61481

udrvcsn9.jpgVélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.


 • Isthy
  #61481
  Tegnap a fiúk gyalázatos első 20 percet produkáltak (18 perc alatt meglett a közte 10). Azután próbáltak kapszkodni, sikerült is visszajönni 4 gólra (23-19), de ezután a norvégok ismét elléptek és nagyon simán nyertek.
 • Gabess8
  #61480
  Szerintem ezekre az eredményekre még senki nem számított a szurkolók közül, lehet még a játékosok is csak titokban!!
 • Isthy
  #61479
  Pazar szünet utáni játékkal sima győzelem az izlandiak ellen. Le a kalappal a fiúk előtt!
 • Isthy
  #61478
  Hatalmas gratuláció a fiúknak!
  Nagyon pici hiányzott az óriási bravúrhoz, de végül 1 pont lett belőle. Ezt nem gondoltam volna, hogy ez a csapat így fog tudni játszani és a dánoknak ennyire feladja a leckét. A végén a két spori komoly segítsége kellett ahhoz (több mint 1 percig támadhattak), hogy a dánok ne kapjanak ki.
 • Gabess8
  #61477
  Gondolom meg lett az tervezve, hogy mindenki jól járt volna, ha nem veszti el a fejét...
 • Gabess8
  #61476
  Én nem gondolnám, hogy Danyit az Audi ETO, engedné főállásban. Mondjuk én biztos nem engedném.
 • Isthy
  #61475
  A franciák a portugálok után kikaptak a norvégoktól is, így kiestek.
 • Isthy
  #61474
  Grat a fiúknak az oroszok elleni győzelemhez!
  A hajrában sikerült eltékozolni a 4 gólos előnyt - az 5 gólosért is támadhattunk az 53. percben - de a legvégén Mikler védésével meglett a győzelem. Igazából én úgy indultam neki az eb nézésének, hogy talán az oroszokat megverhetjük a fiatal csapatunkkal. Ez sikerült, a többi már nekem innen hab lehet majd a tortán. Szerezzenek tapasztalatot a fiatalok, amit később majd hasznosítani tudnak.
 • smith09 #61473
  Egyetértek.
  Az olimpiai selejtező után talál kicsit okosabbak leszünk, hogy mennyire is a dán szakember volt a hunyó....
 • Isthy
  #61472
  Nyilván ez a páros csak átmeneti megoldás.
  Azért az nem semmi, hogy az MKSZ "sunyiban" még a vb előtt újabb 4 éves szerződést kötött vele. Miért is? A szerződése az olimpiáig szólt és az oda történő kijutás volt a cél. Ezektől még messze voltunk novemberben mind időben, mind a cél teljesülése - vagy nem teljesülése - tekintetében. Az MKSZ -nek is szét kellene néznie a saját háza táján, mert ott is lenne bőven mit változtatni.
 • smith09 #61471
  Sorsszerű volt szerintem az ő elküldése. A történtek után nem számítottam arra hogy a szövetség kiáll mellette. A vb elért eredmény inkább realitás szerintem, mint a az kudarca. Akiktől kikaptunk jobbak is voltak nálunk. A románok ha nem is voltak jobbak, mindenki látta a különbséget a kettő csapa közt.
  Elek - Danyi párosról cikkeznek sokan, de szerintem végleges megoldás a két klubedző egyszerre történő alkalmazása nem lehet végleges megoldás, inkább valami tűzoltó munka szerintem.
  Kell egy kapitány akit minden körülmények közt a szövetség támogat és mellette kiáll. Ja és persze koncepció!!
 • Isthy
  #61470
  Az az esetleges kijutás már Rasmussen nélkül lesz.
 • smith09 #61469
  Majd az idő eldönti.
  Mert a szerencse több szempontból is mellettünk volt. 4. ek lettünk a csoportban decemberben ha jól emlékszem.
  Hazai pályán , valószínű telt ház előtt újra lehetőségünk van kijutni az olimpiára. Hát. nem tudom kíváncsi leszek..
  Remélem kijutunk.
 • Gabess8
  #61468
  Pálinger a válogatottról.
 • Isthy
  #61467
  Az oroszok fellebeztek - ahogyan várható volt - így a döntés a CAS-ra marad.
 • primavis
  #61466
  Megkaptuk a rendezési jogot, élni kell vele márciusban. A románok sírnak, hogy Podgoricában kell selejtőzenek a norvégokkal meg a feketehegyiekkel, hát még ha a németek is oda kerülnének!
 • Isthy
  #61465
  Fordulatos és drámai végjátékban a hollandok lettek a világbajnokok (Groot és Broch nélkül), jár a gratuláció nekik.

