Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mehet a válogatotthoz <#vigyor>#vigyor> Persze szigorúan csak logisztikusnak <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Az Érd elbúcsuzott Edináéktól!
DUNAFERR FOREVER!!!
Hehe az EHF meg a tökösség, na ez jó..., egyébként Rosztov-Brest és Györ-Bukarest jött volna a mizéria előtt, jól rémlik?
Ahogyan #61608 ban írta Isthy itt illúziót ne keress ez az egész sorozat a $-ról szól már a szezon első selejtezőjétől, de tovább megyek az összes nemzeti bajnokság is...
Ahogyan Mefisztó a Faustban énekli: "Eladó az egész világ..."
Felesleges illúziókat kergetned, mostanra a pénz mindent lebíró hatalmának virágkorába jutottunk. Kivételek csak elenyésző számban vannak, azok is leginkább jelentéktelenebb dolgokban.
Felesleges illúziókat kergetned, mostanra a pénz mindent lebíró hatalmának virágkorába jutottunk. Kivételek csak elenyésző számban vannak, azok is leginkább jelentéktelenebb dolgokban.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az EHF válaszolhatna az esetleges negyeddöntőben egy "célzott" bírói tevékenységgel és az oroszok mehetnének isten hírével (mind a Rosztov a 4 közé jutást illetően, mind a szponzor ezután). Ez lenne a "tökös" megoldás azzal együtt, hogy közben már mostantól kezdhetnék keresni az új névadó szponzort a szeptembertől induló új idényre. Dolgozni kellene és sztem találnának is megfelelőt. De sajnos mint tudjuk ez a mai világban nem így megy, dolgozásból inkább minél kevesebb, pénzből pedig minél több... Utóbbira tekintettel esélyes, hogy az oroszok nem kerülnek rossz helyzetbe.
DUNAFERR FOREVER!!!
Igen, mivel itt ez a pénzről szól, mint a kölni final four is.
Kezd nekem kicsit illúzió romboló lenni, elvesztem a maradék hitem is.
Kezd nekem kicsit illúzió romboló lenni, elvesztem a maradék hitem is.
Magyarul egy biztosnak tűnő szereplője már van az FF-nek: Rosztov-Don
Most olvastam hogy a Szeged nem lesz ott a Final four ban, mert éppen nem úgy álltak a csoportban.
Ne mondok semmit inkább erre.
Miklerrel maximálisan egyetértek.
Ne mondok semmit inkább erre.
Miklerrel maximálisan egyetértek.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az IHF is döntött
Női olimpiai selejtezők: 2021. március 19-21.
Férfi olimpiai selejtezők: 2021. március 12-14.
Női U20 világbajnokság: 2020. december 2-13.
Női U18 világbajnokság: 2020. szeptember 29 - október 11.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.25. 10:26:03
Női olimpiai selejtezők: 2021. március 19-21.
Férfi olimpiai selejtezők: 2021. március 12-14.
Női U20 világbajnokság: 2020. december 2-13.
Női U18 világbajnokság: 2020. szeptember 29 - október 11.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.25. 10:26:03
DUNAFERR FOREVER!!!
A válogatott selejtezőket törölték, így az esetleges zsúfoltság szinte megszűnt. Igazából így nem is lesz plusz meccs sem a nőknél, sem a férfiaknál ősszel (kiesnek az őszi válogatott selejtezők, helyettük lesznek a FF meccsek).
Azért kíváncsi leszek rá, milyen erősek lesznek az oroszok. Ugye a lányoknál a BL fő szponzora (DELO) orosz, sztem ezért is hagyták még meg az esetleges negyeddöntőket a szeptember eleji időpontra. Akkor így 4 napos lenne a rendezvény, két nappal korábbi negyeddöntőkkel. Ha októberre marad, akkor már csak FF lesz.
Azért kíváncsi leszek rá, milyen erősek lesznek az oroszok. Ugye a lányoknál a BL fő szponzora (DELO) orosz, sztem ezért is hagyták még meg az esetleges negyeddöntőket a szeptember eleji időpontra. Akkor így 4 napos lenne a rendezvény, két nappal korábbi negyeddöntőkkel. Ha októberre marad, akkor már csak FF lesz.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ma elvileg véglegesen kiderül, hogy az EHF mit gondol az idei kupasorozatokról. Sztem lesz helye a negatív kommenteknek <#ravasz1>#ravasz1>
DUNAFERR FOREVER!!!
