1586
Tűzfal
  • Dichter
    ÁÁÁÁÁÁÁ. Épp tegnap raktam fel. Mondjuk eddíg no problem

[lekopog]
  • PetruZ
    Én is azon voltam egy ideig, de aztán kipróbáltam a 4.x sorozatot is és végül is nincs semmi baj vele, már megszoktam. Sokan a packet filter "eldugottságát" kifogásolták vele szemben, de szvsz aki már tudta, hogy mit csinál a 2.x alatt, az ezt is pár nap alatt megszokhatja és rutinosan kezelheti.
    Viszont a 4.x grafikus felülete egyértelműen lassabb, mint a 2.x.
  • Random_
    Én 2.xx-et használok mert azt ajánlották többen is. Szerintem korekt és egyszerű.
  • PetruZ
    Aki Kerio-t használ, ne tegye fel a legfrissebb, 4.1.0 verziót. Főleg, ha LAN-ozik is. A Kerio fórum tele van kiabálással, mert az új verzió óta nem mennek a local network-ös kapcsolatok, nagyon sok a kék halál több gépen is.
    Én felraktam, egyelőre működik, nem csinál rosszaságokat, de kb. 1 óra intenzív netezés után és p2p programokat (azaz jó sok kapcsolatot) használva a Kerio GUI gyakorlatilag bedöglik. A konfigurációs ablak felhozása egy 1700-es Athlon XP-n, 512 megával olyan 10-15 perc (!!!) és 80-90%-os CPU terhelés, utána pedig bármely al-ablak kiválasztása további 5-10 perc, az ablak lezárása további 2-3 perc. A 4.0.16 sem volt az a száguldó paripa, de ehhez képest még az is fénysebességgel vágtatott.
  • Random_
    egy hónapig ingyenesen használható és frissíti magát ha letelik az egy hónap akkor nem tudod már frissíteni ekkor vagy megveszed vagy letöltöd a legfrissebbet és újratelepíted úgy, hogy az előző verziót teljesen leszeded még a regből is.
  • Robbb
    Random, hogy kell a NOD32 vírusbázisát frissíteni?
  • Random_
    Jól teszed én is Keirot és nodot használok. Eddig fél éve semmi gondom nem volt.
  • Robbb
    Sziasztok! Sok problémám volt a trójaikkal, nagyon lassították a netet. Mivel a Norton Internet Security 2004 nem fogta meg a rohadékokat, ráadásul nagyon lefogja a rencert, ezért más után kellett nézni. Most a Sygate van fent tűzfalként és visszatettem a jól bevált Norton 2002 antivirust (azóta jó a netsebesség). Utóbbi jó a frissítések könnyű letöltése miatt, de kipróbálom majd a NOD32-t mert sokan ajánlják, a Sygate helyett meg megnézem a Keriot. A magyar nyelvű progik híve vagyok :)
  • PetruZ
    De ez csak akkor működik hatékonyan, ha a gyors felhasználóváltást engedélyezed, egyébként nehézkes mindig újraindítani az XP-t. Valamint viszonylag sok diszkterület is kell neki, mert a felhasználóváltás során a régi user teljes memóriaanyagát reprodukálhatóan el kell pakolnia. Ezen kívül a teljes windows mappa írási tiltása lehetetlenné teszi bizonyos programoknak, hogy állapotukat a registry-be, vagy ini-be (ha régebbi progi) mentsék.
  • Random_
    Ez egész jónak tűnik. Épp most állok reinstall elött lehet, hogy kipróbálom.
  • Dichter
    Akinek ebből nem derült volna ki, hogy az említett módszer miért is jó, annak a kedvéért: a vírusok 99%-ban (vagy lehet, hogy csak nálam?) a Windows (azon belül is a system/system32), és Program Files-ba írják be magukat
  • Dichter
    Mondok nektek egy tűzfalat. Csináltok egy Rendszergazda, és egy saját profilt a windózban, és a saját profilnál letiltjátok a Windows (adott esetben a system partícióra) és a Program Files-ra való írást. Ha meg telepíteni akarsz, vagy mondjuk betűtípust addolni (az ugye Windows/Fonts) akkor belépsz rendszergazdaként. Egyébként én is használok tűzfalat, méghozzá Kerio-t. Tényleg nem egyszerű a bekonfolása, de ha egyszer összejön, akkor hacker legyen a talpán, aki betör.
  • Harder
    szinte biztos, de nem ezt a tűzfalat használom. Kerio-val, Outpost-tal biztos meg lehet csinálni.
  • PetruZ
    A ZA-t nem ismerem annyira (csak rövid ideig volt a gépemen még elég régen), de a Kerio-ban van packet filter, amivel aztán a világon mindent ki lehet szűrni - még magadat is a netről, ha nem vigyázol. :)
  • atibacsi1977
    Hello! Megtudná nekem mondani valaki, hogy hogyan tudok egy megadott ip-címet letiltani, és hogy melyik tűzfalprogrammal tudom ezt a legegyszerűbben megoldani! Nekem most zonealarmom van! Azzal lehet?
  • Psziho Apu
    siker köszi
  • PetruZ
    Szerintem a tűzfal popup szűrője fogja meg ezeket, mivel mind kivétel nélkül új oldalt nyit. Elég csak azt kikapcsolni és más, okosabb popup szűrőt használni.
  • Random_
    Én úgy állítottam be a keiromat (2.1.4 verzió) hogy kérdezzen rá minden kapcsolódsra és amelyiket engedélyezi akartam arra létrehoztam egy szabályt. Amit tiltani arra is egy tiltó szabályt. Egy kis próbálkozás után hamar kiderül mi az amit tiltani és mi az amit engedélyezni kell vagy lehet. Nincs is ilyen jellegű problémám.
  • Psziho Apu
    van mert ha a tűzfalat kikapcsolom a képet meg tudom nézni
    nagyobban
    de más pl a startlapon vagy az autohifi lapon nem tudom megnyitni az adott címeket és ez is tűzfalas mert ha a kikapcsolom már kattintok is és mükszik
  • Psziho Apu
    ezt én is megtudom tenni.Ismerem a keresőket de én saját tapasztalatokra vagyok kiváncsi
    "tud valaki beállításokkal kapcsolatos tanácsot adni, hogy a legjobb a beélítás, és hogyan kell beállítani, hogy biztonságos legyen a netezés" .
    Még mindig várom a segítségeket
    előre is köszi
  • Random_
    Ennek van köze a tűzfalhoz?
  • Psziho Apu
    lenne 1 kis gondom kerio tüzfalat használok ha megnyitok 1 oldalt azon az oldalon a képeket nemtu dom nagyobba megnézni hogyan állítsam át a biztonságot hogy megtudjam nézni a képeket?
  • PetruZ
    Semmi komoly, azt jelenti, ami ki van írva: valaki végigpróbálgatta a portjaidat, hátha talál egy nyitottat, amin működik is valami, amit kihasználhat. Ezek teljesen mindennapos dolgok, nekem naponta 10-20 ilyen is van.
  • antijedi
    ilyen csoda tüzfalnál életbe nem fogod megállapitani..., se ip, se semmi, sokra nem mész vele..., lehet ez csak iylen beépitet feature hogy ugytünjön véd is valamit ez a "csoda" :P
  • lck
    kerio
  • WOW
    Hi!Megbizhato tuzfal progit tud valaki(magyar nyelvut)?
  • units
    ha egyszer azt írja akkor?
    nézz körül a logban, hátha találsz bővebb infót.
  • units
    gugli? kerio
  • davos80
    Plíz.
  • Psziho Apu
    Sziasztok felraktam a kerio 4.0.16 os verziót esetleg tud valaki beállításokkal kapcsolatos tanácsot adni, hogy a legjobb a beélítás, és hogyan kell beállítani, hogy biztonságos legyen a netezés
  • davos80
    http://iaro.srv.hu/kep/hghghghghghgh.bmp
  • davos80
    A Panda antivírusom tűzfalát használom, néha ezt írja ki :

