Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grave Digger
Hát a másoik félidõ derekán az ukránok vezettek hárommal, onnan nyertünk 29-26-ra 😊 Paula és Kitti valóban jól védett, Irinát, érdemei elismerései mellett én inkább nyugdíjaznám...

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

Isthy
Délelõtt az ETO rendszeresen gyengébben játszik, ez ellenünk is így volt és most is. Délutánra mindig jobban összekapják magukat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem meg is mutatja majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Dferr-Motor Zaporozsje 29-27

Információim szerint a csapat összességében elfogadható teljesítményt nyújtott. Paula és Kitti jól védtek, Ira már kevésbé. Szinte mindenki dobott gólt, Reni viszonylag jól helyettesítette Dettit, Szveta továbbra sem játszott a dereka miatt. Vezettünk 5 góllal is, de a végén kicsit felengedtük õket.

DUNAFERR FOREVER!!!

VMan
délután 24-30, forrás: MP 😊

HAJRÁ MAGYAROK! :]

VMan
Vác-Gyõr 34-30 (18-17)

Gyõrbõl csak Radulovics nyújtott elfogadhatót, míg Vácban Veszeli, Õri és Klász is nagyon jól játszott támadásban, védekezése egyik csapatnak sem volt valami kimagasló amit az eredmény is mutat.

délután mégegyszer megmérkõznek.

VMan
jah, szerintem sem rossz teljesítmény, Edina asszony mégis lehordta õket a földig... <#nemtudom>

Ez nem semmi, látva a Levanger tegnapi játékát!! 😊)
Szerencsét hoza a Puma 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

nekem már sikerült jó meccseit is látni 😊 Tud ennél jóval többet is 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Igen, de a negatív meglepetés tegnap a Vasas volt. Különösen Tomori. Én õt még egyszer sem láttam meggyõzõen jól játszani, megmondom õszintén. Persze, lehet, hogy nem a megfelelõ meccseket nézem.
Ziának nagyon drukkolok. Ifistaként nagyon nagy tehetségnek gondoltam.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

VMan
ugye hogy ugye! hét gól az már korrektnek tûnik 😊

VMan
a Skandináv Nyár zárónapján Cornexi-Levanger 27-24 (16-11).

ma BB, Fanni és Tápai nélkül és Szrnkát csak büntetõknél pályára küldve játszott a Cori, ennek ellenére a meccset végig irányítva nyertek. Edina az elsõ percben kikérte az idejét 😊) kimagasló teljesítményt nyújtott irányító poszton Pumi (Tilinger Tamara), azt olvastam 3 gólt, lõtt de én ennél jóval többre emlékszek...

kaloz174
A Cornexi kupát nyert

Ez kicsit meglepett, annak ellenére, hogy tegnap egy egészen meggyõzõ fehérvári csapatot láttam.

kaloz174
Talán lesz rá alkalmad. Szerintem lesz olyan felk. kupa, ahol mindkét csapat jelen lesz, a Vasas is, meg az ETO is. <#hawaii>

Breki33
Most volt a Duna TV-n riport a Fradi túrájáról.

Hege eto
"Megálltam és nem kérdeztem meg, hogy hogyan áll a Vasas a motívációs bázis kérdésével."

Ez hiba volt. Én simán megkérdeztem volna😊

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

kaloz174
A teljes igazság az, hogy én Szemivel beszélgettem. Eközben, mivel a Prof. ott ült mellette, idõnként õ is belekapcsolódott a beszélgetésbe. Pl. Õrivel kapcsolatban azt tanácsolta, hogy inkább bátorítani kell, nem bántani, hogy a lehetõ legtöbbet tudja nyújtani képességeibõl.😊
Megálltam és nem kérdeztem meg, hogy hogyan áll a Vasas a motívációs bázis kérdésével. <#vigyor2>

