Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hege eto
Sétára gondoltál ugye?<#vigyor2>

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Hege eto
Máshol is ezt csinálják.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

ajjaj, nem akarok úgy járni mint akinek meg lett ígérve 😄D

majd inkább jól levízipisztolyozom a balcsin, titokban az iszapban lapulva, onnan elõugorva 😄

on:

Csak a Detti 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Majd a legközelebbi találkozáskor kérd rajta számon ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Tõletek nem jönnek majd a csapattal Kaproncára?

Tervbe van véve Verõce, remélem sikerül is egyeztetnem a Pesten dolgozó kiskõrösi haverommal és akkor valszeg motorral megyünk ketten. Voltak most legutóbb Újvárosból Szalkszentmártonon is a koncerten, rendesen ki is engedtünk magunkból mindent.

DUNAFERR FOREVER!!!

ja, a francia lapok ott voltak és hallották mit mondott az olasz 😊

ja, és szegény Henry mikor a Puyol féle szabálytalanság volt, akkor biztos azért fogta az arcát mert csúnyát mondott neki a spanyol...vagy? csak rájátszott,színészkedett egy cseppet és provokálta az ellenfelet...

Amúgy akármit mondott neki az olasz az nem mentség....

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Oks! Vagy mit szólnál a tájékozódási futáshoz? Mondjuk a megtalálandó ell. pontoknál legyen valami "üdítõ" és a cél legyen egy bodzaárulda! <#vigyor><#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Ha már mindenképp szót akarunk ejteni a másik félrõl, akkor tegyünk elfogulatlanul: Materazzi kb. akkora sz@rházi, hogy az egész francia válogaott elbújhat mellette. Pedig ha valaki, hát én nem kedvelem Zidane-t... De ez hozzátartozik.
Akkor már teszek egy kis kitérõt én is, én még úgysem OFFoltam a VB kapcsán😊)) Sokan dícsérik pl. a portugál focit, no hát azt tudnám mondani, hogy a fetrengésük C. Ronaldoval az élen milliárdszor rosszabb, mint 11 falábú amatõr játéka. (ezt nem a portugálok ellen mondom, csak a jelenség miatt - mondjuk kétség kívül legjelesebb képviselõjük a stílusnak)
Na ennyi voltam.

SomogyiG
Még egy kicsit off, azután én befejezem
Ennek a dicstelen antisportnak vannak szabályai, amelyek közé a fejelés csak a labdával kapcsolatban engedhetõ meg. Ezenkívül van még egy olyan szabály - ez általános, nem csak ide vonatkozik - miszerint minden cselekvésre csak azonos mértékû cselekvéssel szabad válaszolni. Azaz: ha megsértenek szóban, nyugodtan visszasérthetsz szóban. Az önvédelem fogalma addig értelmezhetõ, amíg az arányok egyenlõek! Ha rádtámadnak puszta kézzel, nem jogos az önvédelem egy gépfegyverrel! (legalább is nagyon ritkán) Egyébként a franciákra - igaz, az olaszokra is - tipikusan jellemzõ, fõleg Henry-re és Viereira-ra (biztos, hogy rosszul írtam, de mindegy) és korábban Dessay-ra - aki éppen eleget játszott ezekkel - hogy egyfolytában zaklatják és megalázzák az ellenfelet. Most lehet, hogy a saját vermükbe estek bele...

A francia lapok úgy tudják, a döntõ után a franciák védõje, William Gallas kis híján nekiment Materazzinak. A Chelsea hátvédje nem válogatta meg a szavait, amikor az ellenfélrõl beszélt.
- Nem is tudom, mit csodálkozunk azon, amit ez az aljas mûvelt, hisz olasz! - mondta Gallas.

Így kell viselkednie egy úriembernek? Ezt nem hiszem, hogy a híres francia etikettbõl olvasta...

Egyébként ez a franciák meséje. Hallgattassék meg a másik fél meséje is, de elõrebocsátanám, hogy az egész történetbõl egyedül csak a fejelés bizonyítható.
A saját véleményem pedig az, hogy a nagy zizou nem egy pályáját elkezdõ éretlen tacskó, hanem egy pályáját befejezõ minden hájjal megkent tapasztalt idõs játékos. Magyarán: a számára nincs mentõ körülmény, fõleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy többszörösen visszaesõ!!!

