Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaloz174
Na és a mai bajnokik , kit hol érnek. <#vigyor2><#smile>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Hétvégi tv-s program:

Érd - FTC
Nõi NB I. 6. forduló - Érd
2013.09.29. 12:45 RTL Klub

MKB Veszprém - RN Löwen
Férfi BL 2. forduló - Veszprém
2013.09.29. 17:00 DigiSport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én az idény elején jó esetben is, ha minden klappol, az 5-6. helyre szántam a csapatot.
Az is volt a cél, hogy már az idény elején és õsszel jó formában legyünk (tavaly ugye ez kivitelezhetetlen volt, lévén késõbb kezdtük a felkészülést, mivel az NB I/B-ben akartunk indulni). Ezért most a nyári felkészülést is így alakította a csapat szakmai vezetése. Mivel a sorsolás ismert volt és abból lehetett látni, hogy nagyon durva õszünk lesz. Itthon fogadjuk a 3 legjobbnak ítélt csapatot (ETO, Fradi, Érd) a közvetlen vetélytársakhoz (Fehérvár, Vác, Siófok, Debrecen, Békéscsaba, Veszprém) pedig szinte mindegyikhez idegenbe megyünk (a Vácot kivéve). Tehát nem lehetett mást tenni, mint már az elejére formába hozni a csapatot. Szerencsére ez igen jól sikerült, eddig jobban, mint számítottam rá. A jó szerpelés alapjait tényleg sikerült lerakni. Biztosan lesz majd hullámvölgy, de az általam õszre remélt 12 pont így már simán elérhetõ. Tavasszal meg ugye szinte minden vetélytárs hozzánk jön.

DUNAFERR FOREVER!!!

Most remekül álltok, hiszen a szezon elõtt is lehetett látni, hogy a 4-7. helyekért lesztek versenyben, és most sikerült tõlünk szerezni 2 pontot (ez a többiekhez képest extrának számít), valamint az egyik közvetlen rivális otthonában is az amúgy is jó idénykezdés mellett. Persze nincs mégás semmi lefutva, de a jó szereplés alapjait sikerült lerakni eddig.
Szerintem az elsõ kép is sokat mond...
Isthy
Én egyelõre még a 28-as bõ keretet sem láttam, amit majd be kell nevezni a VB-re az általam itt nemrég leírtak szerint. Abból kellene a felkészülés során szûkíteni 16 utazó játékosra. Valamint abból kerülhetnek ki az esetleges cserék vb közben.
Gondolom az októberi tornán az a 18 játékos lesz majd, akikbõl kikerül a 16 utazó a novemberi hosszabb felkészülés után. Vagy ki tudja... Mivel október végéig semmilyen felkészülési meccs nem lesz (volt) egész évben a válogatottnak, így ezt a megoldást választották. Elvileg ezzel lesz két felkészülési idõszak (októberben és novemberben), két tornával a csapat összekovácsolására.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mindenképpen nagyon értékes ez a - magabiztos, fehérvári részrõl is egyértelmûen jogosnak érzett - gyõzelem, több szempontból is.
Pl. azért, mert a Fradi-elleni nehéz "csata" elõzte meg, másrészt "idegenben" kellett átlépni a "rubikonon", vagyis elhinni, elérni, hogy hazai pályán is le tudjuk gyõzni az eddig szintén jól teljesítõ fehérvári gárdát. <#eljen>
Csak így tovább! Ennyit mondanék leginkább. Azzal a kiegészítéssel, amit Te is megfogalmaztál. (Cunderen ott van kicsit hosszabban, ahogy ezt a meccset láttam.😊)

kaloz174
Ez így érdekes. Akkor, ha jól értettem, a keret kialakítása nem a felkészülési mérkõzések, hanem egyéb szempontok alapján történik.
Nekem ez nem tûnik egészen kereknek. Máskor is ez a módszer volt?<#conf>

Isthy
Plusz egy cikk az edzõtáborról.
Azt gondolom a cikk közepén lévõ kép sok mindenrõl árulkodik...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én meg egy videot is hozzá <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Találtam:
"A válogatott szeptember 23-24-én Tatán összetartáson vesz részt, a két nap alatt háromszor edzenek majd október 21-tõl újabb egy hetet készülnek együtt, amelynek végén Szombathelyen nemzetközi torna keretében lépnek pályára Horvátország, Brazília, valamint Norvégia csapatai ellen. A közvetlen vb-felkészülés november 25-én kezdõdik."