Isthy
Te mit értekeztél a proffal? Mármint a publikus része érdekelne ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Köszi! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Számítottam rád. Nem csalódtam. <#nyes> köszi! <#worship>

kaloz174
Igen. <#nyes> Csak rám vártak. <#nevetes1><#vigyor2>

voltál a fogadáson netán? 😄DD

bocsika, de tegnap iszonyú fáradt voltam, ma meg nagytakarítottam 😊

De ami késik, nem múlik 😊)))

Szóval, a Cornexi-Vasas meccsrõl:

A Vasas igencsak enerváltan mozgott, az elején volt a Corinak egy 6-0 rohanása asszem, onnantól kezdve lehetett látni, hogy ez annyira feldobta a fehérvári csajokat, hogy esélye sem lesz a másik csapatnak -szerintem akárki lett volna, az ellenfél, nincs kegyelem 😊
Fõleg Ziának ment nagyon a játék, sokat próbálkozott, az elején volt is egy akkora kapufája, hogy csoda hogy egyben maradt a kapu 😄
Voltak remek passzai is.
Ugyanakkor a védelmük is remekül muzsikált, tényleg kõkeményen védekeztek, Kristinának meg rendre sikerült lesáncolnia Tomorit -akinek aztán el is ment a kedve a játéktól, bár az elejétõl fogva pontatlan volt-, ha meg nem sikerült blokkolni, ott volt a Cori újdonsült kapusa, aki pattogott rendesen.😊
Sajnos Fanni nem játszott, ha emlékeim nem csalnak õt Vaszari Virág helyettesítette, kitûnõen!!!
Edina keverte a kártyákat, hol Õri irányított, hol Kristina -Szabina ugyanis a lelátón ült- sõt még Tilinger Tamara is, aztán ezek szinte mindegyikelövõben is megfordult, Zia, Margó, Korgyuk átlövõben. Elena volt szélsõ is BB helyett 😊)
Második félidõben Fekete Csilla védett, bizonyította, hogy kitûnõ kapus, mondtam is Kalóznak, hogy inkább õt kellett volna szerzõdtetnünk Hofika helyett...
Sajnos a brazil csaj nem játszott, de a bemelegítésnél figyeltem...hááát, még van mit tanulnia...
Az új beállós is nagyonjóvétel volt szerintem, támadásban, védekezésben is hasznos tag. Volt a meccsnek olyan szakasza mikor a 2 beállós játékot játszatta Edina, kevesebb sikerrel, de van benne fantázia, két ilyen beállóssal! szvsz!
Margó meg remekül cselezett lerohanásban, rendezetlen fal ellen 😊 Meg neki is volt egy hatalmas bombája.
Egyszóval szerintem jó eséllyel pályázik idén a Cori a 4be, de remélem a Debrecen marad le, és nem mi ...

Vasas, fáradt, dekoncentrált csapatképet mutattak, Triffa megint jól védett,bár fal nemigazán volt elõtte.
Olcsa is, Tomori is formán kívül, a többiek sem alkottak nagyot!!!

Meccs után beszéltünk keveset- KAlóz gondolom többet 😉- Szemivel, aki mondta, hogy van ez így, minden csapatnál van holtpont, nekik most volt, meg a meccs eleji lerohanás megfogta õket, onnantól már csak lézengtek a pályán 😄

hát kb. ennyi 😊

A büfé még mindig jó, Évanéninek remek szendvicsei vannak, és Bölcs egy kedves ember, nice to meet him 😊

Kalóz majd többet tud mondani bizti, õ ugyanis beszélgetett a nagy proffal is 😊))

kaloz174
Jogos sajnos, de én nagyon késõn értem haza, ma meg mh.elfoglaltságom volt, szabi helyett!😞(

Isthy
Köszi a képeket! Látom a géppel szorgalmas voltál! :-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szorítok neki, hogy sikerüljön végre teljesen rendbejönnie. Egy NAGY kalappal Ivettnek! ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hát ez az! De valami beszámolóféle senkitõl sem jött (mivel én nem voltam), pedig nagyon kíváncsi lettem volna a véleményetekre...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Amikor Ivett kirohant, éppen ott voltunk az öltözõ-folyósón. Nagyon megijedtem én is, mert olyan kétségbeesett képet vágott.
Nagy küzdelem ez számára. Nagyon szorítok neki.

