Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
A Békéscsaba mintha gödörbe került volna az utóbbi idõben. Nagyon nem hiányzott ez a siófoki pontszerzés az újvárosi csapatnak... A Veszprém simán nyert a Hunnia ellen és így ismét a 9. helyre kerültünk. Még szerencse, hogy Vácott bejött a sima papírforma.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Megjöttem meccsrõl. A Siófok döntetlent játszott a Békéscsabával, pedig a Csaba már 4 góllal is vezetett.
Engem nem lepett meg, bár nem ezt vártam.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Larvik-Gyõri Audi ETO 29-27 (15-14)

Két dologra kellett volna nagyon figyelni és egyiket sem sikerült normálisan megoldani. Kaptunk 8 lerohanásgólt és a középsõ védekezés Loke ellen is gyenge volt. Tomori nagyon hiányzott Spiridon mellõl a védelemben. Voltak jó teljesítmények a csapatban és voltak nagyon haloványak is. A norvégok végig vezettek és behúzták a meccset, kihasználva a hibáinkat. Egy közepes teljesítménnyel lett ennyi az eredmény, ami ha azt vesszük nem is rossz. Itthon simán meg lehet ezt a csapatot verni 3 góllal vagy többel is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Legalább okosabbak lettetek???
Pedig az nagy szám lett volna, bemegy a pár egyenruhás és leül meccset nézni, lett volna nagy öröm, na ezek már itt se hagynak békén!!!!<#mf1><#mf1>
Breki33
Azt hitték volna te vagy az új fõtitkár :-)

Lehet jobban járnánk...
kaloz174
Lehet: ha ott látnak benneteket a csajok, annyira megörülnek a régen látott szurkolóknak, hogy feldobja õket. <#vigyor2>

Isthy
Elnézve az eredményt lehet jobban jártunk, hogy nem voltunk ott...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Végül sikerült nyerni a Halas ellen - ami önmagában egy elég megdöbbentõ hír.
Állítólag Gyõri Áginak köszönhetõ a gyõzelem, nagyrészt.
Érdekelne, hogyan is volt ez, különösen az eddig mutatott egészen jó játékunk alapján.
A gyõzelem megvan, de megint lesz, mit értékelni...

Isthy
Kiskunhalas-Dunaújváros 27-29 (16-14)

Vajon mit csinált a csapat ezen a meccsen? Különösen az elsõ félidõben. A védekezésünk megint borzalmas lehetett... A Halas az egész idényben nekünk dobta a legtöbb gólt. A Hunniának is csak 26-ot tudtak dobni 3 hete. Állítólag egész héten a védekezést gyakorolta a csapat. Most akkor mit is írjak erre...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
10 perce értem haza Szegedrõl, fejtágításról. Halason keresztül jöttünk haza, de ugye egyenruhában nem lehet meccsre menni...

DUNAFERR FOREVER!!!

Amennyiben valaki hall valamit errõl, akkor legyen kedves írja be, hogy ki vagy kik azok a barom állatok akik kitalálták idén, hogy pénteken este kell meccset rendezni????<#boxer><#boxer><#violent><#violent>

Bár nem nekem szólt a kérdés, de a válasz én is tudom, mert különben nem a gép ellõtt ülnék...
kaloz174
Ha jól gondolom, a most zajló, halasi bajnokira sem tudtál menni...
Mert különben biztosan jelezted volna.

Hajrá Újváros!

Breki33
Pont most akartam kérni egy hétvégi mûsort :-)
Isthy
Léderer nekem egyáltalán nem fog hiányozni, már anno a Forma 1-nél sem bírtam elviselni.

Az pedig, hogy a saját országunkban mások határoznak meg nekünk bizonyos kereteket már régen elkezdõdött és tart folyamatosan... Persze kiabálhatunk ellene és akár tehetnénk is, de célt nem érnénk vele, mert nem engednék. Megásnánk a saját sírunkat. Persze így is ez történik... De ez már egy máshová való téma, befejezem.

