Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit megkésve, de dióhéjban beszámolok a vidám balkáni túránkról, elvégre az ígéret szép szó. Szóval már csak az egyszerûség kedvéért is, újfent a FradiBuszt választottuk, egy rövid belföldi borozós megállót leszámítva csak rövid cigiszüneteket tartani a napfényes montenegrói Riviéráig, azaz Budváig, ahol a meccs elõtti éjszakát töltöttük. Az énekléssel és sok régi slágerrel megfûszerezett út is hozott izgalmakat: bizonyos szerpentinek szinte életveszélyesnek tûntek, és volt olyan átkelésünk, mely szinte függõhídszerû élményt hozott. Persze a hazai utak ismeretében különösen nem szívesen szólok lesajnálóan ezekrõl sem.

Budva egész kulturált kis tengerparti város, nekem kifejezetten tetszett, jó idõ is volt. Sikerült pár szórakozóhelyet is találni a vacsora után, ugyanakkor nem mindenhova engedtek be minket (külföldiek, magyarok, szurkolók lévén? nem tudom), illetve borzalmas volt a tumultus: nem volt értelme bejutni. Azért világosban visszaérve a szállásra (csakúgy, mint Viborgban), a reggelit részemrõl kihagytam, ami a menü ismeretében utólag jó döntés volt, a lekváros kenyér nem az én világom, az ebéd viszont finom volt. Ahogy utána a novemberi fürdõzés is, illetve fákról szedett narancsbeütéssel is rendelkezõ, kellemesen édeskés citrom is. Kellemes 20-25 fok közötti idõ volt parton, és a víz is tartotta még a jól esõ hõmérsékletet; itthon nyáron jobban megdideregtetett a Balaton.

A strandolás után jöhetett meccs, itt már értek csalódások. Nem, nem az eredményre gondolok, az benne volt, legfeljebb azt sajnálom, hogy a végére a lányok feladták, és nem tették szorosabbá, ezzel pedig a szurkolás is visszaesett. Addig viszont érzésem szerint elég korrekt teljesítményt nyújtottunk, jó érzés volt egy legendás csarnokban biztatni a kedvenceinket. Tehát csalódás: hiába a sok nézõ és a remek akusztika, valami brutális robbanást, ennek megfelelõ légkört vártam, de a Varvarit szinte alig hallottam a saját pozíciómból.

A visszautat külön nem írom le, szerintem ezzel lefestettem a lényeget, bár a túra nyújtotta élményt nem adhatom itt vissza, ezért meg sem próbáltam. Tényleg, nagyon megérte az út, nincs okom a panaszra, ha nagy eufória lett is volna a Moracában gyõzelmet és továbbjutást ünnepelni. De hát a sport ilyen: azért szurkolunk a szeretett csapatunknak, hogy mindig gyõzzön, de nem azért mert mindig gyõz.

A meccset meg kár elemezni, akit érdekelt, az látta. Abban biztos vagyok, hogy születhetett volna más eredmény, ha a játékvezetés nem nyom el minket az elején, ha elég egy szoros vereség, ahogy a dánokat is megverhettük volna Dabason, ha nem lett volna muszáj kiütnünk õket. Sok a "ha", a dán és a montenegrói bajnok megérdemelten jutott tovább ebbõl az erõs csoportból, mi pedig a KEK-ben bizonyíthatjuk be újra erényeinket csapatként. Részemrõl nagyon várom a tavaszi nemzetközi meccseinket továbbra is.
Bhön és a vb

Olyan jó lenne, ha legalább egy ilyen ügyet a helyén kezelne a szart sem érõ média, illetve a vele egy szinten lévõ MKSZ. A magam részérõl kívánom, hogy legyen ott, legalább pár órát, de hagyjuk már a paraszt vakítást, sajnos volt alkalmam, végignézni rákos betegséget, senkinek sem kívánom, amennyiben szerencsésen alakul az egészségi állapota akkor is szerintem több idõ mire rendben jön fizikálisan!
Isthy
Dunaújvárosi KKA - Érd 27-34 (14-17)

