnagyobb király!
  • Maffya
    Avast! vagy Nod 32 + Kerio vagy Tiny personal Firewall
  • DDE
    Hali!
    Mi a véleményetek a Mcafee féle víruskereső+tűzfal konbinációról?
  • 1966
    Nortonra azé' már csak ne....... (Bocsi)
  • 1966
    Az a baj hogy a panda sz*r,használj Avast! Home-ot és Kerio tűzfalat! Mindkettő letölthető magyarul a: http://honositomuhely.hu/ -ról! Nekem az Xp Pro ezekkel teljesen jól megy!
  • scheri
    Cseréld le Norton-ra vagy mássz bele az Options-ba!
  • Maffya
    Tiny personal Firevallról mi a véleményetek?Elég jónak tünik.Tudtok segiteni a beállitásában?
  • Johnny23
    Sziasztok! Xp Pro-m van és a Panda Platinum 7.04 (ráadásul legális softver!!)- ,HA bekapcsolom a tűzfalat (a beállításokba minden engedélyezve!) ,nem enged föl a netre!....Mi lehet a gond? Please HELP
  • Maffya
    IP cimet lehet változtatni vagy azt a szolgáltatótól kapjuk / axelero,chello,stb. /?Ha igen milyen progival és hogy? THanx.
  • Random_
    Először érdemes elolvasni a magyar nyelvű kézikönyvet.
    http://www.rettesoft.hu/szoftver/kerio_pf_det.shtml

Ott sok alap dologra rájössz. Beállítod közepesre a védelmet ekkor megkérdezi a tűzfal minden egyes esetnél, hogy kiengeded-e az alkalmazást. És ha a pipát bejelölöd az ablakban akkor elmenti szabályként és legközelebb már autómatikusan kiengedi. Az engedély kérelemnél van lentz egy gomb aminél a szabályt leszükítheted ezt érdemes megtenni. Én minden alkalmazást csak egy porton és címre engedtem majd miután működött megnéztem hogyan akar kommunikálni és létrehoztam egy szabályt.

A kézikönyv nagyon hasznos olvasd el! Pont az alapoktól mesél el mindent.
  • Balli
    Eljutottam arra a szintre, hogy rájöttem nem ártana egy tűzfal. Választásom a sokak által dicsért Keiro 2.1.5.
    Szeretném beállítani ezt tűzfalat, ehhez kérnék segítséget. Hogyan kezdjek hozzá.
    Esetleg tudtok adni egy linket mely segitségével be tudnám állitani?
    A témában még teljes kezdő vagyok.
  • PetruZ
    Nem ez számít, nem erre akartam célozni, hanem arra, hogy ha majd sokkal gyakoribb lesz pl. a Linux, sokkal gyakoribb lesz az olyan bugok előfordulása is, mint amit pl. a Blaster és a Sasser használ ki. :)
  • tier
    De mondjuk ha linux alatt találnak egy hibát az kevesebb esetben jelent problémát, mint winfos alatt. Winfos gyakran csak akkor derül ki a hiba, amikor azt egy vírus mutatja meg (pl. blaster).
  • PetruZ
    Csak egy apróság még:
    Statisztikailag az is igaz, hogy döntően több nem nyílt forráskódú szoftvert használnak, vagyis statisztikailag (valószínűségszámítással) bizonyítható, hogy több hibája kerül elő ("több szem többet lát" effektus :) ), azaz ez nem lehet érv valaminek a biztonságossága mellett. Biztosra veszem (statisztikailag bizonyítható ;) ), hogy miután erőteljesen megnő az opensource használata, arányosan több hiba és sebezhetőség fog velük kapcsolatban is felbukkanni és ezzel együtt a "másik oldal" eredményei viszont csökkenni fognak.
    Ennyit a statisztikákról és a megbízhatóságukról... :)
  • Meetal
    hello! egy kérdésem lenne!
    A Norton Internet Security 2004-et használom é segyfolytában azt irja ki eg yablakban, hogy:
    Alkalmazásra került a Személyi Tűzfal Bejövő TCP Cím: 81.155.83.131 szabálya.
    Protokoll: TCP(bejövő)
    Távoli Cím: 62.151.69.154 : 4142
    helyi cím: 80.98.***.*** : 4661
    nem tudom eltüntetni...
  • lck
    ASygate Personal Firewalltűzfal tesztje azt mondja hogy a 3128 as trójai portom nyitott( lehetséges trójai: RingZero ). Ez éppen az Axelero proxy portja, amin keresztül az Operával netezek. Ez jól van így szerintetek ?
  • janos666 #169
    A nemrég újraraktam a windowst és nem tudom crackelni a kerio-t (próbáltam 4.0.10-et és 4.0.14-et is), pedig az előző rendszeren megcsináltam valahogy. Segítsen már valaki felidézni mejik crack működik.
  • rushman
    nem tudott...