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Materazzi leterroristázta Zidane-t!
A francia lapok úgy tudják, Zinedine Zidane azért fejelte le Marco Materazzit a vasárnap esti világbajnoki döntõ fináléjában, mert az olasz védõ azt mondta a gallok klasszisának, hogy õ egy arab terrorista!

Franciaország gyászol. A válogatott elbukta a vb-finálét, ám talán még ennél is szörnyûbb, hogy a francia labdarúgás valaha élt talán legnagyobb alakja, Zinedine Zidane becstelenül, csodálatos, eredményekben gazdag karrierjéhez méltatlanul fejezte be pályafutását.

A gallok irányítója a hosszabbítás hajrájában a kiállítás sorsára jutott, amiért mellkason fejelte az olaszok védõjét, Marco Materazzit. Ahogy azt sejteni lehetett, a sportszerûtlen esetnek volt elõzménye, az Inter bekkje ugyanis állítólag az egész találkozón pocskondiázta Zidane-t, akinek akkor szakadt el a cérna, amikor egy teljesen ártalmatlan esetnél Materazzi azt mondta neki, hogy "egy büdös, szemét arab terrorista". Mint köztudott, Zidane algír származású játékos...

A francia lapok úgy tudják, a döntõ után a franciák védõje, William Gallas kis híján nekiment Materazzinak. A Chelsea hátvédje nem válogatta meg a szavait, amikor az ellenfélrõl beszélt.

- Nem is tudom, mit csodálkozunk azon, amit ez az aljas mûvelt, hisz olasz! - mondta Gallas.

Materazzi egyelõre nem kívánta kommentálni az esetet. A döntõn gólt fejelõ védõ mindössze annyit mondott a sajtó képviselõinek: "Ciao!"

Breki33
A Balaton vagy a Strand?

Van vizifocipálya most?
itt jártál és be sem köszöntél? 😞
😉))

kaloz174
Így van. Ne kiabáljuk el, de úgy tûnik, mind a vízmennyiség, mind a vízminõség szuper!
(Akkor láthattad a Kékszalag-ot!😊)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Szegények! <#csodalk> Alapozni szörnyû! Futni - alapozás okán - méginkább! <#szomoru1><#smile>

Hege eto
OFF:
Voltam a hétvégén Almádiba. Nagyon tuti és korrekt lett a Balaton. 3 éve nem voltam.

Hege eto
Ma kezdõdtek, sztem. focival(mégiscsak VB döntõ volt tegnap<#eplus2>, de tartok tõle holnap egy kevésbé barátságos töltésfutás vár a Lányokra

kaloz174
Szia Hege!
Mi újság az ETO-nál? Edzések? Elkezdõdtek?

Hege eto
Rosseb a jódógod! Jó utat!!!!! Magyar-szigeten találkozunk 5-én? Jön pár arc a táborotokból is. Legalább ott kiordíton és kisírom magam szokás szerint....
VESSZEN tRIANON!

Hege eto
Eltenni a mutyipénzt<#violent><#kocsog>

Hege eto
"nagy a gyanúm, hogy nem csak én láttam így."

Ketten már vagyunk<#help>

Hege eto
Ahogy a világ alakulását látom, ez az idõ nincs már messze. Sebaj, felcsapunk természetjárónak, ott csak magunkra számíthatunk. ( Az eredeti 5let tulajdonosa Kecske barátunk, aki minden ezüst után ezt kijelentette, persze a köv. meccsen ott volt újra mögöttem<#beka3><#ejnye1>)

Andora
Milyen, hogyan mûködik ez az útvonaltervezõ?

Andora
De ez mire jó?

Isthy
Akik szeretik a hétvégén többször megemlített vizisportot, azokat meginvitálnám ide egy társtopicba!

DUNAFERR FOREVER!!!

SomogyiG
Pont ezért írtam, hiszen ez nem európai, hanem világrendezvény, tehát mindenképpen a FIFA az illetékes...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Isthy
Pl. oda is! Bizony kellemes uticél! ;-)))

De ezt használtam Ljubljanába (és még fogom is nemsokára), Firenzébe, Pamplonába, Viborgba és Koppenhágába menet is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Andora
Ezek hogyan mit mondanak?

kaloz174
😊 Pl. Kaproncára? <#nyes> Kellemes úticélnak tûnik.