A hétvégi kínálat:

Larvik-Gyõri Audi ETO, szombat: 14.10 Viasat3
MKB Veszprém-Chambery szombat: 16.55 Viasat3

Krim-Leipzig szombat: 16.30 Eurosport2

Természetesen a neten lehet a cunder.hu-n illetve az ehftv.com-on egyéb meccseket is nézni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Duby
Na éppen ez okozza itt a problémáink jórészét.
Az eset úgy indult, hogy a mi fiunk a földre került, a korong már régen a közelbe sem volt, mikor az ellen(fél) ütõvel simán orrbavágta.
Gergõ felkelve ezért vonta kérdõre, amibõl verekedés, sõt - van igazság - verés lett.
Végre valahára el kéne felejteni ezt a sehova sem vezetõ "ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel" mentalitást, és igen is fel kéne kelni a földrõl, és megvédeni magunkat, kiegyenesedni, és férfi módjára intézni a dolgainkat. Mert egy olyan környezetben, ahol gond nélkül belerúgnak abba, aki a földön fekszik, ott nincs más út.
Hogy Léderer Ákos a saját ostobasága ill. kisszerûsége miatt szurkolt hangosan ebben az esetben, vagy tudatában volt az aljas elõzményeknek (ami legalább akkora sportszerûtlenség volt, mint a verés, ha nem nagyobb!) az nem érdekel.
Azt akartam kihangsúlyozni, hogy a mindenható - ez esetben - német vezetés dönti el, hogy én magyar mit láthassak egy magyar tévében, nekem mi tetsszen, vagy mi ne. Az pedig a legmesszebbmenõkig üldözendõ - per pillanat - hogy a jogos önvédelemrõl bármilyen viszonylatban is szó essen.

De azon a szinten, amelyen ezen a fórumon bele lehet menni, Neked van igazad. Én - már nem idevaló távolságra - elrugaszkodtam a sporttól. Igyekszem a jövõben mellõzni ezt itt.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

megszokott,de nem megengedett, mert büntetés járt érte... tehát sporttal nem összeférõ magatartás.
nem az a baj, hogy kinek szurkolt, hanem hogy SZURKOLT egy sportszerûtlen, nem pályára -még hokipályára sem- való dolognak.

bár lehet csak nekem vannak utópisztikus elképzeléseim ezzel kapcsolatban😊

mindenesetre annyira nem bánom hogy egyideig nem Ákit kell hallgatni 😊

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Isthy
Vannak olyan aspektusai dolognak, amik nem váltanak ki osztatlan lelkesedést belõlem sem.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Felemás érzéseim vannak. De értem. Az ETO-t is, meg Gint is.
(Mindenképpen nyerni már - végre...)

Isthy
Ha idén nem lesz meg, ezzel jövõre még komolyabb esélye lesz az ETO-nak a BL gyõzelemre. Kati BL gyõztesként szeretne visszavonulni, így nagyobb az esély, hogy ez megtörténjen <#wink> Fõleg, ha nyárra tényleg sikerül azt a klasszis jobblövõt is leigazolni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is ezt fejtegettem itt 1-2 napja. A dánok vissza akarják hozni a válogatottjukat a világelitbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Most az a véleményem, hogy 2011-ig marad, ha csak nincs komoly gond a vállával vagy valami más. Sztem az utolsó év már nem lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

ez nem kézilabda, vagy foci! látod, hogy milyen nyugodtan nézi a biró közelrõl az eseményt? mit tenne egy kézi-vvagy focibiró ilyenkor?
mert ez a hokiban megszokott, csak korcsolyát és boto tilos hasznéálni, no meg egy az egy ellen kell megküzdeni! Az meg hogy LA a magyar hokisnak szurkolt csak egy fafejü németnek lehet furcsa! Gondolom egy német-horvát bunyóban õ is a németnek drukkolna! Csak kibicként látta másként....
Én szerintem nem errõl van szó, amennyiben fel akarják hozni ismét a Dán kézilabdát a világelitben, akkor teljesen normális dolog, mert másképp nem fog menni.
Nem akármi egy ilyen játékost megszerezni. A riport egyébként nagyon jó szerintem. Bízok benne, hogy egyszer személyesen is megtekinthetem, akár pár centirõl is...
Az elején leszögezem hogy nálam akadozott, de amit levetem belõle az az, hogy drukkolt verekedés közben a magyar játékosnak.
Ebben az estben örüljön, hogy nem rúgták ki azonnal a német vezetõk, szerintem egy bunyót nem így kellene közvetíteni.
kaloz174
Aláírt!