(ő sem)
  • Random_
    Köszi a segítséget én is gondoltam, hogy valami káros dolog lehet, de nem mertem véglegesen letiltani.
    valószínű átolvasom a program kézikönyvét.

• Harder
    Pl honnan tudom, hogy ami ki akar menni azt ki szabad-e engednem pl: egy ilyen? Someone from ip79.cab33.mus.starman.ee [82.131.33.79], port 4456 wants to connect to port 445 owned by 'SYSTEM' on your computer

ezt spec pont le kell tiltani :)

Meg az olyat is, ha pl. a "Generic Host Process for Win32 Services"-re akarnak bejönni.

Egyébként meg amit nem tudsz hogy micsoda, azt tiltsd le. Ha vmelyik programod - ami egyébként vhogy a netre kapcsolódik - nem megy, akkor nézd át mit tiltottál le a programmal kapcsolatban.

FTP kifele mehet TCP-n, befele legfeljebb a 113-n és a 20-ason engedd, de ott is IP-re korlátozva. Vannak olyan szerverek ahova csatlakozáskor felugrik ez a kérés, akkor engedd (de IP-re).

Azt hiszem IRC-nél is szokta kérni (de már rég használtam).
    Az ICQ-t 5190-en engedd ki (tcp)

Az ilyeneket, hogy MS Word, Excel stb.. ezeket kapásból tiltsd le ha ki akar menni :)
  • Random_
    PL van egy svchost.exe ami ki akar menni, de nem bízok benne. Előző rendszeremen ez a fájl volt vírusos.
  • Random_
    Sziasztok!

Feltelepítettem a Keiro-t abból is a korábbi verziót ahogy javasolták itt páran.
    Viszont kellene egy kis segítség mit hogyan kell beállítani van valami tutorial vagy bármi?

Pl honnan tudom, hogy ami ki akar menni azt ki szabad-e engednem pl: egy ilyen? Someone from ip79.cab33.mus.starman.ee [82.131.33.79], port 4456 wants to connect to port 445 owned by 'SYSTEM' on your computer

Szóval ha valaki elárulná mit hogyan érdemes belőni az nagy segítség lenne. ICQ, IRC, messenger na meg egy kis VPN is lenne időnként és ftp.

Bár úgy átlalában is érdekelne tanács védelmet illetően. :)))) Tudom sokat kérek.
  • units
    Mondjuk nem ismerem a sygate-t, de gondolom, hogy a configjában biztos be lehet állítani a helyi hálót.
  • Petrolio
    hali, lenne egy kis problémám.
    felraktam a sygate-t, de amióta fent van a két hálóba kötött gépem nem ismeri fel egymást, nincs háló, gondolom a tűzfal akadályozza meg, hogy kapcsolódjanak. nincs vkinek vmi ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani a dolgot??
  • mrzool
    "A férgek nagyrésze az ie bizonyos hiányosságait aknázza ki"

Ugye felesleges példákat kérnem, mert úgysem tudnál rá válaszolni?
  • rushman
    akárcsak én
  • comet
    De szerintem ezzel zarjuk le, en elmondtam a velemenyemet, lehet vele egyeterteni vagy nem.
    De kanyarodjunk vissza a temahoz es ne offoljuk szet a topicot :)
  • comet
    A tenyekben. Statisztikailag kevesebb hibaja van egy nyilt forraskodu rendszernek kb. ugyanazon felalassal, tehat nem az egyik egy garazsban a masik meg a NASA-ban fejlesztett szoftver osszehasonlitasaban.

