Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem ez itthon jelenleg és még kb 20 évig elképzelhetetlen, ehhez a jelenlegi félistennek és csapatának, be kéne ismerni hogy bal...szok az egészhez, no meg szar a koncepció.... Ja hogy akkor nem tudnának két kézzel lapátolni...
Isthy
Nyílt levél

Érdemes elolvasni. Szívesen ajánlanám figyelmébe a hazai kézilabda szakma vezetésének.

DUNAFERR FOREVER!!!

Férfi kézi Svájcból magyar szemmel nézve.
Isthy
Fradi szinte ugyanazt eljátszotta a BL-ben, mint mi a bajnokin a Békéscsaba ellen. Sikerült majdnem leadni a 6 gólos előnyt mindkét csapatnak. Szerencsére azért a legvégére maradt 1 illetve 2 gól belőle.
A BL-t tekintve a Fradi sorsa nem a saját kezükben van, sztem maradnak ők a végén is a 4. helyen és a franciákkal kell majd meccselniük a FF-ért.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ahogy nézem ez a Thüringer ha kitud teljes csapattal állni (ma is volt két hiányzójuk), akkor képesek otthon megverni a Viperst! Gyakorlatilag a z ETO-tól függ, hogy kit akar favorizálni az utolsó két fordulóban!
Isthy
A franciák a második félidőben nagyon elintézték az oroszokat Rosztovban. Ezzel nekik szinte biztosan megvan a csoportelsőség. Ahogy a győrieknek is. Akiknek volt ugyan egy rossz időszakuk a második félidőben, de utána simán megoldották a meccset Bukarestben. Egyelőre tényleg úgy fest, hogy a Fradinak a franciák jönnek a negyeddöntőben. Elég kemény diónak tűnnek most, de áprilisig még van idő.

DUNAFERR FOREVER!!!

Bocsi, a Fraditól is kikaphatnak, akkor is elsők maradnak.
Tisztázódnak a dolgok mindkét csoportban. Az ETO nemcsak megnyeri a csoportot, de ha megveri a Fradit akkor az utolsó fordulóban a harmadik helyre küldheti a románokat, kikapva a norvégoktól! Így azok kb. nem a verhetőbb Budot kapnák, hanem a sokkal nehezebb Rosztovot, amely ma simán kikap a Metztől és másodiknál nem lehet jobb. Ahogy a Bud sem vagy a Köbenhaven a negyediknél. Így a Fradira a MEtz vár a 8 közt!
Majd kérek tőled pár hajhalszálat, és leklónoztatlak pár példányban <#vigyor3>
Isthy
Azért a fogadással óvatosan, előfordulhat, hogy az én jelenlétem is kevés <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Érdekes fejlemények a bukaresti CSM háza tájáról! Bár Neagu még csak lábadozik a műtét után, de már hullámokat kavar: kevesli a havi 22.000 eurós fizetést, 30.000-et akar! A CSM meg nem tud annyit adni. Kiderül majd, hogy mi lesz a kötélhúzás vége.
Igen ez így van, mondjuk szerintem a tavalyi sorsolást az MKSZ- sem, gondolta komolyan... tudom persze sorsoláskor bármi megtörténhet.
Egyébként szerintem ez nem is álomdöntő, mert mindenki tudja hogy Györ-Fradi döntő lesz már a szezon elején.
Na igen, jó lenne megúszni nekünk is. A kecskeméti siker éppen egy sérülés miatt került nagyon sokba, de legalább egy szép kupát nyertünk, az nagy élmény volt. A képlet számunkra előzetesen most is hasonló.