VMan

Duby
JÁTÉKOSSORS. Nagy Ivett a mûtétek után még óvatosabban mozog, de bízik a sikeres visszatérésben

„A lábam most már elég erõs”
A válogatott és a Dunaferr NK vezetõi egyaránt nagyon várták Nagy Ivett felépülését. A szélsõ két térdmûtét után tért vissza, és nem titkolja, nagy terveket dédelget.

A megszerzett labdával Pálinger Katalin pontosan indítja a bal szélen száguldó Nagy Ivettet, aki elkapja a labdát, hármat lép, mit lép, szökken, szárnyal, majd a hálóba lõ. Nem is olyan régen megszokott, akár öt-hat alkalommal is megismétlõdõ jelenet volt ez a Dunaferr-meccseken. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az akció egyik fõszereplõje, a kitûnõ kapus már megjárta Dániát, manapság a Krim Ljubljana erõssége. A szélsõ viszont hû maradt az újvárosiakhoz, de sérülések miatt sokat kihagyott. Most abban reménykedik, hogy ismét szebb szakaszához érkezik a pályafutása. A válogatottban három esztendeje bemutatkozó 24 éves kézilabdázó kálváriája tavaly februárban, a Dunaferr podgoricai BL-mérkõzésén kezdõdött.

– Az egyik lövést követõen, a talajra érkezésnél történt a baj – mondta Nagy Ivett.
– A bal térdemben elszakadt a keresztszalag. Egy hónappal a sérülésem után már játszani akartam, de nem tudtam. Tavaly márciusban Hangody László professzor elvégezte a térdszalagmûtétet.

– Tökéletes lett a lába?
– Igen, de az idén, az év elején a debreceni bajnoki mérkõzésünkön jött az újabb baj. Letapadt a lábam, leszakadt a porc, a pótolt keresztszalag is megsérült. Az elõzõ mûtétet követõen majdnem pontosan egy évre rá újabb operáció következett. A legutóbbi bajnokság végén szerettem volna újra játszani, de gyenge volt a lábam, ezért a csapat vezetõivel közösen úgy döntöttünk, hogy inkább kivárunk, és csak a teljes alapozást végigdolgozva térek vissza.

– Itt tart most. Minden rendben van?
– Úgy érzem, a lábam már elég erõs, tudok játszani, de vannak még gondjaim. Sok mindentõl félek. Néhány hete, a csapat elsõ edzésén még szinte semmit sem mertem megcsinálni, egy hétig kapura sem lõttem, cselezéssel sem próbálkoztam. A Gyõr elleni idegenbeli edzõmeccsen már beszálltam, lõttem, cseleztem is. Naponta csökken bennem a félsz, remélem, ahogy telik az idõ, teljesen elmúlik a rossz érzés.

– Érez fájdalmat?
– Nem, de a korábbi sérüléseim alkalmával sem éreztem semmi különöset, mégis bekövetkezett a baj. Éppen ez a tudat bénít.

– Milyen edzéseket végez jelenleg?
– Mindent együtt csinálok a társaimmal, a tréning után is a pályán maradok, kicsit gyakorolom a lövéseket. Kovács Péter nagyon erõs kondiedzéseket tart, de a tréningek után még külön is dolgozom a lábgépeken. Odahaza a Deener nevû segédeszközzel is erõsítem a lábam. Ez egy lapos labdához hasonló párna, egyensúlyozva kell rajta állni.

– Kovács Péter edzõ mit vár öntõl?
– Átérzi a helyzetemet, türelmes velem. A gyõriek elleni itthoni meccs második félidejében küldött pályára. Hosszú idõ után elõször lõttem a szélrõl kapura mérkõzésen. Utána nagyon megijedtem, azt hittem, baj van. Jöttek felém a társaim, majdnem könnyeztem. Kirohantam a mosdóba, kicsit észhez tértem, majd visszajöttem. Az edzõnk bátorított, és visszaküldött a pályára.