  Barbosa fegyelmezetlen volt és túl korán lőtte el illetve a spanyol játékosnak sem kellett volna megpróbálni azt a blokkolást, hanem visszafutni nagyon gyorsan. 7 mp volt hátra amikor Wester dobni akarta előre a labdát, még lett volna lehetőségük megakadályozni a hollandokat, mert voltak már hátul védők többen és a kapus is a kapuban volt.
  Az nem semmi, hogy egy csapat úgy lesz vb győztes, hogy közben összeszed 3 vereséget a tornán. Az oroszok meg közben minden meccsüket biztosan nyerték, de összeszedtek egyetlen 1 gólos vereséget és bronzérmesek.
  Utoljára szerkesztette: Isthy, 2019.12.15. 16:08:18
 • Isthy
  #61464
  Van még egy dolog, ami érdekes. Észak Korea esete, mert állítólag az is megeshet, hogy őket nem engedi az IHF a kvali tornára. Ebben az esetben azt mondják, hogy egy európai csapat is kerülhetne a helyükre. A németeknek "véletlenül" megint mázlijuk lesz?
 • Isthy
  #61463
  Rasmussen felfüggesztve

  Az IHF Végrehajtó Bizottsága felfüggesztette mindenfajta (nemzeti és nemzetközi) kézilabdás edzői tevékyenységtől. A továbbiakról az IHF Etikai Bizottsága dönt amennyiben szükséges lesz.
 • primavis
  #61462
  S akkor mi van a többi 3 ezer orosz sportolóval akit a WADA határozata súlyt? Mint írtam, a kézilabdázó nők mind otthon játszanak, ergo a RUSAD ellenőrizte őket is!
 • primavis
  #61461
  IHF eljárás pont amiatt a zsüris nő miatt van,aki a lapját kezdeményezte! Nos, gondolom annak a jogosságát is meg kellene vizsgálni!
 • Isthy
  #61460
  Az IHF fegyelmi eljárás eredménye befolyásoló tényező és talán az MKSZ-nél kényelmes ok is lehet az eltávolítására. Nem látunk a dolgok mélyére, csak elméletek és teóriák gyártása folyik, így fogalmam sincs, hogy melyik verzió az esélyesebb. Sztem, ha nincs az IHF eljárás az MKSZ nem távolította volna el.
 • Isthy
  #61459
  Én nem lennék meglepve, ha az oroszok indulhatnának (akár olimpiai zászló alatt). A sportági világszövetségek döntése is bejátszik. Nincs itt még semmi sem lejátszva.
 • [HUN]FaTaL
  #61458
  Nagy esélyt kaptunk, jó lenne kijutni és ismét kézit nézni az olimpián. :)

  Vajon Kim marad?
 • primavis
  #61457
  Nem véletlen nyilatkozta Ambros tegnap, hogy a világbajnokot nem zárhatják ki az olimpiáról! Nos, nem lesznek azok, ergo ki lesznek zárva! Ugyanis a WADA csak azokat az orosz sportolókat engedi szerepelni az olimpián, akik nincsenek rajta az orosz doppinglabor listáján! Mivel minden orosz kézilabdás lány a válogatottból valamilyen orosz csapatban szerepel ( a Rostovban 8-an is), őket otthon ez a labor ellenőrzi évek óta! S ha kizárják őket borul a jelenlegi sorrend, minden VB 3-8 helyezett előbbre lép, aminek a németek fognak nagyon örülni. Mi meg megkapnánk a szerbek helyett a svédeket! Az ő helyükre meg beülnének a könnyű első selejtező csoportba a németek!
  Az index kézlabda fórumának belterjes gittegylete kollektíven felháborodott, hogy ezt a lehetséges változatot felmertem hozni! S a hülye módijuk is ráadásul engem marasztalt el! Kész kabaré a világ!
 • Isthy
  #61456
  Nézem a hollandok eredményeit az utóbbi években:

  2015-ben vb ezüst
  2016-ban eb ezüst és olimpiai 4. hely
  2017-ben vb bronz
  2018-ban eb bronz

  Most pedig a vb-n ismét minimum ezüst (pedig már nincs Groot és Broch). Ezzel vagy biztos olimpiai szereplés vagy a leggyengébb olimpiai kvalis csoport. Nem gyenge fél évtized...
 • Isthy
  #61455
  Ezt a taktikát majd máskor is vesd be
  Az oroszok kapcsán még valóban lehet kavarás, meglátjuk mi lesz a sorsuk.
 • Isthy
  #61454
  Gratulálok a svédeknek!

