Final Fantasy XII

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A quickeninget hogy lehet használni? Mit kell csinálni míg letelik az idõ?
Telekinézes az a felsõ license tábla jobb alsó sarkában van, a technics-ek között. Azt hogy mikor tudod megvenni shop-ba azt viszont passzolom.

Entitásokat meg gondolom idõvel majd le lehet verni, ha meg a csapattagok rá akarnak támadni nyomd folyamatosan az R2-õt (azzal minden akciót töröl)
Seth
Tökmindegy, végén mindenki fog tudni mindent 😊
Én kezdetben Vaan , Bash kard. Balthier pisztoly és bot,Fran nyíl illetve balta,Penelo nyíl,kard ,Ashe kard,bot irányban mentem. De mondom, a végére már mindenki tudott mindent

PSN ID.: Beegabor

Kivel mire érdemes gyúrni?
- entitásokkal mit lehet kezdeni? (zöld színû az életük, azaz nem ellenséges, de a csapatom tagjai mindig rátámadnak, aztán az entitás lazán kinyír mindenkit ha nem futok el😛)

- telekinézist mikor/hol lehet megtanulni? (csak 1 íjászom van, mint "lövész" és jó lenne a többiekkel is ütést bevinni a repülõ moboknak)

- volt 1 hunt, a 06: Little love on the Big Plains
ezt amikor felvettem nem csináltam meg. Giza Plains-ben van a küldetés: Dania adja hogy segítsek a chuckatrice-ein. Amikor felvettem akkor még száraz, kies volt Giza Plains, most viszont (kicsit késõbb) esik az esõ és a "falu-ból egy ember kivételével mindenki elment. A területet már többször körbe jártam, de még mindig nem találkoztam azzal a "madárral". mit tudok tenni?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Jah hogy a támadásokra. Hát az idõvel egyre jobb lesz majd. Jobb cuccok meg az LP táblán biztos van erre vmi passzív skill, nekem már elég gyakran ütnek 2-3akat.

Seth: Igen igaz hogyha mindenki ellövi akkor az 3, de én mindig csak 1 emberét lövöm el, mert különben a boss fight-oknál nem lenne aki healel meg stb.
én a hit-nél a sima támadásokra gondoltam, nem a quickening-re.
azaz egy karakter egy támadásnál 2-3-4-et csap az ellenre. na ezt hogyan lehet növelni, h többször (vagy minden csatában) csinálja?

gigabyte ep35-ds3 ³ intel e5200 ³ 2x2gb geil ³ gainward gts250 512mb ³ corsair vx450W ³ coolermaster cm690 pure /\\ ps3 /\\

Seth
3 ? Nálam olyan 5-8 volt az átlag és 15 volt a legtöbb. Alapba ha elnyomod mindegyik embereddel az már 3 (ez szinte garantált,szerintem elrontani sem lehet) Utána amíg van 2 MP egységed(ugye mindenkinek van 3),addíg kb 75% esély van rá hogy bejöjjön annak a személynek a jele. Ha már csak 1,akkor vmi 25% körül, de amíg le nem telik az idõd ugye újrapróbálkozhatsz. Szóval az a 3 elég nevetséges mennyiség 😊

1, abszólut felesleges. Elméletileg csak akkor gyógyít, ha critical-ban van a HP. Namost én mindig olyankor próbáltam alkalmazni amikor az X ezer életébõl volt monjduk 35, persze mindig 'MISS' felirat volt a lényeg. Szal még a license táblán se éri megvenni.

Charge viszont hatásos, amikor már >10 manád van akkor benyomod, hisz úgy sincs mit veszteni már olyan kevésnél.

2, nekem 3 volt a rekord, nemtom hogyan. De van akinek már ien +10 meg +20... nah sztem õk álmodtak vagy nemtom 😄
két kérdés:
- van értelme a first aid-et használni?
- 2-3-4 hit-et hogyan lehet csinálni? vagy ez csak random?