– Hogyan tervezi a folytatást?
– Nem kötöm dátumhoz a visszatérésemet. Ugyanolyan játékos szeretnék lenni, mint amilyen voltam. Ha nem sikerül, akkor nem erõltetem. A mûtött keresztszalagom elég laza, ha mégis újra kell operálni, valószínûleg vállalom, hiszen még csak huszonnégy éves vagyok, az orvosok is biztatnak, hogy ne csüggedjek.

– Németh András szövetségi kapitány kereste?
– Az utóbbi idõben nem, de korábban mondta, számít rám, csak legyek teljesen egészséges.

– Milyen az új edzõvel felfrissített csapatban a hangulat?
– Jót tett nekünk az edzõváltás, más gyakorlatokat végzünk, új módszer szerint készülünk. Kovács Péter is a fiúktól jött, akárcsak elõdje, Kiss Szilárd, az ottani módszereket alkalmazza. A most megszerzett erõnlét nagyon sokáig kitart. Úgy veszem észre, fiatal, jó szellemû társaság alakul. Sokat bolondozunk, a két külföldi lány, Szvetlana Obucina és Paula Ungureanu nagyon jó fej. Laluska Esztert emberként, játékosként nagyon kedvelem, õ és Õri Adrienn sokat segíthet csapatunknak. Sokan féltenek bennünket, mondván, meggyengültünk, én azonban nem tartok az új bajnokságtól. Úgy látom, a társaim is bizakodóak. Volt már rá példa, hogy kevésbé neves kézilabdázókkal is bajnokságot nyertünk.
(forrás: NSO S. J., SZ. GY.- 2006-08-13 23:05)

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

VMan
Levanger-Aarhus 32-26 (félideji eredményt nem tudom, elfelejtettem lefotózni 😊)
Cornexi-Vasas 30-21 (14-11)

Levanger nyert az Aarhus ellen
Illetve a Cornexi nyert a Vasas ellen, sokkal 😊

Most filmetnézek, aztán majd mesélek a meccsrõl 😊
Képekkel majd biztos jön V-Man 😄 😄

SomogyiG
A mai eredményeket még nem tudni?

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

VMan
látom mindenki meccsen volt ma 😊)

Skandináv Nyár, 2. nap
Vasas-Levanger 36-29 (19-13)
Cornexi-Aarhus 30-32 (16-13)

Nem baj 😊
Én optimista vagyok, megaztán adok idõt a csapatomnak, ennyire felforgatott csapattól nem lehet elvárni semmi nagyot, egyelõre 😄

Kalóz : Holnap Cornexi meccs!!!! , részleteket priviben 😊))

Hege eto
Csak ahogy a Ti ,úgy a Mi eredményeinkbõl sem ezt a következtetést lehet levonni.

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

kaloz174
SK Aarhus-Vasas Invitel 28-23.
Nem lehet ez egy rossz csapat, ami a dánokat illeti.

kaloz174
Nagyon szépen köszi az alapos beszámolót. <#worship>

kaloz174
Ezüstöt nyert? Az szuper! <#worship><#eljen>

Isthy
OFF:

Gratulálok Zsivóczky Attilának a tízpróba EB ezüstérméhez! <#taps><#worship><#eljen>

DUNAFERR FOREVER!!!

VMan
Kiskunhalas-Hódmezõvásárhely 28-27

A 20.Pikó Kupa végeredménye:
1.Kiskunhalas 4p
2.DVSC 4p
3.Hódmezõvásárhely 2p
4.Dunaferr 2p
Az azonos pontszámú együttesek sorrendjét az egymás elleni mérkõzés eredménye határozta meg.

