Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
8 perc után: 5-5

DUNAFERR FOREVER!!!

3-4
5.percbe... hát szépen átfuthatnak a pályán

NOR-FRA
1-3
(1-3) 4 perc után...

ez van,nem bánom... 😊
kíváncsi vagyok, hogy a norvégoknak mennyire sikerül "simán" hozni a meccset.

Isthy
Közben láttam, hogy az elsõ félidõ szoros volt, a másodikban egy 6-0-ás orosz roham eldöntötte a meccset, a németek csak zárkózgatni tudtak, reális esélyük nem volt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy látom az oroszok behúzták a meccset 33-29-re. Végig vezettek vagy voltak izgalmak?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gondolom V-Man a DSF-rõl veszi az orosz-németet, neki lehetõsége van rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nagy nehezen sikerült hazaérnem, ahogy megtudtam, hoztuk a szokásos "bekezdést" ma is. Szerencsére a végére azért jól alakultak a dolgok, megvan az 5. hely és a kvalifikáció.
Majd visszanézem a meccset felvételrõl, kíváncsi vagyok ki hogyan teljesített a csapatban.
Gratulálok a csajoknak a mai gyõzelemhez!

DUNAFERR FOREVER!!!

félidõben GER-RUS 13-16 (13-16)

kaloz174
Nagyon szépen köszi, kivárom. 😊 Így már kicsit könnyebben.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Már elkezdtem feltölteni a th..re. Csak az a helyzet, hogy most elkell mennem, és egy ideig eltart a dolog, de este kilinkelem a fórumra!

kaloz174
Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez. Ez egy értékes siker, úgy gondolom. Nem csak az eddig felsoroltak miatt...

Viszont remélem, ezt is sikerült rögzíteni, mert nem sikerült TV elé keverednem a meccs idejére.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Ha a esetleg valaki tudná rögzíteni a 2 elõdöntõt, és közkincsé tenné azt nagyon, nagyon megköszönném! Én nagyon kíváncsi vagyok rájuk is.

Na hála a jó égnek, csak sikerült nekik ez a fránya 5.-hely! Azért minden rosszban van valami jó, legalább, a sorsolásért nem kell izgulni, mert elég kemény csapatok várnak rá! Remélem megnyugszik mindenki, és dolgozik tovább becsülettel, mint eddig!!

HAJRÁ CSAJOK !!!!!!

Duby
Úgy gondolom a minimumot sikerült kihozni a csapatból eredményileg az EB-n. A presztízsbõl, erõsségbõl, tiszteletbõl így nem vesztettünk.
Kíváncsi leszek miket írtok majd, én Németh Andrásnál több olyan dolgot láttam, amit én máshogy tartottam volna eredményesnek, s talán úgy többet ki lehetett volna hozni ebbõl.
Csalódottságra azért nincs ok. (Kicsit túlpörgött volt itt a hangulat a torna elõtt.)

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Gulyást és Egrit pedig el kéne tiltania közvetítésektõl, riportoktól és egyáltalán az egésztõl!

Grat a gyõzelemhez, de van min javítani ...

Grave Digger
Nore a tv-sztár😊

Ki a kicsit nem becsüli, az én vagyok...

na jó de 22-24 perc kell hozzá????

Grave Digger
Jól van, a szar kezdés után rendben leszünk azért😊

nem szeretem, amikor ilyen rosszul játszunk...😞
remélem felébrednek...

Grave Digger
Utálom ezt a mocsok m1-et

SomogyiG
Ezt a megállapítást osztom:
Vérten, Kirsner(?), Tóth, Szûcs, Tomori, Szamoránsky és Borbás(?) bennthagyható védekezésben és támadásban is, de ebbõl Vérten - Kirsner, Tóth - Szûcs - Tomori, Szamoránsky - Borbás azonos poszton játszik. Nincs jól védekezõ irányítónk (kényszerbõl bennt hagyható Sitike, Ferling, és Görbicz is), de a jobblövõ és jobbszélsõ védekezésünk még rosszabb helyzetben van. Hornyák védekezése sokat romlott, mert már átalakult verekedéssé. A kombinatív támadójátékban pedig nem tud résztvenni, legfeljebb betörésbõl eredményes, de ez legalább annyi támadúfaulttal párosul, amibõl meg leindítás következik. Mehlmannon látszik, hogy többet tartják benn védekezésben, de az õ vérmérséklete és "fejjátéka" nem erre való, soha nem lesz jobb. Kovacsicz sokat javult, Õ még beérhet, BB már egyértelmûen kifelé megy a játékból - szerintem ez volt a hattyúdala.
Akik még szóba jöhetnek: Szucsánszki és Benyáts szintén gyengén védekezik, Orbánt, Sopronyit és Csáky(i)t nem igazán tudom, de szerintem komolyabban foglalkoztak volna Velük, ha a védekezésük miatt érdemes lett volna. Bódi(y) is számításba jöhet elõbb-utóbb. Temes egy érdekes kérdés, a gyõriek nagyon dicsérik, de védekezésben sem kap elég szerepet, támadásban meg alig játszik - pedig Piros mellé elkelne egy középen is védekezni tudó beállós...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