A sokkal jobban védekezõ és eredményesebben támadó vendégek megérdemelten nyerték a mérkõzést. Az elsõ 25 percben tudtuk csak azt játszani, ami kellett volna a bravúrhoz. A szünet után csak futottunk az eredmény után és ebben teljesen elfáradt mentálisan a csapat, egyre több hiba és rossz megoldás jellemezte a játékunkat. 19-21-nél még támadhattunk az 1 gólra visszazárkózásért, de bután eladtuk a labdát és kaptunk belõle egy lerohanás gólt. Ezután a hibáinkat kihasználva fokozatosan elhúztak az érdiek és végül 7 gólos gyõzelmet arattak.
Sajnos ma az emberelõny inkább hátrány volt nekünk. Az 5 elõnybõl egyet tudtunk megnyerni 2-0-ra, egy 0-0-ra végzõdött, kettõt elbuktunk 1-1 góllal, egyet pedig 0-2-re sikerült "hozni". Ez utóbbi volt a legfájdalmasabb, hiszen 14-12-nél 5 perccel a félidõ vége elõtt kerültünk emberfórba. Ahelyett, hogy 3-4 gólosra növeltük volna az elõnyt, lett belõle döntetlen és itt meg is fordult a meccs. Ezután még jött egy 0-3-as "etap" az utolsó 3 percben és ezzel sikeresen tönkretettük 5 perc alatt 25 perc szép teljesítményét.
Ma a védekezésünk nagyon lyukas volt, fõleg a jobb oldalon (Sánta Dóri nagyon hiányzott J2-ben) és sajnos a 40. perctõl már középen is. Kapusteljesítmény csak percekre volt, néhány felvillanás erejéig.
Elöl Dusin kívül más nem nagyon dicsérhetõ, sem Detti sem Buli nem tudott annyit hozzátenni amennyit szokott.

Összességében azonban az õszi "bronzéremért" hatalmas gratuláció és köszönet a csapatnak <#taps> Jelentõsen túlteljesítették az elvárásaimat, szép volt csajok! <#worship> Csak így tovább!
Az õszre 12 ponttal számoltam (lett belõle 15), tavaszra 14 ponttal és összességében 26 ponttal az 5-6. helyre vártam a csapatot. Ehhez képest most igencsak jól állunk. Ha tavasszal hozzuk a hazai meccseinket - mind nyerhetõ - és idegenben nyerünk az MTK-nál, akkor meglesz a várt 14 pont és 29 pont talán már elég lehetne a 4. helyhez, ami csodás alapszakasz végi eredmény lenne. Persze ehhez kell az is, hogy ne legyen több sérülés miatt kiesõ játékosunk. Sajnos Dórira idén már szinte biztosan nem számíthatunk, de lehet késõbb sem... <#shakehead><#sir>
Nagyon szép õsz volt, valami hasonló tavaszt kívánok magunknak! Jó pihenést csajok és jó felkészülést a tavaszi idényre!

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Cunder.hu:
Szombat
2013-11-23 17:50
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia - ÉTV Érdi VSE
Nemzeti Bajnokság I.osztály 11.forduló

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Várható volt és egyértelmû, hogy majd az év végén kell számadást csinálni, addig felesleges lett volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igazából okosak jegyárak tekintetében december 4-én leszünk. Akkor lesz sajtótájékoztató és ott kiderülnek a jegyárak, mert onnantól kezdik a jegyértékesítést. Jobb lenne, ha még kevesebbe kerülne, mint a férfiak fele. Itt azért más a gazdasági környezet és mások a kereseti viszonyok. Ha van eszük ezt figyelembe veszik.

DUNAFERR FOREVER!!!

no, nem fogadták el Elek lemondását.
smith09
Hu bakker.
azért az nem kevés na.😞((

Köszi szépen az infót !!
szóval 20,000 ft t simán számolhatok...
Isthy
Hétvégi tv-s menü:

MKB Veszprém - Celje
Férfi BL 6. forduló - Veszprém
2013.11.23. 18:45 DigiSport1

Fehérvár KC - FTC
Nõi NB I. 11. forduló - Fehérvár
2013.11.24. 17:30 SportKlub

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A férfi Final Fournál a jegyek 62-650 eurós keretben mozognak. De a legnagyobb részük a 122-182-242 eurós keretben van. A 650-es a VIP jegyár, a 62-es meg a leggagyibb és legrosszabb hely - ráadásul állóhely, ha jól néztem - de ugye mindkét utóbbiból nagyon kevés van.

