Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
40. mp. környékén, az a hátmögötti passz 😊
Görbe visszatért
(ha valaki már belinkelte korábban, sorry 😉 )
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Remélem, holnap azért meg tudom nézni az ismétlést, mert nem voltam netközelben du.
11:00
Kézilabda (élõ)
Vendégünk a magyar nõi kézilabda-válogatott! - élõ
Tehát a bronzmeccs után és a döntõ elõtt lesz egy kis beszélgetés a csapattal.
DUNAFERR FOREVER!!!
A válogatottságot tanulmányaira és vizsgakötelezettségeire hivatkozva több mint egy hónapja lemondó Hornyák Ágnessel kapcsolatban annyit jegyzett meg: nincsenek pótolhatatlan emberek.
„Most már elmondhatom, az volt a gondom Hornyák lemondásával, ahogyan és amikor ezt tette. Ha a huszonnyolcas keret kihirdetése elõtt szól, elfogadom, mert számomra is fontos, hogy egy-egy kézilabdázó tanuljon, értelmes emberekkel könnyebb a nagy feladatokat elvégezni. Ám Hornyák azok után lépett vissza, hogy megkapta a behívót, s tudta, hogy a leadott névsoron már nem áll módomban változtatni. Számomra ez az elfogadhatatlan. Hogy lesz-e számára visszaút, azt most nem tudom megmondani, errõl a kérdésrõl többet egyelõre nem akarok beszélni" – fogalmazott a kapitány.
Nem akarsz velünk megosztani pár dolgot a bíztató hírekkel kapcsolatban, amik mostanában a Fradi háza tájáról érkeznek?
DUNAFERR FOREVER!!!
Gratulálok neki, ünnepeljétek meg kellõképpen! <#wink>#wink><#pias>#pias><#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
egyébként volt valóban államvizsgázott decemberben -tegnap 😄-, a tesóm 😊 nagyon büszke vagyok rá 😊 igaz õ már korábban, a tantervi menetrendnek megfelelõen teljesítette a vizsgáit, így könnyû dolga volt, jeles államvizsga mellett jó végbizonyítványt kapott. gondoltam itt világgá kürtölöm 😄 szép volt tesó!
DUNAFERR FOREVER!!!
innen is gratulálok neki! 😄
A LÁNYOKnak gratula, a szövetségnek 0!
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
http://www.sport-video.hu/viewforum.php?f=19&sid=ee47a019ca3621b0e50debaabf198b4b
Délután volt egy hoszabb összefoglaló én azt néztem.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A játék színvonala viszont sokat fejlõdött a tavalyi eb-hez képest. A mi csapatunknál meg fõleg.
"Kiskunlacházáról jelentkezünk
Rendhagyó felkészülési mérkõzésre kerül sor ma Kiskunlacházán, a település új sportcsarnokában. Az egymással korábban rengeteg nagy csatát vívott dunaújvárosi és gyõri nõi kézilabda csapat találkozik egymással, mindkét csapatban számos kézilabdás ikonnal. Az újra lenyûgözõ formában játszó újvárosi Radulovics Bojana, Ferling Bernadett és Balogh Bea mellett a gyõri csapatban hosszú kihagyás után ismét pályára lép Görbicz Anita, a gyõriek kiválósága is. A találkozóról élõben jelentkezünk (képpel és feliratozva) próbaadás formájában. Az esetleges technikai hibákért elõre elnézést kérünk, és, ha ezért lemaradnál a mai meccsrõl, akkor pénteken felvételrõl megnézheted. Jó szórakozást és szurkolást kívánunk!"
A románoknál meg megy a bûnbakeresés azt olvastam Tadici már jelentkezett, hogy õ visszatérne és rendet rakna 😛
Nem bánnám, ha a németektõl is kikapnának, bár azok se a kedvenceim.
De szívesen ott lennék!
AUSZTRIA - MAGYARORSZÁG 25-41 (15-17)
Mindenképpen gratulálok.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Továbbra is csak azt hangsúlyoznám ki sokkal élesebben, hogy fejétõl bûzlik a hal. Ameddig a szövetség nem a válogatottak iránt elkötelezett, ameddig érdemi munka, érdemi érdekvédelem az irányításban nem létezik, addig ez az egész értelmezhetetlen. Amennyi meccset láttam, abból azt láttam megint, hogy ha az MKSZ komolyan gondolná, a válogatottnak rendelné alá a dolgokat, ahogy egy normálisan mûködõ országban teszik (és nem fordítva), ha tisztességesen fizetné egyáltalán a szövkapot, ha korrekt fõállású szakmai stábot tartana mellé, ha a bajnoki rendszert alárendelné, ha több lehetõséget adna a válogatottnak a felkészülésre/összeszokásra, ha ..., ha ..., ha ...
