Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Közben kézimeccsek mentek ha jól láttam a legutóbbi Magyar-Dán jó volt látni.
Viszont csak egy részét láttam amiben a Pannon tornáról és M. Ibolyáról beszélt
Állítólag a klubja újra nem engedi el emiatt valószínû nem számít rá, pedig jól játszott.
Végülis 10-15 perces késéssel nekem is sikerült odaérnem. Az elsõ és legpozitívabb jelenség Laluska Eszti volt. Abszolút alapember, kulcsjátékos lesz, legalábbis akar lenni, mert nagyon úgy dolgozott, sztem kiemelkedett a mezõnybõl.
Nagyon kíváncsi voltam az új igazolásokra, sajnos Radulescut nem láthattam már élesben (de nagyon veszélyes civilben <#szeret>#szeret>)...
Õri mint ember nekem nagyon szimpatikus még a Vasasból, nem akarom épp ezért bántani, de remélem jó sokat fejlõdik még nagyon rövid idõ alatt.
Kriszta meg... ...hát Õ Kriszta. Óriási volt a vastaps, a nézõi reakció, mikor beállhatott, mi már alig vártuk, hogy labdával láthassuk. Nem is okozott csalódást.
Obucina még nagyon idegenül mozog. Nekem lassabbnak és gyengébbnek is tûnik a kelleténél, de remélhetõleg sokat javul a helyzet, és mielõbb kialakul a játékkapcsolat a csapat többi tagjával.
Megfogadtam, hogy majd csak a Kulcsi-torna után alkotok véleményt a jelenlegi Csapatról, esélyekrõl. Az azért látszik, hogy mennyire más alapokra került át minden az új vezetõ érkeztével, más a hangulat, a legapróbb részletekben is felfedezhetõ az edzõváltás.
Mindenesetre jó munkát, sérülésmentes, sikeres felkészülést mindkét - sõt minden magyar - csapatnak a továbbiakban!
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Nekem a legnagyobbak Barta Nóra és Kormos Villõ versenyei voltak <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Gratulálok minden sportolónak, résztvevõnek, rendezõnek, csodálatos esemény volt, remélem minél hamarabb tudunk rendezni megint ilyesmit.
Hajrá Úszó EB, hajrá Magyarország! Szép volt! <#taps>#taps>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Herr, Dokic, Lazer, Radulovics, Kovacsicz, Bódi, Bradeanu
Viszont van a egy nagyon ügyes kislány, most újra láttam játszani. Õ meg tudná a gondot oldani, csak még kell 1-2 év hozzá. De ez már legyen a híres, bujkáló, téli sportot kedvelõ, csapatvezetés gondja.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Viszont ha iWiW-en megtaláltad, akkor láthattad, hogy a virágcsokros képe már sokkal pozitívabb... 😊
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Neki megigérték a B2-õt, ez nagyon lényeges a számára!!!
Németh Andrásnak viszont megigérte, hogy marad a Fradiban, de ez már nem volt lényeges a számára!!!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Bár kérdés, ha komolyabban védekeznek ellene, mire jut?
A meccsek után volt egy riport, amiben újra csak hangsúlyozta, hogy miért is váltott, külön kitért arra, hogy neki megígérték, hogy kedvenc posztján fog játszani.
Hááát, fene tudja... Egy macska-fogorvos lehet, hogy találna egy-két kivetnivalót. 😊
Tóth Timinek a mûtétje szerencsére sikerült, nagy valószínûséggel "elhárítottak minden hibát" a vállában, Õ a kezdésre már 100%-os lesz!
A kispadunk valóban rövid, sõt rövidebb, mint az elõzõ szezonban, viszont az összetétel jobb eloszlású. Biztos vagyok abban, hogy Juli Helga és Viki mögött eleinte kevesebb, de a nem túl jelentõs erõt képviselõ ellenfelekkel szemben egyre több szerepet kap, s ez szépen kialakítja majd benne a szükséges önbizalmat és rutint. (András sok infóhoz juthatott Pirostól és Kéktõl, akik sokat játszottak együtt Julival, és se Piros se Kék nem rendelkezett sokkal több meccsrutinnal, amikor hozzánk került)
Szandra a Vácban viszonylag sokat játszott a felnõttben a korához képest, Õ pedig Sopi árnyékában fog hasonlóan tevékenykedni, mint Juli a túloldalon.
Domak Viki és Németh Csilla egyelõre csak a felnõtt levegõt szívja, de az Õ bevetésükre is sort fog keríteni András, az biztos.
