61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Breki33
    én mindig ezt mondtam
    nem lesz dán fóbia

és nincs világklasszis kapusuk
  • Isthy
    Ebből az olimpiai csapatból (14 játékos) 9-en játszottak a VB-n Zágrábban ellennünk. Csak az újonc 3. számú kapus (Nörgaard), a szintén újonc Mikkelsen, valamint Kiärskou, Vestergaard és Jensen nem voltak a pályán. Egyébként a 20-as induló keretükből 14-en voltak ott a VB-n (a 6 tartalékból 5-en). Akkor mindenki azt mondta, hogy az egy gyenge tartalékos csapat volt, akiket 10 góllal vertünk. Ahhoz képest ez a csapat nem tűnik nagyon sokkal jobbnak (ráadásul két újonccal).
    Nem tudom figyelitek-e 3 kapus és 1 jobbszélső!?!?!
  • Breki33
    ja tudom játszottak az Oroszokkal
  • Takigabi
    Dán csapat :
    Keepers:
    Karin Mortensen, Ikast-Bording EH
    Rikke Poulsen Schmidt, Slagelse FH
    Louise Bager Nörgaard, Viborg HK

Left wings:
    Line Daugaard, Ikast-Bording EH
    Henriette Mikkelsen, Viborg HK

Left backs:
    Katrine Fruelund, Viborg HK
    Rikke Skov, Viborg HK

Center backs:
    Lotte Kiärskou, Viborg HK
    Rikke Hörlykke, Slagelse FH (leaving GOG)

Right backs:
    Mette Vestergaard Larsen, FC Köbenhavn
    Trine Jensen, Aalborg DH (leaving Ikast-Bording EH)

Right wing:
    Josephine Touray, Ikast-Bording EH

Pivots:
    Karen Brödsgaard, Ikast-Bording EH (leaving Viborg HK/Larvik)
    Camilla Thomsen, FC Köbenhavn
  • Breki33
    jobbulást neki

ne mondják megint, hogy nem a teljes csapatot...
  • Isthy
    Kristine Andersen és az olimpia=?????

"A dánokhoz kapcsolódó hír, hogy Kristine Andersen olimpiai álmai ismét szertefoszlani látszanak. Az Ikast irányítója nemrég tért vissza egy három hónapon át tartó makacs hátsérülésből, de balszerencséjére a válogatott svendborgi edzőtáborában ezúttal térdsérülés szenvedett. A hétfői vizsgálat alapján derül ki, hogy Andersennek marad-e még reménye az olimpiai csapatba kerülésre. Ha az orvosok esélyt látnak a gyors felépülésre, Jan Pytlick elhalaszthatja az Athénba utazó keret kijelölésére eredetileg kitűzött dátumot a végső határidőre, július 20-ra."
  • Takigabi
    Igen mert Leganger megy a Slagelsehez
  • Isthy
    Farkas Andi a Ljubljanához igazolt!?!?!
    Részletek
  • Breki33
  • Breki33
    A hazai szövetség és a Magyar Televízió megállapodott, hogy az M2 közvetíti a Magyarország– Svédország (július 16., Nyíradony, 18 óra) női tesztmérkőzést.

Az is eldőlt, hogy augusztus 5-én (17.45 óra) a Papp László Sportarénában rendezik meg a Magyarország–Franciaország női összecsapást, és a legutóbbi vb-döntő két résztvevőjének küzdelmét az MTV-n láthatjuk.
  • Breki33
    Pálinger jobb mint Leganger

ettől csak mégjobban utáni fogom azt a csapatot
  • Takigabi
    Most Leganger megy a Slagelsebe vagy nem ?Mert talán nélküle még verhető a csapat valami nagy csodával de ha már ő is odaigazol akkor asszem nem sok esély van rá hogy valaki megverje a Slagelset.
    Amugy csodálom hogy a Dunaferr nem igazol egy "nagyágyút"
    se.A Podgorica,Slagelse,Viborg és a Győr is nagy sztárokat igazolt
  • Isthy
    Én is kisimitanám az izmaikat a hűs magaslaton. :O)
  • Breki33
  • Breki33
    Joggal retteg a világ a legendás belső hármas – balról: Farkas Ágnes, Bohus Bea, Radulovics Bojana – góljaitól
  • Breki33
    Remek hangulatban, ugyanakkor fegyelmezetten gyakorolt a héten Athénra a női válogatott a tatai edzőtáborban, amelyben – immár sokadszor – ideális körülmények között készülhetett.

