Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Közben újabb infók jelentek meg az EHF oldalán. A nemzetközi jegyértékesítés július 8-án kezdõdik a www.ehf-euro.com oldalon. A jegyek 3 kategóriában lesznek elérhetõek, a legolcsóbb 8 euro lesz. A másik kettõ áráról még nincs információ.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
köszönöm szépen ! 😊
Isthy
Annyit tudni egyelõre, hogy szeptembertõl kezdik értékesíteni a jegyeket.

DUNAFERR FOREVER!!!

smith09
jól besorsoltak minket. :-)

Jegyek " hogyért adják " 😊 ? lehet tudni már valamit?
Isthy
A mi águnkon a B csoportban:

Norvégia
Dánia
Románia
Ukrajna

Nem lesz egyszerû az elõdöntõbe jutás. Lehet megint magyar-román Debrecenben, mint 10 éve. Jó kis hangulat volt, sztem ismét az lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 2. kalapból a spanyolok érkeztek, talán a legjobb.

A csoportunk:

Magyarország
Spanyolország
Oroszország
Lengyelország

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 3. kalapból az oroszok jöttek, nem éppen a legkönnyebb, én a románoknak jobban örültem volna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A 4. kalapból a lengyeleket kaptuk, örülök, hogy nem a hollandokat. Bár, most legutóbb a vb-n jók voltak, de sztem nem fogják tudni megismételni, megfelelõ ellenfél.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Van ám felhajtás a sorsoláson. A bevezetõ film alatt fáklyák égtek, lángcsóvák villantak. A terem szerencsére nem gyulladt fel <#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Maradni maradhatna, ha õ lesz a rektora az újból(vissza)alakuló TE-nek!
Ez a faszi ez egyre hülyébb ez már lassan fájni fog neki is...
Na kíváncsi leszek én arra a "független" TF-re, nem tudom milyen állapotban van, de remek úton halad a szétverése.
Budapesti csúcsklub, ez jó vicc, hány év alatt sikerült a jelenleg szintre jutnia a Veszprémnek, Szegednek, Gyõrnek 8-10 ja...
Isthy
Az elõbbibõl meg kihagytam, hogy már így is törvényt módosítanak Mocsai miatt, hogy az új, független TF rektora lehessen.

Az új TF miatti várható törvénymódosítások

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A kérdésed nálam is aktuális, most már tényleg nagyon ideje lenne.
Amúgy meg Kornél külföldre "üldözésében" anno igencsak tevékenyen részt vett...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A linkelt cikkben benne van mindkét nemre vonatkozóan a versenykiírás és a rájátszások rendje is. A cikk végén található 1-1 db linket követve ott a férfi és a nõi bajnokságra vonatkozóan is egyben. Az elõbbinél van sok változás, az utóbbinál nem igazán.
Persze ne legyenek illúzióink, most is lesz majd benne változtatás az MKSZ részérõl, ahogy az elmúlt szezonban is történt.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Mocsai megint álmodozik...
Nem maradhatna már végleg csak a TF-nél???<#confused><#rolleyes>

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Ez, természetesen, a nõi vonal volt. 😊
Itt van egy hír viszont a ffi szakágról, amiben elsõ ránézésre vannak újdonságok is.

kaloz174
Még javában a pihenés a fõ program kéziseinknél (na és az esküvõk, lagzik sora, mert ilyenkor van rá idõ), de akinek elvonási tünetei vannak, az már elõre tekinthet:
<#vigyor0><#kacsint>