Azt hiszem, hogy Lulu és Zizi többposztos játékos lesz, Zizi irányításon kívül még mindkétoldali átlövõ is lesz alkalomadtán, míg Lulu gyakrabban fog irányítani (pl. ha Zizinek nem megy) olyankor Piros is többet fog támadni. Szerencsére irányítónak Helga sem rossz!
HAJRÁ MAGYAROK! :]
Õ Domak Viki
minden bántó szándék nélkül attól a Smidéliusz Julitól, vagy Zácsik Szandrától, aki szinte semmi nb1-es tapasztalattal sem rendelkezik, nem lehet elvárni, hogy álljon be és hozza azt a színvonalat, mint Németh Helga vagy Tóth Timi (már pedig nekik is pihenniük kellene olykor). Timi a második évben küzdi végig a nyarat rejtélyes sérülések miatt, Helga pedig már tavaly is csak 1 félidõs játékosnak jött. Soós Viki kicsit más eset, Õ tapasztaltabb az elõzõ kettõnél, csak Bíró Imre lemondott róla, mert Csáki Viki robbanásszerû fejlõdést mutatott és Soós Vikit pedig az edzõ elmondása alapján a versenyhelyzet és a nagy tét lelkileg nem hogy feldobta volna, hanem egyenesen leblokolta Õt... márpedig a BL mi, ha nem egy óriási kihívás? ettõl függetlenül nála bízok abban, hogy Németh Andrásnál megfogja mutatni mit tud, inkább csak a másik két abszolút újonc, és rendkívül fiatal játékosnál vannak aggályaim, -szerintem- biztosan kell még 2-3 év ahhoz, hogy ne járjon óriási minõségi visszaeséssel a pályáraléptük. a Szandrát láttam már, õ nagyszerû fizikummal rendelkezõ játékos, biztos, hogy nem rossz igazolás hosszútávon, tehát mégegyszer mondom a legkisebb bántó szándék sincs bennem a játékosok iránt, se András felé, mert természetesen pénz nélkül nem lehet érett játékosokat igazolni, mindössze azzal nem értek egyet, hogy Laluska távozása ne lenne nagy veszteség. (azt viszont megértem, hogy haragszanak rá a Fradisták 😊)
Bár ne legyen igazam!
DUNAFERR FOREVER!!!
kár lenne ha "elveszne", igazi született beállós alkat. Domak Vikihez még nem volt szerencsém, de majd bepótlom 😊
DUNAFERR FOREVER!!!
Akkor a vasárnapi Cori-Vasas meccsrõl ugye lesz beszámoló és képes tudósítás?
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Egyébként azt írtam, hogy Olcsát nem igazán tudtuk pótolni, ez majd Szandra feladata lesz. Lalát és Horváth Mónit pedig Viki és Juli egyértelmûen pótolni tudja, azonkívül Helga is csatasorba áll. Szerintem a csapat összetétele most optimálisabb, mint az elõzõ szezonban. Ezenkívül még két név, akikrõl eddig nem, vagy kevés szó esett, viszont érdemesek arra, hogy megjegyezzük: Domak Viktória, aki az egyik legnagyobb hiányposzton, a beállóban játszik, a másikuk Németh Csilla - Zsófi húga - már most közel olyan átlövõ, mint Nóri, pedig csak a 17. évét tapossa!
én az utóbbi kettõt már igen, szerintem érzékeny veszteség Kamper mellett Lala távozása is, de még a Nórika is az, fõként a BL-t tekintve. ezek a lányok nagyon rutintalanok, hiába tehetségesek.
a torna legjobb játékosa Kamper Olcsa lett, a Vác sajna a körbeverés miatt csak 4.
Meg kellene nézni a helyszínen! <#vigyor2>#vigyor2> Remélem, találkozunk ott.
(Már megint nem látom SZT-t errefelé, Vasas-szakértõnket. Vajon merre jár?)
augusztus 6. vasárnap 16:05
A férfiaknál Horvátország, a nõknél pedig Kína lesz a 2009-es kézilabda-világbajnokság házigazdája.
A horvátok a cseheket, a görögöket és a románokat megelõzve nyerték el a rendezés jogát, míg a hölgyeknél egyedül a Peking révén a 2008-as olimpiának is otthont adó ázsiai ország pályázott.
Az már korábban eldõlt, hogy a 2007-es vb-t a férfiaknál Németország, a nõknél pedig Franciaország rendezi. "
Egyedül Peking pályázott? Ez érdekes.