Ha úgy számolunk, hogy csak fele annyiba kerülnek mint a férfiaknál - erre mondjuk garancia nincs, de biztosan olcsóbb lesz annál - akkor is kb. duplázd meg az árat.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Annyira nem vagyok tisztában a jegyárakkal de a 2 napos jegy szerintem olyan 10,000 ft lesz, vagy max 15,000 ft.

Biztos hogy lesz sógor koma jóbarát, meg a tisztelet jegy meg a mitudomén micsoda, de szerintem aki idõben neki áll jegyet venni az biztos fog is kapni majd.
Az árakra én is, a nézõkkel szerintem nem lesz gond, esetleg az összetétele hagy majd némi kívánni valót jó magyar szokás szerint, celeb sogor koma...
Isthy
Budapesten az elsõ nõi BL Final Four

Nagyon kíváncsi vagyok rá milyen árak lesznek és mennyi nézõvel. Azért a Fradival nagyobb lett volna a garancia a telt házas rendezésre.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Köszi nektek! <#worship>

A nagykötõjelt nem szereti sajnos mostanában az SG, így érdemes másolt szövegnél a simára átírni, ami a billentyûzeten is ott van (az aláhúzásjellel és a csillaggal van egy billentyûn).
Breki33
a kötõjelek miatt volt
Breki33
NÕI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTÕ

SZERDA:
Érd-Békéscsaba 32-19 (17-10)
MTK-Budapest SE-Siófok 23-25 (12-13)
Inárcs-Örkény KC-FTC 20-46 (8-24)
Kispesti NKK-Fehérvár késõbb
KEDDI EREDMÉNYEK
Gyõri Audi ETO KC-Ipress Center Vác 26-16 (15-7)
K. Szeged SE-Algyõ-DVSC TVP 28-39 (18-21)
Dunaújváros-Eszterházy KFSC-GloboSys 38-28 (19-13)
VKL SE Gyõr-Veszprém Barabás Duna Takarék 12-38 (6-21)
kaloz174
na jó, több kísérletet nem teszek, bocs tõletek

kaloz174
NÕI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTÕ

SZERDA:
Érd–Békéscsaba: 32–19 (17–10)
MTK-Budapest SE–Siófok: 23–25 (12–13)
Inárcs-Örkény KC–FTC: 20–46 (8–24)
Kispesti NKK–Fehérvár 20-26
KEDDI EREDMÉNYEK
Gyõri Audi ETO KC–Ipress Center Vác: 26–16 (15–7)
K. Szeged SE-Algyõ–DVSC TVP: 28–39 (18–21)
Dunaújváros–Eszterházy KFSC-GloboSys: 38–28 (19–13)
VKL SE Gyõr–Veszprém Barabás Duna Takarék: 12–38 (6–21)

kaloz174
De érdekeset mutat ez most nekem...
Breki, kérlek töröld ezt a beírást inkább, ha neked is zagyvaságnak látszik...

[HUN]FaTaL
Nagy barom a klubvezetés ha elfogadja a lemondását.

http://goo.gl/gd6Zi5

Isthy
Nem szaladunk el, megvárjuk a fogalmazványt <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én is így gondolkodom, de ugye a link miatt csak a tényekre szorítkoztam.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Igen, így van. Elek Gábornak most szüksége van egy kis megerõsítésre, úgy gondolom.

Szerintem nincs sok kérdés: Eleknek fel kellett ajánlani, a vezetõségnek meg nem szabad elfogadnia. Mármint ezzel a forgatókönyvvel értek egyet, egyúttal más verziót elképzelni sem tudok.
Na igen. Bár nem is rossz ez a keret. Beállósokat tekintve nem tudom, hogy lehetett-e volna jól dönteni, balszélsõknél meg inkább az lehetett volna a kérdés, hogy Vincze mellé a több játékossal már együtt játszott, hátha megrázza magát rutinos Vérten megy, vagy bármely balszélsõ, aki formában is van. Végül is szólnak érvek mindkettõ mellett, én mondjuk inkább egy fiatalt vittem volna, ha pár percre kell rutin valamiért, arra szükség esetén ott vannak más posztokon szereplõ játékosok.