Németh András abszolút realista
– A négybe kerülést reális elképzelésnek tartottam az Európa-bajnokság elõtt, most viszont azt kell mondanom, hogy a sorozatos gondok, sérülések és betegségek után, amelyek egy részét Svédországba is magunkkal hurcoltuk, az a reális, hogy a szintén roppant értékes ötödik helyért küzdhetünk. – mondta Németh András, szövetségi kapitány. – Mélységes csalódottságot csak akkor éreztem, amikor tehetetlenül álltam a pálya szélén a németekkel vívott mérkõzésen, mert bármit is próbáltam változtatni a csapaton, semmi sem jött be. Holott azon a találkozón múlott a legtöbb, s ezt a lányok is tökéletesen tudták. A norvégok legyõzésében már csak reménykedtem, de kiderült, õk most valóban jobbak nálunk két-három góllal. Együttesem gyengébb, mint a tavalyi vébén bronzérmet szerzõ csapatom volt, mert nincs kellõen összedolgozva, nem elég gyors és kevés benne a támadásban és védekezésben is pályán hagyható játékos. Realista vagyok, s látom a ránk váró feladatokat.

NSO

na, azt azért reméltem hogy magyart perfektül beszéli, és nem ezért nem jött a Dunaferrbe 😊 bár nem tudom az illetõ újvárosi érzelmû e, de köszi, hogy kitértél erre is 😄DDDDDDDDDD

"Sopi miért ne nyújtana meghatározó szerepet a Fradiban? Az utolsó két meccsen már teljesértékûen játszott"
igen a hozzászóló írója az õszi szezonról ír, ami nem két meccs volt, és NA szerint is Sopi csak 80%-osan volt egészséges.

Dettit szinte ki sem próbálta NA irányítóban, nem volt Görbe nélküli játékunk betervezve.
Hornyák szerintem semmivel nem nyújott jobb teljesítményt, mint mondjuk Kindl Gabi a Vb-n.
SzûcsGabica számomra is nagy pozitívum, kár, hogy nem kapott lehetõséget támadásban, ahogy NA "ígérte nekem" handball.hu-n 😄DDDD

"Az valószínû, hogy a B válogatott is elérte volna az 5. helyet, de Nekik esélyük sem lett volna elõrébbjutni, míg az A-nak volt!"

hát ezen az EB-n A-nak sem volt, sajnos. 😞

Borbély helyett Orbán befért volna, tök mindegy kiül a lelátón, és szerintem hozzátudott volna tenni a meccsekhez, Gabica sem volt nagyon formában õsszel, mostmégis jót nyújtott.

"Ami végig pozitívum volt, hogy senki nem veszekedett senkivel, mindenki küzdött, mindenki akart és szántotta a pályát"
kivéve német meccs 😞

" miszerint nincs senki, akirõl le kéne szedni a keresztvizet, hiszen ez egy közös "munka" volt, együtt sütötték, amit nekünk kell lenyelni."

szerintem sincs, sõt az általam idézett vélemény sem szólt semmi ilyesmirõl, csupán rávilágított pár dologra, amibõl lehet nem mindegyik reális, de hibák azért voltak 😊 megaztán Mocsai, Sziszibá is megkapta a bírálatokat, NA és ZsigaGyula sem maradhat ki 😄DDD

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

😊) az jó ha elszántak! Nekem be votl tervezve, hogy nézem és így is lett alakítva... azért nem kicsit csalodott vagyok, de ha holnap jó játszanak akkor nagyon fogok örülni az 5.helynek!

Isthy
Sajnos nekem marad a DVD felvevõ beállítása, mert biztos nem érek haza a meccsre, esetleg a végére.
Stockholmi híreim szerint a csajok nagyon elszántak és kõkeményen odateszik magukat holnap. Remélem meg is lesz az eredménye! Most meg jó étvágyat kívánok nekik, mert elmentek egy kicsit "bûnözni" ugyanis a svéd kaja amit kapnak semmitérõ és ráadásul nagyon egyhangú.

