Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mivel ma Egyiptom megverte az argentinokat, van rá esély (ha megverjük az afrikaiakat szerdán), hogy az elveszett pont ne számítson!
Isthy
Ez a mai egy szép és fontos győzelem volt, jár a gratuláció a fiúknak! <#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

No ma a másik román csapat a Nagydisznód (Cisnadie) otthon kapott ki 24-34-re a Bietigheimtől.
A fiuk jól játszottak az első félídőben, s az utolsó 40 percben a cseresor volt szinte végig a pályán, megtartották a kiharcolt 10 gólos előnyt.
A holnapi meccs igen fontos lesz Katar ellen.
Isthy
A románok kerete nem keveset gyengült tavaly óta, sztem ezért nem mérvadó emlegetni a tavalyi eredményüket a mostani idényre kivetítve. Minden bizonnyal nem tudtak mit kezdeni a spanyolok kellemetlen stílusával.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ma a Bera Bera 10-en felül verte a tavalyi győztes Craiovát!
Ami a fiuk meccsét illeti, mondhatnám úgy, elfogytak fejben a végére. Csoknyai túl halvérű és az 5 füredi és tatabányai játékos, mintha nem is lenne jelen. Szélre Nagy Laci, meg ha nem tévedek Bodó adott egy-egy labdát egész meccs alatt!, Hornyák elrontotta a ziccert, Bóka legalább egy hetest hozott ki belőle, azt meg Balogh rontotta el döntetlen állásnál az utolsó percekben! Lékai hajtott, de rengeteg labdát eladott.
Isthy
Nem láttam tegnap a fiúk meccsét, de úgy látom jobb is. Ha nem kapják össze magukat, akkor esélyük sem lesz a kitűzött cél közelébe kerülni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Nyilvánvaló, csak az a kérdés ki helyett került be tévesen a neve.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem csak névtévesztés, mivel a fiatalok közt lett említve.
kaloz174
Bár blikk, de a menedzserek ösztönösen nem a kedvenceim.
Vajon jó lesz ez a link? T.és kedvenc Házigazdánk! 😊 Régen "láttalak"!

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Valóban. A magam részéről ezt az egész történetet fenntartással kezelem. Remélem, hogy megmarad a pozitív kicsengése, de az előzmények után van bennem némi óvatosság.

Isthy
Rasmussen interjú

Nagyon jó interjú, érdemes elolvasni. Az egyetlen dolog amit nem értek, hogy Orbán hogyan került abba felsorolásba.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Férfi vb célkitűzés

Ez a legjobb 7 közé kerülés komoly cél. Ehhez nem ártana legalább csoport másodikként továbbjutni, majd a középdöntős csoportban kellene legalább a 4. helyet elérni. Talán meglehet a dánok, svédek, norvégok mögött.

DUNAFERR FOREVER!!!

Jó cikk, gyakorlatilag szerintem a cím sok mindent elmond.
Érdekes sztori, biztos közeleg az összeg amit gondoltak belőle, viszont az új létesítményeket valahogy el kell tartani, ha már piaci alapon nem megy, no meg így is lehet belőle kiszedni....
Megint túlbonyolítják s megint a dörzsölt bírók kapnak szabad kezet.
Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
TAO változások

Úgy tűnik állam bácsi jobban szeretné magához vonni a pénzosztást. 2016-hoz képest kevesebb mint a felére csökkent a keret. Az eredeti cikkben konkrétabb számok is vannak a sportágakról illetve benne van az is amit nemrég írtam a sportcélú ingatlanok üzemeltetésével kapcsolatban.
Ezt elolvasva mindjárt értelmet nyert az MVM közvetlen szponzori szerződése a Fradival.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.01.04. 20:24:22

DUNAFERR FOREVER!!!

Pedig a fradira szerintem nem jellemző hogy nem reálisan magyarázzák a bizonyítványt. Reggel csak a Győri edző nyilatkozatát játszották le.
Olvashattad mert valahol én is hallottam már, még tavaly, hogy van ilyen cél.
Isthy
A tegnapi szuperrangadón nagyjából papírforma eredmény született. Amorim 2 hónapra már a második percben kivált, ráadásul Tomori betegség miatt még nem játszhatott, így azért elég hiányosak voltak a Rába partiak is, nem csak a Fradisták. Az első negyedórában nagyjából egyenlő erők küzdelme zajlott, azután a győriek elléptek fokozatosan a félidő végére. A vendégek támadásban megakadtak, Leynaud kiválóan védett és elöl is határozottabbak voltak a hazaiak. A szünetben mintha el is hitték volna a győriek, hogy ez már tulajdonképpen megvan, így a második játékrész elejébe kicsit belealudtak, ezt ügyesen kihasználva a Fradi visszajött 3-4 gólra. Hatalmas rohanás zajlott a második félidőben, szinte zéró védekezéssel és kapusteljesíménnyel. Azért egy félidő alatt 43 gól az rengeteg, még ha nagy volt is tempó. A meccs végét ismét a hazaiak bírták jobban és végül 6 gólos győzelmet arattak.
Azt elég érdekesnek tartom, hogy ferencvárosi oldalról egyfolytában azt hangsúlyozták a meccs utáni nyilatkozatokban, hogy a sok eladott labdájuk miatt lett nagy a különség. Miközben a félidőben eggyel több győri eladott labda volt, a meccs végére pedig kettővel több. Bizony a hazaiak is adtak el labdát rendesen. Az inkább lényegesnek mondható, hogy ezeket a hazaiak eredményesebben oldották meg. Sztem inkább az összességében jobb kapusteljesítmény és Pintea eredményes játéka hozta ezt a különbséget ki a két csapat között. A Fradi szélsők kiválóan teljesítettek, óriási szerepük volt abban, hogy jól tartotta magát a csapatuk.
Keti első meccsén összességében pozitívan szerepelt. Az első félidőben elég bátortalan volt, a szünet után azonban több gólt is szerzett és több gólpassza is volt. Nyilván az idő előrehaladtával majd lesz ennél jobb is.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.01.03. 14:14:37