• Breki33
  • Isthy
    "Úgy tûnik, a jobbszélsõ poszton a dunaferres Lovász Zsuzsanna és a cornexis Balogh Beatrix is megnyugodhat, hiszen az elõrejelzés szerint mindketten az athéni 15-ös elit tagjai lehetnek. A döntés eredményét július 15-én tudhatjuk meg.
    A handball.hu kérdésére Marczinka Zoltán még elmondta, hogy abban az esetben, ha valamelyikük mégsem bírja a terhelést, az olimpiai bõ keret tagja, Pálffy Zsuzsa készen áll az edzõtáborozókhoz való csatlakozásra."

Ez már jobb álláspont, talán Mocsai is észbe kapott...
  • Breki33
    Jobbulást ZSuzsi
  • Isthy
    Itt egy cikk a Lovi jelenlegi állapotáról és a nyilatkozata
    Lovi
  • Isthy
    Még a zágrábi vb előtti hosszú felkészülés okán vannak gondok. Ugye a Zsuzsi és végigcsinálta azt a hosszú összetartást (dán és francia túra stb.) és a végén a Mocsai elég kurtán-furcsán (most nagyon finoman fogalmaztam) rakta ki a Zsuzsit a keretből. Ezek után a Zsuzsi családja szóvá tette ezt, mondván ezért kellett hetekig távol lenni a családjától és a gyermekétől. Mocsainak pedig ez nem tetszett és állítólag ezért mellőzi a Zsuzsit.
  • Breki33
    hát egy jó BB nagyot ütne

honnan veszed, hogy haragszik rá?
  • Isthy
    "Balogh Bea a bő keretben"
    Huhhhhh! Hát ez meredek! BB hatalmasat vállal, 4 hónapos anyaként ilyen plusz fizikai és szellemi megterhelésnek kitenni a szervezetét?
    Minden tiszteletem az övé, de ez kegyetlenül kemény dolog.
    A kapitány pedig befejezhetné a kicsinyes haragszom rádot a Pálffyval szemben, mert ennek az olimpiai szereplés fogja kárát látni.
  • Breki33
    eddig profin csináljuk
    így tovább
  • Isthy
    Képek az EB sorsolásról:
    Minden mi szem-szájnak ingere
  • Isthy
    Én is szeretem a focit és nagyon sokáig reménykedtem, hogy nálunk is lesz előbb-utóbb, de már letettem róla. Túl sokan élősködnek rajta és akarnak hasznot húzni belőle, amit pedig az úgynezett magyar futball irányítói csinálnak, azon már csak sírni tudok.
    Sok évi rajongás után, kb. 5 évvel ezelőtt végleg elfordultam a magyar focitól...
  • Breki33
    figyi én nagy focimániákus vagyok
    de azt mondom a minőséget meg kell fizetni
  • Isthy
    Ebben teljesen egyetértünk!
    Csakhogy ebben az országban sokak szerint még mindíg csak egyetlen sport létezik. Mindegy, hogy milyen kritikán aluli színvonalon van, akkor is erre hivatkozva oda ömlik a pénz.
  • Breki33
    tudod mit lehet ez ellen tenni?
    úgy meg kell itthon fizetni mint egy jó focistát
  • Isthy
    Legutóbb amikor tudtam róla (tavaly) Anikó a Randersben játszott.
    De nem tudom mi a kifogása Mocsainak Pálffy Zsuzsi ellen? Ö is nevezhető rutinosnak, arról nem is beszálve, hogy együtt játszik Bokival és a Kulcsival, tehát még ismerik is egymást, össze vannak szokva. Anikó pedig évek óta nem játszik itthon sem és a válogatottban sem. Ráadásul Pálffy az utóbbi bajnoki meccseken remekül pótolta a már akkor is sérült Lovász Zsuzsit.
    Másik:
    Ideje lenne már észrevenni azt, amit néhányad magammal már évek óta mondunk kül. fórumokon. A dánok nem véletlenül csinálják ezt. Megveszik a válogatott játékosainkat aztán tesznek róla, hogy feszültségeket keltsenek a játékosok és a válogatottság között. Ezt már elkezdték az előző olimpia előtt és most csak ismét folytatják mert ugye ismét olimpiai évben vagyunk. Aztán ezt olyan sikerrel teszik, hogy több esetben a válogatottság lemondásáig is elfajul a dolog. Sorolom a neveket: Siti Bea, Németh Helga, Borók Rita és legutóbb már az Ági esetében is szó volt a válogatottság háttérbe szorításáról. Jó lenne már ha végre felébrednének az illetékesek!!!
  • Breki33
    hm Anikó hol játszik?

a másiknál sztem félnek
  • Isthy
    Nem tudom hallottátok-e már, de két elég érdekes hír:
    "Kántor Anikó visszakerülhet az olimpiai keretbe.