A következõ szezon bajnnoki kiírásáról

Az általatok "prof"-nak hívott, nálam csak edzõ, lassan múltja van nem jelene, csak hát ugye jó politikus, jól áll a vezérnél...
Isthy
A nõi EB csoportjainak sorsolása csütörtökön 13 órától Zágrábban. A részletekrõl itt lehet olvasni. Összejöhet igen komoly csoport is nekünk Gyõrbe, a kalapbeosztást látva.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért az olimpiára valami komoly csoda folytán még kijuthatnak. Bár én esélyt nem sokat látok erre, sztem nyugodtan alhatsz <#ravasz1>
Igazából felfoghatnánk úgy is, hogy most kaptunk 2 plusz évet a csapaépítésre, így lesz 6 év a 2020-as olimpiáig összehozni egy új csapatot. A riói olimpia után úgyis ez a feladat következett volna, mert a nagy korosztályt nem lehetett volna tovább nyúzni. Akiktõl kell, azoktól köszönjünk el és jöjjenek a fiatalabbak és dolgoztassák, versenyeztessék õket. Persze nem egybõl eredménykényszert rakva a nyakukba, mert abból jó nem sülne ki. Ezt kellene csinálni, de az MKSZ-t ismerve ezt sztem most el is felejthetem...
Ahogy olvasom a "prof" ismét hozta a formáját a nyilatkozatában. Mindennel baj volt, minden és mindenki hibás, csak õ nem. Hányszor olvashattuk már ezt...
Azért én megjegyeznék két dolgot:
1. Miért kellett ezt a kiugrálásos nyitottabb védekezést alkalmazni a piszok gyorslábú szlovénok ellen végig a szünet után? Úgy verték meg a mieinket ahogy akarták és lõtték a gólokat sorban. A szlovénoknak nem volt számottevõ potenciált képviselõ lövõjük kintrõl és ráadásul gyors mozgásúak, a zártabb hatosfal emiatt célravezetõbb lett volna. Mocsai végig hagyta így szenvedni a csapatot a 2. félidõben.
2. A szlovénok a 2. félidõben 8-9 m-en védekeztek, szépen a szaggatottnál, az egész csapat. Mi meg ott erõlködtünk elõttük... A szélsõink is elõttük futkároztak még tovább rontva a helyzetet. Ahelyett, hogy lementek volna a sarokba és onnan próbáltak volna mögéjük befutni, kényszerítve õket a változtatásra. Ezt sem sikerült elõszednie a kispadnak.
Megint láthattuk a meccselési problémát...

DUNAFERR FOREVER!!!

Hálásan köszönöm a csapatnak, hogy második félideji minõsithetetlen tevékenységével megkimélt attól j hogy a jövõ évi Vb-, majd a riói olimpián lerágjam a körmeim, vagy szívdobogást kapjak a z izgalmak miatt!
remélhetõleg ezt a csapatot n s kinlódását nem kell többet látnom, a mesterrel együtt. Új csapatot kell építeni, a mostaniból csak hirmondónak megtartva párat. Ez van.
Isthy
A szlovénok 32-26-ra nyertek és továbbjutottak.

A szünet után 8 perc alatt eladtuk a 3 gólos elõnyt, 7 gólt kapva ezen idõ alatt, gyalázatos védekezéssel. Ezután folyamatosan döntetlen körül állt az eredmény egészen az 53. percig. A végjátékban kritikán aluli volt amit mûvelt a csapat. Emberelõnyben sikerült összehozni egy 0-3-at és ezzel el is ment a továbbjutás.
A szünet után a védekezés nem létezett (19 gólt lõttek a szlovénok) és elöl is teljesen leállt a játék, 10 gólt sikerült kiszenvedni. Mondjuk ezzel a dinamikátlan, elképzelést nélkülözõ "sétálással" nem is csoda.

Sikerült elbukni, a 4 alapemberét nélkülözõ szlovénok ellen. Lenne min elgondolkodni sokaknak, hogy van tennivaló bõven.

DUNAFERR FOREVER!!!

ToCsEk
Szlovénia–Magyarország 32 - 26
épülhet az új vállogatott<#vigyor2>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Isthy
A félidõben 16-13 ide a szlovénok ellen.