Isthy
Közben megnéztem az EHF oldalát és ott van egy másik cikk amely a bizottság ülésérõl szól. Abban az olvasható, hogy idénre már csak 2 pályázat versenyezhet: a ljubljanai és a Hungarofest&MKSZ kooprodukció. Minõ meglepetés, hogy az MKSZ-es maradt versenyben...<#ravasz1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért ez a gyõzelem is van annyira "az év meccse" mint a veszprémi. Te mindkettõt láttad, így autentikusabb vagy a dologban. De sztem Fehérváron nyerni 8 góllal legalább olyan teljesítmény mint Veszprémben 11-el. Ha nem nagyobb... Ráadásul kevesebb gólt is kaptunk egy jobb csapattól. Sztem a csapat elég jól követi az általad többször is emlegetett követendõ példát <#ravasz1><#wink> Persze nem lehet ezt folyamatosan tartani az egész idényben, de eddig elég jól megy <#vigyor2>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nõi BL döntések

Arról mégsem döntöttek, hogy idén lesz-e. Valszeg kevés volt a pályázók által felkínált pénz <#ravasz1><#vigyor> Sztem jobb lenne, ha idén maradna a régi rendszer. Elkezdték már az idei sorozatot, ne úgy menjen már, hogy nem tudni milyen formában lesz vége.

Elég érdekesnek tûnik az új lebonyolítás. Az elsõ körbõl 3 csapat megy tovább és viszi tovább az egymás elleni eredményét a második körbe. A csoport utolsók kiesnek a KEK-be. Ez elvileg azt jelenti, hogy nagyobb jelentõségük lehet már ezeknek a meccseknek is a késõbbiek szempontjából.
A késõbbiekrõl még nincs hiteles dokumentum, csak valószínûsíthetõ forgatókönyv.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Azt gondolom, minden dicséretet megérdemel a csapat. Még az is, akinek nem ment igazán, mert mindenki ereje, akarata kellett a CSAPAT gyõzelméhez. <#eljen><#eljen>

Most nézem a Fradi elleni gyõzelemrõl készült galériát.
Itt egy kép, szerintem fantasztikus pillanat, annak tudatában, ami szegény Nikivel történt:

Egyébként beszéltem vele. Még mindig nem biztos, hogy nincs törése. <#conf> Mielõbbi gyógyulást! Kevesen vagyunk, bármeddig is esik ki, nagyon fog hiányozni.

Isthy
Fehérvár KC - Dunaújvárosi KKA 18-26 (10-12)

Csodálatos estével ajándékoztatok meg minket, egy élmény volt, köszönjük csajok! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kicsit részletezve:
Legkésõbb 1 hónappal a vb elõtt le kell adni egy bõvebb (28-as) keretet, akik majd szerepelhetnek a vb-n. Ebbõl 16 játékos vihetõ ki a vb-re (szûkített keret) illetve a vb folyamán kétszer (a selejtezõ csoportmeccsek után illetve az elõdöntõk elõtt) cserélhetõ 2-2 játékos az utazottak helyére a 28-as keretbõl. Minden meccsre 14 játékost lehet nevezni, 2 kimaradó lesz minden alkalommal.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igazából azért nem is elmélkedem róla, mert ami számít, az majd a novemberi vb-s keret. Az sztem nem sokban fog eltérni a tavalyitól. Hajdú nem fog kísérletezgetni a fiatalokkal, nem az õ feladata az átalakítás Rióra. Cifra és Zácsik mindenképpen erõsítés lesz és remélem Triscsuk elöl is szerepet kap majd.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Szerintem nem vészes ez a keret, egyedül a kapusposztot nem értem.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Ez egy amolyan fiatalokkal bõvített kerete a tavalyi EB-n szerepelt csapatnak. Lehetne személyeken vitatkozni, de nem sok értelme van.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A csoport másik tegnapi meccsén: RN Löwen - Motor Zaporozsje 31-31 (15-13)

Nem úgy fest, hogy a németek nagyon odakoncentráltak erre a meccsre, 1 pontjuk bánta. Még inkább elõtérbe került a sima csoport elsõség. Jövõ vasárnap Veszprémben láthatjuk is a németeket.

Elvileg ma dönt arról az EHF, hogy lesz-e ebben az idényben Final Four a nõi BL-ben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Szentpétervár - MKB Veszprém 15-28 (7-12)

A veszprémieknek nem nagyon kellett megerõltetniük magukat, így is nagyon sima gyõzelmet arattak. Hátul védekezésben jól ment, elöl viszont még elég idény eleji a forma. Sok elszórt labda és kihagyott ziccer. Persze nem most kell csúcsformában lenni, majd tavasszal. Erre ez a csoport megfelelõnek is tûnik.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
Hajdu János, a magyar nõi válogatott megbízott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a szeptember 23-24-i összetartásra, amely a szerbiai világbajnokságra készülõ csapat és a Norvégiában gyógykezelésen lévõ Karl Erik Böhnt helyettesítõ magyar szakember elsõ találkozása lesz. A keret Tatán két nap alatt három edzésen készül együtt.

