Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Nagyon sok mindenben egyetértek az általad leírtakkal. A dolgok nem függetlenek egymástól, nem lehet szétválasztani õket, minden eredmény illetve történés együttesen a csapat és Szilárd közös eredménye.
A még hátralévõ idõre össze kell kapni magukat, lesz 3 hetük a rájátszásig és majd kiderül, hogy sikerült-e megfelelõen kezelni a helyzetet.
A jövõre nézve pedig, az anyagi alapok megvannak jól kell sáfárkodni velük minden téren.
Mindenestre egy dolog biztos részemrõl a továbbiakban is: HAJRÁ DUNAFERR!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Azért azt eltaláltam, hogy a Cornexibe nem, pedig semmi infóm nem volt?!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

SomogyiG
Erre gondoltam én is, meg amit Kalózka írt elõtted. Én sem Sziszibá nyakába akarom varrni a kudarcot, mert ehhez nem lett volna elég õ egyedül. Szerintem ez az együtt sírunk, együtt nevetünk tipikus esete. (ezért nem érzem helyénvalónak a büntetésnek emlegetését sem) Itt visszautalnék egy korábbi véleményedre, amiben - be kell ismerjem, nem hittem - Neked lett igazad, miszerint: túl könnyen feladták a kitûzött célokat, és ez üt(ött) vissza.
- Kiestünk a BL-bõl, nem baj, majd a KEK.
- Kiestünk a Magyar kupából, nem baj, majd a bajnokság.
Nem hittem volna, hogy ez igy bejön. Az biztos, hogy azok a játékosok, akik balszerencsével jöttek haza a Slagelsetõl pont nélkül, s ilyen imponálóan verték le a Ladát, azok ennyi idõ alatt nem felejthettek el kézilabdázni. Tudom, ez közhely, de akkor is tény! Az is tény, hogy egy edzõ sem felejt el mindent egycsapásra. Az is tény, hogy ugyanez a Gjerpen nemrég játszott a Váccal, tehát friss infó is volt róluk. Az is tény, hogy a csapat elõtt minden volt, csak + jövõkép nem.
És itt kanyarodnék vissza a korábbi hozzászólásomhoz: szerintem Sziszibá már a meccs alatt feladta, "ezekkel úgysem lehet nyerni, ennyit tudnak". És ezt már jópárszor elmondta a nyilvánosság elõtt is, ami szintén nem lehetett különösebben felemelõ a Lányoknak.
Mindenesetre nehéz megfejteni a valódi okokat megfelelõ infók nélkül, de az is biztos, hogy most le kell ülni az érintetteknek, és nagyon komolyan és õszintén megbeszélni a múltat, a jelent és a jövõt. Miután ez megtörtént, a megfelelõ következtetéseket levonták, a szükséges lépéseket megtették, onnantól csak elõre, visszanézés nincs!!!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Nem akarok ismét az okoskodó szerepében tetszelegni, de azt hiszem ezen a fórumon is van olyan, aki tudja, hogy én azt szerettem volna, ha már tavaly abbahagyja. Az volt a véleményem, hogy nem fog ez jól elsülni. Többen szó szerint leugattak ezért, de mintha láttam volna a jövõt... :-(((

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem megmondtam, hogy várjunk még azzal a Vasasba igazolással?!?!?! <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem hiszed el, de én már azon poénkodtam a múlt héten, némi háttérinformáció birtokában, hogy most megyek a másik kedvencem után és Esztit megint ott fogom találni. Bejött! :-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

hát ezt max az tudja aki ott volt edzéseken, stb.
Persze nem mondtam, hogy õ nem hibázott, de szerintem nem most hanem már ott mikor kiestünk a bl-bõl, mk-ból, és erre legyintett egyet: majd a kek, meg ennyire képesek a csajok... szóval inkább a pszichikai felkészítése nem sikeredett, sem mint a taktikai, szerintem...
Bár utóbbi azért összefügg azzal, ha a csajok fejben nincsenek a meccsen, akkor akármilyen király is lehet a taktika, biztos nem sok valósul meg belõle.😞(

Szóval most inkább a kialakult körülmények, koncentrálás hiánya lehetett a legfõbb bûnös, nem fõképp Szilárd...