Hullámzó meccsen, 3 gólos elõny az elõny a szünetben. Jó kezdés (5. p. 4-1), után 5 perc alatt visszajöttek a szlovénok. A következõ 10 perc a miénk volt (10-6), de azután megint felzárkóztak az elõnyeiket kihasználva a szlovénok. A végjáték megint nekünk sikerült jobban, elöl sikerült gólokat szerezni.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Volt pár érdekesség tegnap a férfi vb selejtezõk visszavágóin...

A szerbek otthon 8 gólos elõnyt szereztek a múlt héten a csehek ellen, azután tegnap 12-vel kaptak ki és kiestek.
Az osztrákok 2 gólos elõnnyel utaztak Norvégiába és döntetlent tudtak elérni, így õk jutottak ki Katarba.
A németek 1 gólos vereség után fogadták a lengyeleket, de hiába vezettek többször is, a végjátékot elrontották és újra 1 góllal kikaptak, így a lengyelek mennek a vb-re.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A veszprémiek viszont igen. Így a bajnokságban akkor a szegediek játszanak majd és lesz változtatás a bajnoki kiírásban is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hétvégi tv-s program:

Szlovénia - Magyarország
Férfi VB selejtezõ 2. mérkõzés - Velenje
2014.06.15. 18:00 Sport1

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Túlzás lenne, ha valóban alátámasztott véleményt tudnék mondani róla, mert csak világversenyeken láttam védeni, de akkor jó benyomást tett rám.
Mondjuk a stílus, amiben véd, elég "statikus". A lényeg, persze, hogy milyen eredményes lesz. Szikorának azért ez nagy kihívás. Legalábbis én így gondolom. Remélem, elõnyére válik, már csak a válogatott miatt is.

kaloz174
Hírek a szegedi ffi csapat házatájáról.

Végül is õk nem indulnak a a SEHA Ligában.

Isthy
Sztem is jobb mint az egrieké volt tavaly, talán lesz esélyük a bennmaradásra.

Lassan megoldódik a Fradi kapuskérdése is. Mondjuk én Grubisicsot jobbnak tartom, de majd kiderül, hogy rám cáfol-e Tomasevics.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Végleges az újoncszegediekkerete.
Elég tanácstalan vagyok, ami a fél keretet illeti, de vannak jó képességû játékosaik. Erõsebb, rutinosabb keretnek tûnik, mint amilyen az egri volt, pl.

Isthy
ETO-ból a Fradiba

Meglátjuk mi lesz belõle.

DUNAFERR FOREVER!!!

Nem is fog változni szerintem amíg a nõi kézilabda nem képes eltartani magát üzleti szempontból. Az pedig mindig kérdés van e olyan cég aki egyéb céljai érdekében szponzorál ilyen mértékben egy csapatot.
Isthy
Sajnos arrafelé most ilyenek a körülmények...

A nõi bajnok Bera Bera pedig úgy döntött, nekik túl drága mulatság a BL és nem tervezik az ottani indulásukat. Sztem lesz még néhány ilyen döntést hozó csapat.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Újabb rossz hír az európai kézis világból:
Megszûnik a Valladolid <#schmoll2>

Ijesztõ a trend...

Valami hasonlót vártam😞(( Ennyit ért mind a kettõ a sport közvetítéshez... MKSZ megint bizonyította hozzá nem értést a munkájához, a retek pedig adott egy hihetõ közleményt...
Legalább reklám adót fizethetnek.
Maximus4
"nagyon szoros a programrendjük"
Gondolom a fél ország öngylkos lett volna ha elmarad a lottósorsolás.Kapják be.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Isthy
Semmi közük a sporthoz, eleve oda se kellett volna adni nekik semmilyen közvetítési jogot. Persze annak idején 5 éve valaki(k)nek a zsebe biztosan jól tele lett. Ez volt az utolsó sportadásuk, úgy is álltak hozzá. Több szót nem is vesztegetnék rájuk.