Akkor olyannyira simán kerültünk volna most is a 4 közé, mint a szél. Ezzel a csapattal is. Alapértelmezés lenne a mindenkori érem.
De amíg ez a sóhivatal van MKSZ-nek nevezve, addig ez lesz. Vegetálnak a sokkal többre hivatott kiváló sportolóink, akikre tulajdonképpen rá van fogva, hogy szarok vagyunk. Azért vagyunk gyengék, mert nincs tehetség, nincs utánpótlás. Lócitrom!!!
Csak tessék összehasonlítani mondjuk a vizilabdaszövetség tevékenységeivel, prioritásával mindazt, amit a Sinka Co. mûvel. A gyomrom felfordult. Korán reggel.
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
1. valamennyi csapat átalakulóban van (fiatalitás vagy kényszerû hiányzások miatt) s emiatt nem játszák azt ami elvárható volna tõlük;
2. lehangoló az üres lelátók és a buzditás hiánya;
3. gyenge a közvetités szinvonala, a DigiTv meg kitolt a sportszeretõkkel.Remélem, hogy Teszáriék túlvállalva magukat hamarosan fejre állnak...megvették a Premier Lique-t is!
4. a megszokottnál is több volt a nemcsak gyenge, hanem kimondottan elfogult biráskodás is;
5. a mi csapatunk sérülések és nem a legokosabb válogatási elvek miatt teljesitette a minimális elvárást s a rengeteg hiba ellenére is az 5-8-ból, de talán az 1-4-bõl is birói tevékenység miatt estünk ki;
6. ha posztonként vesszük a jövõre nézve a dolgokat, akkor megállapithatjuk:
- a kapusainkra lehet számitani, de Pálinger szintû (vagy Dinu-szintû) kapusunk jóideig még nem lesz! ÕK ugyanis nemcsak a foghatókat, de a lehetetlen helyzeteket is megoldották és fõleg tudtak ellentámadást inditani! Ez a mai kapusokra nem érvényes ( a románok pl. emiatt is szerepeltek gyengébben, hiába védett kiválóan Paula, de a Dinu indtásai hiányoztak);
- a szélsõkkel nincs probléma, viszont az irányitók képtelenek õket megjátszani, ahogy a kapusok sem; meglepõ volt viszont, hogy ellentámadásból, középrõl, ziccerben mind Bódi, mind Juhász mennyit rontott!
- átlövõink vannak (Bulath és Zácsik a Vb nagy nyereségei), de rapszódikusak és nem akarnak távolról s fõleg felugrásból lõni, ráadásul láthatóan nincsenek felkészülve az ellenfelek kapusaiból (pl. mind a norvég, mind a román kapust az alsó lövésekkel tették naggyá!). Mintha megtanulták volna egyes régiektõl, hogya a falba dömöckölve akarják a labdát átvinni..... Mind Tomori, mind Tóth T a Vb nagy csalódásai;
- beállóink fizikai hiányosságaikat nem képesek fürgeséggel, kiszámithatalansággal kompenzálni, alig kerültek helyzetbe és zárni sem nagyon sikerült nekik. Itt cserére lesz szükség.
- az irányitók túl fiatalok és rutintalanok, az öszeszokottság hiányában sem a szélsõket sem a beállósokat nem tudták megjátszani, így vagy csak az átlövõket próbálták meg helyzetbe hozni, vagy önmagukat, rengeteg paszt hibáztak el és a büntetõket is jobban megbecsülhették volna! Mellesleg, mig az egyik legtöbb hetessel büntetett csapat voltunk, igen kevés büntetõt kaptunk! S ebbõl a kevésbõl már luxus számba ment 2-3-at elhibázni!
- védekezésünk egyik végletbõl a másikba esett: vagy áttörhetelennek bizonyult, vagy gyerekes hibákat vétett sorozatban.
Summa, summárum: a kereten változtani kell, jóval hosszabb összeszoktatási idõkre van szükség és nem csak inventiv játékból kellene megélni, hanem nem kellene szégyelni a sematikus északi kézilabda alkalmazását sem. Ehhez azonban a csapatvezetésnél is szemléletváltozásra lenne szükség (+ komolyabb tehnikai háttér biztositására).
Ha sikerül a mostani hibákat kijavitani és a kimaradtakat beépiteni, pár évre biztositva van az elõkellõ helyezés. No persze, ha sportdiplomáciánk nem lesz eltelve önmagától és hajlandó kiállni s ha kell az asztalra is csapni a csapat érdekében!
Valamint - név nélkül - egy(kettõ) jobb beállós.
Reméljük hamarosan teljesen rendbe jön õ is, hisz szükségünk van rá.<#eljen>#eljen><#wave>#wave>
Nso-n egy hozzászólásban írta valaki, hogy két gólra voltunk az elsõ négytõl, elõszõr nem értettem, de elgondolkoztam és mostmár értem legalábbis azt hiszem.