Vasárnap véget ért az M4-en a 2018-as hazai junior vb ismétlése. Tegnaptól folytatják a 2019-es hazai junior eb-vel naponta a vasárnapi döntőig.
DUNAFERR FOREVER!!!
"le kéne csengenie a járványnak"
Szerintem megfelelő helyen/helyeken ennek is megvan a forgatókönyve...
Szerintem megfelelő helyen/helyeken ennek is megvan a forgatókönyve...
Értem amit írtok, majd eldöntik hogy legyen, aztán a vírus még úgy is felül írhatja az egészet, hiába erőlködik itt bármelyik szövetség is.
Én sem tudok most jó helyet elképzelni a női FF-nak. Jövőre áttenni az amúgy is zsúfolt idénybe eszetlenség lenne. Idén őszre megint nehéz ügy. Ha netán szeptemberben elindulnának a bajnokságok akkor az elmaradt eb selejtezőkkel együtt zsúfolódik a program, plusz ugye ott van az eb előtti 2 hét felkészülés november második felében. Nem nagyon van hely sehol... Meglátjuk az EHF képzelete hova gondolja elhelyezni a rendezést.
DUNAFERR FOREVER!!!
A decemberen ezért is horkantam fel. Azért Eb-t áttenni nem lenne egyszerű, túl hosszú rendezvény, jövőre már minden is lesz a sportágban, ami csak elképzelhető, előbbre hozni meg a selejtezők és a nemzetközi kupa hátraléka miatt nehéz. Nem véletlenül engedte volna el több csapat a tavalyi BL-szezont - bár éppen a férfiak nyilatkoztak, az ETO nagyobb esélyesként nem biztos, hogy szívesen "vesztene" még egy címet.
Elég sok a kérdőjel, le kéne csengenie a járványnak, az előző nemzetközi szezonnak, dönteni az újról, és ugye nemcsak olimpiai selejtező maradt el, ami egyelőre ráér, de Eb-selejtezők is vannak hátra, illetve a nyári korosztályos versenyek is kérdésesek. A BL tervek szerint kettővel több meccset jelenthet (ha jól számolok) női fronton mint eddig. A mezőny ott (is) kérdéses lehet, még nem ismerjük a járvány pontos gazdasági hatásait.
Bízom benne, hogy a fiatalok érése és a reménybeli jobb tehereloszlás segíteni fog a fiataloknak, ez a válogatott szempontjából nem mindegy. Kulcsfontosságú a sportág szempontjából az olimpiai kvóta, amire jó esélyünk van, de nem könnyű feladat.
Bízom benne, hogy a fiatalok érése és a reménybeli jobb tehereloszlás segíteni fog a fiataloknak, ez a válogatott szempontjából nem mindegy. Kulcsfontosságú a sportág szempontjából az olimpiai kvóta, amire jó esélyünk van, de nem könnyű feladat.
Igen, pont erre utaltam a reggeli hozzászólásomban visszalinkelve a pár nappal ezelőttire.
A csajoknál érdekes lesz a FF dolog, mert ugye december 3-20. között eb lesz dán-norvég közös rendezésben. Tehát a decemberi időpont ott problémásabb, nem úgy mint a fiúknál, akiknek akkor kisebb holtszezon van.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.16. 14:15:54
A csajoknál érdekes lesz a FF dolog, mert ugye december 3-20. között eb lesz dán-norvég közös rendezésben. Tehát a decemberi időpont ott problémásabb, nem úgy mint a fiúknál, akiknek akkor kisebb holtszezon van.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.16. 14:15:54
DUNAFERR FOREVER!!!
Már korábban is nyilatkozták, hogy hajlandóak akár decemberig halasztani, várható volt, hogy nem akarják mindenáron hamar lezavarni. Nézők nélkül úgysem lenne értelme, idei keretekkel pedig sehogy sem lenne reális. Így is elég fura, de ez van.
Azzal értelemszerűen semmi gond nincs is, ha a Csurgó kupahelyet "osztogat", de ha a tényeket nem zárjuk ki, akkor a két helyzet nem analóg egymással. A Csurgónak anyagi helyzete és a ráfizetős jellege okán kevésbé motiváló a nemzetközi kupa, nincsenek ott vérmes reményei és nem képvisel hasonló játékerőt a Gyöngyöshöz képest (a bajnokságban kétszer is simán kaptak ki), a válogatott érdeke sincs ott sem valós indokként, sem fügefalevélként - és a Gyöngyös talán nem is tudja vállalni az indulást.