De mindezt úgy, hogy nem láttam sem az edzéseket, sem nem beszéltem játékosokkal, sem nem láttam a meccset, elég nehéz megfejteni. Még a csajoknak sem sikerült, ezekszerint 😞((

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

VMan
thx

HAJRÁ MAGYAROK! :]

kaloz174
Nem akarom Kiss Szilárdot különösebben hibáztatni, mert a ziccereket tényleg õ sem tudja bedobni, de mintha õ lett volna az, aki különösen nem tudta volna túltenni magát a kialakult helyzeten. Pedig neki kellett volna példát mutatni, pl. Buliba lelket önteni az elsõ idõszak után.
Minden játékost, akivel szembetalálkoztam, megkérdeztem, hogy érezte belülrõl:
Ira - bár ezt nem nekem, hanem egy újságíró(?)nak azt mondta, hogy be kell lõni a ziccereket. (Tehát egy véleményen volt Kiss Szilárddal.)
Többen elmondták, hogy kellene már egy kis szerencsét is igazolni. (Rita szegény egyszerûen csak sírt.) Ibi szerint mindenki nagyon akart. Ivett nem egészen értette, miért kellett 15 mp-re beállnia. (Mi sem.)Detti nagyon-nagyon szomorú volt. Talán Gáspár Gabó volt kicsit lazább.
Bokiról már írtam. (Így utólag: örülhetek, hogy szóba állt velem, mert az, ahogy nézett...)
Olyannal is beszéltem, aki nem csapattag, viszont közel áll a csapathoz. Õ is egyértelmûen a csapat és egyes csapattagok körüli bizonytalanságot jelölte meg a kudarc fõ okának.😞((

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Hege eto
A meccs erõs 3/4 ház elõtt kezdõdött. Az ETO csapnivalóan kezdett. 7perc alatt 7 kapott gól, míg mi 1 et lõttünk azt is hetesbõl. Idõkérés következett. Ezután kisvártatva helyre állt a világ rendje. lefaragtuk a hátrányt, a szünetben 3 gólos elõnynyel mentünk pihenni. Ekkor már tudtuk itt nagy baj nem lehet. Az elején felrémlett a tavalyi EHF döntõ.
A második játékrészbenminden ugyanúgy folytatódott vcégig vezettünk 2-4 góllal. a 45. perctõl elkezdtek a bírók belenyúlni a meccsbe+ volt 2 "téves" cseréje a Mestrenek, így az elõny elolvadt, majd francia vezetéssé alakult. Nagyjából ennyi a történet. simán továbbjutottunk.
Nagyon sajnáltuk, hogy nem nyertünk, pedig nagyon kélyes érzés lett volna.

A D.ferr miatt meg mehetünk norvégiába😞((((((((((

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Duby
Pont ilyeneket hallottam én is. (Hálistennek evvel megerõsítettél.)
Ezek azért nagyon jó hírek szerintem.
(Már nem pont Boki visszavonulására értem, de hogy lehet jövõképet körvonalazni, és alakulnak is jó dolgok, az mindenképpen pozitív.)

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

kaloz174
Egyértelmû - leginkább a tegnap történtek után - hogy nem érzi magáénak már ezt a csapatot.
Tegnap minden gesztusa arról szólt, hogy 'õ odateszi magát, úgy ahogy csak kell, ahogy tudja, mások miért nem?'. Sajnos, a tegnapi meccs esetében 100 %-ig igaza volt.

Grave Digger
Boki visszavonul, így értettem. Kaloznak igaza van egyébként, boki már tavaly is nagyon abba akarta hagyni, csak akkor még sikerült meggyõzni. V-man, tudomásom szerint külföldiek. Ebbõl egyelõre egy tûnik biztosnak, a többi még tárgyalás alatt van. Ahogy mondani szokták: elõrehaladott állapotban...

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

kaloz174
Boki, bár tegnap nagyon dühös volt, amikor váltottam vele pár szót, szerintem nem emiatt a kudarc miatt vonul vissza. Már régebben is folyamatosan ezt nyilatkozta, amikor pedig még nem érte ennyi negatív élmény.
De én is nagyon szerettem volna, ha marad; ha ez a csapat még marad egy évet, mert így a teljes munka, ami arról szólt, hogy a csapat összeérik, vagy nem, kárba veszik. Sajnos, itt a múlt idõ az indokolt már, nyugodtan mondhatjuk.