DUNAFERR FOREVER!!!

Kedves Fórumozók!

Egyetemista hallgató vagyok, és egy beadandómhoz lenne szükségem minél több kitöltésre két kérdõív esetében, akinek van kedve, töltse ki, sokat segítene, illetve a kérdõíveket ha megosztanátok bárhol, annak is nagyon örülnék! 😊

A kettõ közül az egyiket elég megcsinálni, mert a két teszt második fele hasonló😊
Az elsõben divatfotókat kell pontozni:
https://docs.google.com/forms/d/17PsLNdlgNtsjRao9wIyU2H_5p1kkiwXU9iHMIYEjfn8/viewform

A másodikban pedig tájképeket:
https://docs.google.com/forms/d/1Mk3zUZDzuU-HVgaWp-2nVNKBMj98ThIAfIaroaoU6kw/viewform

Jó szórakozást és köszönöm! 😊
kaloz174
Na, ettõl sem lettek szimpatikusabbak...<#levele><#kocsog><#kocsog>

Isthy
Én inkább egy "kötelezõ kör"-nek. De nevezhetném viccnek vagy durvábban röhejesnek.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
"valamennyi nézõ és szurkoló nevében magyarázatot kérünk..."

Ide illene a klasszikus: "Mondjam vagy mutassam...?!?" Nagyjából erre számítottam tõlük, nem kellett csalatkoznom.

DUNAFERR FOREVER!!!

Szerintem nem fogsz meglepõdni, Közel-Keleti a Közel-Keletit, nem bántja, hisz testvér...
kaloz174
Akkor megtörtént az "ejnye-bejnye"...Kb. ilyen hangnemûnek érzem ezt a levelet. <#levele>
A választ is hasonló hangnemûnek várom...

Breki33
A Magyar Kézilabda Szövetség a mai nap folyamán az alábbi levelet juttatta el az RTL Klub vezetõségének:

Dirk Gerkens és Kolosi Péter részére

Tisztelt Címzettek!

A Magyar Kézilabda Szövetség és a teljes magyar kézilabdás társadalom megdöbbenéssel tapasztalta, hogy 2014. június 8-án a Magyarország-Szlovénia férfi kézilabda világbajnoki selejtezõ mérkõzés utolsó percében, a rendes játékidõ letelte elõtt az RTL Klub megszakította a közvetítést, így a szurkolók nem értesülhettek a találkozó végeredményérõl.

Az RTL Klub közvetítés-megszakítását felháborítónak tartjuk, és valamennyi nézõ és szurkoló nevében magyarázatot kérünk az esetre. Mivel a közvetítés megszakítását követõen mindössze egy perccel a találkozó véget ért, nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a Hatoslottó-sorsolás miatt megszakadt a közvetítés.

Válaszukat várva,
üdvözlettel,

Vetési Iván
elnök
Magyar Kézilabda Szövetség
kaloz174
Léderer legalább elnézést kért egy fb-on megjelenõ üzenetben.
Mondjuk nem õ döntött, ez nyilvánvaló. De õt legalább bántja a kialakult helyzet.

kaloz174
Azért ezt a történetet tényleg nem kéne szó nélkül hagyni!

Isthy
Mindig van lejjebb, ezt most is bizonyították hírnevükhöz méltó módon...

Kíváncsi leszek az MKSZ-nek lesz-e valami hozzáfûzni valója ehhez. Mondjuk komoly reményeket nem táplálok irányukban, de hátha.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Talán jobb is, hogy nem lett nagyarányú gyõzelem, így nem lehet elkényelmesedni. Amit a csapat játékáról írsz támadásban, azzal nem tudok vitatkozni, hasonló az én véleményem is. Talán ez is magyarázza a szélsõink mellõzését, mert ilyen lagymatag mozgással nem is lehetne õket rendesen helyzetbe hozni...

DUNAFERR FOREVER!!!