A túráról majd írok még, csak a több nap annyira kifárasztott, hogy nem volt kedvem hosszabb fogalmazványba fogni.
kaloz174
Kritikusnak érzem egyértelmûen a beállós (nagyon), valamint a balszélsõ posztot. Legalább kapusból 3 van a keretben. <#csodalk>

Isthy
Elek Gábor lemondása

Csütörtökön leszünk igazából okosabbak az ügyben.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 18-as VB keret

Jánosunk nem okozott nekünk csalódást, azt tette amit vártunk tõle.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
JEgyet elõvételben mikortól lehet venni a hazai Gyõr bl meccsekre ?
banok
A Gyõr csoportja nagyon durva. A Bud edzõje nyilatkozta, hogy már csak a Kiel meg a Barca hiányzik belõle...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

igen, de ha az ETO nyeri a csoportját, akkor gyengébb ellenfelet kap az elõdöntõben!-😊
Isthy
Az ETO így is megoldhatja a csoport elsõséget, sztem meg is fogja. A másik csoport 2 klasszissal gyengébb...

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
Meg is kapták a LArvikot!:-)

Elég kemény csoport lett a Gyõrnek na.
A másik picit könnyebb szerintem.
Isthy
BL-ben:

1. csoport:
Vardar Szkopje
FC Midtjylland
Thüringer HC
IK Savehof

2. csoport:
Gyõri Audi ETO KC
Krim Ljubljana
HK Larvik
Buducnost Podgorica

Bejött a lehetõ legdurvább csoport a gyõrieknek, amit a #54960-ban vártam. A dánok meg simán bejuthatnak a gyenge másik csoportból az elõdöntõbe.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az egyik csapatunk (Érd) véletlenül kimaradt, a teljes lista:

KEK:
ÉRD–Buxtehude (német)
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (HUN)–Tertnes Bergen (norvég)
Fleury Loiret (francia)–VESZPRÉM BARABÁS DUNATAKARÉK KC
EHF Kupa:
FEHÉRVÁR KC–IPRESS CENTER-VÁC

A Fradi és az Érd meg kell hogy oldja (utóbbinak lesz komolyabb feladat), a veszprémieknek nehezebb dolga lesz.
Az EHF párosítás pedig kétesélyes, egy magyar csapat biztosan lesz a 8 között.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, kerülhet és nagy is az esély erre.

DUNAFERR FOREVER!!!

[HUN]FaTaL
KEK
A NYOLCADDÖNTÕ PÁROSÍTÁSA
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (HUN)–Tertnes Bergen (norvég)
Fleury Loiret (francia)–VESZPRÉM BARABÁS DUNATAKARÉK KC

EHF-KUPA
A NYOLCADDÖNTÕ PÁROSÍTÁSA
FEHÉRVÁR KC–IPRESS CENTER-VÁC

http://goo.gl/gd6Zi5

Itt valaki is komolyan gondolta azt, hogy egyenlõ bíráskodás lesz?????, ugyan hagyjuk már a paraszt vakítást.
Tényleg nagyot küzdött a fradi, de esélye sem volt ezen a meccsen, és szerintem nem itt dõlt el a továbbjutás.
Semmi baj nem történ, dolgozni kell tovább, elvégre a másik magyar csapatnak is évek kellettek.
smith09
Kérdés a szakavatottakhoz!

A gyõr a larvikkal kerülhet egy csoportba ?
ressy14
Isthy
Láttam én is délelõtt a videot, de nem volt idõm már belinkelni. Szépen elmondja az okokat a tegnapi meccs illetve a BL szereplés kapcsán.
Most lesz lehetõség összegyúrni a csapatot és megtalálni mindenkinek a helyét és a szerepét a csapatban.

Közben kiderült, hogy lesz kiemelés a két kisebb kupában, így pl. a Fradi és az Érd még nem kerülhet össze.