DUNAFERR FOREVER!!!

de legalább adják

Isthy
Azért a szombati megint nem teljesen élõ lesz, mert a meccsünk 12.00-kor kezdõdik. Tehát ugyanaz lesz, mint tegnap este. Elsõ félidõ csúsztatva, második élõben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor jó pihenést neked a hétvégére és jó szurkolást!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ehhez egyelõre nem fûzök semmit, a verseny vége után vasárnap majd leírom a meglátásaimat és a véleményemet az egész EB-s teljesítményrõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Megjegyzem 2002-ig nem õ volt a válogatott elsõ számú kapusa, tulajdonképpen Zágrábtól számíthatjuk azt az idõt, amióta egyértelmûen ez az õ privilégiuma. Ugye aki a 2. számú annak azért kicsit más lehetõségei vannak.
2001-ig elõtte Frakas Andi volt az, 2002-es EB-n pedig Susuval volt versenyben Dániában. Ott alapozta meg a zágrábi bizalmat, még ha maradt egy borzasztó emlék is róla.

DUNAFERR FOREVER!!!

Én ennyire még nemgondoltam végig a dolgot, de bizony nagyon igazadvan!!!!!!!!!

Isthy
Ráadásul duplán is van jelentõsége az 5. helynek.

Egyrészt automatikusan kvalifikál a 2008-as EB-re az 1-5. hely jogán.

Másrészt mivel a franciák 4-be jutottak, így az 5. hely a 2007-es VB-re is automatikus kvalifikációt jelent. A kiírás szerint a 3 legjobb európai csapat az EB-n szintén kijut a VB-re, de mivel az oroszok (mint címvédõk) és a franciák (mint rendezõk) amúgy is ott vannak, ezért fennmarad 2 hely és ebbõl a második az EB 5. helyezett csapata ( mi vagy a svédek). Tehát a 3 legjobb európai: a norvégok, a németek és a mostani EB 5. helyezettje.
A holnapi gyõzelemmel biztosíthatjuk magunknak a selejtezõmentes felkészülést a 2007-es VB-re és a 2008-as EB-re. Meg kell nyerni, nincs mese!
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

DUNAFERR FOREVER!!!

Meggyõzõdésem a csapatot békén kell hagyni! Most ennyi volt bennük! Legközelebb majd jobb lesz! Szerintem a Dánoknak sokkal nagyobb problémájuk van mint nekünk, most a Dán kézilabda egy 0-a, eszébe nem jut senkinek! Én most azért szorítok, hogy azaz 5.-hely meglegyen! A magyar szakvezetés, biztos a hasznára fordítja az EB-n történteket, és építkezik belõlle!
Azt, hogy András a Fradi miatt elhanyagolta a válogatottat, egyenesen hülyeségnek tartom!! Ennél a két szakvezetõ, jobban becsüli szerintem ezt a sportágat!

HAJRÁ MAGYAROK !!!!!!!!!!

nekem sikerül...

Mi ez a Havay!!!<#vigyor>

SomogyiG
Ki tudja, hogy a FireFoxxal miért nem lehet bejelentkezni ide a fórumra?

