Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
jöhet

de a többiek is érdekelnének hogy maguktól lettek fényképészek vagy hivatalosan csinálják

a kérdés általános bárki válaszolhat
VMan
az én helyzetem speciális... (bõvebben ha érdekel privátban) 😊
nincs is fotós/újságíró igazolványom (még) 😄

amúgy nálam úgy kezdõdött, hogy elõször egyik családtag gépét vittem el, aztán vettem egy saját kompaktot mikor jött az EB, és most meg egy valamivel profibb gépet, mert már nagyon untam a sok rossz fotót 😊

de egy ismerõs akinek egy hobbi focis oldala van, igaz rendes ponthus domainnel, de semmilyen újságírói képzettsége nincsen, simán be szokott jutni minden sporteseményre. komolyabb foci meccseknél (válogatott) kell elõre igényelni akkreditációt, azt névre szólóan lehet átvenni a meccs elõtt a sajtó-igazolványoddal. (neki olyan igazolványa van, amit saját magának "kiadott", de tökéletesen elegendõ 😊)

sima kézilabda bajnokiknál szerintem tutira nincs elõre igénylés, megnézik az igazolványt és kész 😊 legalábbis Vasas csarnokban volt már benn azzal a foci oldalas-igazolványával az illetõ.
egy EHF-meccs az már lehet körülményesebb, de az sem biztos.

HAJRÁ MAGYAROK! :]

Új olimpiai kvalifikációs rendszer
2005.05.13. 19:40

Az ötkarikás játékokra - így már Pekingbe is - kvótát szerzõ tizenkét férfi és tíz nõi válogatott számára megszûnik az eddigi "vb-centrikus" lebonyolítás, és helyét a kvalifikációs tornák veszik át. Az IHF tanácsa által elfogadott lebonyolítás szerint az európai, az ázsiai, az afrikai és a pánamerikai szövetség saját maga dolgozhatja ki, hogy az adott földrészrõl melyik az az egy csapat, amely olimpiai kvótához jut. Ez vélhetõen mindig az olimpiai elõtti utolsó kontinensbajnokság aranyérmese lesz.

Ezen kívül az ötkarikás játékok házigazdája és az aktuális világbajnok is résztvevõ. Így már hat együttes részvétele biztos. A fennmaradó helyekre (férfiaknál hat, nõknél négy) kvalifikációs tornákat írnának ki. A nõknél négy, a férfiaknál hat ilyen viadal lenne négy-négy résztvevõvel, s az itteni elsõ helyezettek indulhatnának az olimpián.

Sinka László, a magyar szövetség fõtitkára szerint elõnye és hátránya is van az új szisztémának. "A kontinens- és a világbajnokságon kívül nem volt mód kvótát szerezni, most viszont van javítási lehetõség" - mondta Sinka.

Hozzátette: sok kérdés fogalmazódott meg benne. Például nem tisztázott, ki rendezhet olimpiai kvalifikációs tornát. Pályázni kell, vagy kijelöli a helyszínt az IHF? Milyen alapon választják ki, hogy ott ki legyen a négy résztvevõ? A hazai csapat nem kerül-e túl nagy elõnybe a többiekkel szemben? Mi történik akkor, ha a világbajnok egyben kontinenselsõ is?

"Remélem, hogy az IHF tanácsa, amely legközelebb augusztusban éppen a magyarországi junior férfi vb-n ülésezik, mielõbb választ ad ezekre a kérdésekre. Az új helyzetben új programokat kell kidolgozni, hiszen eddig az Eb-re és a vb-re összpontosítottunk, most pedig figyelni kell a selejtezõ tornákra is" - tette hozzá Sinka.

Az IHF ajánlása szerint az olimpiai elõtti kontinentális selejtezõt (amin valószínûleg Európában az Eb-t kell érteni) a nõknél decemberben, a férfiaknál januárban kellene megtartani, míg a többi kvalifikációs tornát a nõknél márciusban, a férfiaknál pedig májusban vagy júniusban.

Sinka megjegyezte, nemcsak kézilabdában, hanem más sportágakban is igény a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részérõl, hogy kimondott ötkarikás selejtezõket rendezzenek.