VMan
magyar v. külföldi igazolások? ha ennyit lehet megtudni 😊 akár privátban is jó 😊

Breki33
Boki távozik-ról lehet bõvebben?
Grave Digger
Jelenleg annyit sikerült megtudnom a jövõrõl, hogy Kindl, Bulath és Boki távozik és ha jól tudom Irina is visszavonul. A szerzõdést aláírták, ha minden igaz, holnap lesz nyilvánosságra hozva. Remélem utána a pénz is hamarosan megérkezik (cirka 200 millióról van szó). az igazolásokról nem szeretnék még mondani semmi konkrétumot, jelenleg úgy tûnik, hogy balátlövõben, kapusposzton és beállóban erõsödünk, Detti tudomásom szerint beszüntette a tárgyalásokat a Debrecennel és marad. Ez a jelenlegi állás, de én már lassan tényleg csak azt hiszem el, ami biztos, s ha már kézzel fogható.

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

SomogyiG
Úgy jártam, mint tegnapelõtt Era az egyik ziccerénél: visszafújtak. Az ügyfél lemondta a hibabejelentést, átütemezve szerdára. Egész jól alakul ez a nap<#eljen>

Mse! Én nem a jogi alapot kérdeztem, aszerint valóban büntethet. Én arra próbáltam utalni, hogy az õ lelkiismerete tiszta-e? Valóban mindent megtett-e a felkészülés és a mérkõzés során a sikerért?
Konkrétan nem tudok állást foglalni, hiszen a meccset nem láttam. De a rengeteg hozzászólásból, amit olvastam - közel 300, ha az ismétlõdõ nickeket leszámítom, akkor is legalább 40-50 emberke véleménye volt benne - arra a következtetésre jutottam, hogy ennek a párharcnak az elvesztésében õ is sáros. Amennyiben igy van, akkor jogosan vetõdik fel az erkölcsi alap kérdése.

Hát az se esett jól, de ez már nekem is sok volt...
no léptem, dolgozni is kéne...

Breki33
Engem is bánt de a BL-es dolog sokkall jobban bántott

Itt most azt szeretném ha a Gyõr kiverné ezt a norvég csapatot.
tegnap este már nem volt idegem összefoglalót nézni...

Breki33
Most jut eszembe mi van Gadrikával?
Breki33
tegnap esti összefoglalóban mutatták a meccset majd nyilatkozott
erre próbáltam utalni
????

Én is olvastam a hírt... no comment ( talán magát is megkellene büntetni...)Én is olvastam az indexen Isthyk szerint ki van zárva, de ott van egy jól mûködõ hoki csapat is így számomra nem elképzelhetetlen ez ilyen irányú váltás az egy más kérdés, hogy nagyon sajnálnám.

Breki33
tegnap esti nyilatkozata érdekes volt
Sziszibá mindig is ilyen büntetõsdit játszott, késés, felesleges kilók, stb...
És olyan erkölcsi alapon, hogy õ az edzõ, nem hiszem, hogy külön jogosítvány kellene hozzá...

Isthy megmondta nem megy sehova Detti, én hiszek neki 😉 Azért Õ mindig jól értesült, szerintem a Sitis dolgot is tudta régen 😊))))

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Én is mindjárt indulhatok .... 😞

Breki33
szerintem nem fog visszavonulni
SomogyiG
Na, részemrõl majd este folytatjuk, mennem kell "dolgozóba" <#szomoru2><#sir><#merges3>

SomogyiG
Te kis jól értesült...<#wink><#nyes>

SomogyiG
Az index fórumból ollóztam ezt a hirt:
Mai NS-ben ezt nyilatkozta Kiss Szilárd: "Talán még meg is kéne büntetnem a csapatot, de jelenlegi anyagi helyzetünkben nincs mibõl."

Akkor most kaptak pénzt vagy mégse?
(magánvélemény: és milyen erkölcsi alapon próbálna Sziszibá büntetni?)

