Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és örömmel jelentem, hogy sikerült benntmaradnom a tippbajnokságban a Cori tippem ellenére, szóval az optimizmusom meghozta a szerencsém 😊))) ha már a Corinak nem 😄DD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

SomogyiG
Nem illik ám megelõzni az ember gyerekét! <#vigyor0>

Habár tudomásul kell venni, hogy át kell adni a fiataloknak a helyet. <#worship>

Pontosan ugyanezt akartam írni! A szakértelem mögül hiányzik az ember, vagy az emberbõl a gerinc.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Breki33
Ezekkel egyet tudok érteni,
énis így látom kn.

Mennyiben más egy nõi edzõ?
érteni én is értem, máramit súgtak 😉 de attól még nem értek vele egyet 😊)

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Istenhozott itt 😊

A proffal szerintem, mindenkinek az uccsó két mondatodban leírtak miatt van a legnagyobb problémája...és ráadásul nem elég, hogy akkor nem ismerte el, de azóta is folyamatosan keresi a kibúvókat, mondvacsinált dolgokat, és elõszeretettel "degradálja" le az azóta elért sikereket...

Azt hiszem a KEK döntõben megegyezhetünk, azt szívesen megnézném élõben otthon!😊😊 Remélem úgy is lesz! Reménykedem, hogy vagy edzés, vagy meccs, bármi lesz abban az idõben amikor Gyõrbe érkezünk és láthatok mindenkit😊
Igen, akkor Mariann volt a segédedzõ. Igen, valóban kemény volt. Hogy mennyire? Nagyon-nagyon. Azt hiszem elég ha csak annyit mondok, hogy pl. egy tatai edzõtáborozáson minimum napi 3 edzésen, minimum napi 7-8 órát edzettünk, de volt hogy napi 4 edzésen egy kicsit többet. Semmi másra nem volt erõnk és kedvünk az edzések között csak aludni és enni. Ez kb. 1-2 hétig, egy-másfél nap pihenõvel. És hozzá kell tennem, hogy nem mind labdás edzés volt természetesen, volt minden: futás, konditerem, labdásedzés, ugrálóköteles és medicinlabdás edzés, úszás....stb. Azok nagyon kemény napok voltak, de ez volt a munkánk és csinálnunk kellett. Szerettük is mert tudtuk, hogy csak így van eredmény,....de amikor egy 3 órás állóképességi edzés közepén vagy, nem így érzed.😊 Fizikálisan és követelmény szempontjából mindig szigorú és kemény volt, én csak a másik oldalt hiányoltam: mentális erõt is adni a csapatnak. Illetve minden elfogultság nélkül csupán a teljestíményre és formára hivatkozva hírdetni ki a keretet. Ez nem volt mindig így...de ez már a múlt.
"Híres" edzõm, ahogyan te mondtad, volt még Csík János és Berzsenyi Mária is. Közülük az én kedvenc edzõm Berzsenyi Mária.
Azt hiszem Mocsai Lajost nem véletlenül hibáztatják néhány dologért, de nem értek egyet azzal, hogy mindenért. Véleményem szerint voltak esetek, amikor õ a csapatot hibáztatta és maga nem vette ki a felelõsségét az esetleges kudarcból. Ez persze bántotta a játékosokat. Persze, hogy õ sem tökéletes, de úgy gondolom, egy szövetségi kapitánynak, fõleg annyi tudással a háta mögött, mint amivel õ rendelkezik, képesnek kell lennie vállalni a felelõsséget EGYÜTT a csapattal és nem rátenni azt csupán a játékosokra. Ez az én magányvéleményem, kérdezted, elmondtam. Vállalom.
Isthy
Én annak csak örülnék, mert legalább kedvet kapnának, hogy esetleg írjanak is!

Huhh! Ez lehet kissé "arcos" megnyilatkozásnak tûnik, de vállalom, mert ez rideg és kõkemény valóság! <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hát az nem semmi lenne! :-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#nevetes1><#taps>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
kedves fórumtársaim ezentúl vigyázni

egyre több csaj fogla olvasni miket irunk róla P
SomogyiG
Akkor vigyorgok egy jó nagyot, ha mindkettõnknek ugyanaz volt a Jó Tündére! 😊))

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
Mi lehet a lábával? Remélem, és kívánom neki a mielõbbi gyógyulást!
(Bár most intéztek maguknak egy kis pihenést, amitõl szívesen eltekintettem volna. <#schmoll2>)

kaloz174
Szeretettel és örömel üdvözöllek én is! <#wave>
Remélem, sok elfoglaltságod mellett lesz idõd legalább nevezetes alkalmakkor elmondani véleményedet, mert az mégis valahol izgalmas, hogy valaki "belülrõl" is látja az esetleges ok-okozati összefüggéseket. <#wink>