Vasas - Vác 34-22 (15-11)
váci gólszerzõk: Veszeli 7, Orbán 6, Belsõ, Klász 2-2, Bagócsi, Farkas, Õri, Szádvári, Trufán 1-1
forrás ezúttal is a váci fórum, legfõképpen 'kagye'
Besztercebánya - VASAS 27-34
Váci NKSE - Duslo Sala 27-34 (12-18)
itt vannak váci gólszerzõk is: Klász 9; Brecska 4; Belsõ, Õri 3-3; Bagócsi, Trufán, Veszeli 2-2; Kuti, Rubint 1-1.
ma Vác-Vasas!
forrás: index váci kézi fórum.
Ezzel befejeztem az offolást.
Ami egyértelmûen csúsztatás szerintem: a kézilabda-szakosztály bárminemû felelõssége a kialakult helyzetben. A Labdarúgó ZRt. és a Kézilabdasport Kft. mindegyik önálló, gazdaságilag független egység, melyek nincsenek egymásrahatással. Az tény, hogy az FTC a többségi tulajdonosa az ZRT-nek, és kissebbségi tulajdonosa a KFT-nek. Maglódi Lajos 2/3-os tulajdonosa a KFT-nek és tagja a 10 tagú elnökségnek, Kökény Beával együtt. Az ZRt-nek 1 képviselõje van az elnökségben, Ináncsi Miklós, aki egyben az FTC elnöke is. Ez az utóbbi valóban faramuci és szerintem egészségtelen dolog, ráadásul érthetetlen is. Viszont az elnökségnek nincs beleszólása abba, hogy az ZRt. pénzügyei hogyan alakuljanak, hiszen azt egy igazgatótanács ügyezi, amiben Ináncsin kívül még vannak, de az FTC elnökségébõl senki más. A ZRt-ben Tepszics Ignác az igazgató, Ináncsi lett az elnök. Annak ellenére, hogy a labdarúgók ilyen kis mértékben szerepelnek az elnökségben - szerintük ki vannak golyózva - mégis az õ költségvetésük a legnagyobb (kb. annyi, mint az összes többi szakosztályé együttvéve). Az elnökségnek a ZRt. életébe nagyon kevés beleszólása van, pl. a ZRt. által eladott játékos ára az a ZRt. tulajdona marad, a Fradi többi szakosztályának semmi köze hozzá.
A Fradi elnökségének abba sem volt beleszólása, hogy a ZRt. kit válasszon meg a saját elnökének.
(mindenesetre annyi és annyiféle a titulus, hogy nagyon könnyû õket összekeverni, ennek ellenére remélem, hogy nem tettem, és érthetõ maradtam.)
Ami a lényeg szerintem: a Fradi gazdasági helyzete külsõ és belsõ nyomásra katasztrofálissá vált, s a pénzügyi problémák a Labdarúgó ZRt-nél csúcsosodtak ki, s miattuk borul(t) ki a bili. Maglódiék felelõsségével nem foglalkozom, egyrészt azért, mert a szinfalak mögé én sem látok, másrészt pedig azért, mert az elnökség nemigazán lehetett ráhatással a ZRt-be be/kifolyó pénzekre. A szponzorok ugyanis nem a Ferencvárosi Torna Club-ot támogatták - remélem, hogy ezután is - hanem célzottan szakosztályokat és személyeket. Ezeknek a pénzeknek az elosztására nem kerül(hetet)t sor, mivel mindegyik ment a maga útján a támogató által kijelölt helyre. Miután megérkezett, onnantól kezdve a szakosztály, ill. a célszemély döntött a sorsáról.
Most a labdarúgók mellett/mögött egy nagyon kemény lobby áll, akiknek abban igazat adok, hogy a kizárás jogilag egyértelmûen támadható és támadandó (egyenlõ elbírálás, rendeletek, jogszabályok, saját szabályok be nem tartása, etc...) Abban is egyetértek velük, hogy a jelenlegi formáció nem maradhat tovább, valóban változtatni kell. A formával, a móddal viszont nem tudok egyetérteni, miszerint a Labdarúgó ZRt. lezüllesztéséért csak a többi szakosztály vezetõibõl és az elnökbõl álló elnökség lenne a felelõs, s a ZRt. vezetõsége ne tehetne róla sokkal nagyobb mértékben.