Szóval nagyon más a kontextus, ha közelebbről nézi az ügyet az ember, de sokan sajnos a csurgói lépést is nem túl nemes célokra használják fel az internetes vitákban.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.04.16. 14:06:37
Szóval nagyon más a kontextus, ha közelebbről nézi az ügyet az ember, de sokan sajnos a csurgói lépést is nem túl nemes célokra használják fel az internetes vitákban.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2020.04.16. 14:06:37
DUNAFERR FOREVER!!!
A tegnap kiadott német rendelet szerint mind a férfi BL mind a férfi EHF FF augusztus végi időpontja elvileg bukta. Mivel a rendelet szerint aug. 31-ig Németországban nem lehet tömegrendezvényt tartani. Nézők nélkül meg nem hiszem, hogy az EHF akarná, így esélyes a további halasztás, amit már említettem a #61571-ben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Azt mondom hogy követendő példa mindenki számára, a jövő elképzelése.
Nemzetközi kupákban szerintem lesz a női kéziben a győr mellett 3 random csapat játszanak egy tornát. aki nyer övé a bl.
Nézők nélkül egy olyan helyszínen akivel megtudnak egyezni. Hogy ez Budapesten lesz e azt szerintem senki se tudja.
A férfi bl ben nem tudom mi lesz, de nézők szerintem ott sem lesznek, kivéve ha teljesen elment az eszük.
Nemzetközi kupákban szerintem lesz a női kéziben a győr mellett 3 random csapat játszanak egy tornát. aki nyer övé a bl.
Nézők nélkül egy olyan helyszínen akivel megtudnak egyezni. Hogy ez Budapesten lesz e azt szerintem senki se tudja.
A férfi bl ben nem tudom mi lesz, de nézők szerintem ott sem lesznek, kivéve ha teljesen elment az eszük.
Egy mai hír szerint az EHF jövő pénteken dönt az idei nk-i kupaszezon sorsáról. Kíváncsian várom mire jutnak.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az igazi sportemberi magatartást szerintem a Csurgó csapat tanúsította, szerintem a híreket mindenki olvasta.
Kirsner Erika nyilatkozatával csak tetőzte ezt az egész helyzetet.
Kirsner Erika nyilatkozatával csak tetőzte ezt az egész helyzetet.
Szerintem ti zoval ezt fejből vágjátok: mi vár jövőre a csapatra? (elolvastam terjedelmes zó írást azért kérdezem, tudom hogy zsúfolt a program, de részleteket nem)
Nem a te a hozzászólásodra gondoltam, hanem az egyetlen minősítő jellegűre. Az egész hangulatkeltés a legrosszabb az egészben, és ugye éppen olyan nyilvánvalóan elfogult, de vitatható képességű sportújságírók is fűtik, mint Ágai Kiss András és Egri Viktor. Gratulálok nekik.
Szerintem jelenleg a BL és a kvalifikációs torna menetrendje is nehezen megjósolható, de a március az mindig tömény szokott lenni. Idén az lett volna, bár számunkra egyébkénr is éppen véget ért a BL. Nagyon remélem, hogy amikor majd újraindulhat kéziélet, az új kerettel tényleg lehet majd rotálni. A bejelentett játékosanyag lehetővé tenné Háfra és Klujber terhelésének optimális szintre csökkentését, inkább sérülések veszélyeztethetik a teher egyenletes eloszlását.
Szerintem jelenleg a BL és a kvalifikációs torna menetrendje is nehezen megjósolható, de a március az mindig tömény szokott lenni. Idén az lett volna, bár számunkra egyébkénr is éppen véget ért a BL. Nagyon remélem, hogy amikor majd újraindulhat kéziélet, az új kerettel tényleg lehet majd rotálni. A bejelentett játékosanyag lehetővé tenné Háfra és Klujber terhelésének optimális szintre csökkentését, inkább sérülések veszélyeztethetik a teher egyenletes eloszlását.
DUNAFERR FOREVER!!!