Isthy
Nekem sem volt szabad és ezért csak utaltam rá, a többit rád bíztam <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ehhez csak csatlakozni tudok! <#eljen><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem minden a legjobban sikerül, az elképzeléseitek és a terveitek valóra válnak. Drukkolok, hogy így legyen!
A vizsgához pedig kívánok egy kalap sza...................mócát! :-)))))))))))

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Biztosan észrevetted, hogy nem válaszoltam rá! 😊
Ugyanis egy Jó Tündér (meg még más is) már addigra megsúgta, csak sajna a lelkemre kötötte, hogy nem adhatom tovább. Pedig nagyon szivesen megosztottam volna másokkal is, de nem volt szabad. 😞 Most legalább láthatja ez a Kedves Tündér, hogy áltam a szavam. 😊

Isthy
Ha õ nem, én megtettem volna, ezt a ziccert nem hagytam volna ki, csak nem voltam netközelben eddig ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Vele kapcsolatban én is már párszor kifejtettem az egyáltalán nem hízelgõ véleményemet. Kár, hogy ilyen képviselõ került arra posztra itthonról. Most nagyon finoman fogalmaztam...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Buli behívásának elmaradását én értem, Melivel meg sztem úgy volt András, hogy lesz még ideje bõven kipróbálni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nem megmondtam már vagy 2 hete, hogy lesznek a keretben számodra nagyon kedves behívottak? ;-)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hûha mi volt itt ma! <#wow1>

Ráadásul milyen kedves vendég érkezett! Szia Proxi! <#integet2>

Nagyon örülök, hogy jelenléteddel megtiszteled és emeled topicunk szinvonalát! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
védem? :-)

lehet, észre sem vettem

én nem látom hibátlannak
Breki33
Hátigen Kulcsira direkt nem akartam rákérdezni
Hege eto
Mert sokunkkal ellentétben Breki védi a Profot. Én személy szerint nem szeretem.
A tudását maximálisan elismerem, de sztem. jellembeli problémái vannak. Hiába senki sem tökéletes.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Breki33
És mennyire volt kemény?

Illetve szigorú

Kik voltak még híres edzõid?

Én azért kérdezem mert sokan õt hibáztatják dolgokért talán jogogosan, de én másképp érzem és kiváncsi voltam milyen mint ember.

Akkor Mariann volt a segédedzõ?
Hege eto
"hiszen Magyarország a hazám"

Ennél szebb beköszönést még senkitõl sem olvastam.<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Hege eto
Pigniczki Krisztina, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Prok Beatrix
(Gyõri Graboplast ETO KC),

Azok a régi szép idõk........

Hege eto
"Május közepén tervezzük, hogy hazautazunk és szeretnék megállni Gyõrben egy pár órára meglátogatni a lányokat.😊"

Mit szólnál egy KEK döntõhöz, hazai sikerrel megspékelve?<#eljen><#eplus2><#taps>

Jó kérdés. Csupán mint edzõrõl szeretnék róla beszélni: az edzéseken és az összetartásokon Mocsai nagyon jó edzéseket tartott. Való igaz, hogy nem ismer határokat ha idõrõl van szó...én az 5 év alatt nem edzettem vele egyetlen egyszer sem rövidebbet, mint 2 óra. Többségében 2 és fél, 3 órás edzéseket tartott, valahogy soha nem tudta idõben abbahagyni.😊 Az alapozásai nagyon erõsek voltak, napi 3 edzéssel, de nagyon jók. Én azt hiszem, õ nagyon sokat tud a kézilabdáról, sokad adott át nekünk, fizikailag is nagyon jól felkészített minket... én úgy gondolom, hogy az Õ idején mentális problémák voltak a csapatnál, de ebbe én nem akarok mélyebben belemenni, mert nincs hozzá jogom. Ez az én õszinte véleményem és ezt tartom is. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy néha túl sok volt az edzés és ez látszott is a csapat teljesítményén. Az összetartásokon mindig voltak közös programok a kézilabdán kívûl is, amit én jónak tartok. Csupán el kell találni az összhangot a pihenés és a közös program terén, mibõl mennyit és mikor. Ez neki nem mindig sikerült. Valamint hiszem, hogy egy jó pár játékosnak nem tudott elég önbizalmat adni még az edzéseken sem, nem számított mennyire jól vagy keményen dolgoztál. Én ebben láttam többnyire a problémát vele kapcsolatban. Az emberi részérõl a dolognak nem szeretnék beszélni.
Egyébként miért kérdezed, hogy milyen edzõ? Te mit hallottál róla?
SomogyiG
Kivánom, hogy minden elképzelésetek sikerüljön, s azt tehessétek, amit a legjobbnak gondoltok mind Magatok, mind leendõ családotok számára. A vizsgákhoz meg amúgy magyar módra egy jó nagy kalappal!!! (ha netán kevésnek bizonyul, akkor még hozzá Kina egyévi termését ugyanebbõl)