Egy - szerintem - még elképesztõbb, igaz kérdésként:
Ferling...Cornexi!?[

Hát ezek után, szinte biztos, hogy vissza vonul... 😞(( Nagyon kár és tény, hogy nem ilyen befejezést érdemelt volna....
Egyszerûen nem értem, hogy mi lehet a gond profi sportolókról lévén szó ...
Ezt a „teljesítményt” még emészteni kell.

á dehegy ... 😊)

Breki33
Cserbenhagyást kicsit erõsnek érzem.

Ugye Köke sem vonult vissza az olimpia után
és milyen jól tette.

Ja Siti Esztinek jó játékot és sikereket kint- kivéve a magyar csapatok ellen -)
SomogyiG
Én pedig már a Vasast könyveltem el befutónak, de szerintem Mocsaiék is.
Igy egy kicsit könnyebb nekem - hogy nem ellenünk kamatoztatja majd képességeit - ha már nem hozzánk tér vissza. (juj de undok önzõ vagyok)

SomogyiG
Gondolj bele: "cserbenhagyta" az edzõje is és a csapata is pont abban az évben, amelyikben még komoly sikert érhetett volna el, hiszen elõre jelezte, ez lesz az utolsó. Lehet úgy is veszteni egy csapatnak, hogy emelt fõvel jöhet le pályáról, lásd Slegelsee-Dunaferr. Ez a párharc most nem ilyen volt...

Breki33
én remélem nem fog
SomogyiG
Az eddig leírtak alapján úgy tünik, nem csak a csapat nem volt ott fejben. A handball.hu-n, a Dunaferr fórumán és az Index fórumon is elolvasva a hozzászólásokat, mindehhez még még Isthy beszámolója: arra tudok csak gondolni, hogy a "hadsereg vezér nélkül" maradt. A lányok gépiesen csinálték a dolgukat, ha sikeres volt akkor jó, ha nem, úgyis jó. A két vérbeli profi (Radulovics és Ferling) nem volt elég ahhoz, hogy összefogja és mozgósítsa az enervált társaságot. Sziszibá meg körülbelül annyit nyújthatott, mint Tomory (nem a Vasas üdvöskéjére, hanem az 1526-os esztergomi érsekre gondolok) Mohácsnál.
Nagy a gyanúm, hogy Bojanát ezek után most már semmi sem fogja visszatartani, biztosan visszavonul. (Szebb befejezést érdemelt volna)

kaloz174
Azt leszámítva, hogy az említett spanyol elítklubnál nem nagyon képzelhetõ el olyan áldatlan állapot, ami a Dunaferr esetében több hónap óta tart.

A tegnapi kiesés egyértelmûen annak a számlájára írható, hogy több játékos fejben nem volt igazán ott, nem tudta feldolgozni a körülötte zajló eseményeket. Nem bántanám õket, de nem is menteném fel, de ezek tények.

Ami még nekem különösen feltûnt, az a kidolgozott taktika, vagy annak megvalósításának hiánya. Ez a BL-meccsek és a fehérvári meccs után nekem külön csalódás.

Breki33
Ezis sajnos

Breki33
Beszédes képek

Isthy, alakul a túra....😊

VMan
még a tavaly felmerült bennem az a hasonlat, hogy a Dunaferr a kézilabda reálmadridja (bocs nem bírom nagybetûvel leírni 😄). aztán a Lada, majd pláne a Gyõr elverésekor még szégyelltem is magam, hogy ilyet gondoltam róluk (és ezzel traktáltam már jónéhány ismerõsöm 😊), de ez a tegnapi eredmény pláne a beszámolód alapján, meg szintén csak beszámolók alapján a Gyõr elleni MK-vereség kissé lelketlen játéka megint elõhozta belõlem ezt a párhuzamot 😞

szerintem mindkét csapatra igaz, de amíg a focistáknál ennek örülök (Barca-szurker lévén), a kézislányainknál nagyon elkeserít:
egy óriási eredményeket elért társaság, óriási egyéni klasszisokkal, akik még néha tényleg fellángolnak és akkor bárkit elbírnak verni, ugyanakkor szinte bárki ellen becsúszhat egy vereség, és kiegyensúlyozott jó csapat-teljesítményt, küzdést már hiába várnánk tõlük. egy korszak nagyon úgytûnik lezárult és a jövõ kérdéses... "csak" az anyagi lehetõségek ahol van egy jelentõs eltérés.