Engem igazából hidegen hagy a dolog, mivel nem vagyok érintett. Nem is írtam itt mást csak tényeket idéztem. Tehát talán elmondhatjuk, hogy van itt semleges álláspont is, nem csak a siófokiakat sajnáló <#wink>#wink> (mondjuk nem éppen a szívem csücskei, tehát nem nehéz a sírámaikon kívül maradnom)
Egy dolog még lehet problémás. Ha ismét márciusban lenne a kvalitorna - ami azért esélyes - akkor a BL szereplés még negatívan is elsülhet. Mert a BL legkomolyabb része január-március lehet és ne feldjük, hogy szeptembertől elvileg változik a lebonyolítási rendszer, több meccse lesz a csapatoknak. Majd nehogy a keményebb meccsek fáradtsága visszaüssön valamilyen módon. Soktényezős dolog ez, nem egyszerű.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.13. 20:06:38
Egy dolog még lehet problémás. Ha ismét márciusban lenne a kvalitorna - ami azért esélyes - akkor a BL szereplés még negatívan is elsülhet. Mert a BL legkomolyabb része január-március lehet és ne feldjük, hogy szeptembertől elvileg változik a lebonyolítási rendszer, több meccse lesz a csapatoknak. Majd nehogy a keményebb meccsek fáradtsága visszaüssön valamilyen módon. Soktényezős dolog ez, nem egyszerű.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.13. 20:06:38
DUNAFERR FOREVER!!!
Én nem sok reális és érdemben különböző alternatívát látok, de egyet mégis.Te nyilván olvasod máshol is a véleményemet, de mások kedvéért, talán jobb, ha ide is bemásolom, itt is legyen más álláspont a Siófok-sajnáláson kívül. Mivel hosszadalmas, inkább elrejtettem a spoiler tag mögé.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt nyilvánvalóan nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a különböző klubok lobbiztak volna a saját érdekükben, nyilván az ETO és a Siófok is ezt tette a saját kisebbségi álláspontja érdekében. Hogy az érdekérvényesítés mértéke elért-e morálisan vállalhatatlan szintet részünkről, illetve az MKSZ döntése mögött ez állna-e, azt én a mindent is tudókkal szemben nem tudom biztosan eldönteni, legfeljebb találgathatok, ezt inkább kihagyom. Ugyanakkor elsőre nekem azért nem tűnt feltétlenül büdösnek a döntés, mert az érintett kluboktól függetlenül nem tudok elképzelni végeredményében eltérő verziót, ami elfogadható lenne.
Azon lehet vitatkozni, hogy le kellett-e zárni a bajnokságot, illetve meddig lehetett volna még lebegtetni. Valószínűtlennek tartom, hogy a hátralévő sok meccs belefért volna még (korosztályos) válogatottak, nemzetközi kupák mellett és következő szezon megkezdése előtt, ráadásul a BL-hez hasonlóan az új szezon kereteivel történt volna. Személy szerint ennek örültem volna, hiszen annak a híve vagyok, hogy a pályán dőljenek el az események, a Magyar Kupában pedig már az eddigi kerettel is nagyon vártam a javítási lehetőséget (vagy a Siófoknak vagy az ETO-nak visszavágva), és a jövő évivel sem hangzott volna rosszul. De hiába örültem volna ennek a szívem szerint, elfogadhatónak tartom, hogy nem ez volt a realitás, a csapatok többsége sem nyűglődött volna a folytatással.
Csonka szezon esetén szerintem két okból nem lehetett volna más döntést hozni:
1. Mivel hiszen a sport szellemében és az utolsó percig való küzdelemben, nem értelmezhető számomra, hogy sok-sok meccsel a vége előtt (nem is azonos meccsszámmal) teljesnek kelljen tekinteni egy bajnokság állását. Ha belegondolunk, hogy 8-8 meccse volt még hátra a Fradinak és a Siófoknak is, miközben két meccs volt a különbség, ez akkor is nonszensz, ha már én is közel biztosra számoltam a harmadik helyet. A szurkoló számolgathat, odaadhatja minden szezon előtt előre a bajnoki címet a csapatának, vagy elkönyvelheti, hogy úgyis gyengén szerepel, az MKSZ nem. Vérlázító lett volna a szövetség Siófokot preferáló döntése, akármennyire dőlt el a versenyfutás lelkileg.