Seth
Nyugi unatkozni azért nem fogsz,teszemazt egy Persona 3-nál nekem jobban tetszett. Amaz sem rossz, csak írtózatosan monoton. Ez legalább változatosabb a helyszínek szempontjából ^^ és a boss harcok izgik. Mondjuk egy P3-as fejlövést nem lehet megunni 😊

Majd kiderül. 😊 A jövõ héten kapom majd meg. Csak azt sajnálom hogy a ATB harcrendszert kidobták. Pedig abban volt feeling rendesen... De reméllem jó lessz. 😊
Seth
A totális szabadság rendben is lenne, de a grindelés ,lootolás hatalmas méreteket öltött, látszik hogy azok csinálták akik a FF11-et.Mindent erre alapoztak, a sztoriról meg megfeledkeztek,pedig az eddigi FF-ek fõ erõssége volt. A titkok nem olyan érdekesek mint az elõzõ részekben,lényegében egyre erõsebb ellenfeleket kell leöldösni,rávezetésre nincs is szükség, tehát nem kell semmi után nyomozni, és emiatt rettentõ monoton lett elég hamar. A harcrendszer jó végülis, sokkal gördülékenyebb, viszont annyit sem kell csinálnod mint eddíg,mert be lehet programozni a karaktereknek hogy mit csináljanak, neked csak menned kell szinte 😊
Nem azt mondom hogy rossz játék a FF12,mert nem az, csak más mint az eddíg megszokottak és emiatt eléggé haragszom a készítõkre, miért a ps2-re készült utolsó résznél kísérleteznek ilyenekkel ? Mondjuk ez csak saját vélemény ,mert ahogy olvasom sokaknak nagyon tetszik,világszerte, viszont az én ismerõseim között nem aratott nagy sikert.
Amire viszont nem lehet panasz az a grafika, nagyon szép és látványos helyszíneket alkottak, karakterek jól kidolgozottak,szinkronjuk is kitûnõ
10-bõl olyan 7 pontot adnék rá, FF-ek közül viszont nem került be a top 5-be nálam 😞

Ha ilyen az nam baj. 😊 A egyenes vonalú játszás egy ilyen játékban ahol ilyen kafa kis világ van nagyon rossz ötlet lenne. 😊
Seth
Az a baj hogy már túl sok ilyen van ,olyan mint egy MMORPG 😊

Van olyan hogy lehet kalandozni/tápolni/melléküldetéseket megoldani/mászkálni más helyekre a gamében vagy csak arra mehetsz amerre a sztori visz?
Lara Snake
Henne Mines, Ozmone Plain dél-keleti kijárata. De itt van egy link, ebben benne van az összes helyszín térképe. Sõt még több is. Remélem ez segít...

Final Fantasy XII térképek

Az élet egy sz*r játék. De jó a grafikája.

Próbáltam visszaolvasni, de nem igazán találtam semmit, szóval a sztoriban most mennék le Henne Mines-ba megkeresni Fran haverját. Szal kijött Eruyt Village-bõl, vissza Golmore Jungle-ba, de körbejártam Ozmone Plain-t is meg minden, merre van Henne Mines????????
Vki segítsen mert megõrülök!!!!!
Igen, végül így csináltam, visszamentem régebbi helyekre, és lecseréltem a team-et a gyengékre. Viszont itt az elsõ dolog ami sztem nagy hiba, hogy semmi értelme nincs a szintkülönbségnek, ha közbe már a kicsiknek is megvan szinte minden az LP táblán, meg már komolyabb fegyoval tudnak menni. Ez biztos nem csak nekem tûnt fel. 😄

Viszont újabb kérdés: Balthier iszonyú gyenge a puskával és még lassú is, ezért úgy döntöttem õt lecserélem dárdára - annak elég izmos a damage-a ugyis. Vkinek vmi ötlet? Mivel éri meg menni? Penelo-tól is elveszem a tõrt, neki is dárda vagy hammer vagy katana. Ezzel kapcsolatba vki legyen szíves bõvebben irni, hogy melyik fegyver ajánlatos. Köszi!
Seth
Igen,eladni valók, máshogy nem is nagyon juthatsz pénzhez

az mobokból potyogó "loot"-ok csak eladásra valók? vagy lehet mást is csinálni velük?