Mocsai Lajos, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Régi Sipos étteremben megtartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a decemberi világbajnokság egyik legjobb magyar játékosa, Lovász Zsuzsa megsérült, ezért kérdésessé vált olimpiai felkészülése. A szakember mindenképpen rutinos játékost szeretne a posztra, ezért nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Kántor Anikót hívja meg az ötkarikás játékokra.

Komoly konfliktus van kialakulóban a magyar és a dán kézilabda-szövetség között.

A skandinávok ugyanis csupán az olimpia előtt három héttel kívánják hazaengedni Farkas Ágit, mivel a dán klubok a bajnokság keretein belül végigjátsszák a nyarat. A szerződésbe foglalt 30 napos kötelező felkészülési időt felezni akarják, azaz az olimpia előtt csak 15 napot kívánnak engedélyezni számára, a másik felét pedig a decemberi Európa-bajnokság előtt használnák fel. A magyar szövetség részéről Sinka László főtitkár mindent elkövet, hogy változtasson a helyzeten."

Az első elég érdekes, az utóbbin már meg sem lepődöm...

• Breki33
    A sorsolásról, az Eb-mezőnyről, az esélyekről és Mocsai mester választásáról egykori válogatottakat, nemzetközileg is elismert sztárokat kérdeztünk.
    Pádár Ildikó, a hajdani legendás beállós abban nem lát semmi nehézséget, hogy a franciákkal már a csoportküzdelmekben szembekerülünk. "A lányokat doppingolhatja, hogy hazai környezetben visszavághatnak a vébédöntőben elszenvedett vereségért – mondta. – Nekem az orosz, szerb, szlovén, horvát négyes tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak."
    Az aktív pályafutását a napokban befejező Deli Rita szerint nemcsak a csoportokat kell nézni. "Az is fontos, hogy utána a középdöntőben milyen ellenfelek következhetnek – vélekedett az átlövő. – A CD-ág könnyebb, de szerintem itthon egyik válogatott sem állíthatja megoldhatatlan feladat elé a lányokat."
    Ancsinné Laurinyecz Katalin, az 1949-ben nagypályán világbajnok válogatott játékosa bízik a kapitányban és segítőiben. "Jó csoportot választott Mocsai Lajos – mondta. – Ha nekem kellett volna döntenem, én is erre a hármasra szavaztam volna. Az viszont csak decemberben derül ki, hogy valóban a legjobb megoldást választottuk-e."
    Kökény Beatrix, a válogatott egykori klasszis irányítója, aki egy-két napon belül világra hozza második gyermekét, azt mondta, jól döntött a kapitány. "Az is a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy decemberben a legerősebb válogatottunkkal vehetjük fel a versenyt – reménykedett. – Athént követően ugyanis – tudtommal – a keretünkben nem kell visszavonulókkal számolnunk."
  • Takigabi
    vegyél bérletet :)
  • Breki33
    De Lawrence-t nem szabad P

És némethandris sem mondhatja az elődöntő után, hogy jobbak vagyunk mint a Dánok (kivéve ha velük játszottunk) P
  • Isthy
    Igen, jó lenne és remélem a Gyula hozza majd magával a kabalaköveit.
  • Breki33
    Remélem meghívják Zsigagyuszit

ő a kabalaállatunk :-)

Nem pejoratív értelemben
  • Isthy
    Az m1 közvetíti az Eb-t.

"A Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Televízió vezetősége között elvi egyezség született arról, hogy a magyar csapat összes mérkőzését az m1 közvetíti.

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Televízió vezetősége között elvi egyezség született arról, hogy a magyar csapat összes mérkőzését az m1 közvetíti. A tervek szerint ugyancsak az m1 minden este fél órás összefoglalót ad a nap eseményeiből. Az MTV vállalta, hogy az egész esemény „host broadcaster"-e lesz, így egész Európa a TeleSport képeit veheti át. A televíziósok ígérik, hogy minden eddiginél színvonalasabb közvetítést láthatnak a nézők ország- és Európa-szerte. A magyar szövetségi kapitány a csapat mérkőzései után, például a helyszíneken kiépített stúdióban nyilatkozhat."
  • Isthy
    A csehek a 2-es kalapban voltak, míg mások pl. Ukrajna, Spanyolország a 3-as illetve 4-es kalapban. Ez azért elég érdekes volt számomra.
  • Isthy
    Az ilyeneket csak sajnálni tudom...