873
SATA meghajtókról mindent ide
-
ZeRo23 #153 Hi!
Vettem 1 ASUS K8N-E Deluxe alaplapot, amin 2 db S-ATA vezérlő van. RAID 0-át szeretnék összekapcsolni az egyikkel. Az egyik vezérlő be van integrálva az alaplapi nForce 3 250 Gb chipbe, a másik Silicon Image RAID kontroller. A kérdésem az lenne, hogy melyiket használjam, van-e valakinek hasonló tapasztalata?
-
#152 koszonom szepen -
Robin Hood #151 My computer >> manage >> disk management. -
#150 Start/Futtatás: Beirod:
diskmgmt.msc
Ez amugy a lemezkezelő. Itt lehet a winyót buzerálni, meghajtóbetűjel állítás, partíció létrehozás/törlés... -
#149 nem tudja valaki veletlenul, hogy hogyan kell particionalni egy winyot a winxp-bol?
-
#148 Tavaly nyár óta van 80Gb-os Seagate SATA winyóm, és tökéletes
DB -
#147 Valaki írta, hogy tavaly nyár óta használ SATA vezérlős Seagate vinyót, én meg már 1 év 2 hónapja egy 160GB-os változatot és azóta tökéletes. Lekopogom.
-
#146 kérdezd meg az adattároló gyártókat náluk miért 1000 a váltószám az 1024 helyett... és megkapod a választ hogy hova "tünik" a 20gb od -
#145 Sziasztok
Nem tudja valaki veletlenul, hogy egy teljesen uj merevlemezt, hogyan kell a win xp-bol megformattalni, vagy particionalni?
-
Robin Hood #144 És SP2-vel miért csak 280 a 300 gigás? Azért 20 giga már nem egy elhanyagolható "töredék"... -
#143 Ja hogy a wnd xp service pack nelkul nem latja a hard drive ot csak 137 gigaig!! -
#142 Kösz. Így már jó! -
#141 Vettem egy Sata 200 gigas maxtort 8 mega cache el. A bios 200 gigasnak latja a partition magic 8.0 pedig 131 gigasnak formazza le? Az alaplap bios frissitve (p4p800 e deluxe). Mi a baja? Mi az a Raid egyebkent? -
#140 Jah, bocs az a SCSI.
PATA télleg 40 v. 80. -
adamka12 #139 Lada Forever:
A Pata mióta használ 50 eres kábelt? Talán 40 v 80.
Takraj:
Nézd meg a vinyód jumperelését, van egy jumper, amivel korlátozni lehet a kapacitást 30 Gb-ra.
Ha ez nem segít, akkor bios.
Üdv. -
#138 Biosból a legújabb van fennt... igaz, sajna az is csak 2002-es... -
Robin Hood #137 #129? -
#136 Koszi a segitseget! Irany a bolt! -
#135 Simán elmennek.
Windows telepítője floppyról kéri a SATA drivert telepítésnél.
+ Ha a sata winyóra rakod a windowst a bootloadert az ata winyóra teszi! -
#134 Ha vmi régi bios-od van akkor nem ártana frissíteni. -
#133 Az lenne a kerdesem, hogy win xp-n egy ide meg egy serial ata winchestert megfer-e egymas mellett? A leiras szerint a win 2000 meg a win xp-vel mar lehet. -
#132 Miért van az, hogy a winxp a 160GB-os Samsung vinyóm 30GB-osnak ismeri fel? A Millenium, a 98 meg a többi, meg a linux, meg a többi os simán látja a 160-at... Particionálni sem engedi winxp-ből a többit... Minden Drivert felraktam már hozzá, de nemmegy... ráadásul ami még aggasztóbb a bios is 30GB-nak látja... 5let? -
Robin Hood #131 :))) -
LPJ #130 Bele kell rúgni wazze!Attól megjavul!!! -
Robin Hood #129 300 gb-s sata maxtort miért csak 280-nak látja a windows? Mostanában már +-20 gb a kerekítés, vagy valami gáz van? -
#128 Hát legalább ezt is tudom,THX! -
Borg #127 De mi gyorsabb, read/write/burst? Cachelve vagy sem?
133-at max burstban lehet elérni, de gyakorlatban sem a pata sem a sata nem éri el.
Két winyo között általában 30-50MB/s MAX, és ezen a SATA sem dobhat sokat elvileg, hiszen a mechanika ugyanaz a SATA-s winyon is... -
#126 Azu igaz, hogy pci-ra van rárakva, de tapasztalat alapjá is gyorsabb a sata, mint ata133 [nálam leghalábbis]. Az okát nem vágom, az a lényeg, hogy gyorsabb a sata nálam. Meg ami natív sata az alapbol jobb. Tudom hogy nf7-s az nem nativ sata. Meg a winyóknak is kéne fejlődni, dehát ez van. -
Godman #125 NAGYON thx... ÖÖÖÖÖ...Lehetne 1 pofátlan kérésem????? Át tunnád küldeni nekem a floppy tartalmát mert az enyém eltünt.. =( Thx..