A beírásokra:
Legjobb tudomásom szerint Németh András perfekt angol, és németül is elég jól beszél, soha nem szorult még tolmácsra (még Brazíliában sem, pedig ott elég kevesen beszélnek az anyanyelvükön kívül más nyelveken) Ha nem tör ki az elsõ öbölháború, akkor már régóta nem Õ a Fradi edzõje, hanem jópár tehetõsebb arab ország válogatottja lenne benn a világelitben - és oda sem vitt volna magával tolmácsot. A Hypo esetében sem nyelvi problémák voltak, ami miatt visszautasította a megkeresést, sõt a Dunaferr esetében sem... 😛
Orbánt hiányolja, aki a saját szurkolói szerint sem alkotott maradandót ebben a szezonban, s Zizit, aki még tapasztalatlan - valyon Õk mit tehettek volna pl. a németek vagy a norvégok ellen?
A fiatalítás kérdését már többször kiveséztük, s most sem lehetne azt állítani, hogy BB, vagy Era lett volna a leggyengébb láncszem.
A légiósok esetében érdekes, hogy Sitit felemlíti - az egyikük Õ, akire talán a legkevesebb panasz lehet - míg Mehlmannt nem, aki jóval kevesebbet nyújtott önmagánál, s Pálingert sem - Õrá is esetleg a németek elleni teljesítménye miatt lehet panasz - aki Sitike klubtársa.
Sopi miért ne nyújtana meghatározó szerepet a Fradiban? Az utolsó két meccsen már teljesértékûen játszott, s Herr Orsi is már túl volt a sérülésén jóval az EB elõtt. Timi annyira rehabilitáción volt, hogy pihentetés és formábahozatal címén az egyik meccsen 9 akciógólt lõtt. Mindettõl függetlenül számomra csalódás volt az összteljesítménye az EB-n, igaz, kapott eleget, de ehhez már hozzá kellett, hogy szokjon. András helyében én gyakrabban cserélgettem volna Dettivel akkor is, amikor jó passzban volt.
Pirossal én is elégedett voltam - de vele kapcsolatban én elfogult vagyok, ezt elismerem - és Szûcs Gabi is többet nyújtott, mint vártam, hiszen az elõjelek Nála sem voltak bíztatóak.
Ferling Dettinél én úgy éreztem, hogy valahogy nem ment Neki a csapatjáték úgy, mint szokott. Talán Görbicz halványabb szereplése lehetett emögött? Mindenesetre a három irányítós játékunk csak pillanatokra mûködött, egyáltalán nem tudtunk élni vele.
Hornyák szerintem most jobb volt támadásban, mint védekezésben - ez azt jelenti, hogy a közepes támadójátékához gyenge védõjáték párosult. Kovacsicz nem csak védekezett, hanem támadott is, semmivel sem volt rosszabb a csapat átlagánál.
Az valószínû, hogy a B válogatott is elérte volna az 5. helyet, de Nekik esélyük sem lett volna elõrébbjutni, míg az A-nak volt!

Összességében csatlakoznék SzT és smég sokak véleményéhez, miszerint nincs senki, akirõl le kéne szedni a keresztvizet, hiszen ez egy közös "munka" volt, együtt sütötték, amit nekünk kell lenyelni.
Ami végog pozitívum volt, hogy senki nem veszekedett senkivel, mindenki küzdött, mindenki akart és szántotta a pályát. Fogcsikorgatva és küzdve most ennyi sikeredett, innen kell és lehet is továbblépni.
Tudom, sovány vigasz, de nemrég a norvégok is mélyebbre repültek, s a dánok mostani mélyrepülése is sokkal látványosabb, mint a miénk.
Most is azt mondom, hogy a mieinknél legfeljebb Norvégia és Oroszország jobb, ezért minimum egy bronz bennünk maradt...

A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.

hát akkor Rád fér a kellemes hétvége, remélem, hogy a csajok gondoskodnak arról, hogy nyugodtan tudd nézni a meccset 😄D
jó pihenést 😊 jó szurkolást -hogy ne legyen teljesen off 😄

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Szombaton m1-en 12.05.-13.40.-kor Magyarország-Svédország élõ közvetítés lesz.
De a többirõl (elõdöntõ, döntõ) sajnos nincs közvetítés, vagy nem tudok róla?<#szomoru2>
Én azt reagálom, hogy kellemes hétvégét, 13 nap szinte 24 órázás után hazamegyek😊)))
Holnap halál nyugodtan tudok meccset nézni, de netem nem lesz.

" "NA a világ legjobb edzõinek egyike, akit ha nem imádná a Fradit a világ minden pontján alkalmaznának ahoo van kézilabda."

NA sajnos nem nagyon pötyög semmi idegennyelvet ezért nem kellett a Hyponál.És most sajnos a "világ legjobb edzõinek az egyike, a világ egyik legjobb csapatát kissé lejtõre állította azzal, hogy nem készítette fel rendesen a világversenyre, mert a klubérdek elõrébb való volt a válogatottnál.

Kár, mert rendes felkészüléssel akár most is kijuthattunk volna az olimpiára. A norvégon tudják igazán, akik a 2003-as vb-n lemaradtak az olimpiáról, hogy minden lehetõséget meg kell ragadni.
Breivik nyilatkozatában is utalt arra a mai népsportban, hogy az elitben maradáshoz mindig komolyan kell készülni!

" Kiváncsi lennék, te vesekõvel hogy ugrálsz... Ja és voltál már 2x vb all star játékos? Mert Görbicz volt! Nem nõ fel... Na az ilyen embereknek kár is nézni nõi válogatott meccset."