Jólesik,hogy aggódtatok, de hála Istennek semmi egészségügyi gond nincs.😊 Csupán arról volt és van szó, hogy nagyon sokat kell tanulnom és nincs sok idõm a gép elõtt lenni. Ezzel válaszolok is részben a kérdésedre, ami nehéz: a szívem természetesen hazahúz, hiszen Magyarország a hazám és a családom, barátaim is ott vannak.....de az eszem, eszünk azt mondja, hogy itt maradni lenne kedvesebb számunkra.😊 Belgiumban az életszínvonal és az életkörülmények teljesen mások, mint otthon. Õszintén úgy gondoljuk, hogy gyermekeinknek itt nyújthatjuk a legbiztonságosabb és legjobb jövõt. Ahogyan korábban is mondtam, itt Belgiumban mindenféle rendszer nagyon jó, (egészségügy, oktatás, társadalom....) és szeretnénk a legjobbat adni a gyermekeinknek HA LESZ RÁ TOVÁBBRA IS LEHETÕSÉGÜNK. Ezért válasz részben az elfoglaltságom a kérdésedre, mert a magas életszínvonal mellett a követelmények is magasak. Hamarosan szeretnék megpályázni egy állást Brüsszelben az Európai Unió Intézményeinek egyikében, ahol a minimum követelmény 4 különbözõ vizsga letétele 2 nyelven, magyarul és angolul, ill. alapfokon tudni kell egy harmadik nyelvet, ami nekem az itt beszélt flamand nyelv. Mostanában erre a vizsgára készülök, próbálom szorgalmasan tanulni a nyelveket és tökéletesíteni a már tanultakat. Ezért nem látsz gyakran a fórumban.😊 Viszont még ha itt is fogunk TALÁN letelepedni, én mindenképpen szeretnék nyaranta hazalátogatni. Azért egy darab ott maradt a szívembõl.😊
Bocsánat, ha túl hosszú voltam.

Üdv. Proxi
Breki33
Viszont akkor mesélhetnél arról, hogy Mocsai milyen edzõ

Most nem arra gondolok hogy kinek mi a véleménye a világversenyeken róla, hanem hogy edzéseken összetartásokon milyen kép alakult ki.
Breki33
Vigyázz itt mi mindent tudunk P

Fõleg én és a a Péter :-)
Köszönöm, aranyos vagy! 😊 Igazad van, valóban behívott arra a meccsre, bocsánat, én kevertem egy másik dániai tornával.😊 Jó volt a lányok között lenni.😊 Bocsi!
SomogyiG
Ennek nagyon örülök! Agódtunk többen is, hogy netán egészségbeli probléma jött közbe, és nagyon szurkoltunk, hogy ne igy legyen. Számodra melyik lenne kedvesebb: maradni Belgiumban, vagy hazatérni?

Breki33
fogd rá a nyuszira
SomogyiG
Mea Culpa!! Ahogy a német mondja! <#nyes>
Komolyra fordítva: elnézést, ezek szerint rosszul emlékeztem, és összekevertelek valakivel. (most viszont el nem tudom képzelni, hogy ki lehetett)

Breki33
Amúgy miis büszkék voltunk és vagyunk rád
szval köszönjük szépen :-)
Breki33
Kézilabda - Mocsai Lajos dániai kerete

Mocsai Lajos, a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 14 fõs keretét az olimpiai döntõ "visszavágójára", a március 26-i (20.30 óra) aarhusi, Dánia elleni mérkõzésre. A világhírû szakember ezúttal nem küldött meghívót a Herz-FTC kiválóságainak, mivel a csapat március utolsó hétvégéjén Bajnokok Ligája-elõdöntõt játszik. Mocsai aarhusi listáján két Dániában játszó Európa-bajnok, Siti Beáta (Ikast Bording) és Nagy Krisztina (Kolding IF) is szerepel. A harmadik dán légiós, Borók Rita (Viborg HK) térdszalag-szakadása után nemrégiben kezdte el az erõsítõ edzéseket, rá csak nyártól számít a szövetségi kapitány. Újonc a keretben a debreceni kapus, Barkasziné Szász Mária. A dániai keret: --------------- kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr SE), Barkasziné Szász Mária (DVSC-Valdor) mezõnyjátékosok: Pálffy Zsuzsa, Balogh Beatrix, Ferling Bernadett, Zsemberyné Simics Judit, Nagy Ivett (Dunaferr), Pigniczki Krisztina, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Prok Beatrix
(Gyõri Graboplast ETO KC), Siti Beáta (Ikast Bording), Nagy Krisztina (Kolding IF), Brigovácz Nikolett (Hypo Niederösterreich)

