Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na majd otthon megnézem,hogy hogy sikerült.
Breki33
Hát Kamper mostanában nagyobbakat játszik.

Tegnap is amíg el nem fáradt illetve hét végén élõben még nem annyira tünt fel, de tv-ben visszanézve.

Szerintem kár lenne elengedni.
Breki33
SomogyiG
Milyen képre gondolsz? Ha a meccs rekordra, akkor az ott van a nyillal jelzett linknél...

...Németh András, az FTC edzõje: Megmutattuk, hogyan lehet a legszebben veszíteni... Ez a vereség azonban már nem igazán számít, mert az idényben többször is felülmúltuk önmagunkat. Ezúttal is.

nso
<---

Még nem teljes az örömük...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Belinkeltem, hogy "nso", de itt a munkahelyemen le van tiltva sok sportos oldal, illetve nem tudom, hogy a fizetõs itt megnyílik-e.

nso002167
46704374

Ezzel tudsz felmenni.
Breki33
HOlvan az a kép?
Látom megint nem sikerült betennem a képet, anyám, de béna vagyok.<#wow3><#rolleyes>
Breki33
jövõre P

illetve...
Duby
Gratulálok a Gyõrnek a bajnoki címhez. Az egész szezonban mutatott bajnokságbeli magabiztos játékuk alapján megérdemelték. <#taps>

Elismerés és gratuláció illeti az "ezüstérem nyertesét" is, félelmetes, hogy honnan, mibõl mit alkotnak. <#taps>

(...és persze dühítõ is, hogy ez a magyar jelenség, hogy ilyen sportértékeket képviselõ csapatok, sportolók ilyen körülmények között kell, hogy ténykedjenek. Sajnos más magyar sikersportágakban is szép számmal található ehhez hasonló eset.)

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

NB I, NÕK, AZ 1–4. HELYÉRT. Kiválóan játszottak a Fradi fiataljai, de az ETO-t nem lehetett megállítani
Megvédte bajnoki címét a Gyõr
Nemzeti Sport Napilap HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF - 2006-05-18 01:24 Utolsó módosítás: 2006-05-18 01:24

Nagy izgalmak közepette döntött a Gyõr és az FTC az aranyérem sorsáról. A hazai együttesnek a döntetlen is elég lett volna az elsõ hely megszerzéséhez, de remek csatában legyõzte riválisát.
1/2 következõ oldal
1. oldal: Megvédte bajnoki címét a Gyõr 2. oldal: Még nem teljes az örömük

Boldogság felsô fokon: a gyôriek így ünnepelték a címvédést

Sok dolguk akadt a gyõri biztonsági embereknek, mert ennyien még sohasem akartak bejönni a Magvassy-csarnokba. Már napokkal ezelõtt eladták az állóhelyi belépõket is, aztán pótjegyeket nyomtattak, mégis több száz szurkoló kint rekedt szerdán. A felfokozott érdeklõdéshez méltó hangulat fogadta a csapatokat. A legnagyobb hangorkán mégis Görbicz Anitát köszöntötte, akinek a szövetség, a város és a klub vezetõi gratuláltak a világ legjobbja cím elnyeréséhez.

Az idegességet, a feszültséget szinte tapintani lehetett, és az ötödik percig kellett várni az elsõ gólra. Mindkét együttes igen erõszakosan és hatékonyan védekezett, ezért szinte vért kellett izzadniuk az átlövõknek és a beállósoknak egy-egy gólhelyzetért. A gyors indítások sem sokszor sikerültek, mert kapkodtak, vagy pontatlanul céloztak a befejezõ emberek. Temérdek rossz passz, eladott labda, elkapkodott lövés színezte a fordulatos, nagy iramú csatát. Görbicz és Kirsner Erika gólpárbajába Bódi Bernadett és Kamper Olívia is beleszólt, miközben a kapusok és a cseréik ezúttal feledhetõen védtek.

Az FTC sorozatos támadási hibái után könnyen szerzett gólokat ellenakciókból a Gyõr, amelyben Görbicz, Vérten Orsolya és Aurelia Bradeanu volt a legjobb. A vállsérülés miatt kiváló Tóth Tímea nélkül a vendégek néhány perc alatt tetemes hátrányba kerültek, de ekkor már a kispadon ült a Fradi kezdõcsapatából Lucia Uhraková, Katerina Mraviková és Kirsner is. Az elfáradókat a tehetséges cserejátékosok jól pótolták, és felhozták csapatukat a hatgólos hátrányból (25–23), de a Ferencváros ászai már nem tértek vissza. Alighanem tartalékolták erejüket az EHF-kupa döntõjének szombati, kaproncai visszavágójára.