Örülök, hogy jössz, az mindig jót jelent, már nézem is az oddsokat <#wink>
A fogalmazásom két dolognak szólt. Egyrészt tavaly óta a kiírás változása miatt újból össze lehet akadnia az előző szezon bajnoki 1-2. helyezettjének a döntő előtt is (és attól függetlenül, hogy ezt miként ítéljük meg, tavaly a vasárnap emiatt langyosabb is lett), másrészt nem láttam értelmét kiállni mellet döngetni, hogy úgyis bejutunk a döntőbe. Ez mégsem egy dedikált fradista fórum, és nem szokásom a csapatomnak előre odaadni sem a győzelmet, sem a vereséget, ami nem jelenti azt, hogy ne bíznék akkor is a csapatomban meccs előtt vagy közben, amikor ez másoknak kevésbé megy. Az erőviszonyok ismeretében meglepetésre a szombati napon nem számítok.
Isthy
"Álomdöntő" lesz, nekem semmi kétségem nincs efelől.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagyon nem szurkolóbarát ez az időpont kiosztás. Akkor ezek szerint találkozunk <#eljen>
Na igen, tavalyelőtt mi megszorongattunk benneteket, a Loki meg feladta a győriek ellen. Ennek azután mi megittuk a levét rendesen a "bronzmeccsen". Ráadásul most már a 3. helyezett nem mehet az EHF kupába, nekünk ez a hétvége szinte teljesen tét nélküli. Csak ne sérüljön meg senki, mert már piszkosul elegünk van ebből az idényből.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerinted van realitása egy nem papírforma döntőnek?? mert szerintem nincs. Bár mi néha meglepjük a fradit, de szerintem a második félidőben annyi nekünk, mint ahogy az Érdnek is.
Érdekes lesz ez a Magyar Kupa-végjáték Debrecenben. A tavalyihoz képest háromszoros jegyárak, szombaton korai kezdés, estén kései befejezés (+eredményhirdetés), hogy tömegközlekedés hazafelé már ne legyen, és hétfőig kelljen megszállni. persze értem, hogy kell a csapatoknak pihenő, és a tévé is fontos, de nem túlságosan szurkolóbarát. Azért nem tervezem kihagyni, de nem könnyítették meg a dolgomat.

Az elődöntőket illetően vannak kétségeim, emlékeim szerint tavalyelőtt például a Loki nem nagyon erőltette meg magát az ETO ellen, hamar elkezdett pihenni a bronzmeccsre. De azt nem bánom egyáltalán, hogy elvileg összejöhet az álomdöntő.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2019.02.21. 11:46:54
Tényleg érdekes volt.
Isthy
Helyesen 30-29-re <#wink> Ezzel nagyjából eldőlt, hogy a veszprémieknek a Vardarral kell versenyt futni a csoport második helyéért.

DUNAFERR FOREVER!!!

A németek nyertek a Kielce ellen (30-19).
Isthy
Planéta

Érdemes elolvasni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A lengyeleknak ahhoz, hogy maradjon esélyük az utolsó forulóban előrelépni a Veszprém ellen, nyerniük kell szerdán idegenben a Löwen ellen. Ha ez nem sikerül nekik, akkor az utolsó fordulóban már nem léphetnek előrébb a 4. helyről. Ha netán nyernének, akkor utána otthon 3 góllal kell verniük a veszprémieket, hogy eléjük kerülhessenek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezt a Kielce elleni idegenbeli meccs dönti el az utolsó fordulóban! Ha nyernek akkor biztosan másodikok, mert a hazai Breszt elleni meccset remélhetőleg megnyerik s mindegy, hogy a Vardar mit csinál.. Ha viszont kikapnak a lengyeleknél akár a 4. helyre csúszhatnak vissza.
Isthy
Már semmilyen BL meccsen sem ebben az idényben.

A veszprémieknek jár a gratuláció a szkopjei győzelemhez! <#taps> A szünet után 8 perc alatt visszajöttek a meccsbe és a végjátékban ők voltak a jobbak. Ezzel a saját kezükbe vették a sorsukat a csoport második helyét illetően. Jó lenne ha sikerülne azt elérniük, mert akkor a negyeddöntőben elkerülné egymást a két magyar csapat. Ha a csoport 3. helyén végeznek, akkor a Pick jöhet szembe majd a Final Fourba jutásért.