KEK:
1. kalap:
Hypo Niederösterreich (AUT)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Team Tvis Holstebro (DEN)
Fleury Loiret Handball (FRA)
Metz Handball (FRA)
Érd Handball Club (HUN)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
Byasen Trondheim (NOR)
2. kalap:
HC Lokomotiva Zagreb (CRO)
HC Odense (DEN)
Viborg HK (DEN)
Buxtehuder SV (GER)
Veszprem Barabas Dunatakerek KC (HUN)
Tertnes Bergen (NOR)
Rostov-Don (RUS)
Zvezda Zvenigorod (RUS)

Van egy pár ismerõs csapat a Fradinak a 2. kalapban <#vigyor> pl. Viborg, Rosztov, Zvezda és legutóbbról a Lokomotiva Zagreb az idei BL selejtezõbõl. Gondolom a Viborg és az oroszok repesnek az örömtõl, hogy a Fradi idekerült a KEK-be <#ravasz1><#nyes>

EHF kupa:
1. kalap:
Kobenhavn Handbold (DEN)
Team Esbjerg (DEN)
Elche CF Mustang (ESP)
TSV Bayer 04 Leverkusen (GER)
Ipress Center Vac (HUN)
U Jolidon Cluj (ROU)
Dinamo Volgograd (RUS)
Lada (RUS)
2. kalap:
DHK Banik Most (CZE)
Rocasa Ace Gran Canaria (ESP)
Frisch Auf Göppingen (GER)
Fehérvár KC (HUN)
Astrakhanochka (RUS)
IUVENTA Michalovce (SVK)
Skuru IK (SWE)
Cankaya Bel. Anka Spor (TUR)

A fehérváriaknak hirtelen nem is tudnék jó ellenfelet mondani, talán a spanyolok. A váciaknak nagyobb a választék, az oroszokon kívûl a többi elvileg jó lehet.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Zsiga Gyula véleménye:
a Fradi BL szereplésérõl
Valahol a vége felé mond olyat, amiben egyetértek vele. kb. azok a szavak hallatszanak el, hogy a "csapatépítés még mindig tart". Ezt gondolom én is, na meg azt az örök igazságot, hogy sok jó játékos még nem egy jó csapat...
Van, hogy elõbb, van, hogy késõbb sikerül csapattá gyúrni az érkezõket. Innen már türelem kell az építkezéshez, szerintem a feltételek adottak, talán a beállós posztot látom jelenleg kritikusnak.

Isthy
Kedden sorsolás a nk-i kupákban... Kialakulhat egy elég erõs csoport is a BL-ben (ETO, Krim, Larvik, Bud) ami a másik négyest elég harmatossá tenné (Vardar, FCM, Thüringer, Savehof) ahonnan a dánok még akár elõdöntõbe is kerülhetnének.
A Fradi kiesésével az idei Final Fournak sztem meszeltek is...

A KEK sem lesz gyenge idén, lesznek ellenfelei a Fradinak többen is. Az EHF kupában is vannak erõs vetélytársai a csapatainknak. Nem tudom lesz-e még kiemelés a 2 kisebb kupában, ha igen az elõnyös lehet nekünk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Celje - Veszprém 26-31 (14-15)

Grat a veszprémieknek a gyõzelemhez! <#taps>
Gyengébb elsõ félidõ után egy jobb másodikkal simán behúzták a meccset. Feljavult a védekezés és a kapusteljesítmény, így a hazaiak nem tudtak érdemben versenyben maradni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az nem semmi, hogy a hollandok továbbjutásra is álltak... <#wow1>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A Fradi nagyot küzdött, ami az eredménybõl ugyan nem látszik.
Igazatok van, a bírók valóban nem támogatták õket, viszont azt is meg kell mondani, hogy a Fradi nem találta meg a Bud védekezésének ellenszerét a második félidõben, szerintem. Mintha a horvát kapusra nem lettek volna felkészülve. <#schmoll2>
Sajnos, a Fradi nem tudott megújulni, a cserék nem voltak elég hatékonyak, a védekezésben pedig nem voltak elég frissek. A beállós játék változatlanul krónikus pont, ennek okát nem is értem, így, messzirõl. (Sajnos, ez a válogatott szempontjából sem jó hír.)
Az elsõ félidõ után pedig reménykedtem a csodában.

kaloz174
A második félidõben olyan is volt, hogy a hollandok álltak továbbjutásra...
Az Érd szerencséjére késõbb kihagyták a helyzeteiket, +Oguntoye jól védett.
Így sikerült az Érdnek fordítani.

Isthy
Érd - Dalfsen 21-20 (9-9)

Grat az érdieknek a gyõzelemhez és a továbbjutáshoz!

Ahogy olvasom a játékuk elég gyenge volt, de most ez is belefért nekik.

DUNAFERR FOREVER!!!