A végjátékban Petróczi Viktória és Pastrovics Melinda is többször találkozott a labdával. A Gyõr kihagyott helyzetei után 25–24-re jött fel a fantasztikusan küzdõ FTC, de Görbicz gólja eldöntötte az aranyérem sorsát. A csarnokban pedig megkezdõdött a pezsgõfürdõs ünneplés. A bajnoknak járó díszes tálat Kiss Istvántól, a szövetség elnökétõl vették át a gyõri játékosok.

Mestermérleg

Róth Kálmán, a Gyõr edzõje: Görcsösen játszottunk, nyomott bennünket a tét nagysága. Tudásunknak csak húsz százalékát mutattuk meg, mégis megérdemelten védtük meg honi elsõségünket.

Németh András, az FTC edzõje: Megmutattuk, hogyan lehet a legszebben veszíteni... Ez a vereség azonban már nem igazán számít, mert az idényben többször is felülmúltuk önmagunkat. Ezúttal is.

nso

Még nem teljes az örömük

Görbicz Anita: – Örülök, hogy ilyen fantasztikus csapatban játszhatok. A legfontosabb a gyõzelem volt, és sikerült.

Vérten Orsolya: – Csak a feladatra koncentráltunk, újra igazi csapatként arattuk sikerünket.

Petróczi Viktória: – Még nem teljes az örömünk, de szombaton a KEK-döntõ után talán az lesz.

Mörtel Renáta: – Óriási küzdelemben nyertünk, de a KEK-döntõben még több kell.

Temes Bernadett: – Sírni tudnék az örömtõl, egyszerûen nem találok szavakat boldogságom kifejezésére.

Bódi Bernadett: – Jobban akartuk a sikert, és szenzációs közönségünk támogatása aranyat ért. Hasonló hangulatra számítunk szombaton, a KEK-döntõ visz-szavágóján is.

Herr Orsolya: – Az akarat diadalát láttuk a bajnoki arany sorsát eldöntõ meccsen. Sajnos térdsérülésem miatt nem játszhattam, de azt láttam, hogy szenzációs védekezésünknek köszönhettük a gyõzelmet.
Ötödik lett a Cornexi
Székelyhidi János - 2006-05-18 01:24 Utolsó módosítás: 2006-05-18 01:24
A szebb napokat is látott Cornexi gyakorlatilag könnyedén szerezte meg a bajnokságban az ötödik helyet. Szabó Edina szakvezetõ csapata utolsó mérkõzésén is sok fiatal tehetségnek adott lehetõséget, akik éltek a bizalommal.

Más kérdés, hogy a Hódmezõvásárhely ellen is fõleg két válogatott szélsõ, a nyolc gólig jutó Balogh Bea, és a hat gólt szerzõ Kenyeres Fanni vitte a prímet.

A nyolcadik helyen záró vendégek az elsõ félidõben még jól tartották magukat, csupán ötgólos hátrányt szedtek össze. A folytatásban azonban rákapcsoltak a sokkal esélyesebb fehérváriak, és kiütötték ellenfelüket.

Az 5–8. helyért

CORNEXI-ALCOA–HSB-HOLDING - Hódmezõvásárhely 41–27 (20–15)
Székesfehérvár, 400 nézõ. V: Pech, Vágvölgyi
ORNEXI: Fekete – BALOGH B. 8 (1), KORGYUK 8, SZABÓ V. 5, Õri E. 2, Tápai Sz. 3 (2), KENYERES 6. Cs: Trimmel (kapus), Pádár 3, Tilinger 3 (3), VASZARI 3 (1), Tápai A. Edzõ: Szabó Edina

HÓDMEZÕVÁSÁRHELY: Körmöczi – Mucsi, JÓKAI 4, Gaál 3, Sipos, WOLF 7 (2), Ancsin 2. Cs: Scholtz (kapus), JENÕFI 5, Nikolajenko 4 (1), Bloj 1, Gagyi 1, Fehér, Dobó. Edzõ: Buday Ferenc
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–2. 15. p.: 10–8. 25. p.: 15–13. 35. p.: 24–16. 45. p.: 31–22. 55. p.: 39–24.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 3/3

Mestermérleg
Szabó Edina: – A rájátszásban rendre a fiatalok, a jövõ reménységei kaptak lehetõséget, s ezúttal sem csalódott bennük a közönség.
Buday Ferenc: – Gratulálok a Cornexi gyõzelméhez, megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot.