Valóban új alapokra kell(lene) helyezni mindent, de ezt nem a szurkolók által vezetett puccsal és "könyörgöm, akasszuk fel" módon tudnám elképzelni. Mondjon most le mindenki a tisztségérõl, s a szurkolók, szponzorok, játékosok és edzõk képviselõibõl állítsanak fel egy testületet, aki megkeresi a megoldást, s addig ügyvezet, amíg mindenki által legitim vezetõséget nem talál. Közben kérjen fel ismert és elismert gazdasági szakembereket, akik találják meg az optimális és mûködõképes modellt a Club és a szakosztályok számára. A jelenlegi módszer csak arra lesz jó, hogy a vétkesek mellett nagyon sok ártatlan is "áldozatul essen" ennek a tisztogatásnak, s a továbbiakban mindenki - már csak dacból is - ott ártson az ügynek, ahol csak tud!
Én viszont azt szeretném, ha a lehetõségek szerinti legjobb megoldás születne, mert sokakkal - ellendrukkerek - szemben meggyõzõdésem, hogy a Fradi sok más Clubbal együtt része az ország imázsának, és olyan echte magyar sportegyesület, amirõl tudnak a világ nagyon sok helyén. Ez egy olyan hungaricum, amit semmi szin alatt nem lenne szabad elveszteni, közel akkora eszmei értékkel bír. mint a Puskásék féle aranycsapat. Érdekes, hogy külföldön sok helyen fordult elõ, hogy Puskás, Kocsis, Kubala, Budai és a többiek neve felmerült - pl. Spanyolországban a vb alatt - de a Honvéd nem volt ismert, viszont a Fradi igen.
Elnézést, hogy ennyire hosszú és off voltam.
meghát ugye apu is védett a csapatban
szval, ha valaki mást mond nem biztos, hogy kevésbé tájékozott
de ez már off itt maradjunk a kézilabdánál
A többit meg elintézzük legkésõbb jövõ szombatig<#violent>#violent>
Nem a kézicsapat,hanem a kéziszakosztály -legfõképpen maglódi- tehet a dolgokról.Természetesen nem kizárólagosan.
Tudod egyébként,hogy hogyan mûködik az elnökség,amelyik dönt a dolgokban?
Az meg erõs ferdítés, hogy errõl a kézicsapat tehet
Mondjuk a vezetõségnek tényleg el kéne takarodni és nem egy Albertet kritizálni mert ki merte nyitni a száját.
A T-mobile ultimátumot intézett ináncsyhoz,hogy mondjon le,különben megvonja a támogatását.Ami nemcsak a futballistákat,hanem a kéziseket is érint(het)i.
Az a helyzet,hogyha nem lesz új vezetésünk,teljesen új struktúrával,akkor elõbb-utõbb a Spari szintjére juthatunk.
A focival szembeni ellenérzésemet fenntartom. Amit inkább úgy fogalmaznék pontosan, hogy azzal a focival szemben, amit már jópár éve, évtizede annak csúfolnak Magyarországon.
Nem nagyon érdekel, hogy mi lesz a focistákkal, szerintem még most is messzi érdemeiken túl kapnak támogatást, mások kárára.
Azt viszont szeretném, ha a kupagyõztes!<#worship>#worship> nõi kézicsapat mûködése biztosabb alapokra kerülne.
Egyébiránt nem kell hangulatot kelteni,ugyanis szinte forradalmi helyzet van a Fradinál.
Egyébként meg maglódinak és társainak abban a pillanatban le kellett volna mondaniuk minden Fradiban lévõ beosztásukról,amikor a futballistákat az NB2-be küldték.Ugyanis ez ERKÖLCSIkötelességük lett volna.
Ez így számomra értelmezhetetlen, érthetetlen és értelmetlen. Egy mondatban leírva: nem is hiszem. Miért lenne ez céljuk?
De, ha a fociról kérdezel, bizony, ha azt a pénzt, amit oda érdemtelenül kiutaltak, más sportágak számára is elérhetõ lett volna, kicsit kevésbé lenne pl. számomra unszimpatikus mindaz, ami ezzel a fogalommal ma kapcsolatos, ami bennem pl. az ellenérzést mindig is ki fogja váltani.
(Ez az egész valaha engem is közvetlenül és hátrányosan érintett.)
Egyébként ebben az esetben nem támogatom a vádaskodások megjelenését internetes fórumokon, mert a környezet nem alkalmas arra, hogy precíz, mindenre kiterjedõ vitát lehessen folytatni. Ebben a formában az egész csak hangulatkeltés, de akár a személyiségi jogokat is sértheti, ami nagyon nem szerencsés!!!