DUNAFERR FOREVER!!!

a negyeddöntőben sem játszhat?
Isthy
Sajnos nem. Ha a Budaörs-Csaba meccs szerdán van és nem szombaton, akkor játszhatna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem adta, kár hogy nem használható a BL-ben.
Isthy
Legyen úgy, ahogy mondod, de én azért még megvárom a tényt, amikor látom majd játszani decemberben.
No, ha már szóba hoztad, akkor Győrben be is jelentették Amanda érkezését. Bár emlékeim szerint nem ők szoktak sérült játékost igazolni, hanem egy másik zöld-fehér csapat <#ravasz1><#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.02.12. 16:40:17

DUNAFERR FOREVER!!!

Igen, én is örömmel nyugtáztam ma, hogy az EHF-honlapos szerzőnek is feltűnt a nyilvánvaló. Nem is féltem, a BL-szereplése után Rasmussen be fogja tenni, az meg nem baj, ha nem kell agyonjátszatni.

Jelenleg Keti már jobb is, mint Vjahirjeva, Mörk és Kurtovic. Na jó, főleg azért, mert a felsoroltak sérültek. Nagyon kevesen vannak komoly szinten ezen a poszton a világon, szinte ijesztő, hogy a krém egyszerre sérült.
Isthy
Nze Minko

A cikk végén lévő utolsó mondattal tulajdonképpen bejelentették, hogy Pintea nem marad.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem kicsit múlta felül szinte mindenki várakozását. Az első BL meccsén ő lett az EHF-nél a forduló újonca. A harmadikon már a forduló 3 legjobb teljesítményét nyújtó játékosai közé lépett előre: Three Satrs
Úgy fest lemásolja Háfra "ajtó berúgását" a Fradiban és remélem idővel követni fogja a válogatottban is. Bár neki nehezebb dolga lesz, mert ellentétben Háfra esetével, Rasmussen jobbátlövőben nincs annyira kényszerhelyzetben.
Az EHF oldalán írtak ma Ketiről (és Háfráról):
"19-year-old Klujber and 20-year-old Hafra complete one of the most dynamic backcourts in the Women’s EHF Champions League, and they are hitting their top form in the main round of the competition.
A rookie before the start of the main round against Thüringer, Klujber has scored 21 times in the last three games, while Hafra added 13 goals in FTC’s three-game unbeaten streak. If their form remains the same, FTC could hamper some of the big guns in their way."

DUNAFERR FOREVER!!!

Keti konkrétan minden meccsén a csapat egyik legjobbja volt, már Győrben is, ahol a saját bevallása szerint elég indiszponált volt (bár ott nem volt nagy tolongás a jó teljesítményekkel). Én amikor sokat vártam tőle, azt hittem, hogy optimista vagyok, de az eddigi produkciója alapján inkább pesszimista voltam. Jó hír ez a válogatott szempontjából is.

Kíváncsi vagyok Pásztorra, remélem, ő sem adja alább.
Isthy
A szegediek a 2. félidőben rengeteg ziccert hagytak ki és erre majdnem ráfizettek. Szerencsére a végjáték nekik sikerült jobban. A két portugál spori borzalmasan fújta a meccset. A Flensburg zaporozsjei vereségével eldőlt, hogy a Pick másodikként fogja befejezni a csoportkört.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
No, ma a veszprémi csapat mutatott valamit a régebbi önmagából. A védekezés egészen elfogadható volt, bár gyors rohanás ellen még van min javítani. De összességében jó volt ez, főleg a Barca ellen. Jár a gratuláció a csapatnak a mai győzelemért! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a Fradinak a győzelemhez!
Gyalázatos első negyedóra után felébredtek és előbb egyenlítettek, majd a 2. félidőben megnyerték a meccset. Bíró az első 10 perc után hátára vette a csapatot, amibe besegített Pena 7-8 percben. A szünet után Háfra is felpörgött és Ketivel párban a 2. félidőben elöl nagyon eredményesen játszottak (ketten 11 gólt lőttek a 15-ből).
Nagyon úgy fest Ketinek nem kellett sok idő a BL ritmus felvételéhez, az első 3 meccsén 21 gólt lőtt (5-7-9).

