Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mai válogatott mérkőzés jól sikerült, de aggasztó a beállók gólképtelensége, megjátszhatatlansága. Biró, Klivinyi és Görbicz nem éppen élete formájában játszott, viszont Pálos-Bognár kellemes meglepetés volt.
kaloz174
Szép, tanulságos, egyben szomorú történet...

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Amiket írsz, teljesen egybecseng azokkal, amiket én a helyzet külső szemlélőjeként, laikusként gondolok. (Azt olvastam, hogy az a feltételezés, hogy így megszerzett pénz 60 % körül van, új építkezések esetében, míg felújításoknál ezt csak 20 %-ra teszik. Gondolom, ezért érte meg inkább új kollégiumot építeni, miközben több, valaha ugyanilyen célra használt ingatlan üresen áll.)
A Gropius nevű egykori nk.építőipari cégről van szó, egyébként. Igen, még mielőtt teljesen bedőlt volna, kiszállt belőle a jelenlegi klubtulaj, előtte 1 évvel. Nem tudom, mennyi az, amekkora összeget eddig felhasználtak, de amikor a város független polgármestere nem volt hajlandó jelentős összeg fejében "megvenni" a létesítményeket (amiknek létrehozását nem a város kezdeményezte, igaz, már valamennyivel hozzájárult), akkor, gondolom, a kapcsolatok révén + 2 milliárdot "újítottak" a további építkezésekre a nagy költségvetésből...Tehát gyakorlatilag állami forrásból. Ennek kapcsán vetődött fel bennem ez "tulajdonjog"-gal kapcsolatos kérdés.

Azt íród létesítmények hoz létre, tehát építkezik. Tehát ha ügyesen pofátlanul csinálja akkor annyit lop el a TAO -és, egyéb állami esetleg helyi forrásokból amennyit nem szégyell. Ugyanis különböző trükkökkel, mahinációkkal, iszonyat lóvékat zsebre tud tenni, gondolom van jó helyen ismerőse is.
Idén és jövőre az építőipar remek biznisz, bizonyos köröknek, ha ezt sikerül a sporttal összekapcsolni...aranybánya.
A tulajdon jog szerintem most mellékes, azt majd próbálja szerződésekkel úgy alakítani, neki legyen jó, ha ügyes idejében kiszáll belőlük.
Kérdés, egykor valóban csődbe ment, vagy csődbe vitte a céget...,
kaloz174
A siófoki hírek kapcsán lenne egy kérdésem. Van ugye egy beszármazott üzletember (egykori csődbe ment építési vállakozó) által megvásárolt kézilabda klub. Amelyik nagy lendülettel, de egyértelműen költségvetési források igénybevételével, fokozatosan elbirtokolva a városi sport- és szabadidő központot, létesítményeket hoz létre.
1. Miért éri ez meg neki?
2. Ha elkészülnek ezek a létesítmények, kié lesz a tulajdonjog? Mert nyilván a fenntartás szempontjából ez egyáltalán nem mindegy.

Isthy
A férfi BL-ben is megvannak az ellenfelek:

Veszprém-Zágráb
Szeged-Silkeborg

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az ETO végül csak 1 góllal nyert Larvikban, de igazából ezt a meccset 6-7 góllal is nyerhette volna. Kihagytak 3 büntetőt, lőttek 8-9 kapufát és voltak elöl technikai hibák is rendesen. Persze igazából jelentősége nincs a győzelem arányának, legfeljebb a hibákból lehet okulni a továbbiakra.

DUNAFERR FOREVER!!!

Sem az Esbjerg, sem Laura nem erőltetik meg magukat! Minden labdát belevágnak Paulába (nem veszik észre, hogy neki fent kell lőni, vagy pattintva), így a Fradi készülhet Bukarestbe! De fogadni mernék, hogy ha elsők lennének, akkor a románok csak lézengenének a pályán, annyira vágynak a ferencvárosiakra! A román médiából is ez jött le.
Isthy
Bár a női kéziben semmi sem lehetetlen, de azt hiszem a Fradi készülhet a románok ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Az érdi lufi kipukkadni látszik (ma Érd-Kisvárda 20-20!)
Ezzel meg van a 3. hely.
Isthy
A veszprémiek a 2. félidő első negyedórájában nyerték meg a meccset, amikor -1-ről +4-re fordítottak. A szünet után a németek nem tudtak gyors gólokat szerezni, Alilovics sokat hozzátett, így a végére egészen sima lett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Reméljük, hogy igen. Mondjuk Laura egyből be is segíthet leendő csapatának.

DUNAFERR FOREVER!!!