Isthy
Én is ezt használom amikor külföldre járok.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez az utsó off-om ebben a témában

"Az eddigi VB-ken mindig a FIFA és nem az UEFA vezetõje adta át az érmeket és a kupát."
Hát persze, hogy õ adta át, hisz a VB a FIFA rendezvénye, mégpedig az elsõ számú. Johansson az UEFA (UEFA=Union of European Fottball Associations) elsõ embere, akiknek a fõ rendezvénye az EB!

Sajnos sztem nem fog abba kerülni. Pedig amióta átvette a stafétát sajnos a sport jelleg egyre inkább eltûnik a sûllyesztõben. A labdarúgás nem vált mássá, mint az üzlet, a pénz és érdek által diktált harácsolássá! Népszórakoztatás? Ugyan már! Pofátlan zsebtömködés minden szinten! Ide jutott egy valaha sportnak nevezett játék...

On

Remélem a kézilabda és néhány más szeretett sportágam minél késõbb jut erre a "trendire"!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

SomogyiG
A Microsoftnak van Európai útvonaltervezõje, ill. a NET-en is találsz a startlap.com térkép cimszava alatt.

Breki33
nagyjából egyetértek

útvonaltervezõ ügyben nincs ötleted?
SomogyiG
Lehet, hogy nem azt a végeredményt "igérte", mint ami lett!?
off
A döntõig bezárólag néztem a meccseket, és megundorodtam attól, ahogy a franciák szekerét tolták a "derék" játékvezetõ sporik - nagy a gyanúm, hogy nem csak én láttam így. Ez persze igaz volt az olaszokra is, gondoljunk csak az USA elleni szégyenteljes bíráskodásra attól a Markus Merktõl, aki komoly várományosa volt a "Világ Legjobb Bírója" címre.
De térjünk vissza a gallokra. Ha jól emléxem, a portugálok ellen egy ajándék büntetõvel és rengeteg pártos itélettel jutottak tovább. A döntõt is ajándék büntetõvel kezdték az elsõ percekben, amit az olaszok aljas és eléggé el nem itélhetõ módon kiegyenlítettek. (a fiamat idéztem, aki a franciáknak szurkolt, és nézte a döntõt, ellentétben velem) És akkor még nem is szóltam a "Nagy" zizouról, am(k)i agyon van nyalva mind anyagilag, mind erkölcsileg, holott a remek fizikai adottságaihoz egy genny ember párosul, s ezt már többször is bebizonyította mind világversenyeken, mind a magánéletében. Az én szememben megegyezik maradonával. Csodálatos tehetség és rongy ember volt mindegyikük!
Bocs, hogy egy kissé elragadtattam magam, de nagyon megutáltam õket (maradonát régen még a kezezése miatt, zidane-t pedig most)...
Az eddigi VB-ken mindig a FIFA és nem az UEFA vezetõje adta át az érmeket és a kupát. Talán Havelange volt kivétel, amikor az egészsége mér ezt nem tette lehetõvé, de ebben nem vagyok biztos.
Isthyvel tudok egyetérteni Blatter esetében, ugyanis nem tudom elképzelni azt, hogy az egész VB-n uralkodó bíráskodás ellen tüntetett volna... Remélem, hogy ez a "gesztusa" a pozíciójába kerül.
off

Breki33
jó, de õneki miköze a gallokhoz?
Isthy
Ott volt a meccsen fenn a páholyban ahogy kell is és neki kellett volna lejönnie.
Szted mi fontosabb feladata lett volna ennél, mint az elsõ számú világrendezvényük díjátadása?

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
gondolod, hogy emiatt?
Breki33
egy kis off, de hátha tudtok segíteni

keresek egy útvonaltervezõ progit amiben friss adatok vannak illetve lehet frissíteni az adatbázisát.

Olaszországba a legcélszerûbb utat szeretnénk megnézni.

Válaszok jöhetnek privátban is.
Köszönöm
Isthy
"média"

Ettõl a szótól már lassan feláll a nem létezõ szõr a hátamon <#gun><#violent>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szinte mindenben egyetértek veled.

Ennek már szinte semmi köze a labdarúgáshoz, csakis kõkemény érdek és üzlet. Pontosan olyan, mint a mostani világunk, hû tükörképe annak.

Mivel nem a franciák nyertek Blatter "úr" már nem is volt hajlandó lefáradni átadni a kupát az olaszoknak. Pedig ez az õ feladata lett volna, mint FIFA elnöknek, hisz a VB az õ rendezvényük.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi!