Keress ra, most nem erek en erre ra :)
  • rushman
    érdekelne, szerinted miben?
  • comet
    Ugyan mar, en sem megyek bele a vitaba...

OS software jobb, kesz.
    Ez van ezt kell szeretni.
  • rushman
    Úgy érzem, belekeveredtem egy "a merci jobb mint a béemvé" típusú vitába. A biztonságosabb jelzőt én változatlanul nem merném ráaggatni semmilyen szoftverre addíg, amíg nem került egy ugyanazon környezetben mért alapos tesztelés alá (állok elébe!). Addíg maradjunk a feltételezéseknél.

A windows-szar témát ellenben nem kívánom kommentálni, azt hiszem, a piac már szült néhány operációs-rendszert, lehet nyugodtan válogatni, ha valakinek nem tetszik a win.

Azt is hogy a kép nem a mozilla sokkal inkább pl egy rendszer hosts fileját átíró, dns szennyezés következménye.

..ami a mozilla böngésző használata közben jött át!
  • comet
    1.) nem mondtam hogy a mozillát nem lehet eltéríteni. Azt viszont állítom, hogy a mozilla egyreszt sokszor biztonságosabb, gyorsabb, jobb mint az ie. Azt is hogy a kép nem a mozilla sokkal inkább pl egy rendszer hosts fileját átíró, dns szennyezés következménye.

2.) A hír amit bevágtál, 2002ból a mozilla, idézem " A biztonsági rés a Mozilla 0.9.7 - 0.9.9 verzióit, és a 6.1-es, illetve újabb Netscape változatokat érinti.
    Bétás progiban könnyű lyukat keresni, még RC (Release Candidate sem volt). Most hol is tartunk? 1.6-7? :)

3.) "Ezért tartunk itt. Sajnos. Az emberi hülyeség kombinálba microsofttal blaster, netsky es hasonlo josagokhoz vezet."

Itt nem csak kizarolag az IE-re hanem az egesz microsoft konstrukciós torzszülöttségére utaltam. Opera/windows/ie stb. Meg az egybegányolt szar. Ha legalább nem lenne benne alapból az ami szar.
  • Harder
    Comettel annyiban én is egyetértek, hogy az IE-nél jóval biztonságosabb egy mozilla/firefox. Az már csak ráadás, hogy gyorsabb, rengeteg addon van hozzá.
    De további jó vitát, nem kívánok beszállni :)
  • rushman
    valamint a netsky féreg leírását itt találod meg, ha elolvasod, rájössz, hogy a netsky KIZÁRÓLAG emailok melklékleteként terjed, tetát ilyen értelemben SEMMI köze az IE-hez sem a mozillához, csak a windowshoz. Az meg hogy milyen oprendszer a win, az egy másik téma...
  • rushman
    Bazdmeg!
    itt egy kép egy "eltérített" mozilla böngészőről

...továbbá ajánlom a figyelmedbe az alábbi cikkeket:
    Súlyos Netscape/Mozilla biztonsági résre derült fény
  • comet
    Ezért tartunk itt. Sajnos. Az emberi hülyeség kombinálba microsofttal blaster, netsky es hasonlo josagokhoz vezet.
  • comet
    BAZMEG.

A férgek nagyrésze az ie bizonyos hiányosságait aknázza ki, és pl mozillán a java(script) és más programozási nyelveket FELHASZNÁLÓ DE NEM AZT MEGCÉLZÓ virus NEM mukodik.
  • Meetal
    Hello!
    Kis segítség kellene!
    Norton Internet Security 2004 alatt az Emule, csak alacsony ID-vel megy.
    Mit tehetnék hogy menjen normálisan?
    Nem tok angolul és nbehezen tom kibogózni hogy miket állíthatok a firewallban.
    Amugy ha nem tévedtem, akkor engedéjezve vannak Emule portjai..
    Köszi!!
  • Balli
    Szeretném beállítani a a Keiro 2.1.5-ös tűzfalamat, ehhez kérnék segítségat. Esetleg tudtok adni egy linket mely segitségével be tudnám állitani?
    A témában még teljes kezdő vagyok.