Van benne kalandvágy, az biztos.

"Magyarországon, magyarnak merészelt szurkolni...
Itt tartunk, Abszurdisztán, 2010."

ezt most nem értem, szerinted így kellett leközvetíteni az ominózus jelenetet?
egy hokis bunyóban szurkolni kell a sportriporternek?
sõt, biztatni, dicsérni kell, hogy milyen szépen odavágott Nagy Gergõ?
ugye nem?

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

Duby
Találtam egy érdekes hírt:

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19–HK Acroni Jesenice jégkorongmérkõzésen történt verekedés közvetítéséért három hónapra eltiltotta az RTL Klub Léderer Ákos sportriportert - adja hírül a Mixonline.

Az IKO Kábeltévé és az RTL Klub Léderer Ákost három hónapra eltiltotta a képernyõs munkától, a tévés kommentátor így a Sport Klub, és az RTL Klub egyik mûsorában sem fog szerepelni a következõ negyedévben.

Ezért:

A tévétársaság német vezetõsége azonnal meneszteni akarta a kommentátort, a magyar részleg azonban csökkenteni tudta a következmények súlyosságát.

Magyarországon, magyarnak merészelt szurkolni...
Itt tartunk, Abszurdisztán, 2010.

Duby
Azért elég nagyot zuhanhatott a "norvég sztárok" árfolyama, ha tömegesen kiadták az útjukat a dán bajnokságban. Meg ha már ott nem tudják ill. akarják megfizetni õket, akkor máshol tuti nem fogják.

Hja kérem, a nagyság átka...

Szerencsétlen norvég kézilabdázó most átérzi az egyszeri több diplomás magyar munkavállaló mindennapi problémáit: "Ne haragudjon, de nem tudom felvenni, mert erre a munkakörre ön TÚL KÉPZETT!" <#wink>

hát igen Ginnek sokat köszönhetünk, de ez az élet rendje, jönnek újak 😊
bár Ogu nekem nem tûnik akkora kapusnak -mentségére szóljon, hogy szinte esélye sincs a felnõttben védeni.

arra gondoltam Isthy, hogy kitölti e a szerzõdését 2011ig Kati, mert azért két ilyen kaliberû kapust anyagilag sem egyszerû eltartani, na meg a magyar bajnokságra felesleges is. ahogy én hallottam elég biztos Haraldsen érkezte - de ugye biztos csak akkor lesz, ha már itt véd 😊)

mindenesetre annak örülök, hogy anyagilag megteheti az ETO hogy akár ide is tudja/tudná csábítani a norvég sztárokat. hogy ez utánpótlás, válogatott szempontjából jó e, az más kérdés.

Nekem sem szimpatikus, ugyanakkor szerintem egyszerûen nincs más választása, ráadásul szerintem ebben a kérdésben a nemzeti válogatottat nyugodtan elfelejthetjük, mert a kutyát nem érdekli, persze rajtunk szurkolókon kívül.
Az eredmény kényszer meg akkor is meglenne, ha saját játékosunk lenne, csak ebben az estben egész más lenne a szponzorációs kérdés...
Egész egyszerûen a klubok menedzserélésében addig elképzelhetetlen bármilyen pozitív változás, ameddig nem jön egy olyan kormány (talán idén) amely a sport mellé áll, elsõsorban az utánpótlás és a szabadidõ sport mellé, ha ez megtörténne szépen lassan fel lehetne építeni az egész magyar sportot úgy ahogy van, és megint lennének játékosok!
Az igaz, hogy Gin nélkül más lesz, de nem ez az baj, mert ez így természetes, hanem az, hogy nincs más helyette...
kaloz174
Abban, amit írtál, ott vannak azok a félmondatok is, amik egyáltalán nem szimpatikusak az ETO menedzselésében, annak ellenére, hogy ezen a téren is az egyik legjobb magyar csapatnak tartom.
Kezd már a magyar bajnok egy zsoldos seregre hasonlítani, amit egy átlag magyar kézidrukker egyre kevésbé tud magáénak érezni, adott esetben.
Ráadásul a dánok példája mutatja (már én is régen felfigyeltem rá), hogy mennyire veszélyes is egy nemzeti válogatottra, ha a klubérdekek ilyen szinten dominálnak, vagyis a bajnokságot telizsúfolják idegenlégiósokkal.
Tudom, az Eto-nál is - egyre inkább - megvan az eredmény-kényszer. (Ennek következtében hiába olyan kiváló az utánpótlás nevelés Gyõrben, mégsem saját nevelésû játékosaik játszanak kezdõként az elsõ csapatban, tisztelet a kivételnek.) Nyilván ez az oka, hogy ilyen megoldásokat választanak.
Ennek ellenére, mint magyarnak, egyáltalán nem szimpatikus dolog ez történet számomra, elismerve, hogy Lunde kiváló kapus, szintén.<#schmoll2>
(Na és az sem mellékes, bár érzelmi alapú megközelítés, elismerem; amit valaki írt egy másik fórumon: Gin is azok közé a játékos egyéniségek közé tartozik, akik nélkül ez a kézilabda már nem ua. az a kézilabda lesz.)