Ezüstérmet nyert a Ferencváros

Tóth Tímea büszke a Fradira

Furcsán hangzik, de így van: nyert egy ezüstérmet Németh András csapata. A második helyen végzõk mindig szomorúak, hiszen vesztes mérkõzés után kerül a nyakukba az ezüst, de ezúttal nem így volt. A Fradi játékosai csak néhány percre voltak nekikeseredve, és mindenki mosolyogva mondta: "Nyertünk egy ezüstérmet"
http://www.sportforum.hu

nem biztos, hogy a bírok is így álltak hozzá...

kaloz174
Pontosan ezt érzem és gondolom én is.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Az tény,hogy az elõzetes célkitûzéseket alaposan túlszárnyalták a csajok,de ha az EHF-kupát ugyanúgy veszítjük <#ejnye1><#ejnye1><#ejnye1>,mint ma a bajnokságot,akkor az mégiscsak felmerül mindenkiben,hogy milyen ici-pici dolgokon múlt,hogy nem jött össze.Még akkor is,ha a realitások mást is mondanak.
És ráadásul ki tudja mikor (volt) lesz ilyen alkalom bajnokságot ill. EHF-t nyerni.
kaloz174
Én ezt másképp látom, külsõ szemlélõként.
Elismerem viszont, hogy minden fradista úgy éli meg, ahogy NA is.
Innen megadom magam és gratulálok!😊

SomogyiG
Annyit feltétlenül, hogy komoly sérülés nélkül megúszták legjobbjaink! Ez már fél siker!
Én is felvetettem Andrásnak, hogy mi lesz, ha a "taktika" miatt elmegy az arany, és esetleg az EHF nem jön össze! Nem fogunk két szék közt a pad alá esni?
Az volt a válasz, hogy: "itt nincs szék! Minden elõzetes várakozást már annyira túlszárnyalt a csapat, hogy nem születhet rossz eredmény!"
Ahogy errõl a bajnoki évrõl és az elért eredményekrõl beszél, számomra egyértelmûen az cseng ki, hogy Neki is váratlan volt a két sorozatban a döntõ elérése, s pályafutása egyik legsikeresebb szezonjának tartja.

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

kaloz174
Köszi a beszámolót!
Nagyon ideges voltam közben, mert úgy éreztem, valahol a Fradi kiengedi a kezébõl a lehetõséget.
Meglátjuk szombaton, már aki nézi majd a meccset, hogy megérte-e ez a taktika.

05.19. 18:00 Vasas-INVITEL - Kiskunhalas / Rájátszás 5-8. között

SomogyiG
Mikor lesz a Vasas-Halas?

SomogyiG
Sorry, nagyon késõn értem haza, nemrég néztem meg a meccset felvételrõl. Annak ellenére, hogy az eredményt tudtam, meg a két rigó ténykedését is felvázolták, még most is dühös vagyok miatta. Már az elsõ percekben örrbavágták Zizit, és bedöngölték Sopit - büntetlenül. Nem tudom, mi lehetett a háttérben, de még a számomra legszimpatikusabb ETO játékos - Vérten Orsi is inkább durva volt, mint kemény. Nekem a Kapronca elleni meccs rémlett fel, csak ott nem fújtak ennyire nyilvánvalóan ellenünk. Több jelenetet visszanézve ki merem jelenteni, hogy Lazer a a szezon alatt nem kapott annyi hetest, mint ma. El kell ismerni, majdnem a fele jogos volt. A lépéshibákra nem térnék ki, mert az rengeteg volt mindkét oldalon. Ha az ETO csak átlagos hazai pályát kap, és a kirívó durvaságaik miatt megpróbálják õket megfékezni, akkor mienk a meccs még a fakóval is, hiszen a 40. perctõl nem játszott a "nagy kvartett"-ünk - Sopi, Lulu, Era, Hangya. Igaz, Hangyának nem ment, ezért Õ már a 35. perctõl leállt, mint ahogy Sopi és Lulu is. Era meg 5 perccel késõbb követte Õket, és akkor már Olcsa is többet pihent. Ekkortájt kiabált rá András is a bírókra, hogy miért vannak besz@rva, mitõl félnek ennyire, miért nem mernek korrektül fújni?!
Ami öröm volt az ürömben: a 2. félidõben az ETO teljes csapatát komoly erõfeszítésre kényszerítette a Fradi fakó!!!
Nem érdemeltünk vereséget, de az igazat megvallva gyõzelmet sem. András végül is azt a taktikát húzta meg, amirõl beszélgettünk szomaton. "Az elsõ negyedórában belekóstolunk a Gyõrbe, aztán ha van keresnivalónk, akkor mindent bele! Ha nagyon elmennek, vagy komoly a sérülésveszély, akkor mehet a tarcsi" Itt és most a sérülésveszély volt az elsõdleges indok, mivel az ETO mindenre képes volt a bajnoki címért. Hangsúlyozom, MINDENRE!
Ennyivel nem ér többet az arany az ezüstnél!!!