Forrás: MTI
Breki33
tényleg akartam kérdezni

hogy van ez a fényképezõs dolog.

Pl te Bölcs Paha stb.

Egyszer mondja az ember, hogy mostantól én fotózni fogok kézimeccsen?
És az elején mikor kezdi, hogy engedik be a pálya szélére?
Vagy ez hivatalos?
VMan
ja, azt nem tudom. sose vártam még végig, nem vagyok fradista 😄
a focisták kifejezetten irritálnak a zöld mezben, csak a kézislányokat szeressem! 😊

Breki33
én a nyitóképernyõre mondtam
de lehet, hogy nem változott
Breki33
nemtom, nem én voltam :-)
VMan
miért? én nem látok semmi változást...
aszittem megújult vagy valami.

VMan
Zajos Lajos is így látja a handball.hu-n 😉

Breki33
http://kezilabda.ftc.hu/

már megy
Az FTC, szakosztályok, kézilabda oldal haldoklik!!!

Breki33
De kikérdezem PP
Breki33
Ígyse?

klikk

Ha a cikket mindenki elolvasta törlöm
SomogyiG
Tudom, nem vigasz, de nálam még most sem megy...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Breki33
Breki33
Na látszik miért nem ment tegnap az ftc lap

de elég béne laszti van csináltam egy jobbat :-)

Hege eto
Akkor a szomszédban jártál😊))))))

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Hege eto
Ezzel én is így vagyok, de ettõl még nem tudnék kiabálni😊

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Táncos ETO
Már abszolút nem lényeg, csak pl. a Gyõr meccs után hazafelé ment a keménykedés, cigányozás mindenkire, újvárosira, debrecenire.. És a szokásos álé, álé.. lilákat szidó rigmus.. És nem voltak valami bizalomgerjesztõ fickók, vigyázott is rájuk vagy egy tucat rendõr..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

Mesélj...

Táncos ETO
Láttam én is azt a drapit, viszont hallottam is, hogy miként cáfolták meg éppen azok, akik kifeszítették..

Per aspera ad astra - Küzdelmeken át a csillagokig

kaloz174
off:
Mi meg évekig jártunk síelni Gyömbérvámosra!😊 (Megfejtéseket kérem megírni, hol is van az!😊)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Már volt ilyen. Csodálkoztak és annyi. Persze nem jelentõs az a néhány Fradista, de üde színfolt, Ti is voltatok kint Koppenhágában. Na olyan.

ki gondolta volna? 😊 nekem marad a meccs😊

SomogyiG
Sarapova nem csak a meccs miatt izgalmas... 😊

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Ha nem vagyunk érdekeltek egy sporteseményen, akkor hova tartozás nélkül lehet élvezni a meccset. pl. Marha izgalmas volt a Sarapova meccs. És szívesen megnéztem volna egy két meccset az elmúlt napokba…

Breki33
Aszta

Azért az Olasz csajokat megnézném......
Breki33
Én részben onnan származom

Csak akkoriban még magyarhon volt...
Az ottaniak csak magyar tv-t néznek szinte mindenki magyarul beszél.

Részletekkel nem akarok it untatni senkit
Austria - Italy 41-23(19-13)

SomogyiG
Elfogadom, én sem tudnék magyarok ellen szurkolni senki mellett és semmilyen körülmények között. Ez nálam nem csak a nemzetre érvényes, hanem minden helyzetben pl. a klubcsapatok esetében is!
Viszont akkor is "polarizálódok", ha egy meccsen nem vagyunk érintettek. Ez igy van a nemzetközi kézilabda-eseményeken (EB, VB, Olimpia), de igy lesz a labdarúgó VB-n is.

SomogyiG
Én is megfordultam a Csallóközben jópárszor. Régebben soxor, mostanában ritkábban (Medve, Csilizradvány, etc...)
Ha igazi, tájszólás nélküli magyart akarsz hallani, ott még van. Persze az ellenkezõjére is van példa.

Isthy
Egyetértek! A magyar válogatott az egyedüli nemzeti csapat akinek szurkolok és ennyi.
Az igaz, hogy jobban örülnék ha a szlovákok jutnának tovább, mert az EB szempontjából velük összekerülni jobb lenne, de részemrõl nem több.
Voltam én is párszor Szlovákiában, többek között ottani magyar környéken is, leginkább rockkoncerteken, de néha más ügyben is. Azért voltak ott kökemény élmények is a magyar mivoltunk miatt, de ez nem ide tartozik. Elég baj az nekik, hogy "odakerültek"...