Breki33
Az ikrek már külön csapatban is játszanának?

Eddig mindig együtt akartak, ha jól tudom.
Isthy
Nicsak, egy eltévedt vándor a topikban <#wink>

Persze, hogy befejezi! Mondjuk az idõpont lehet még kérdéses <#ravasz1> Viccet félretéve...
Úgy fest, hogy talán a Viborg nem akar annyit áldozni, mint amennyit Lunde szeretett volna. Inkább a hazai játékosokat akarják felhozni. Az FCM-bõl is elmennek Groék, a Viborgból a Lunde ikrek. A dánok vissza akarják hozni magukat a világ közvetlen elitjébe és ennek fényében ez érthetõ. A saját játékosaikat preferálják, gondolom a szövetséggel karöltve. A sokat keresõ nagy sztárok helyett a sajátjaikra fordítják a pénzt és az energiát. Ha ez igaz akkor ez a gyõri - sztem a Viborg felé kicsit nyomásgyakorló tárgyalásnak szánt - utazás elõtérbe kerülhet számára. Ha jól tudom vannak más kérõk is, meglátjuk hogy dönt Katrine.
Ha jól tudom Ginnek valamikor jövõ év elején kell eldöntenie, hogy a 3. évet vállalja-e 2011 nyarától 2012 nyaráig. Lehet már most közölte, hogy csak 2011 nyaráig lesz és Vanyusék elõre gondolkodnak. Mert klasszis kapust jövõre lehet már nem bírnak majd szerezni, csak kivásárlás árán. De az is lehet Kati mást mondott és kell nekik kapus a nyártól. Bár ez utóbbi igencsak meglepõ lenne. De ugye hölgyeknél semmi sem lehetetlen <#wink> Nincsenek infóim nekem sem, de valószínû, hogy Ginnel egyeztettek errõl a Lunde dologról. Azután lehet az egésznek csak a füstje nagy. Kell a cirkusz a népnek, legyen min tereferélni <#wink> Sztem 3-4 hét múlva okosabbak leszünk.

Ibi visszatérésének örülök és sztem a módját is jól választotta meg. Nyárra kiderül, hogy van-e jövõje komolyabb szinten is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Részemrõl semmi meglepõ nincs benne, nyilván keresik Kati utódját. Én úgy tudom, hogy a legutolsó dátum 2011 májusa, addig van talán szerzõdése, de lehet én emlékszek rosszul és idén május, a cikkbõl ez a valószínûbb.
mit szóltok a Haraldsen-es hírhez?
Isthy, tudsz valamit Katiról, befejezi? (valahogy nekem ez ugrik be arról,hogy egy másik világklasszissal tárgyalnak!)

Isthy
Pontosan ma 1 éve történt az a borzalmas esemény... <#shakehead><#sir>

RIP Marian Cozma

PS:
Írhatnám, hogy felfoghatatlan, mert tényleg így van. De "azokkal" kapcsolatban sajnos már semmi sem az...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Leipzig-Larvik 20-23 (10-11)

A Larvik többször elment 3 góllal, de a németek mindig kiegyenlítettek. 20-21-nél az utolsó 2 percet azután már nem bírták. Mindkét oldalon jó védekezést és jó kapusteljesítményeket láthattunk. Masszív csapat a Lipcse, otthon mindenkire veszélyes, komolyan kell venni õket.

DUNAFERR FOREVER!!!