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha jól olvastam a látványcsapatsportoknál a 2019-2020-as időszaktól lehetővé válik a sportcélú ingatlanok üzemeltetésének támogatása, tehát lehet fokozni az "okoskodást" az állami pénzekkel.

Minden fórumozónak (kézi)sikerekben (is) gazdag új évet kívánok!

DUNAFERR FOREVER!!!

"Szép álom, hogy 1x majd megéri neki ismét a Kohászban játszani, ma, sajnos, nem úgy néz ki. 😞"
Igen ez egy találó mondat szerintem Újvárosban, értem én hogy nem legyen légiós és egyet is értek vele, de talán lehetne picit másként is. Persze amíg a várost ennyire érdekli a kézilabda és ilyen a legfelső vezetés addig...,No meg amíg így lehet használni a TAO-t....
kaloz174
Tegnap született pár meglepő eredmény a női bajnokságban. Pl. a Siófok nk.válogatottja tul.képpen bukott a döntetlennel az MTK ellen.
A magam részéről nagyon örülök, hogy a pocsék időjárás ellenére ott voltam az újvárosi meccsen. Egy ragyogóan küzdő, időnként még szépen is kézilabdázó fiatal gárda felőrölte a fehérvári légiósokat csapatát, és győzni tudott 5 góllal. Szép óév búcsúztató volt.
A szünetben könnyek között búcsúzott nevelőegyüttesétől Klujber Keti. Szép álom, hogy 1x majd megéri neki ismét a Kohászban játszani, ma, sajnos, nem úgy néz ki. 😞

Vidám szilvesztert minden kedves fórumtársnak!

Isthy
Békés, Boldog Karácsonyt minden fórumozónak!

DUNAFERR FOREVER!!!

A hazai pályát tényleg elég rutinosan adták meg a piros lap utáni zavart leszámítva, de Borsos említett produkciójával annyira alulmúlta őket, hogy nálam ellopta a show-t. Mindazonáltal a "szokásosnál" nem volt elcsalósabb meccs, a norvégokat mindig is tisztelték, többet engedtek meg nekik védekezésben, Löke trükkjeiről nem is beszélve, és a házigazdába sem szoktak beleállni.

A francia a védekezés viszont a második félidőben elég meggyőző volt. A férfiaknál már így is szinte ők a norvégok, nem örülnék, ha ez a nőknél is így lenne (akiknél most több címet is védenek). Ugyanakkor a norvégok címnélküliségének örülök, de a középdöntős meccseik alapján nem temetném őket.
Én azt hittem először, hogy azért nem lett jelölt, mert MVP-t csinálnak belőle (ami viszont így jobb helyre került), és ezt ilyen bénán leplezik. Aztán láttam, hogy Nze Minko is hiányzik.
Túl sok csigát ettek Fo-ban a nejével együtt! A dánok meg nagyon dörzsöltek voltak, Pinneau esetében nem kockáztattak, viszont a falbeli szabálytalanságokat többségükben a franciák javára ítélték meg, mind támadásban, mind védekezésben.
Isthy
Borsos szokás szerint hozza magát, bár azért ezt vitatni, ahhoz már pofa kell. Meg jön a 15 ezer ember előtt meg kell gondolni mit fújjanak szöveggel. Nem akartam leírni, de megteszem, hányingerem van tőle.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha szükség van rájuk ők megoldják, hogy a kívánt eredmény születhessen.

DUNAFERR FOREVER!!!

