553
Milyen tapasztalaitok vannak?
-
lausz #113 Kéne egy kis segítség. Karácsonyra kaptam egy carmona-t és nagyon sok honlapot végignéztem a gondozásáról, de egyszer azt írják hogy 20°C körüli hőmérsékleten tartsam máshol meg azt írják 15°C-nál ne legyen melegebb helyen. Elkezdte lehullatni a leveleit és fogalmam sincs hogy most mit csináljak. -
mumiaaa #112 Helló! Szeretnék egy kis segítséget kérni: Egy hete vettem egy bonsai-t, még a fajtáját se tudom (valószínűleg fikusz), barátnőmnek lesz karácsonyra és hát addig valahogy ki kéne bírnia nálam :) Ha valaki tudna a gondozásáról írni pár szót azt megköszönném. Nekem úgy tűnt hogy valami baja lehet, mert elkezdtek hullani a levelei, meg olyan mintha megégett volna a levél széle... Belinkelek 2 képet róla, nagyon hálás lennék ha vki írna vmit róla!
[IMG]http://kepfeltolto.hu/i/?294697&t=img [/IMG]
[IMG]http://kepfeltolto.hu/i/?294696&t=img [/IMG] -
janobonsai #111 szia,az igazság az sok oka lehet miért hullik a lombja! Először is tudni kellene milyen fajta növényről van szó! Másodszor lehet hogy tényleg a melegtől hullik,vagy kevés vizet kapott! De semmi képpen ne tápoldatozd télen! Télen a növény pihen az csak árthat neki ilyenkor!!! Ablakban tartsd mindenképpen!Ha kérdésed van a club MSNen megtalálsz lent vannak az elérhetőségeim.
Jano -
viizo #110 sokminden lehet sajnos, a legjobb ha linkelsz képet a fáról
ha pl. közelében van fűtőtest, azonnal vidd arrébb, mert az is okozhat ilyet :| -
Warti #109 Sziasztok.Nemrég kaptam egy kisfácskát a páromtol.Egy ideig minden rendben volt vele.De pár napja sárgulnak és száradnak a levelei.már kapott tápoldatott is de az sem segit ugy látszik:(Mi lehet a baj???
A tápoldat a Substral terméke. -
janobonsai #108 üdv! hát én nem tudtam megnézni a fádat! ide külgy képet vagy gyere msnre a www.bonsai-kaposvar.extra.hu
Msn:[email protected]
üdv jano -
Devergo Boy #107 Nemt udom sikerült e a képet felraknom,de elég gáz ahogy kinéz a fa.:( -
Devergo Boy #106 [IMG]http:// [/IMG]
-
Devergo Boy #105 Hali! Kaptam a páromtól egy Bonsai fát,de 2 nap után azt vettük észre hogy esnek le a levelei meg száradnak.:(
Mi lehet a probléma? -
viizo #104 szombaton voltam én is, nagyon jó volt a kiállítás, gyönyörű fák voltak
-
janobonsai #103 Üdv mindenkinek!Voltam kiállításon nagyon jó volt a klub honlapján van nak képek!
www.bonsai-kaposvar.extra.hu
Bonsai klub MSN: [email protected] -
Akadama bonsai föld 1,6l
Japán minőségű bonsai föld, 1,6l / zsák . Semleges kémhatású, 3-5 év lebomlású, szemcsézett szerkezető kevéssé égetett föld, amely azon túl, hogy csíramentes, nagyon könnyen kezelhető, valamint rendkívül jó gyökérképződést tesz lehetővé. Kisebb növények átültetéséhez méretezett kiszerelésben!
Ez jó ezekhez a fákhoz nem?:) Ilyenből veszek kettőt az elég mindkettőhöz nem? -
viizo #101 jó kérdés, nálunk pont Praktiker nincs :D
egy próbát megér, elmész és megnézed :) -
Köszi!:)
Praktikerben nincs ilyesmi?mert itt a közelben max az van... -
viizo #99 forgasd körbe a fát, nézd meg melyik a legelőnyösebb oldala, és előtte takard le a kezeddel, milyen lenne ha levágnád azt az ágat.
föld: vannak bonsai földek pl. az OBIban vagy hasonló boltban, érdemes beruházni rájuk, bár én saját magamnak keverem ki a bonsai-aimnak a földkeveréket - teszek bele kis kavicsokat, minimálus homokot, sódert, és az itthoni kiváló tápértékű fekete földet. -
Köszi!
A törzsén kinőtt hajtásokat is levágjam?ahogy elnéztem a többin nincsen ott hajtás..
94-es kérdésre válaszolj pls még:) -
viizo #97 Azt hiszem, néhányatokat érdekelheti:
"Felhívás!
2008. október 17.és 19. között 9-17.30-ig NEMZETKÖZI bonsai és suiseki kiállítás és vásár lesz az Állatkertben a Nagyszikla belsejében.
Bonsai alakítási bemutató, origami, sushi bár és kóstolóval egybekötött teaszertartás a Kisszikla Barlangtermében.
A kiállítás az állatkerti belépőjeggyel látogatható.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Egyetemi Bonsai Club
http://www.bonsaiclub.fw.hu/" -
viizo #96 az alatta lévő az már jobb, 1-2 évet ellessz benne a növény, de hogy nőjön rendesen, kell neki egy még nagyobb majd később.
a metszést bármikor megteheted, egy éles olló vagy metszőolló kell hozzá csupán, de fontos hogy az ágakon maradjon egy-egy levélpár, és ne sértsd meg a fán lévő leveleket.