De abba a másik dán csapatnak is lesz beleszólása!
Isthy
Ami lemaradt: a románok sztem a Fradit akarják majd nem a Vardart és ezért a 3. helyre törekedve fognak játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A dánok simán nyertek a szünet utáni jó játékukkal és a Vardar is úgy fest, hogy nyerni fog. A románok holnap az Esbjerg otthonában eldönthetik kivel akarnak játszani a negyeddöntőben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Sem a Vardar sem a Midlj nem bízta a véletlenre a dolgokat, nem kombináltak. Tök mindegy, hogy a Fradi első vagy második, holnap a úgy is választhatják meg az ellenfelüket!
Azt nem bírja ki a Fradi, ha nincs kapus teljesitmény, a szélsők, s Pena és Szucsánszki, meg Snelder is gyengélkedik. Tiszta csoda, hogy nem rosszabb lett a végeredmény.
Isthy
A Bud 1 góllal győzött ugyan, de egyelőre nem előzte meg a Fradit. Ha netán "véletlenül" döntetlen lesz a Vardar meccse, akkor viszont meg fogja és a Fradi csak a 3. helyen végez a csoportban.
Ma nagyon hiányzott elöl Zizi és Pena eredményes játéka. Hátul pedig Blanka nagyon visszaesett a szünet után, összesen 2 védése volt, mégsem cserélte Elek. Ha Szikora esetleg nem szállt volna be jól, akkor is legalább egy pár perces pihenő lehet visszahozta volna. Plusz nem Kovacsicsnak kellett volna kettesben Jaukovics ellen védekeznie, esélye sem volt, sorban lőtte mellőle a gólokat átlövésből a 2. félidőben.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2017.03.11. 16:43:22

DUNAFERR FOREVER!!!

Hát szerintem is belefér abba a koncepcióba ami még az Isthy által is említett cikkben volt, de lehet riport is volt belőle. Ha azt tartják szerintem renden van.
Isthy
A szegedieknek gratulálok a győzelmükhöz! <#taps>
Ezzel nagy valószínűséggel a 3. helyen végeznek a csoportban. Persze lehetnek még másodikok és negyedikek is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Jovanovicsnak még ez az egy idénye van hátra azután már nem lesz. Tehát ha jövőre igazolnak is még egy külföldit akkor is megmarad a jelenlegi keretrendszer.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyelőre sztem még nem adtak fel semmit. Jeney tavaly év elején is arról beszélt, hogy max. 3 légiós (indokolt esetben 4) lehet a csapatban. A következő idénytől lesz nekik meg a 4 légiós, tehát még nem változik semmi 3 év alatt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem úgy tűnik, hogy a Vardar, a 2. edzőváltás után, ráadásul a teljesesen tapasztalatlannak látszó Dibirova lett az új szakvezető, komoly ellenfèl lehet a BL-döntőben.
A Vardar tipikus példája annak, hogy nem minden a pénz, szerintem.

Szerintem muszáj volt. Zácsik mellé kell Jovanovics, Pena meg irányitóba, Snelder beállóba s ott van(volt) a balkezes jobbátlövő poszt, amire nincs magyar merítési lehetőség! Amúgy, minden légiósnak van magyar párja/cseréje.
kaloz174
A Fradi is kezdi feladni az elveit...Kérdés, ezzel meddig jutnak majd? Megéri-e?

Isthy
Érkező illetve hosszabbítók a Fradinál

Jövőre egészen komplett kerete lesz a Fradinak, még ha Zizi elmegy babázni, akkor is.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
<#boxer><#shakehead><#shakehead>
Mielőbbi teljes gyógyulást!! A helyzet nem egyszerű. Sem Ogu, sem a Kohász számára. <#confused>

Isthy
Sajnos Ogu erre az idényre befejezte, ha minden igaz pénteken műtét... <#shakehead>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Remélem a mai MR vizsgálat azért nem mutat nagyon komoly problémát.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Rasmussen márciusi kerete

Most a széleken Puhalák és Faluvégi lesz "megnézve".