2. A fentebbiek miatt jogilag is megkérdőjelezhető a csonka bajnokság elfogadása és teljes értékűként kezelése, de ha már töröltük, akkor végképp értelmezhetetlen, hogy kizárólag az alapján kellett volna ítélni. (A felmerülő, több bajnokság átlagát néző alternatíva nem hozott volna változást, így kár is vele külön foglalkozni.)
Éppen ezért az, hogy a sportszerűség csúcsa a Siófok lábai elé borulás, számomra egyáltalán nem egyértelmű. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az előző szezonban a Siófok bizonyított ellenünk, érthetőek az erőviszonyok alakulása miatti elvárások. A két csapat egyoldalú preferáló álláspontok helyett elméletileg igenis létezne sportszerű kompromisszum, nem is értem, hogy aki fair playt vár fel, abban ez miért nem merül fel. A megoldás egyszerű lenne: a két csapat küzdjön meg a pályán az ETO mögötti helyért, bármit is jelentsen az (második szabadkártyát a BL-be vagy "utcák-terek kupát"😉. Ez megtörténhetne akár az EHF (amennyiben a rendkívüli helyzetben belemennének egy rendkívüli BL-selejtezőbe, volt már rá példa a Hamburg BL-győzelme után, de a Fradi-Érd selejteződöntő is hasonló volt), akár az MKSZ égisze alatt (miért ne lehetne akár az elmúlt szezonok hazai és nemzetközi eredményei alapján a kialakult helyzetre való tekintettel egy efféle rájátszást, minibajnokságot létrehozni), de a két klub szervezésében is (ez esetben a vesztes nem jelezné a szabadkártyára az igényét az MKSZ felé, ha tisztázásra kerülne, hogy tényleg csak egy megy az EHF-hez).
Igen, ez a megoldás is érdeksérelmet okoz a Siófoknak, ha azt vesszük, hogy ők már kivívták ezt a szereplést, azon túl is, hogy a Fradi jövő évi kerete erősebb (bár egyik csapat sem lenne még összeállva, lutri lenne a végeredmény, az EHF is az új keretekkel fejezné be a szezont stb.), de ha a csonka szezont nem fogadjuk el, akkor ez nem is szempont. Tudomásul kell venni, hogy ebben a helyzetben nincs tökéletes megoldás. Én örülnék, ha így dőlne el, mert igazságosabbnak tartanám, és nem szennyeződne be a csapatom neve sem, bármi is a véleményem a Siófokról, de illúzióim nincsenek.
Természetesen ha három magyar csapat indulhat a BL-ben, netán elmarad egy teljes nemzetközi szezon, akkor ez az egész szinte alig bír jelentőséggel. És ezeknek is van realitása (sőt annak is, hogy a kettő egyszerre történne meg). Éppen ezért is értelmezhetetlen a lemondás és a túlzott hőbörgés a témában.
Hozzátenném még, hogy nem vagyok BL- vagy EHF-kuparajongó. A Fradié vagyok, bárhol is játszik. Szurkolóként pedig az elérhető legnívósabb kupába kívánom a csapatot, amihez a keret eddig is adott volt, a most látható keret alapján adott is lesz. Tehát sosem fokoztam volna alacsonyabb szintre a csapatot, mondván, nyerjünk legalább valamit, de oda is követtem volna a csapatot, és az új impulzusokat is tudtam volna értékelni. Számomra ez nem a BL-hez való görcsös ragaszkodásról szól. Ugyanakkor a újkori KEK-győzelmünk azért volt fantasztikus, mert közben BL-szintre értünk, és esélyesebb ellenfeleket is legyőztünk, ez jelenleg a BL alatt kevésbé tűnik rekonstruálható, legfeljebb egy fiatalabb, "magyarabb" csapattal.
A válogatott szempontjából az utóbbi évek EHF-kupáinak a színvonala szerintem megfelelne, de a BL többet hozna a konyhára. Látjuk, hogy Noniék készek a legmagasabb szintre. Ráadásul ahogy a következő BL-szezonról és annak színvonaláról nem tudunk semmit, úgy azt sem tudhatjuk, hogy alatta mennyire lesz Challenge-kupát idéző a második számú sorozat. Nincs garancia semmire, nem lehet arra alapozni, hogy a BL alatt is biztosan komoly színvonal lesz. Az viszont több mint valószínű, hogy BL még lesz valaha, és az lesz a legnívósabb nemzetközi kupa.