Így van én is ott szoktam informálódni, vagy itt. "Szegény" mûsor újságoknak nehéz lenne lekövetni az ép aktuális gazdasági helyzetet, mert ugyebár ezen is múlik...
Alapvetõen jól fújtak szerintem, de egy-két érdekes ítéletük volt ami inkább a Gyõrt sújtotta, mintha túl gyors lett volna nekik a találkozó irama. Láttam már egy két meccset, de ez tényleg nagyon gyors volt, nem is tudnék hirtelen csapatot mondani aki még ilyen brutális tempóban játszik.
Én ezzel nem értek egyet, szerintem jól dolgozott Konkoly, egyébként szerintem ha 2 perccel tovább tart a derbi nem biztos, hogy megvan.
Breki33
Azért a bírók is furák voltak szerintem.

Amit láttam abból Kati védésein és két szép Mravikova gólok kívül az maradt meg hogy Görbe a földön fekve ülve stb hogy néz a játékvezetõkre az adott ítéletek után. Gondolom nem kell mondani milyen nézés volt ez.
Breki33
Igen régen megszoktam hogy SZT mindig akkurátusan beírta :-)

De tiis megteszitek

Ezt csak azért írtam, hogy tudd hogy amikor ezeket írod lehet hogy úgy tûnik senkise reagál, de tud, hogy szívesen olvassuk itt ezeket a beszámolókat- szerintem a többiek nevében is beszélhetek.

Én 19-es Flatron moncsin néztem elég közelrõl, gondolom laptopon kisebb de lcd-n kijelzõn jobb a minõség.
Duby
Az utolsó 5 perc döcögõssége szerintem Konkoly mester hibás idõkérésének volt köszönhetõ. Megakasztotta saját csapata lendületét, a Krim meg összeszedhette magát. Erre érdemes lesz a jövõben odafigyelni, mert ez aránylag nagy hiba volt.
Ettõl függetlenül hatalmas küzdelem volt, az ETO nem technikai ill erõnléti fölénnyel tudott gyõzni, hanem a szívvel és az idegekkel.

Isthy
Igaz, mulasztottunk, hogy a héten kimaradt a mûsorbeírásunk. De a jövõben nem fog sûrûn elõfordulni <#wink>

Ma este az Alföld TV internetes oldalán 20.35-tõl megtekinthetõ a DVSC tegnapi Buducnost elleni meccse.

Szivesen beírom az összefoglalókat, ha látom a meccseket. Más is meg szokta tenni, ezért vagyunk közösség. Ma pl. délután 3-tól lesz az ehftv.com-on a Lipcse-Larvik meccs, az ETO csoportjának másik meccse. Sztem érdemes megnézni.
Nálam a laptopon teljes képernyõn jó szokott lenni a minõség. Persze ha TV-re kirakod akkor lehet, hogy nem olyan jó.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Igazából kinagyítva nem volt túl jó a minõség, de ez azért érdekelt.
Breki33
Igazad van csak korábban megszoktam, hogy a Gyõr meccsei vasárnap vannak, meg azt is, hogy itt valaki mindig beírja a hétvégi mûsort.

Egyébként külön köszi a mecsekrõl szóló rövid beszámolókat
mint pl a #44419, én és gondolom sokan örömmel olvassuk akkor is ha esetleg nem reagálunk rá.
Isthy
Látom csak a feltámadásra voltál kíváncsi <#wink>

Igen, Gin komoly részt vállalt belõle (a 2. félidõben közel 50 %-al védett), de elöl is eredményesnek kellet lenni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A napi tv mûsorokat érdemes interneten nézni. Az újságok általában 1-2 héttel korábban készülnek és így a változások kimaradnak belõlük. Én a port.hu-n szoktam megnézni mindig a mûsort.
Már most mondom, hogy jövõ szombaton délután 2 BL meccs lesz a Viasat3-on, de az újságokban csak az egyik van írva. A Larvik-Gyõr 14.10-tõl és Veszprém-Cmabery 16.55-tõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A tegnapi nõi bajnoki meccsen:

Vásárhely-Hunnia 42-19 (17-9)

Ezzel kialakult a brutálisan sûrû középmezõny. A 6. Siófok és a 10. Vásárhely között mindössze 2 pont van a táblázaton.

DUNAFERR FOREVER!!!