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Persze az is simán előfordulhat, hogy a Krim hazai pályán legyőzi az FCM-et és akkor a románok már semmit sem taktikázhatnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Kohász pedig legyűrte a légiós válogatott Fehérvárt, hazai pályán. Két fogalmatlan bíró közreműködésével, akik önmaguk is hatalmas feszültséget generáltak, még a szakértő szerint is összevissza fújtak.
Mivel Mendy, akik egész meccsen kiszámíthatatlanul játszott, egy labdaszerzési kísérletével a hatoson belül harcképtelenné tette Oguntoyét, a Kohász elveszítette első számú kapusát. Ez meg is látszott az eredményen, de végül egy huszáros hajrával sikerült megszerezni a győzelmet és az értékes pontokat. Gratulálok a csapatnak. <#eljen>

Egyébként pedig nem tudom, hogy Fehérváron is mit tesznek a TAO-val, mert mindkét utánpótlás csapatukat kiütéssel vertük, nagyon gyengék. Mondjuk minek is törnék magukat a gyerekek, a felnőttben nincs hely számukra, ahogy a keretet nézi az ember.
Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2017.03.06. 09:34:16

Isthy
Járj is gyakrabban, megéri. Összehasonlíthatatlanul jobb élőben nézni a meccseket. Ezt lassan két évtizedes tapasztalatból tudom <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Max. az Esbjergnek, mert velük játszanak vasárnap a románok. Az FCM már csak nézheti, hogy mi lesz a meccsen, mert ők már szombaton befejezik.

A Bud nagyon simán nyert, így az egyik negyeddöntő párharc már megvan, az ETO-Metz összecsapás képében.

DUNAFERR FOREVER!!!

Azért a két dán csapatnak is van beleszólnivalója a dologba!
Jim Morrison
Először voltam ETO meccsen, amióta Audi Aréna van (de rég voltam...). A meccs sima volt, de a hangulat, meg úgy az egész olyan szuper volt, hogy elhatároztam, hogy gyakrabban járok majd ki meccsre 😊
Persze, TV-ben láttam, hogy jó a hangulat, meg sokan is vannak (most is 5100+!, kb heti nb1 forduló nézőszámának a fele 😊), azért nem ugyanaz. tv előtt jobban szoktam izgulni mondjuk..^^. Grat a csapatnak, nagyon jól nyomták.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Isthy
A Fradinak a helyezése lehet a kezükben, az ellenfelük majd csak vasárnap derül ki. A románok dönthetik el azt, hogy kit akarnak maguknak, hiszen egyedül ők játszanak vasárnap az érintett csapatok közül.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A győriek egy pillanatnyi kétséget sem hagytak afelől, hogy ők a jobbak és nagyon sima győzelmet arattak. Ezzel nekik megvan a csoport első helye, a Larviknak pedig a második helyezés. A jövő hétvégén egymás ellen játszanak egy abszolút tét nélküli meccset Norvégiában.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ergo a Fradi saját kezében a sorsa, illetve a helyezése! Nem ártana megtartani az első helyet s akkor kb. a MIDL. jönne.
Isthy
Végül 42-28-ra alázták a Vardart <#wow1>
Azért az figyelemre méltó, hogy a franciák hazai pályán a Budot és a Vardart is megverték.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Metz az 51. percben 10 góllal (35-25) vezet a Vardar ellen <#wow2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Hát 4 gólt kellett behozzanak 5 perc alatt! No de a lényeg, hogy ha a Metz nyer, akkor rámehetnek az első helyre, ha meg nem, akkor őrizni kell a 8 gólos előnyt a Bud ellen a másodikért.
Isthy
A Fradi a legvégén nagy hajrával 1 pontot megmentett. 13-8 után elkezdtek könnyelműsködni, fegyelmezetlenkedni, amire végül rá is fizettek 1 elvesztett pont képében. Pedig ez a meccs simán hozható lett volna kicsit nagyobb odafigyeléssel. Amiben benne van az is, hogy nem kellene kihagyni 5 db 7 m-est.

Pedig a franciák egyelőre jól állnak, a szünetben 3 góllal vezetnek a Vardar ellen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos... De ez nem meglepetés, mert az érdiek eléggé visszaestek az elmúlt 2-3 hétben. Elvesztették a legeredményesebb játékosukat (Krpez) és azóta nem találják a játékukat.

DUNAFERR FOREVER!!!

A Vác meg megverte az Érdet! (29-24).
Isthy
A Larvik simán nyert Ikastban, ezzel a norvégoknak megvan a csoport második hely. A Fradinak vagy a románok vagy a dánok jutnak a negyeddöntőben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A Pick végül simán verte a zágrábiakat. Amire nagy szükség volt, mert a Breszt legyőzte a Vardart. Így megmaradt az esély a csoport 4. helyének megszerzésére.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A románok rendesen megszenvedtek hazai pályán a Krimmel, de nagy nehezen csak sikerült megszerezniük a győzelmet 28-26-ra (22-20-ra még a szlovénok vezettek).

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ez a video dolog a Digisporttal úgy fest nem működik, akkor marad az egyszerű link: Célok Újvárosban

DUNAFERR FOREVER!!!