Azért érdekes, hogy 2. f.id hajrájában, a Fradiból pályánlévõk között, Pasi volt a "legöregebb"!!

Breki33
41 gól <#hawaii><#bohoc>
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hódmezõvásárhely 41-27 (20-15)

Így van, hatalmas bravúr ettõl a fiatal csapattól az ezüst! És remélhetõleg a másik nagy bravúrt sikerül végre hajtani…

Hát igen, válaszolni is alig tudot.

Azért kiváncsi lennék András véleményére, hogy miért ültek a kispadon Luluék!
De még ígyís csak 1-góllal kaptak ki a fiatalok, és ahogy küzdöttek!!!!!!

Birod, birod, szegény Olcsa, totál kivolt!!

Én is! A mai miatt k@rva mérges vagyok.... ezért nem is írtam meccs közben... próbáltam le higgadni...<#falbav>
Ja igen és ezek a fiatalok valami fantasztikusat játszottak!<#worship><#taps><#worship><#taps><#worship><#taps>

Persze, igazadvan, csak én nagyon félek a szombati meccstõl, ugye azis idegenben!
De komolyan, le a kalappal a fiatalok elõtt, és ez nagyon bíztató!!!!

kaloz174
Szóval ezt kellett volna belinkelni. Bocs!
ÖSszekevertem a 2 beszámolót.

Hétvégén meg természetesen ugyanúgy szurkolok az ETO sikeréért,mint a Fradi gyõzelméért.
Szvsz az EHF-t fontosabbnak tarto(tta)m a bajnokságnál,de azért a véleményemet csak leírhatom nem?Legalább a mai napon <#confused>
Köszönöm<#worship>
[Jakuza]
Grat az ETO-nak, azert azt hozza tennem halkan, hogy voltak "mellekszereplok" is akik hozzasegitettek oket a sikerhez.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Igen rendesen megfújták a hazait ez tény. Viszont vége a bajnokságnak, legalábbis az arany csatának, innentõl kezdve felesleges tovább foglalkozni vele, csak feleslegesen tunningolánk magunkat és egymást. Most már elõre kell nézni és drukkolni nekik, hogy egy nagyon szép hétvége legyen, mindenki számára.

És Sopi leterítése!!

nemcsak a bírókon múlt.
nagyon sok helyzetet kihagytunk,ráadásul a kulcsembereink lépni sem bírtak sajnos.
de azért a Görbe vagy Temes Berni-féle kétkezes lökésekért,Juhász Gabi mezrángatásaiért elmaradtak a kétpercek,ráadásul meg minden xarért hetest kaptak.Ez pedig tény.
Breki33
ne bírózzunk már nem ezen múlt
Gratulálok Dobrovits-Tájok sporttársnak a 2.bajnoki aranyérmükhöz.Az elsõt még " Dferr mezben " szerezték.<#mf2><#mf2><#mf2>
Gratula az ETO-nak az utolsó bajnoki aranyukhoz <#hehe><#hehe><#hehe>

Különben meg MI VAGYUNK A LEGNAGYOBBAK!!!<#nyes><#nyes><#nyes>
Isthy
Sztem is jól tette, hogy meglépte és a fiatalokat játszatta a 2. félidõben (legalábbis ez tünik ki a hozzászólásaitokból)

Persze igazából ez majd szombaton derül ki.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Olvasd el a cikket!😊

Isthy
Gratulálok a Gyõrnek a bajnoki címvédéshez! <#taps>

A meccsrõl nem tudok írni semmit mivel nem voltam itthon és így nem láttam.

DUNAFERR FOREVER!!!

Bár igaza lenne!!

Breki33
ETO elnézést
Breki33
figyi meg kellett tenni

Gábor már a kocsiban mondta, hogy szerinte fel kéne adni és akár utánpótlással kiállni a kupa miatt.

Na most András megcsinálta úgy hogy pihenhessenek de egyben majdnem megnyerte.

Az eto meg teljes csapattal nyomta, hoszabb paddal.
Ha nekikesünk fáradsággal nem törödva elszúrjuk mindkettõt.

És ez a bajnokság még nem a Fradié mi örülünk az ezüstnek is.
Viszont a hétvége FONTOS
?

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Az lett volna, ha bejött volna.

kaloz174
Mse! A Gyõrnek ez nem a 2 bajnoki címe!😊 A Gyõr nyerte a nõi kézilabda-bajnokságot.

A Fradinak a bajnokságra, szerintem, nagyobb volt az esélye, mint a kupára. De ne legyen igazam!!

Breki33
volt az 20 is

de csak meg kell emelni András elõtt a kalapom, hogy egy bajnoki döntõben megmeri csinálni, hogy az ászokat lehozza és a fiatalok majdnem hozzák.

Szerintem fantasztikus húzás volt.