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Szerintem Neked is menne, ha pont az egyik fõ riválisunkat vernék cipóra 😊

Én nem tudom a nekem idegen csapatok egymás elleni játékát sem közömbösen nézni. Elõbb-utóbb elkezdek valamelyiknek drukkolni, vagy korábbi, vagy pillanatnyi szimpátia alapján...

Isthy
Az biztos, hogy érdekes "mûsor" lesz! Kivi leszek én is a szlovákok reagálására.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
tudod hányan beszélnek ott magyarul?

Egész faluk vannak.

Voltam ott discóban

Az álomhajó-t nyomták P
Hege eto
Ez nagyon szép dolog, de valahogy én rohadtul nem tudnék más nemzet csapatának szurkolni, pláne a környezõeknek nem.
CSAK A PIROS FEHÉR ZÖLD!!!!!!!!!

Breki33
nem ti

hanem a kapu mögött ülõ tábor
Népligetben az alattunk lévõ sorban a srácok mondták,
hogy õk a fociszurkolók
Azért komolyan kiváncsilennék az arcukra, mikor megszólal a kórus, hogy Slovenska-Slovenska hely-hely!!! A magyaroktól!!<#wow1><#wow2><#nyes>
Hátkérem ezaz elismerés! Persze a Szlovák szurkolók is nagyot néznek az biztos!!!!

Breki33
¹turmova» na Slovensku

ragzást és kiejtést ne kérdezz
SomogyiG
Akkor biztosan nem láttad azt a drapit, amit Gyõrben, ill. Kaproncán is bemutattak: Mi nem fotball, hanem Fradi szurkolók vagyunk!
Valóban kezdenek "konszolidálódni", és már arra is "vetemedtek", hogy a két meccs ütközésekor (közel egyidõben volt a kézilabda, ill. focimeccs) sokan a kézilabdát választották közülük.

A szlovákok szurkolását nem ismerem, éles meccset nem igazán játszottunk velük...

SomogyiG
Ezt nem tudom. De hogy észreveszik, abban biztos vagyok! <#nyes>
Egyébként nem most elõször történik ilyen, már korábban is többször elõfordult.
Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogyan szól egy magyar torokból: Hajrá Szlovákia <#vigyor5> (ezt speciel nem tudom szlovákul - mint ahogy mást se nagyon)

Breki33
Azok a fociszurkolók. A kapu mögöttiek.

De én a hazaiakra gondoltam.
Hangya, Lulu vajon tudja? Feltételezem, érintettek!!!<#smile><#smile>

SomogyiG
Hallhattad a csarnokban a Podravka ellen...
Akik tõlünk jobbra szurkoltak a kapu mögött, azok java része megy, meg a szemközti oldalról is sokan...

Eb-selejtezõ, 1. mérkõzés
Ukrajna - Szlovákia 27-24 (17-12)
Kijev, 1500 nézõ
Vez.: Herczeg, Südi

Breki33
reméljük lesz szurkolás
Isthy
Legyen igazad!

DUNAFERR FOREVER!!!

Iceland - Macedonia 23 -28 végeredmény

SomogyiG
Az én olvasatomban ez nagyon jó eredmény! Úgy éreztem, hogy az Ukránok jóval erõsebbek - pont a Zaporizsja miatt, akik nagyon komoly játékerõt képviselnek, míg a szlovák csapatok enyhén szólva nem ellenfelek nekünk - de szerencsére északi szomszédaink felnõttek a feladathoz. A visszavágóra már Hangya és Lulu is pihentebb lesz és a hazai pálya elõnye meg a legalább száz Fradi-szurkoló hangereje igy együttesen sikerre viheti a Szlovákok elképzeléseit. 😊

Isthy
Csak egy tapsikoló volt, visszafogottan örültem! <#ravasz1><#wink><#vigyor>

Remélem én is, hogy a következõ idényben is sikerül neki legalább egyet nyerni!

DUNAFERR FOREVER!!!