[email protected] /abit oldalárol nem tuttam leszedni mert.. NOT FOUND.. valamiilyesmi../ -
Borg #124 Ebből végülis csak annyi nem stimmel, hogy gyorsabb.
A kábelezés a soros átvitel miatt ugyan nagyobb ELMÉLETI átviteli sebességet engedNE, de mivel sem a mechanika, sem az alaplapi rész nem tud többet 133MB/s-nál, igy nincs miről beszélni.
Pont az nforce2 a tipikus példa arra, hogy a sata vezérlőt egyszerűen feltűzték a PCI buszra, ami meg az órajele és sávszélessége miatt csak 133MB/s-ot tud. Magyarul a rákötött winyok sem mehetnek gyorsabban.
A satának onnantól kezdve van/lesz értelme, hogy dedikált buszt kap, ami birja a 150/300MB/s-ot, illetve a winyok mechnikailag is felfejlődnek erre a szintre. -
#123 80GB sata seagate elbaszott egy széria volt. 80 gigát nem éri meg venni.
Cikk:Régebbi seagate-ek hibája
Ez a hiba a 120, 160... gigás seagate-eknél nemigen jelentkezik.
Szal a 80GB-ot megszívtad. -
space marine #122 Hali!
Én durván tavaly június óta használok sata seagate vinyót/120,160Gb/ és semmi problemám nincs velük.Lehet, hogy mázlim van, de lehet, hogy neked nem volt vele. -
#121 Hi!!Nekkem gatt elegem van az egész sATA hajcihőből.Direkte Seagate-et vettem (80 giga 8 megás cache),és fél év alatt meghalt,legalábbis azt hittem!Vettem egy ATA-133-as Samsungot(160Gb),a régit elvittem más gépbe,ott tökéletes volt!Sztem a lepkefing csatolási felület a hibás.Vélemény? -
steweee #120 ja igen, el felejtettem mondani hogy csak bizonyos típusú alaplapoknál jelentkezik a probléma, még egyet rögtön mondok: abit nf 7-nél is, mert mindkettőnknek az van -
#119 SATA:
- Gyorsabb mint az ATA133, mert soros átvitelt használ.
- Csak 7 eres kábelt használ, szemben az ata 50 erével.
- HotSwapot (működés közbeni cserét) támogatja
Én inkább a Seagate 120 Gigás winyóját venném meg. Seagate árlistákon csak kb 1000ft-tal drágább, de hidd el megéri. Gyor is, halk is, meg ez a seagate, ami nekem is van natív sata.
Ha aláírásban megnézed a gépem...
Szal, ha ilyen konfiggal vmi gond van, valoszinü, hogy vágom mi a megoldás.
NF7-S-nél arra figyelni kell, hogy mielőtt sata-t használnál, csinálj bios-frissítést, mert különben a sata vezérlő nem fog normálisan működni!!! Nekem 04_22_04-es biosom van, ettöl felfelé biztosan jó.
Bios update-hez javaslom Abit Flashmenu nevű programot, mert így nem kell floppykkal szenvedni, windowsbol is átírja neked a biost.
+ Ha sata winyóra windowst akarsz telepíteni, a telepitöképernyő elején (XP), amikor kék a háttér és tölti be a cuccokat, f6-ot kell nyomni, és berakni az alaplaphoz kapott "Sata Driver Disk"
nevű floppy-t. Ha ezt elmulasztod, a telepítő nem fogja látni a sata winyót! -
Godman #118 Hi all!! Van nekem 1 Abit Nf7-s es alaplapom...(mind1) Annyi lenne csupán a kérdésem, Hogy..-Mi a különbség a SATA és ATA-133 között??
-Megéri-e venni Maxtor 120Gb SATA-s vinyót??
Elöre is veri THX !!!!!!! -
steweee #117 jól emléxem neked volt satás vinyó gondod? csak már nem találom a topicot ahová írtam. megkérdeztem tesómat, a gond akkor jelentkezik, amikor két satás vinyó van a gépben, és ezek egymás közt másolnak. pontosan már megint nem jut eszembe, de az integrated peripherialsban kell egy értéket átállítani 0,3 ms-ről 1 ms-os késleltetésre, mert különben adatvesztést történik. vmelyik pc-oldalon részletesen foglalkoznak is vele (tesóm elmondása szerint, én nem néztem meg) keresővel megtalálod sztem -
#116 nem egészen arra :) -
Borg #115 Hát ha ütésállóságra akarod tesztelni, arra ott a Nagy Ráverőkalapács v1.0 :) -
#114 Maxtor SATA winyót mivel lehetne tesztelni? mert a maxtor progi nem ismeri fel :)