Igen, én vagyok az akire a nickem utal, a volt gyõri játékos, de nem engem hívott be Mocsai Lajos az olimpiai döntõ visszavágójára. 5 évet töltöttem el a válogatottban, de soha nem voltam meghatározó játékosa. Mégis büszke voltam arra, hogy Magyaországot képviselhettem és az ország legjobb játékosai között lehettem. De azért én vagyok Proxi.😊
szerintem az nem én voltam, hiszen Benya ügyérõl nem is hallottam szinte semmit, max Susuval kapcsolatban voltak/lehettek kételyeim hogy Andrást befolyásolja a Fradiból való távozásának mikéntje/körülményei...

Szia SomogyiG FTC!😊 Igen, egy kicsit valóban eltûntem az elmúlt 2 hónapban mert rengeteg dolgom volt, de ezt most nem szeretném itt a fórumon részletezni. Köszönöm kérdésed, jól vagyunk, még mindig "egy" darabban,😊, a trónörökös kb. 4-5 hét múlva érkezik.😊 Még mindig Belgiumban élünk, és tárgyalásos idõszakot élünk, a következõ 2-3 hétben fog eldõlni, hogy maradunk-e még itt egy pár évre vagy sem. Május közepén tervezzük, hogy hazautazunk és szeretnék megállni Gyõrben egy pár órára meglátogatni a lányokat.😊Egyébként minden rendben van velünk. Remélem így is marad! 😊 Van még valami új hír Gyõrbõl, vagy a válogatottról, vagy bárhonnan, amit nem tudok és nem található meg az interneten?

Üdv. Proxi
Hege eto
Szia Proxi! Isten hozott.

Breki33
Hello <#wave>

Te az vagy akire a nicked utal?

Tehát a volt gyõri játékos akit pl Mocsai behívott az olimpiai döntõ visszavágójára a válogatottba?
VMan
a Fanni egy kisebb-nagyobb(?) gödörbe került a tavaszra, mivel a cseréje Lõw Andi hónapok óta nem tudja tehermentesíteni a sérülése+operációja miatt, szerintem "csak" elfáradt a hosszú menetelésben kissé. szinte az összes meccset végigjátszotta az elsõ perctõl az utolsóig, Szabó Edina sajnos nem nagyon "használta" a fiatalokat amíg nem volt muszáj :/
az utóbbi meccseken már bíztatóbb formát mutatott Fanni, hamarosan visszanyeri a formáját, remélhetõleg már a hétvégi kupanapokra.

HAJRÁ MAGYAROK! :]

SomogyiG
Szervusz Proxi!
Már többször hiányoltalak anno a handball.hu-ról, de teljesen eltüntél, s azóta semmit nem lehetett tudni Rólad! Örülök, hogy itt nálunk is jelentkeztél. Érdeklõdnék, hogy mi történt Veled ebben a ~2 hónapban? A trónörökössel minden rendben? Megszületett már?

VMan
szia,
én nagyon örülök neked 😊

HAJRÁ MAGYAROK! :]

SomogyiG
Ha rosszul emlékeznék, akkor bocsi, de nekem úgy rémlik még a habndball.hu-ról, hogy Benya esetében más vetõdött fel a mellõzése okaként részedrõl. Mégpedig az, hogy András ellenszenvvel viseltetik iránta, mert elment a Fradiból. Ha nem Te voltál, akkor megkövetlek, de nekem igy maradt meg. Tény, nem volt túl kellemes dolog Benya távozása, mivel az egyik legnagyobb hiányposzt, a balkezes jobblövõ üresedett meg miatta. Ráadásul akkor, amikor már nem is lehetett pótolni, mert nem voltak rá felkészülve, hiszen Õ lett megnevezve 1. számúnak. (második meg nem is volt 😞)
Akkor is mondtam, hogy ennek a beválogatáshoz semmi köze, hiszen Susu is be lett híva - ráadásul részt is vett a VB-n - pedig az Õ távozása és a távozása óta történtek sokkal nagyobb vihart kavartak a Fradinál, mint Benyáé. Ha a beválogatásnál ez szerepet játszana, akkor ez alapján Susu szóba sem jöhetett volna!