A válogatott a tatai összetartást követõen október 21-tõl újabb egy hetet készül együtt, amelynek végén Szombathelyen nemzetközi torna keretében lép pályára Horvátország, Brazília, valamint Norvégia csapatai ellen.

A nõi válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Gyõri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Oguntoye Viktória (ÉTV Érd)
Jobbszélsõk: Bognár-Bódi Bernadett (Gyõri Audi ETO), Orbán Adrienn (Gyõri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövõk: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Soós Viktória (Gyõri Audi ETO), Szekerczés Luca (FTC Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Görbicz Anita (Gyõri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Gyõri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balátlövõk: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Klivinyi Kinga (ÉTV Érd), Triscsuk Krisztina (ÉTV Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria), Zácsik Szandra (FTC Rail Cargo Hungaria)
Balszélsõk: Korsós Dorina (Gyõri Audi ETO), Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász KA)
Védõk: Mészáros Rea (FTC Rail Cargo Hungaria), Szekeres Klára (ÉTV Érd)

Megbízott szövetségi kapitány: Hajdu János
Edzõ: Siti Bea

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Nem lett etalon, ezt tegnap láthattuk Zizi esetében. Ugyanúgy lehetett volna piros lap, mint Detti esetében, elvileg mindkét eset belefér a szabályértelmezésbe. Szinte a pálya ugyanazon pontján történt, ugyanolyan elõzmények után. A DT páros simán és élvezettel adta, Kékeséknél tegnap az enyhébb elbírálás volt a nyerõ. Sajnos Berta Niki meg is sérült a "repülése" utáni érkezésben, pont a lövõ kezén. Elõször törésre gyanakodtak, de talán zúzódással megúszta.
A csapatunk oldalán a galériában a tegnapi felnõtt meccs képei között a 15-16. képeken lehet valami fogalmat alkotni az esetrõl. A második képen látszik hogyan "érkezik le" a jobb keze, nem csoda, hogy megsérült...
Jobbulást Niki! Várunk vissza!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Mai tv-s kínálat:

Szentpétervár - MKB Veszprém
Férfi BL 1. forduló - Szentpétervár
2013.09.19. 18:00 DigiSport1

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Dunaújvárosi KKA - FTC Rail Cargo Hungaria 28-26 (15-14)

Gyönyörû volt csajok! <#taps><#taps><#taps>

Nem hittem el, hogy a tavalyi után képesek leszünk ismét meglepetést okozni. Ráadásul még nagyobbat!
Végig úgy éreztem, hogy a Fradi nem tud kellõen felpörögni a meccsre, mi pedig mindent beleadtunk és sikerült kihasználnunk a lehetõséget. Buli és Detti volt a két vezér, de a többiek is hozzátették a magukét amikor kellett. Szép volt CSAPAT! <#worship><#worship><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jó neked, a mait én még talán neten sem...Remélem, a vasárnapit igen.

Isthy
Mai tv-s kínálat:

Érd - Vác
Nõi NB I 4. forduló - Érd
2013.09.18. 20.00 SportKlub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A héten mi leszünk a cunder kedvencei <#vigyor> Szerencsére én mindkét meccset remélhetõleg a helyszínen fogom nézni.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Szerintem innen ez már csak szószaporítás. (Ne haragudj, hogy ezt mondom. Vonja le mindenki a maga tanulságát.)
Mielõbbi gyógyulást Triscsuknak!

Jön a következõ bajnoki forduló. Nézzünk elõre!
handball.hu beharangozó

Ebbõl mindenki vonja a szükséges következtetéseket az érdi klubbal és mocskolódó szurkolóikkal/szimpatizánsaikkal kapcsolatban:
http://www.borsonline.hu/20130917_triscsuk_koponyatoressel_is_jatszana
Saját kérdéseim:
1. mennyire súlyos az a sérülés amivel pár napra rá már pályára lépne a játékos? Szerencsére nem az, de akkor miért volt a cirkusz, fenyegetõzés, hangulatkeltés, ocsmány viselkedés a médiában?
2. mennyire súlyos az a traumatológiai jellegû sérülés, amelyet a továbbiakban már 2 nap után a csapatorvosokra bíznak?
Ezekre várnék választ s nem velem kell foglalkozni.