Sajnos az új kapitányok által meghírdetett elvek már rég meg vannak lõve,

Elsõ alapszabály: aki nem teljesen egészséges ne játszon (Miért szenved Görbe vesekõvel és más egészségügyi problémákkal a pályán, amikor itthon bevetésre kész Szucsánszky és Orbán) Herr Orsi sérülésbõl felépült játékos!

Második alapszabály: aki a klubjában nem nyújt meghatározó teljesítményt ne játszon! Tóth Timi egész õszi szezonban még kapura se tudott lõni (FTC érdeke, most pótolja be a meccshiányt!)

Harmadik alapszabály: Fiatalítás az olimpia miatt! Kirsner és BB miért játszik akkor? Döntsük el végre, hogy a lehetõ legjobb eredményt akarjuk elérni (1. hely olimpiai kvalifikáció vagy ha ez nem megy, akkor legalább fiatalítsunk ezerrel!) Kirsner Era kivitele a jutalomjáték érzelmi kategóriája (hála az FTC meccseken mutatott példás magatartásért, de a válogatott jövõje szempontjából visszalépés)

Negyedik alapszabály: Külföldön játszó játékos ne számítson válogatottságra (Siti akkor miért van beválogatva, amikor irányítóból van sok fiatal tehetséges játékosunk?)Siti Eszti beválogatásánál is igaz, hogy ha nem az EB aranyra törtünk akkor mért nem vittek ki helyette egy fiatal játékost, hogy rutint szerezzen?

Ötödik hely B kerettel is meg lett volna, és legalább akkor csapatépítés terén elõrébb lennénk.

Egyedül Szamoránszky és Szûcs teljesítménye biztató a jövõre nézve.
Hornyák Ági és Kovacsics Móni jól védekeznek, de semmi extra. Egy világverõ magyar válogatottba klasszisok kellenek!

A mostani magyar válogatott akkor is rosszul játszik amikor 16-al nyer! A lenygyelek ellen töménytelen technikai hiba! Szerbek ellen kikapunk, ha az elsõ félidõben nem Pálinger véd! Itt nem csak a német meccsen volt baj hanem a gyõztes meccseken is!""

ezt az indexen olvastam, ás úgy gondolom van benne pár igazság, kíváncsi lennék a véleményetekre 😊
mondjuk azzal nem ér jönni, hogy legyen õ a szöv.kap. mert azthiszem NA-n kívül is kritizáltunk már mindannyian szöv.kapaitányt.

SomogyiG
Ez ugyanaz, mint amikor a saját gyerekeid mellett még mások gyerekeit is Neked kell felkészítened, s végrehajtatnod velük valamit. A "saját gyerekeihez" mindenki másképp viszonyul.
Érdekes, hogy Sziszibá pont az "idegenekkel" üvöltözött (pl. Görbe és Sopi) a sajátjaival nem...

Breki33
ez azért inkább 2003-as évtõl kezdve igaz

akkor lett a világ legjobb kapusa szerintem
Breki33
igen pont erre gondoltam
Egyedül Gint sajnálom, aki minden világversenyen elkápráztat minket és neki pedig nem jut soha a jóból.....
Szerintem itt nem fejeket kell követelni, hanem hagyni Õket nyugodtan tovább dolgozni! Lsd :a norvégoknál Marit Breivik! Estek Õk ki olimpiáról, hagyták dolgozni, és tessék megint van egy jó csapatuk! Nekünk van Németh András, meg Zsiga Gyula, akik semmivel sem rosszabb szakemberek, mint az elõbb említett hölgy!
Dolgozzanak csak tovább becsülettel!!!!!!!!!!!!

Breki33
viszont semmi csapatszétverés vezetõváltás

najó esetleg fõtitkár P
Breki33
dehogynincs jelentõsége
kvalifikációt ér nem kell selejtezõt játszani legközelebb

amúgy egyetértek tényleg a német meccset szúrtuk el, de az egész tornát nézve kb reális az ötödik hely be kell vallani

most az a dolgunk amit a norvégok tettek a múltkor
és gondolom a franciák is
Hege eto
Akárki akármit mond ez a német meccsen lett elkúrva. Nem is kicsit.
Ha a tegnapi formában nyomjuk kedden, a németek hazaballagnak egy 3-5 góllal. A sportban nincsen HA. Így jártunk. Lesz egy 5. vagy egy 6. helyünk.Végülis teljesen mindegy. Az elsõ 4ben nem lenne mindegy de onnan lefelé nincs jelentõsége. Már csak egy "sérülés hiányzik", hogy teljes legyen a rossz szájíz svédország után...........
Kitartás! Hajrá Magyarok!

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!