  A fáradtabb németek ellen odatették magukat és végül simán nyertek. Így mehetnek a könnyű kvali csoportba, nekünk pedig adtak még egy esélyt. Csak az a kérdés képesek leszünk-e valamit kezdeni vele.
 • primavis
  #61453
  8-4-es német vezetésnél lefeküdtem aludni, mikor felébredtem már 21-14-es svéd vezetés volt! Minden jó, ha vége jó, most már csak össze kell rakni a csapatot márciusra s összeszoktatni, hogy a két európai ellenfélből (egyik Szerbia) egyiket megverjük s jöhet az olimpia!
  De ez a beosztás is változhat, ha eldől az oroszok sorsa!
 • primavis
  #61452
  Várom a svéd-német meccset, de nem értem, hogyha az oroszokat kitiltják az olimpiáról (akár világbajnokok lesznek, akár csak a 2-7-ben végeznek a VB-n), akkor a 2(3)-8 helyzet automatikusan a kvalifikáló meccsek első 6 helyére kerül. A maradék 6-ra meg az afrikai, ázsiai, dél-amerikai 2. mellett még marad 3 hely, amelyikből egy a románoké, de a második a miénk kellene legyen az EB alapján, nemde?
 • Zóanagyvarázsló
  #61451
  Úgy hagyták ki a heteseket és a helyzeteket, rontottak passzokat a svédek, hogy még Laurencz Laci bácsi is csak lesett volna. Majdnem olyan rossz volt nézni a meccset, mintha svéd lettem volna. Szurkolok, hogy könnyű selejtezőcsoportba kerüljenek.
 • Isthy
  #61450
  Nehéz ügy lesz ez a svédeknek, még ha az a nagyon jó 7. helyezés motiváló is lehet (mert akkor könnyű kvali csoportba kerülnek és a vb ezüstérmessel szinte kisétálnak kéz a kézben Tokióba). De ma talán nagyobb motivációjuk volt – győzelemmel az elődöntőbe jutottak volna - és ez lett belőle. A németeknek meg a meccs élet-halál lesz Tokió tekintetében, a svédeknél meg ugye még ott az a lehetőség, hogy az eb helyük alapján úgyis ott lesznek a kvaliban (csak jóval erősebb csoportban). Ja és ne feledkezzünk el arról, hogy kéziben a német válogatottaknak komoly „hátszele” van rendszeresen. Igaz, leginkább a férfiaknál jellemző ez.
  A németek jóval esélyesebbnek látszanak, de bízzunk abban, hogy ez női kézilabda
 • primavis
  #61449
  Kíváncsi vagyok, hogy Oroszország kizárása az olimpiáról mit jelent a kvalifikálás tekintetében?
 • primavis
  #61448
  Shatzltot nem dicsértem, de nem is marasztaltam el, bár gyengébb volt mint a Fradiban szokott lenni..
  Ahogy látom az öt lehetséges csapat közül 4-.nek (Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország - utóbbinak szurkolni kell holnap a románok ellen!) reális esélye van a legjobb 7-be kerülnie s ezzel meg lehet a pótselejtező!
 • primavis
  #61447
  Egy beállónak két feladata van: gól lőni és jól zárni az átlövőknek. Tóvizi az utóbbit úgy ahogy, az elsőt meg sehogy sem teljesítette. Védőként sem remekelt. Ahogy Faluvégi, Klujber, Háfra, ő sem tudott felnőni a feladathoz. Ettől persze a jövő reménysége maradt. mint a másik három is (+ Vámos, Pásztor és a jelen nem levők: Kácsor, Kuczora, stb). .
 • Zóanagyvarázsló
  #61446
  Isthyhez kell csatlakoznom: szerintem is rendben volt Tóvizi, és mindkét sok lehetőséget kapó beállónk biztató a jövőre nézve, és Pásztor is, csak több lehetőség kell neki a Fradiban. Csak irányítók és átlövők kellenének melléjük.