http://iaro.srv.hu/kep/hghghghghghgh.bmp

Szerintetek valaki portScannel-i a gépem??
  • Mat
    OK THX! Kipróbálom! :)
  • Tuvok #233
  • Random_
    Keiro csakis!

Szerintem a 2.xx verzió kezelhetőbb és van hozzá magyar nyelvű kézikönyv, de ha 4.xx -et telepítesz akkor Tuvok bácsi segít neked.
  • Tuvok #231
    Pont a tetűlassúsága miatt cseréltem le ZA-t Kerio-ra :)
  • Mat
    Megtaláltam hol kell beállítani és műxik is csak oan kegyetlen lassú hogy nem igaz. :( Szal inkább keresek vmi jobb tűzfalat. Esetleg ajánlat? Olyan kéne ami könnyen kezelhető és nem olyan védelmi ló**sz van benne ami még a NET et is letiltja. Mert pl a Nortonnal így jártam és teljesen elb***ta az egész Win.-t.
  • Random_
    Az igazság odaát van! :) A tűzfal túloldalán. :)
  • Tuvok #228
    Jah, nemrég rájöttem, hogy ZA-nál akad jobb is, pedig sokiáig nem így hittem :)
  • Random_
    Vagy válasz egy jobb túzfalat mert azért akad olyan is. :D