DUNAFERR FOREVER!!!

Vjahireva nem lesz a FF-ron! Megműtötték, szállt a szezonja! Ha az FTC 4. a Rosztov meg első a másik csoportban, akkor nem is lehetetlen a továbbjutás!
Isthy
A mai Kormányinfón hangzott el:

"Döntött a kormány a sporttao-támogatások ügyében. Orbán Viktor találkozott a hat érintett látványsport-szövetség elnökével. Az az 50 milliádos összeg elegendő az infrastrukturális beruházásokra, de a működésre nem, ezért a keretet 125 milliárd forintra emelik."

Hmm... Véleményt nem fűzök hozzá, sztem mindenki ki tudja alakítani a sajátját. Esélyes, hogy nem sokban térnek el egymástól...

DUNAFERR FOREVER!!!

Pintea állitólag a mostani román listavezető Valceahoz tart nyártól!
Isthy
Fradi igazolás

Ahogyan várható volt. Ezek szerint Klikovac mehet máshová.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Helyes <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem is volt más a szándékom, minthogy ironikusan célozzak a kézilabdás diskurzusok egyik sajátos áramára, ahogy ti is megtettétek a meccs előtt, nem ironikus formában. Különben nem kívánom ezekkel mérgezni ezt a fórumot (sem).
Isthy
Ha lehet ne menjünk már le a komolytalan óvodás szintre. Vannak elegen ott máshol a kül. fórumokon.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért ennél ez bonyolultabb. Ha figyelmesen elolvasod az egészet, akkor sztem rájössz. Már ha akarsz egyáltalán komolyabban foglalkozni vele, mert azért ez nekünk nem annyira lényeges.
Sztem teljesen felesleges lenne bárkit is igazolni a helyére. Az irányítót simán megoldaná Oftedal és Kristiansen, plusz Görbe is be tudna szállni 10 percre ha nagyon kell. Így ráadásul a fiatal szélsőknek is jutna még több játékidő. Balátlövőnek így is megmaradna Amorim és Hansen, plusz még Tomori is átsegíthetne oda ha kell. Jobblövőben lenne Mörk vagy az utódja és Tomori. Ez esetben simán maradhatna Pintea, pont beférne a 20-as keretbe. Plusz pénz is lenne Pinteára, mert a hosszabbítások következményeként is maradt és ugye Grooté is felszabadul. Nze Minko - akit a helyére aposztrofálnak - érkezése csak pénzkidobás lenne (nálam). A játéktudásban messze van és ahogy írtam fentebb, nem is létszükséglet.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy írtam megnéztem és nekem is ez a véleményem.

DUNAFERR FOREVER!!!

Pedig az interneten is megírták, hogy bunda volt.
kaloz174
Újabb világsztár távozik a Győrből. Úgy tűnik, nem minden a pénz. Vajon legalább Pinteát meg tudják tartani?

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
A meccs maga egészen jó kézit hozott...

Isthy
Én sem, hiszen találkoztunk a csarnokban. Grat a csajoknak, nagyon rájuk fért! <#taps><#worship> Majd nemsokára ismétlik a Sport1-en, meg fogom nézni, ebéd utáni sziesztának jó lesz.
A mocskolódás? Sajnos az csak a szokásos és ebben mindkét fél vállalja a maga szerepét.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Folyt...
Az a mocskolódás azonban, ami a meccs kapcsán zajlik, nagyon visszataszító.

(Teljesen meghülyült ez a fórum? Úgy tűnik, Breki meg elhagyott bennünket.😞)