remélem ezzel, hogy leírtam, nem bántottam meg senkit 😊

VMan
óriási mérkõzés lehetett, külön öröm, hogy a két fiatal magyar balkezes is ki van emelve, és a gólok alapján is jól játszhatott. ezúton is "köszi" a tv-knek, hogy más alapján nem ítélkezhetünk.

ha valaki felveszi a meccset a DTV-rõl, szóljon 😊

ÁTIGAZOLÁS. Kindl Gabriella után újabb magyar játékost szerzõdtetett a Krim Ljubljana
Siti Eszter: irány a Krim

Nemzeti Sport Napilap B. A. - 2006-03-20 02:51 Utolsó módosítás: 2006-03-20 02:51
Kindl Gabriella után újabb magyar játékost szerzõdtetett a Krim Ljubljana: Siti Eszter vasárnap állapodott meg a szlovén sztárcsapat vezetõivel. Az õsztõl nem lesz magyar játékosa a dán élvonalban szereplõ FC Köbenhavn együttesének. Pálinger Katalin már korábban elhagyta az FCK-t, s vasárnap kiderült, hogy a válogatott irányító, Siti Eszter is másutt kezdi meg a 2006–2007-es szezont. A játékos tegnap a szlovén fõvárosban tárgyalt, s alá is írta két évre szóló szerzõdését a kontinens egyik elitcsapatával, a Krim Ljubljana Sloveniával.
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=109047

kaloz174
Sziasztok!
Hazaértem. Ez talán a jó hír, mert hiába jöttem 1 vonattal késõbb, ami egyébként több óra különbséget is jelent, hiába volt kissé hûvös az idõ, nem tudok magamhoz térni. Amit érzek, az a tehetetlen üresség.
De elõször is szeretnék gratulálni a továbbjutóknak. Volt szerencsém látni a Fradit. Jó érzés volt tapasztalni, hogy a szörnyû helyzet után - remélem, már után - a csapat milyen mértékik erkölcsi gyõztesként került ki szorult helyezetébõl. A gyõzelmükön túl ennek örültem leginkább. <#eljen>
A Dunaferr meccsérõl Isthy beszámolójához majd holnap még írnék én is pár kiegészítõ szót. Bokiról csak annyit, hogy olyan dühös volt, majd szét robbant, még akkor is, amikor - szokása szerint - elég sokára, kijött az öltözõbõl. Borzasztóra elkeserítette az egész helyzet. Pedig rajta aztán nem múlott.
De ha valaki szándékosan akarta volna a csapatot lehetetlen helyzetbe hozni, annél jobban nem sikerült volna, az biztos!😞( Nagyon sajnálom. Ha nincs ez a herce-hurca, ez a csapat méltó módon tudott volna búcsúzni. Erre szerintem már nincs esély, ami miatt nagyon szomorú vagyok.😞(
Ami azért szépségtapasz, hogy ott volt Piga is, és láthattuk a kislányát is!😊

SomogyiG
Kicsit sántít a párhuzam, de sok azonosság is van benne. Tavaly a Cornexi ellen hasonló körülmények között - most is csak azt tudom mondani, hogy tõlünk független tényezõk miatt - buktuk el az elõdöntõt, és most mégis van egy csapatunk, ami úgy alakult át, hogy csak fiatalok jöttek (Helgát leszámítva, de sajnos Õ még nem tud rendelkezésre állni) és rutinosak mentek, s az anyagiak egyáltalán nem javultak. Ennek ellenére a mostani csapatunk szerintem sokkal ütõképesebb, mint a tavalyi volt. Ez az út elõttetek is nyitva áll, csak ügyesen és bátran kell a fiatalokhoz nyúlni.
Szurkolok, hogy Nektek is sikerüljön, mert kellenek a kemény és erõs ellenfelek a bajnokságban ahhoz, hogy mi is jobbak lehessünk.

Isthy
Nem bizony! Kiestünk egy amatõr norvég csapattal szemben. Hihetetlen... <#falbav>

Asszem nem kínzom magam tovább, húzok aludni. Bár, hogy fogok-e azt még nem tudom...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy én is írtam és Boki is mondta, ez a csapat már nem az a CSAPAT.

DUNAFERR FOREVER!!!