Seth
Pedig épp azt kéne. Legyen egy erõs a csapatodban, másik kettõ "fogyatékos", és mivel már jóval több exp-t kapsz ,hamarabb fejlõdnek. Vagy ha egyszerre csak 1 van veled úgy mégjobb

Persze, ezt így könnyû elképzelni, hogy cseréld õket, csakhogy már eléggé jól haladok sztoriba és nem fogom az erõs mobok ellen lecserélni a csapatot a 25-ösök helyett a 13-asokra 😄
nekem mindenki olyan 19-20as környékén van

cseréld õket

Köszi a segítséget, már megy a Mist is szal egyre okébb. Csak baromi sok idõt vesz el az a game 😄
Én a Vaan-Fran-Basch trioval nyomom, de a többiek már most lemaradtak 10 szinttel. Szal nemtom mi lenne a jó megoldás h szintentartsam õket.
Seth
Majd ha már csatlakozott hozzád idézhetõ lény, az elsõ sztori szerint lesz, szóval nem fogod elhagyni

mikortól lehet idézni? mert olyan lvl 15-16-18 körül vagyok és nem rémlik, h vmikor is lett volna lehetõségem idézni

Seth
Nem,az a hely akkor foglalt lesz.Idézõknél ugyanez a helyzet. Magyarán szólva ne indulj el egyszerre 2 karakterrel ugyanannak a quickeningnek az irányába,mert egyik kari koppanni fog ,mert máshova kerül az övé,lehet épp az ellentétes irányba😄

furcsa kérdés lesz: ha vkinél a licence táblán megtanítom a QUICKENING-et, akkor azt (ua a helyen) másnak nem tudom megtanitani?

Seth
Van világtérkép, de nem olyan mint mondjuk 1-9 részig,hanem csak egy térkép,megjelölve a célpontokkal,kiválasztod,ott is vagy.

Seth
1. 1x kell megnyomni az R2-t,így random szerûen vagy beadja egyik karakter jelét vagy nem(de ha beadja,akkor el lehet sütni,nem értem neked miért nem ment). Ha nem adja be a jelet akkor megint megnyomod az R2-t, ezt addíg csinálhatod amíg le nem telik az idõ

1/b. Egyszerûen nem nyomsz semmit,hanem hagyod letelni az idõt. Tehát ellövöd Vaan-nal,aztán hagyod

2. Aktívan csatában kizárólag 3 karakter lehet(illetve néha,sztori szerint beugrik egy vendégszereplõ,szóval 4).Nincs olyan cucc amivel mindenki aktív lenne

2/b. Teljesen rád van bízva, igazából nincs olyan hogy kiváló csapat,mindenkivel meg lehet mindent tanulni. Én nagyjából mindenkit fejlesztettem, és ez sokszor jól is jön,mert teszemazt az aktív csapatodból kihullik vki,akkor be tudsz rakni a helyére mást és nem lesz hátrányban

3.Ez csak rajtad múlik,grindelés kérdése az egész.Nekem a felsõ tábla mindenkinek teli volt, az alsó már nem,ott inkább célirányosan mentem

Van világtérkép ahol lehet mászkálni vagy az már kimaradt ebbõl a részbõl?
Srácok volna pár kérdésem a játékkal kapcsolatban. Kicsit hosszú leszek, de remélem lesz vki aki hajlandó segíteni rajtam. Szóval:

1, Mist - ahogy olvastam az oldalon nem csak nekem nem megy, de nekem még a leírtak alapján se. Szóval amint bejön az animáció elkezdem nyomni az R2-õt.... nahde folyamatosan vagy "tapicskolva" ??? most meik?
Aztán persze bead vmi jelet, amit megnyomok majd semmit se csinál.

1/b, ha több karinak is van Mist-je azt miként tudom elérni hogy monjduk én csak a Vaan-nak akarom használni, de a gép automata felhasználja a Basch-ét is.

2, Az egész játék alatt 3 karival mehetünk csak? mert vmi végigjátszásba olvastam h lehet szerezni oan cuccot hogy mind a 6 kari folyamatosan!! játékba van.