Remélem majd a DVD-n "mozgásban" is meglesz! :-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Sajnos ez a foci már nem sport,..."
Bizony, már régóta nem sport. A sztárcsapatoknál nagy cirkusz, a magyaroknál kisebb. Ehhez képest egész jól lehet vele keresni. De tény: a sporthoz nem sok köze van.

Néhány meccsbe bele-belenéztem. Különösen a döntõk felé. A játék? Enyhén szólva is kívánnivalót hagyott maga után. (Tegnap este elaludtam a hosszabításon! <#vigyor>) Kevés igazán színvonalas teljesítmény láttam.

Egy dolog viszont, sajnos, eszembe jutott, elnézve a csapatok produkcióját. Egy csomó fáradt, agyonhajszolt játékos mozgósította utolsó erejét, hogy még a pihenés elõtt elfogadhatóan búcsúzzon a szezontól.

Itt jutott aztán eszembe a kézi világa, mivel az üzleti szellem belopakodása ott is annyi meccset követel a jobbaktól, ami egyszerûen embertelen, összes nemkívánatos velejárójával együtt. <#ejnye1> Ha ez "csak" a hullámzó teljesítmény, már akkor sem jó dolog. A többirõl inkább nem is beszélnék...<#szomoru2>

De a médiára jellemzõ, hogy a rádiók híradásaiban, egy mondattal elintézték ( egy híradásban), hogy a hétvégén "csak" EB 10 aranyat szereztek a kajak-kenusok, és mellesleg egy vívó EB arany is "becsúszott"! A fõisk. lányok 2. helyérõl egy hangot nem hallottam!
Érdekes nem!!!
Persze mentségükre szólva, biztos rossz adókat halgatok!

Sajnos ez a foci már nem sport, hanem szín tiszta üzlet, és ettõl bûzlik az egész!! Csak az a baj, hogy van még sportág, ahol ezek a jelek szintén megjelentek, és ez sokmindent elcsúfít!!
Tudom, hogy ez a vélemény naívnak tûnik, de ez van!

SomogyiG
on
Én meg elgondolkodtam azon, hogy a legjobb 4 közé jutott csapatok bármelyik játékosa - beleértve a végig kispadon ülõket is - külön-külön legalább annyit (inkább többet) keres évente, mint pl. a Fradi kézilabdacsapatának teljes évi költségvetése. Volt köztük jópár olyan, akiknek nagyobb a jövedelme, mint Magyarország teljes sportköltségvetése. Mindennek ellenére ezek az agyon ajnározott .....-nak van bõr a pofájukon feldobálni magukat ajándék büntetõkért és képesek a markukat nyújtani olyankor is, amikor nyilvánvalóan a játékvezetõk tolták elõre a szekerüket.
Szerintem ez a VB minden idõk (no jó, csak '70-tõl néztem õket úgy, hogy láttam is) 2. legrosszabb VB-je volt, a prímet az '98-as viszi. Ha akkor nem hazai pályán játszottak volna a franciák, simán kiesnek a csoportkörben, akárcsak 2002-ben! Persze 2002-ben a bírók ténykedése sem volt semmi, akárcsak '98-ban, vagy a mostanin! Az eddig tapasztaltak miatt a döntõt már meg sem néztem, hiszen ki volt adva (meggyõzõdésem szerint) hogy a búcsúzó nagy francia generációnak VB címmel kell visszavonulnia.
Úgy látszik, valami hiba csúszhatott a gépezetbe, hiszen az olaszok nyertek...
Most már odáig jutottam, hogy a nemzetközi focit sem fogom nézni, nem csak a magyart!
off

köszi, idõközben már megtaláltam a közlekedési megoldásokat 😊

Breki33
Én gratulálnék Olaszországnak is a VB címhez :-)
Gratula a kajakosoknak, párbajtõrösöknek és a kézis lányoknak!
Szép kis hétvégénk volt :-))
Pár napig nem voltam net közelben.
Mse!

Legkönnyebben így jutsz el a magitszigeti uszodába:

A Népligetbõl vagy 1-es villamossal, vagy metróval az Árpád hídig és onnan 26-os busszal, ami az uszoda elõtt tesz le. Illetve a 26-os buszra a Nyugati Pu-nál is felszállhatsz (ekkor a Margit híd felöl jutsz a szigetre.)

http://www.bkv.hu/busz/26.html
VMan
köszi 😊

HAJRÁ MAGYAROK! :]