Végezetül idézném a most éppen sokat emlegetett 2019-20-as versenykiírást egy - a korábbi években is rendre helyet kapó - félmondat kiemelésével:
"A bajnokság célja:
A legjobb magyar kézilabdacsapatok folyamatos, színvonalas versenyeztetése, az elért eredmények alapján a bajnokság győztesének, helyezettjeinek és kiesőinek megállapítása, a nemzetközi kupákban való indulási jog eldöntése. A nemzetközi kupaindulásról az Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban MKSZ) Elnöksége dönt az NB I. és a Magyar Kupa helyezések alapján az EHF által megadott kvóta szerint. A bajnokság célja továbbá a válogatott csapatok eredményes szereplésének folyamatos segítése, a mérkőzések nézőinek kulturált szórakoztatása, sportágunk népszerűsítése. A bajnokság a sporttörvény 31. § (1) bekezdés c) pontja szerinti vegyes versenyrendszernek minősül."
Azon lehet vitatkozni, hogy le kellett-e zárni a bajnokságot, illetve meddig lehetett volna még lebegtetni. Valószínűtlennek tartom, hogy a hátralévő sok meccs belefért volna még (korosztályos) válogatottak, nemzetközi kupák mellett és következő szezon megkezdése előtt, ráadásul a BL-hez hasonlóan az új szezon kereteivel történt volna. Személy szerint ennek örültem volna, hiszen annak a híve vagyok, hogy a pályán dőljenek el az események, a Magyar Kupában pedig már az eddigi kerettel is nagyon vártam a javítási lehetőséget (vagy a Siófoknak vagy az ETO-nak visszavágva), és a jövő évivel sem hangzott volna rosszul. De hiába örültem volna ennek a szívem szerint, elfogadhatónak tartom, hogy nem ez volt a realitás, a csapatok többsége sem nyűglődött volna a folytatással.
Csonka szezon esetén szerintem két okból nem lehetett volna más döntést hozni:
1. Mivel hiszen a sport szellemében és az utolsó percig való küzdelemben, nem értelmezhető számomra, hogy sok-sok meccsel a vége előtt (nem is azonos meccsszámmal) teljesnek kelljen tekinteni egy bajnokság állását. Ha belegondolunk, hogy 8-8 meccse volt még hátra a Fradinak és a Siófoknak is, miközben két meccs volt a különbség, ez akkor is nonszensz, ha már én is közel biztosra számoltam a harmadik helyet. A szurkoló számolgathat, odaadhatja minden szezon előtt előre a bajnoki címet a csapatának, vagy elkönyvelheti, hogy úgyis gyengén szerepel, az MKSZ nem. Vérlázító lett volna a szövetség Siófokot preferáló döntése, akármennyire dőlt el a versenyfutás lelkileg.
2. A fentebbiek miatt jogilag is megkérdőjelezhető a csonka bajnokság elfogadása és teljes értékűként kezelése, de ha már töröltük, akkor végképp értelmezhetetlen, hogy kizárólag az alapján kellett volna ítélni. (A felmerülő, több bajnokság átlagát néző alternatíva nem hozott volna változást, így kár is vele külön foglalkozni.)
Éppen ezért az, hogy a sportszerűség csúcsa a Siófok lábai elé borulás, számomra egyáltalán nem egyértelmű. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az előző szezonban a Siófok bizonyított ellenünk, érthetőek az erőviszonyok alakulása miatti elvárások. A két csapat egyoldalú preferáló álláspontok helyett elméletileg igenis létezne sportszerű kompromisszum, nem is értem, hogy aki fair playt vár fel, abban ez miért nem merül fel. A megoldás egyszerű lenne: a két csapat küzdjön meg a pályán az ETO mögötti helyért, bármit is jelentsen az (második szabadkártyát a BL-be vagy "utcák-terek kupát"😉. Ez megtörténhetne akár az EHF (amennyiben a rendkívüli helyzetben belemennének egy rendkívüli BL-selejtezőbe, volt már rá példa a Hamburg BL-győzelme után, de a Fradi-Érd selejteződöntő is hasonló volt), akár az MKSZ égisze alatt (miért ne lehetne akár az elmúlt szezonok hazai és nemzetközi eredményei alapján a kialakult helyzetre való tekintettel egy efféle rájátszást, minibajnokságot létrehozni), de a két klub szervezésében is (ez esetben a vesztes nem jelezné a szabadkártyára az igényét az MKSZ felé, ha tisztázásra kerülne, hogy tényleg csak egy megy az EHF-hez).