Isthy
Interjú az érdi klubelnökkel

Szerencsére nincs nagyon komoly baj Krisztával. Mihamarabbi gyógyulást neki!

DUNAFERR FOREVER!!!

igen, ezt már az este is tudni lehetett. Szerencsére nincs arccsont törés, de azt meglehet rögtön állapitani, mert érintésre mozog az arccsont!
A zúzódás sem kellemes, pláne ha mély, de nem több hónapos kiesést, hanem pár hetest vagy még annyit sem okoz. S viselhet edzésen, meccsen arcvédõ maszkot is.
kaloz174
Triscsuk állapotáról
Mielõbbi gyógyulást kívánok!

Isthy
Elek Gábor

Vetési Iván

KEB-nek teljes gyógyulást!

DUNAFERR FOREVER!!!

mindig védem azt akit igaztalanul támadnak! Most vele teszik! Arról a támadók nem szólnak, hogy a szlovén Koren õt labda nélkül ütötte ki s vissza sem jött a pályára! Az nem érte el az ingerküszöbötöket? Azért vagytok ki rá, mert otthagyta az ETO-t , bár ott is fõleg Konkoly volt a hunyó. Ugyan az a helyzet vele mint Amorimmal, vagy Hornyák Ágival volt, akit még Európa rémeként is bemutatták a biróknak egy videón!
Neked biztosan az egyik kedvenc játékosod lehet Tomori ha már ennyire véded!! Maradjuk annyiban, hogy erõsen változtatni kellene a stílusán és viselkedésen. Amennyiben ez még 1-2 szer elõfordul a bajnokságban én elgondolkoznék a 2-3 meccses eltiltáson, hátha õ is elgondolkodna mi való a pályára és mi nem.
A boka - és térdszallag sérülések egyik oka is pont az, hogy a talajra érkezõ játékos valamiért változtatni akar a mozdulaton és persze rosszul fog talajt fogni. Pláne ha még is segit egy lökés/elcsúszás.
Az izomtevékenység már csak olyan, hogy minél erõsebb az erõkifejtés (több izomrost húzódik össze s ez "minden vagy semmi " törvény alapján történik, a kisebb erõnél nem kevésbé húzódnak össze a rostok, hanem kevesebb rost vesz részt a mozgásban!), annál kisebb az esélye a mozgás elindulása után annak befolyásolásnak! Próbálj meg egy párnába teljes erõvel beleütni, majd kevesebbel, s végül ingyen n gyengén és próbáld meg ezt a mozgást le is fékezni mindegyik esetben!
A védõjátékosnak kellene azt tudnia, hogy ilyenbe nem ugrunk/lépünk bele, ahogy egy rúgásra kinyújtott lábba sem!
Én is remélem, hogy csak zúzódása van s nem arccsonttörése, de az elég hamar gyógyul és lehet védõálarccal is játszani).
Isthy
Én meg azt mondom, hogy ez lövéstechnikai dolog illetve probléma. Nem mondtam, hogy állítsa meg vagy rántsa vissza a kezét, mert úgy nem lehet lõni. Talán próbáljanak meg alakítani valamit a mozdulatsoron, hogy ne legyen ennyi gond belõle. De ez az õ dolguk, nem foglalkoznék vele már tovább.

Triscsuknak pedig külön nagyon szurkolok, mert óriási szükség lenne rá decemberben a vb-n. Végre lenne három normális 3-as védõnk (Cifra, Tomori, Triscsuk) és mindegyik tud támadni is, ráadásul akár más posztokon is. Nem kellene Szekerest foglalkoztatni. Plusz ugye Kriszta nem amortizálódott volna le a BL-bajnokság igencsak komoly 1,5 hónapjában és pihentebben játszhatott volna a válogatottban. Szegény tavaly is egy sérülés miatt nem tudott rendesen beépülni a válogatottba, így csak védekezésben használhattuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

a probléma nem a talpról lövéssel van, hanem a magasságbeli különbséggel!
itt nem lehet az amúgy is természetes irányba lendülõ kezet visszahúzni, nem engedi a biomechanika! Ugyanaz mint a magas/távolugrásnál: az elkezdett mozgást már nem lehet korrigálni!
Amúgy, a dán birók jól ismerhették a Holstebro-t ahhoz hogy tudhasaák, hogy egy olyan csapat ellen amelyik megveri a Viborgot, ott nekik sincs esélyük! Nem is volt, méghozzá alapos verést kaptak (23-36!).
Szerinted csak egy hat perc kiállitást kellett volna az érdieknek kapnia?
Isthy
Azt a bírók még nem tudhatták, hogy egyetlen csapat marad, mert a Holstebro meccse késõbb kezdõdött 45 perccel.
Persze az egyértelmû, hogy talpról lövésnél ennek nagyobb a veszélye, de meg lehet ezt oldani. Mások is vannak akik talpról lövöldöznek és nincsen ennyi esetük. Nyilvánvaló, hogy ilyen elõfordulhat, de törekedni kellene rá minden eszközzel, hogy ne nagyon legyen.