  A szélsők közül én Shatzlt sem dicsérném, ha jól rémlik, a csoportban 66%-kal lőtt, míg Lukács és Márton 78-cal. Nem csak érzésre volt sok a hiba. Persze tavaly Martin talán még ennél is rosszabb lövőszázalékkal került all-starba, de ezt most nem minősítem, megtettem akkor. Ez a legrutinosabb szélsőnktől a legjobb esetben is gyenge közepes.

  Kovacsicsot se dicsérném, egyszer ugyan egy közepes irányítójátékra és 0 gólra lett a mezőny legjobbja a román meccs előtt, de addig nem ment neki. Lehet, hogy az utolsó csoportmeccs nem rajta múlott, de a spanyolok és a montenegróiak ellen éppen tőle is több kellett volna. Nagyon remélem, hogy a javuló formáját át tudja menteni.

  Ugyanakkor láttunk már olyat, hogy Mörk a torna első felében gyenge volt, aztán meg kb. MVP. Sajnos a mi játékosaink nem engedhetik meg ezt a luxust.

  Kiss Niki amúgy jöhetett volna nemcsak Kovács, de Klujber vagy egy kapus helyett is (ez utóbbi esetben akár alapból is logikus lehetett volna).

  Nyilvánvalóan nem vagyok elégedett, vannak gondok, de fiatalok jönnek még, most inkább azokat az éveket nyögi a keret, melyekben alig voltak fiatalok. Mindenesetre az is elgondolkodtató, hogy a rendelkezésre álló többség formán kívül játszott.
 • Isthy
  #61445
  Tóvizit illetően nem értünk egyet, sztem az ő teljesítménye egyáltalán nem okozott csalódást.

  Ma a svédek megmutatták, hogy meg lehet csinálni a visszazárkózást a spanyolok ellen. A hispánok most is ugyanúgy visszaestek a 2. félidő közepétől mint ellenünk. Mi nem tudtunk élni az eséllyel, a svédek igen. Ráadásul ők sokkal nagyobb hátrányból indultak, hiszen a 42. percben 9 góllal (12-21) vezettek az ibériaiak.
 • primavis
  #61444
  Ja, Vámos és Pásztor túl keveset játszottak, hogy értékelni lehessen a teljesítményüket.
 • primavis
  #61443
  Most már csak az a kérdés maradt, hogy mások kikaparják-e számunkra gesztenyét, vagyis a pótselejtezőt. Kevés rá az esély, de létezik.
  Összegezve az eddigieket, a fiatalok közül Háfra, Klujber, Faluvégi, Tóvizi várakozáson alul szerepelt, míg idősebbek közül Kiss Éva,Trifa, Kovács és Tóth Gabi. Dicsérhető Bíró, Tomori, Kovacsics, Szabó, meg a szélsők (bár ők sok ziccert elrontottak). Kovácsnak csak felvillanásai voltak, egyértelmű, hogy a válogatottban nem tudja a debreceni formáját mutatni, Kiss Niki az argentinek ellen igazolja, hogy rá inkább lehetett volna számítani. A jövőre nézve - akár lesz olimpiai szereplés, akár nem - a leszerepelt idősebbek helyére újakat kell behozni és beépíteni, s remélhetőleg Planéta is visszatér.
 • Isthy
  #61442
  Az első félidőben semmi védekezés és kapusteljesítmény, a 18 kapott gól rengeteg. Ennek ellenére az 5 gólos hátrány lehetett volna kevesebb is, mert szépen felzárkózott a csapat 11-6-ról 14-12-re, de ekkor jöttek sorban elöl a hibák.
  A szünet után Bíró elkezdett védeni, megteremtve ezzel az esélyt a csapatnak, a spanyolok játéka is visszaesett Barbosa kiválásával. De elöl továbbra is rengeteg volt a hiba, sok belemenés, elszórt labda, így nem lehetett utolérni a spanyolokat. Megint sikerült feljönni 2 gólra, de azután ismét hibák elöl és visszaállt az 5 gólos különbség. A spanyolok egy gyengébb második félidei játékkal is szinte megtartották az előnyüket a végére, mert mi nem tudtunk soorozatban élni a kapott lehetőségekkel.