Igen, ez a megoldás is érdeksérelmet okoz a Siófoknak, ha azt vesszük, hogy ők már kivívták ezt a szereplést, azon túl is, hogy a Fradi jövő évi kerete erősebb (bár egyik csapat sem lenne még összeállva, lutri lenne a végeredmény, az EHF is az új keretekkel fejezné be a szezont stb.), de ha a csonka szezont nem fogadjuk el, akkor ez nem is szempont. Tudomásul kell venni, hogy ebben a helyzetben nincs tökéletes megoldás. Én örülnék, ha így dőlne el, mert igazságosabbnak tartanám, és nem szennyeződne be a csapatom neve sem, bármi is a véleményem a Siófokról, de illúzióim nincsenek.
Természetesen ha három magyar csapat indulhat a BL-ben, netán elmarad egy teljes nemzetközi szezon, akkor ez az egész szinte alig bír jelentőséggel. És ezeknek is van realitása (sőt annak is, hogy a kettő egyszerre történne meg). Éppen ezért is értelmezhetetlen a lemondás és a túlzott hőbörgés a témában.
Hozzátenném még, hogy nem vagyok BL- vagy EHF-kuparajongó. A Fradié vagyok, bárhol is játszik. Szurkolóként pedig az elérhető legnívósabb kupába kívánom a csapatot, amihez a keret eddig is adott volt, a most látható keret alapján adott is lesz. Tehát sosem fokoztam volna alacsonyabb szintre a csapatot, mondván, nyerjünk legalább valamit, de oda is követtem volna a csapatot, és az új impulzusokat is tudtam volna értékelni. Számomra ez nem a BL-hez való görcsös ragaszkodásról szól. Ugyanakkor a újkori KEK-győzelmünk azért volt fantasztikus, mert közben BL-szintre értünk, és esélyesebb ellenfeleket is legyőztünk, ez jelenleg a BL alatt kevésbé tűnik rekonstruálható, legfeljebb egy fiatalabb, "magyarabb" csapattal.
A válogatott szempontjából az utóbbi évek EHF-kupáinak a színvonala szerintem megfelelne, de a BL többet hozna a konyhára. Látjuk, hogy Noniék készek a legmagasabb szintre. Ráadásul ahogy a következő BL-szezonról és annak színvonaláról nem tudunk semmit, úgy azt sem tudhatjuk, hogy alatta mennyire lesz Challenge-kupát idéző a második számú sorozat. Nincs garancia semmire, nem lehet arra alapozni, hogy a BL alatt is biztosan komoly színvonal lesz. Az viszont több mint valószínű, hogy BL még lesz valaha, és az lesz a legnívósabb nemzetközi kupa.
Végezetül idézném a most éppen sokat emlegetett 2019-20-as versenykiírást egy - a korábbi években is rendre helyet kapó - félmondat kiemelésével:
"A bajnokság célja:
A legjobb magyar kézilabdacsapatok folyamatos, színvonalas versenyeztetése, az elért eredmények alapján a bajnokság győztesének, helyezettjeinek és kiesőinek megállapítása, a nemzetközi kupákban való indulási jog eldöntése. A nemzetközi kupaindulásról az Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban MKSZ) Elnöksége dönt az NB I. és a Magyar Kupa helyezések alapján az EHF által megadott kvóta szerint. A bajnokság célja továbbá a válogatott csapatok eredményes szereplésének folyamatos segítése, a mérkőzések nézőinek kulturált szórakoztatása, sportágunk népszerűsítése. A bajnokság a sporttörvény 31. § (1) bekezdés c) pontja szerinti vegyes versenyrendszernek minősül."
Mától naponta leadja az M4 a 2018-as hazai női junior vb magyar meccseit egészen jövő vasárnapig a döntőig.
DUNAFERR FOREVER!!!
Pálinger szavai a napnál világosabbá tették a döntés hátterét.
"Ha viszont a női szakág felelőseként azt nézem, hogy jövőre mi minden vár a válogatottra, bevallom, az olimpiai kvalifikáció szempontjából hasznos, hogy a keret jelentős részét adó Ferencváros játékosai esetleg edződhetnek a legrangosabb kupában.”
Sztem nem is érdemes tovább ragozni.