Közben a Vardar simán verte a franciákat és bejutott a BL fõtáblára.

DUNAFERR FOREVER!!!

nehéz lesz, illetve akkor nem tud talpról lõne majd! pont azért mert majd egy fejjel magasabb a védekezõ játékosnál, aki rendszerint beugrik a karja alá, ahogy ma Triscsuk is. lefékezni pedig a lendülõ ülõ kezet csak izomrándulás át árán lehetne.
Amúgy a tegnap imádkoztam, hogy ne ezt a két tekergõ dánt küldjék, de nem olt szerencsém. Mindenképpen megakarták veretni a fradit, hiszen az egyetlen dán csapattal kerültek egy csoportba.
Isthy
Nem véletlen volt az a tegnapi Viborg verés...

HCM Baia Mare - Team Tvis Holstebro 36-23 (20-10) <#wow2>

Nagyon durva, hogy a dánoknak esélyük sem volt. Ezt azért nem gondoltam volna, hogy a románok mindkét dán csapatot verik 2 nap alatt. Gratulálok Pauláéknak, jöhetnek a BL gyõzteshez játszani Gyõrbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Gratulálok a Fradinak a gyõzelemhez és a BL fõtáblára jutáshoz!

Nagyon nem ment nekik a játék a hétvégén, mintha valami kötelezõ nyûgnek érezték volna a játékosok ezt a hétvégét. Ennél nagyságrendekkel jobb játék kell majd október elejétõl. Azért nem lennék nagyon szomorú, ha szerdán még ezt a formát hoznák amit a két elsõ félidõben <#wink> De gyanítom nem így lesz, EG nagyon sokat emlegeti a tavalyi meccset, idén nem fog engedni hasonló lazaságot.

Gratulálok az érdieknek, nagyon szépen helyt álltak! A sérülésig jobbak is voltak az esélyeik, utána eléggé megfogta õket Triscsuk kiválása. Sztem ha játszhat tovább, akkor is a végére megfordítja a Fradi, csak sokkal nehezebb dolguk lett volna egy nagyon szoros végjátékban.
Mihamarabbi gyógyulást Triscsuknak!

Tomorinak valahogy változtatni kellene már ezen a lövõmozdulaton, hogy ne menjen el ennyire a keze. Már sokadik eset, hogy ilyet látunk, eddig még nem volt súlyosabb gond belõle, de most sajnos lett. Remélem sikerül valamit kitalálni rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A BL-selejtezõn végül is érvényesült a papírforma. Nagyon sajnálom, hogy ilyen áron.
Mielõbbi gyógyulást Triscsuk Krisztinának.

(Tomorinak, sajnos, nem ez volt az elsõ ilyen szerencsétlen mozdulata.)

kaloz174
A BL-selejtezõ árnyékában zajlik a bajnokság. Mint ismert, a Loki az Újvárost fogadta. Sajnos, 1 gólos vereséget szenvedtünk.
A meccsen Ferling Dettit még az elsõ félidõben kizárták. Sokan mondják, hogy jogosan, sokan, hogy ez lehetett volna akár 2 perc is.
Nem mennék már a részletekbe, én az utóbbiak közé tartozom. Különös tekintettel arra, hogy Detti nem az a "vérengzõ" alkatú játékos, ezen a meccsen sem volt, amíg pályán volt.

Azt azonban szeretném, ha akkor most ez etalon lenne. Tehát hasonló súlyú szabálytalanság esetén zárjanak ki mindenkit!...

Az eset felvétele: íme.

Isthy
Mindkét csapatunknak ma az volt a fontos, hogy nyerjenek és továbbjussanak a döntõbe. Ez meg is látszott a mai játékukon, gyanítom holnap jóval motiváltabbak lesznek.

DUNAFERR FOREVER!!!

a fradi felejthetõ elsõ félidõ után azért mégis bedarálta a horvátokat. De remélem nem ez két unszimpatikus dán vezeti a döntõt!