2/b ha viszont csak 3 akkor kikkel érdemes menni??? Én most úgy csinálom hogy Basch-t tanknak fejlesztem fel, heavybe meg karddal, Fran meg amolyan supporter magus/healer-nek, mivel úgyis messze van az íj miatt távolról hadd szóljon. kinek mien tippje van erre?

3, a játék folyamán lesz annyi LP hogy mindenkinek minden meglesz véve a sakktábláról, vagy célszerû célirányosan kifejleszteni a dolgokat???

hát igy elsõre ennyi, sry hogy hosszú, és remélem vki tud segíteni, THX
igen, igy már teljesen érthetõ <#worship>

Seth
R2-vel úgymond újrakever,és csak a szerencsén múlik hogy megjelenik utána a háromszög, késõbb ,amikor a többieknek is lesz ,akkor lesznek nekik is külön gombjaik,akié megjelenik azt kell nyomni. Ha nem jelenik meg egy sem,akkor ugye R2-vel újra próbálkozhatsz amíg le nem telik az idõ. Remélem érthetõ,ha nem,majd az lesz ha eljutsz odáig

azt reméltem, h segitesz h hogyan használhatnám <#vigyor2>
vagy csak örülten nyomkodjam az R2-t és 3szöget?

Seth
majd amikor már meglesz mindenkinek a 3,akkor több fog sikerülni, de nem kell nagy számokra gondolni,elég ritkán sikerül akár csak 10 fölé is vinni

adtam rá pontot és ki is próbáltam, de a használatát nem nagyon értem. (Vaan-nál használtam, nyomkodtam az R2-t és a 3szöget, az egyiknél sikerült vmi 4szeres combo, másodszorra meg csak 1 😞 )

thx, majd kipróbálom

Seth
Miért nem próbálod ki?? 😄
Amúgy ilyen látványos szupertámadások,késõbb mondjuk elég gyengék lesznek, a sima támadásokkal hamarabb végzel,mint ahogy lemegy a támadás animációja. De összefûzhetõek a karakterek quickeningjei és így elég jókat lehet sebezni a játék elsõ felében.Ja és ha jól emlékszem az mp pontok is megduplázódnak egy-egy quickening megvételekor,mindenképp érdemes megvenni õket

ki tudnád fejteni bõvebben? <#worship>

sajnos nem ismerem az elõzõ részeket (csak az FF3-al játszottam DS-en ott meg job rendszer volt)

Seth
Azok a limitek,ha ismered az elõzõ részeket akkor tudod mi az 😊

a forum olvasása folyamatban van, szóval elõre is bocsi, ha ismételni kell magatokat.
mi az éretelme a licence táblán a QUICKENING-nek 50 pontért?

elõre is thx a választ

Teljesen el voltam tájolodva amikor regeltem és az egyik oldal tetején lévö kérdésröl azt hittem, hogy az a legutolsó hozzászólás. Csak nem volt kedvem kijavitani magamat!
A 2277-es kommentet ezennel tekintsétek semmisnek!
Seth
Te most tulajdonképpen milyen ellenfélrõl beszélsz ?

Hali!
Elöször mondom h szerintem az nem 1 nehéz harc csak rá kell nyomulni a Mist Knack-okkal! Én ugy csináltam h elöször beküldtem a gyengébb karikat(ezekét el löttem) utánna pedig a fö csapatot hoztam be (ezekét is) és már csak párat kellett rajta ütni!
cenobite
ok. köszi!

gamertag: kenobita

Gambitokat majd úgy lehet beállítani hogy kapsz a huntok és a játék közben meg a nagyobb városokban tudsz venni bele dolgokat,nekem ez tetszik a játékban a legjobban olyan profin belehet majd állítani hogy az nem igaz,mondjuk szükség is lesz rá az utolsó huntnál Yiazmatnál nem semmi az élete...

PS3 ID:ggeerryy87

Megidézed a tüzes espert és õ kinyitja neked, és már mehetsz is tovább.

PS3 ID:ggeerryy87