"Ha viszont a női szakág felelőseként azt nézem, hogy jövőre mi minden vár a válogatottra, bevallom, az olimpiai kvalifikáció szempontjából hasznos, hogy a keret jelentős részét adó Ferencváros játékosai esetleg edződhetnek a legrangosabb kupában.”
Sztem nem is érdemes tovább ragozni.
DUNAFERR FOREVER!!!
A nyilatkozatokból azért szépen kitűnik hogy kinek az érdekeit szolgálja ez a döntés.
a magyar női válogatottét aki az olimpiára készül és elsősorban a fradira épül, mert így megtudják mérettetni magukat nemzetközi szinten a világverseny előtt. Főleg ha ki se jututnk elnézve a pár játékosunk teljesítményét a decemberi világversenyen.
Nekem aztán totál mindegy ki hányadik, de az hogy valaki legyőzi az 1000 éve veretlen és mindent többszörösen megnyerő bajnokot és x el a fradival, aztán azt mondják, hogy bocs de levagytok 0 va, elég aggasztó szerintem.
a magyar női válogatottét aki az olimpiára készül és elsősorban a fradira épül, mert így megtudják mérettetni magukat nemzetközi szinten a világverseny előtt. Főleg ha ki se jututnk elnézve a pár játékosunk teljesítményét a decemberi világversenyen.
Nekem aztán totál mindegy ki hányadik, de az hogy valaki legyőzi az 1000 éve veretlen és mindent többszörösen megnyerő bajnokot és x el a fradival, aztán azt mondják, hogy bocs de levagytok 0 va, elég aggasztó szerintem.
A siófokiaknak ugye nem a lezárással van a bajuk, hanem a nk-i kupaindulással kapcsolatos döntéssel. Meccsekre esély nem sok volt a nyárra, így a bajnokság lezárása elfogadható. A nk-i kupanevezéseknél azonban lett volna pár alternatíva de az MKSZ ezt választotta.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.10. 19:12:26
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2020.04.10. 19:12:26
DUNAFERR FOREVER!!!
Ha siófoki lennék nekem se tetszene.
Lehet hogy értelmes döntés de semmiképpen sem fair.
Viszont arra semmi esély sem volt hogy egy meccset is lejátsszon bárki a szezonban épkézláb körülmények közt.
Lehet hogy értelmes döntés de semmiképpen sem fair.
Viszont arra semmi esély sem volt hogy egy meccset is lejátsszon bárki a szezonban épkézláb körülmények közt.
No comment EHF, tudjuk az náluk a pénz az úr, nem az egészség!
Az egyetlen értelmes döntés született, még akkor is ha ez a Siófoknak nem tetszik.
Bartha interjú
"Elmondása szerint az európai szövetség (EHF) mindenképpen szeretné megrendezni a férfi és a női BL négyes döntőjét is, de áprilisban nem lehet megmondani, hogy a női torna lejátszása a módosított időpontban, szeptember 5-6-án reális lesz-e Budapesten. Az EHF a minap azt közölte, októberben, novemberben, sőt decemberben is sor kerülhet a négyes döntőkre, amelyeken azoknak kell játszaniuk, akik éppen akkor a klubokhoz tartoznak."
"Elmondása szerint az európai szövetség (EHF) mindenképpen szeretné megrendezni a férfi és a női BL négyes döntőjét is, de áprilisban nem lehet megmondani, hogy a női torna lejátszása a módosított időpontban, szeptember 5-6-án reális lesz-e Budapesten. Az EHF a minap azt közölte, októberben, novemberben, sőt decemberben is sor kerülhet a négyes döntőkre, amelyeken azoknak kell játszaniuk, akik éppen akkor a klubokhoz tartoznak."
DUNAFERR FOREVER!!!
Márciusban többször írtam, hogy nem lesz itt folytatás, sajnos igazam lett.
Nem volt b terv, eleve nem is lehetett mert erre senki nem számított.
Várható volt szerintem hogy így végződik a szezon.
Nem volt b terv, eleve nem is lehetett mert erre senki nem számított.
Várható volt szerintem hogy így végződik a szezon.
Az MKSZ bejezettnek nyilvánította az idei szezont
Mintha nem is lett volna. A nk-i kupákban a tavaly elért eredmények szerint indulhatnak a csapatok.
Mintha nem is lett volna. A nk-i kupákban a tavaly elért eredmények szerint indulhatnak a csapatok.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!