-
Köszi!
Az alatta lévő tálka mérete jó lesz hozzá? És a metszést mikor csinálhatom meg? Lehet akár mostanában is? -
Ez nagyon szép:)
Egyébként ez valami speckó földbe van ültetve,vagy micsoda?mert nagyon jól néz ki,sima mint a tükör:) Ilyen is jó lenne az enyémhez,most virágföldben van,de az is elég ramaty... -
viizo #93 metszés: vissza lehet vágni nyugodtan egészen az utolsó levélpárig, itt a crassula ketté fog ágazni, és úgy nő tovább majd.
nem szabad túl hosszúra növő ágakat hagyni neki, mert úgy nem tünik majd dús lombúnak.
a tapasztalatom szerint a fajta kifejezetten szereti a meleget, és a földje nyugodtan ki is száradhat néha picit, nem kell állandóan öntözni. mivel úgy látom, hogy nagyon picike tálban van, mindenképp ültesd át, amint tudod!
-
Értem,köszi! Egyébként eltaláltad,kb pont annyi:)
Amúgy így ránézésre szerinted milyenek?egészséges? jól elcsesztem őket?:D -
viizo #91 figy, a leveleiből megmondom, a többi bonsaiom mellett nekem is van néhány crassulám :)
amiket belinkeltem netről, azok már 15-20 éves nevelések, a tiéd pedig 3, max 4 éves fiatal fácska :) -
Köszi mindkettőtöknek!:)
Viizo,egészen biztos hogy ilyen a fajtája az enyémnek is? Egész mások ezek a képen:D Valahogy tömöttebbek,vagy azért mert ezeknek nem cseszték el a metszését?:) Esetleg egy pontos metszési útmutatót tudtok mondani,mutatni? Milyen ollóval érdemes végezni?nameg mikor? Köszi! -
viizo #89 Szia!
a fácskád pozsgafa (crassula)
-
Szia. Szerintem írj a gazlap fórumba, van 1-2 szakértő, aki a fa fajtáját is tudni fogja. A metszésről annyit, hogy ezekre a fákra már igencsak ráférne. :) Ja és az átültetés, természetesen át kell ültetni, de a gyökereket is meg kell kicsit metszeni! De ezekről bővebben írnak majd neked az ajánlott fórumon! Amúgy szép fák, sok sikert hozzájuk. ;) -
Sziasztok!
Nekem megvan pár éve két tök egyforma Bonsai,eredetileg az egyik bátyámé,de ő nem foglalkozik vele,így mindkettőt én nevelgetem:) Viszont ami a legfontosabb lenne,a fajtája,és hogyan kell "metszeni" (ha kell),arról fogalmam nincsen.. esetleg nem ismeri valaki a fajtát,és ha igen,hogy mit kell vele csinálni? Egyébként már 1x (de lehet 2x,már nem emlékszem) átültettem,mindíg egyre nagyobb cserépbe természetesen:) Amiben most bennevannak az a nagyobb,az lesz a következő
-
janobonsai #86 Üdv mindenkinek!!
Örömmel értesitek minden bonsai kedvelőt,hogy kaposváron elindult a bonsai klub! szivesen látok mindenkit a honlap forumán!
www.bonsai-kaposvar.extra.hu
-
presztee #85 hello mindenki
ezt a könyvet ajánlom és még azt, hogy keressetek egy klubot (vagy olyat aki nem egy éve kezdte) a környéketeken... -
köszi, feltettem. -
Szia. Szerintem tedd fel ezt a kérdést ITT is! Ott biztos megkapod a választ! -
Sziasztok, kaptam egy bonsait, de nem tudták megmondani hogy milyen fajta, de adtak hozzá tápoldatot, az van ráírva hogy 3 hetente egy kupaknyit kell adni, de mivel nem tudom a nevét nem tudok jobban utánaolvasni, valaki meg tudja mondani milyen fajta? :)
sajnos csak ilyen rossz minőségűt tudtam csinalni. -
Csillubaba #81 Szia Babli és Mindenki.
Tanácsot szeretnék kérni: kaptam egy carmona microphylla-t és ez az első bonsai-om.
Azt irtad a tiéd virágzik.
Hogy gondozzam, hogy ne menjen tönkre, mert úgy olvastam elég kényes és nehezen tartható.
Előre is köszi -
blackgamer #80 én is vennék egyet, bár akváriumot jobban szeretnék de azzal mégtöbb a gond -
Larrra #79 A galériámban lehet megnézni. Aki tud segíteni akkor segítsen. Köszönöm. -
Larrra #78 Sziasztok! Most kaptam ezt a Bonsai fát és nem tudom megállapíani hogy milyen fajta és nem tudom hogy kell gondozni mert nem mondták, ha valaki tud segítsen. Küldöm a képet. -
Babli #77 Nem látom a képet! Próbáld mégegyszer! -
newviki #76 Babli!
Itt a kép, meg tudnád mondani, hogy milyen fajtáról van szó, én nem tudtam rájönni, de megnézem az oldalon is amit ajánlottál.
Köszi -
newviki #75 Köszi válaszod majd utánanézek, meg töltök fel képet! -
Babli #74 Sziasztok! Ha valakinek Carmona-ja van, akkor tok segíteni!!! Az enyém virágzik!!! :):):):)
[/IMG]