Különdíjak:
A torna gólkirálynõje: Olha Nikolajenko (Hódm.) 23 találattal.
A legjobb kapus: Tánya Vorozscova (DVSC)
A legsportszerûbb csapat: Kiskunhalas.

dvsckezilabda.hu

VMan
a Halas nyerte a Pikó Kupát, bár még az eredményt nem olvastam milyen arányban gyõzték le a Vásárhelyt.

kaloz174
Én már edzeni is láttam! <#wink>

VMan
köszi, még nem láttam Õt játszani, egyre jobban bánom 😉

Isthy
Én is ezt hallottam ma Nóritól.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez elég sima sajnos, de azért talán várható volt. Bár a különbség elég sok.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ezt a képet kifejezettem V-mannek ajánlom! ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Már a meccs elején elment a Loki, mi kapufákat lõttünk, õk meg gólokat (3-1, 7-3). Ezután folyamatosan tartották az elõnyüket egészen a félidõ végéig (16-12). A második félidõben is maradt a tendencia, amikor feljebb jöhettünk volna, remdszeresen ziccereket hibáztunk. A végére sikerült feljönni -2-ig, de tovább nem, a Loki megtartotta a 2 gólos elõnyt.
A Lokiból mindkét kapus viszonylag jó teljesítményt nyújtott, a mezõnybõl olyan nagyon kiemelkedõt nem nyújtott senki, de hoztak egy közepes teljesítményt.
Nálunk sem volt kiemelkedõ teljesítmény, talán Renit és Melit lehet dícsérni és talán Radulescunak voltak jó periódusai, persze amilyen védekezés volt elõtte...
Sztem Paula jó lesz, a cseréje ma ifi kapusunk volt, de neki nem nagyon ment. Egyértelmûen úgy fest a dolog, hogy a védekezésben van hova fejlõdnünk, bár a 2. félidõben már néha felvillant valami. Igaz eléggé sokat variált KP itt is, nemcsak támadásban. Mindenki lehetõséget kapott a meccs folyamán mindkét fronton. Támadásban is elég gyenge produkciót nyújtottunk, a széleket még mindig nem használjuk, Meli csak saját mozgékonyságának és dinamizmusának köszönheti, hogy asszem 6 gólig jutott. Lovi elég passzív volt sajnos, Angi sem kapott igazán labdákat. Ivett is nagyon visszafogottan mozgott, különösen a védekezésén látszott, hogy még nagyon messze van a régi önmagától. Beállósban elsõ félidõben Rita, másodikban Baba volt fenn, nagyon nehezen sikerült megjátszani õket és sajnos amikor megvolt a lehetõségük, akkor is csúsztak be hibák. Detti elfogadhatót játszott, bár iszonyúan messze van még ez önmagától, Reninek ismét egész jól ment. Piga csak a második félidõben játszott, látszik még a kihagyás a játékán, bár a védekezést Gabóval egész jól megoldották. Átlövõk, hááááát... Itt vannak nagy bajok. Az elsõben Lala volt a ballövõ és Õri a jobblövõ, a másodikban fordítva, illetve Detti is játszott pár percet B2-ben. Rengeteg ellõtt labda, sok hiba és sok határozatlanság. Svetlana alig játszott, a combjával van valami gond.
Összességében elég gyenge volt ez a produkció, nagyon sokat kell fejlõdnünk ha a legjobb 4 közé akarunk kerülni. Persze ez csak egy edzõtorna a felkészülés közepén, de asszem nagyon kell majd kapaszkodnunk ezzel az állománnyal és ez nem csak az én véleményem a jövõre nézve. De egyelõre nem foglalok állást, majd inkább akkor, ha már láttam jónéhány meccset és az azokon látott fejlõdést és formát, mondjuk szeptember végére.

DUNAFERR FOREVER!!!

VMan
jah, én is. Temes jön helyette ha igaz...

Aarhus-Vasas 28:23 (12:12)
Az elsõ félidõben a Vasas vezett általában 1-2 góllal, 10:10-nél egyenlítettek elõször a dánok. A második félidõben Tóth Maja vágott gyorsan zsinorban 4-et, így fordult a kocka, és õk vezettek általában 1-2 góllal, majd az utolsó 10 percben szépen elmentek 5-tel. A Vasastól többet vártam a szlovák túrája után, egyébként egy tipikus felkészülési meccs volt.

forrás: The Boss

kaloz174
Ibit elengedi vajon a klubja? Mert én az ellenkezõjét hallottam.