A dán fehérnépek igencsak franciabarátok!
Isthy
Borzasztó színvonalú volt a második félidő, méltatlan egy eb bronzmeccshez.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezt a kabarét amit a hollandok műveltek a második félidőben!!! A románok sem voltak jobbak e téren, de tőlük várható is volt.
Isthy
Ez az all star az utóbbi évtizedben eléggé megkérdőjelezhető, a jelző amit használtál rá nincs ellenemre. Sztem mindenki számára elfogadható, hogy az eb legjobb balátlövője nem is volt a jelöltek között. Nem szeretem Neagut, de ez neki járt volna. Persze más posztokon is született érdekes eredmény.
Mindezek mellett gratulálok Háfrának! Ilyen fiatalon - 20 évesen - utoljára bizonyos Görbicz Anita lett all star tag, anno Zágrábban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Mindig is bulvárszínvonalú szokott lenni az all-star, de különösen érdekes, hogy éppen amikor már a szurkolói szavazatok is számítanak, válogatottklént csak egy-egy játékos került be, tőlünk Háfra:

Kapus: Amandine Leynaud (Franciaország)
Jobbszélső: Carmen Martín (Spanyolország)
Jobbátlövő: Alicia Stolle (Németország)
Irányító: Stine Oftedal (Norvégia)
Beálló: Crina Pintea (Románia)
Balátlövő: Háfra Noémi (Magyarország)
Balszélső: Majda Mehmedovics (Montenegró)
A legjobb védő: Kelly Dulfer (Hollandia)
A torna legértékesebb játékos (MVP): Anna Vjahireva (Oroszország)

Meglepő volt, hogy a díjakkal mindig kényeztetett Neagut a legjobb ötbe se jelölték a posztján. Számomra a legnevetségesebb, hogy a legjobb teljesítményt heteslövésben nyújtó Carmen Martin lett a torna legjobb jobbszélsője. nagyon jó szélső, de ennél gyengébb torna nem rémlik tőle.
Isthy
Végül is könnyű ellenfelet kaptunk, bár egyik sem lett volna igazából problémás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
A PÁROSÍTÁSOK
Horvátország–Németország
Dánia–Svájc
Svédország–Szlovákia
Fehéroroszország–Norvégia
Szerbia–Lengyelország
Csehország–Montenegró
Macedónia–Szlovénia
Ausztria–MAGYARORSZÁG
Spanyolország–Izland
Az elöl álló csapatok kezdik hazai pályán a párharcokat.
Szerencsés sorsolás, de lesz pár érdekes párharc!
Isthy
Az az erősítés szó szerint az. Mondjuk nekem vannak fenntartásaim az ő szereplésével kapcsolatban.

DUNAFERR FOREVER!!!

Plusz, ha a vb-győztes és az Eb-győztes ugyanaz lenne, mint legutóbb is, akkor az Eb-2. szintén egyenesen kijut. tehát akkor sem érné hátrány Európát. Illetve úgy tudom, ha Ausztrália nem jut a legjobb 12-be (amire a legújabb erősítésükkel talán lehet esélyük), akkor legjobb kontinensként egy harmadik hely is járna.

Ugyanakkor éppen a sok európai csapat miatt ki lehet fogni a selejtezőn erős ellenfeleket, többet is egy csoportban. Remélhetően Dél-Korea Ázsiából közvetlenül kvalifikálja magát, mert Kína vagy Kazahsztán nem igazán veszélyes, a Japánok pedig házigazdaként már kinn vannak.
Isthy
Azért ez a 7. hely elég értékes az olimpiai kvali szempontából is.

"A 2020-as tokiói ötkarikás játékok biztos résztvevője lesz a házigazdák együttese, illetve a jelenlegi Európa-bajnokság és a jövő évi kumamotói világbajnokság aranyérmese. Selejtezőt játszhat a világbajnokság 2-7. helyezettje, valamint további két válogatott Európából: a mostani kontinenstorna azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé."

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Bejött a sima francia győzelem egy szoros első félidő után. A hollandok nem tudtak felnőni a feladathoz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egy nekem nagyon nem tetsző dolog, amit megfigyeltem az eb alatt. Megy a játék a pályán, közben üvölt a zene a csarnokban és ez rendszeresen előfordult szinte minden meccsen többször. Ezt milyen barom találta ki?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A másik elődöntőben a franciák nyernek, mert ott lesz a hazai pálya, ha szükség lesz rá. Csak akkor nem, ha annyival jobbak lesznek a hollandok, hogy már besegíteni is felesleges lenne nekik. De ezt én nem hiszem, még a sima francia győzelmet is nagyobb esélyűnek látom.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2018.12.14. 19:21:22

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A románok a szünetig pariban voltak az oroszokkal, akik eléggé szétszórtan - főleg védekezésben - játszottak. A második félidőben jobb lett az orosz védekezés és ezzel együtt a kapusteljesítmény is, az oroszok el is léptek és eldöntötték a meccset.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyik csapat ellen sem szabad, hogy probléma legyen. Sztem teljesen mindegy, hogy kit kapunk.

DUNAFERR FOREVER!!!

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
1. KALAP: Dánia, Spanyolország, Németország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Svédország
2. KALAP: Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc, Szlovákia
Holnap 16.30 kor van a húzás, három csapatot azért jó volna elkerülni a 9-ből (cseh, horvát, lengyel), de ha mégis, akkor sem szabad probléma legyen a két meccs.
Isthy
Snelder

Ahogyan várható volt meg kellett műteni, ebben az idényben már nem fog pályára lépni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Most sikerült többet látnom a tornából mint általában szoktam, és valóban bizakodásra ad okot amit láttam. Remélem hagyják a stábot tovább haladni az úton.
Igen ez már vissza játszás pillanatában látszódott hogy nagy baj lehet.