SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 próbát megér, nálam is ez volt a gond. A bioszban láttam, a windozban már nem. Vezérlõpult - Felügyeleti eszközök - Számítógép kezelés - lemezkezelés. Ott engedélyezd utánna már látni fogja.
SATA kártyát szeretnék venni. Kérdésem az lenne milyet és nálunk átlag mennyibe kerül? Valamint, hogy PCI vagy PCIe-t érdemes venni? mATX alaplap lévén nekem mindkettõbõl egy van és két SATA. De gondoltam hisz elég, mert 2 HDD-m gyakorta sose volt. De akkor még nem tudtam, hogy már az optikai meghajtók is SATA-sak és hogy az íróm meg fog halni.
Egyébként ha a kártyára van kötve a meghajtó a gép/Windows látja? Vagy kell neki külön driver, ez mondjuk reinstallnál fontos.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Én most vettem egy PCI kártyát amin van két SATA port, hogy a Sata-s vinyómat tudjam használni az õskövület kölcsön gépemen, de:
Ezen win7 van és amikor importálni akarom az "idegen lemezt" akkor azt írja: érvénytelen csomagnév! Az eszközkezelõ látja, a RAID options a boot elején (F4) szintén látja a vincsit, de a Windows az neeeem...
Tud valaki valami okosat erre?
Köszi
Az a probléma merült fel nálam, hogy tegnap este a rendszerem megfagyott, ezen sikerült átugranom egy jól végrehajtott reset gombnyomással (nagy káromkodás közben), de mikor újraindult volna a rendszer a vindóz töltésnél megállt, és a vinyó nagy halálhörgést adott ki magából (kb.: felpörög-leáll, ennyhe kattogás). én ennek hallatán fel is adtam az utolsó kenetet :) ma mikor szétkaptam a gépet, hogy berakjak egy régi vinyót és mikor megláttam a SATA tápkábelt észrevettem, hogy a 4 kábelbõl kipattant egy a csatlakozóból (középsõ feketébõl, a sárga felõli), na ezt látva megkönnyebbültem, hogy ah, semmi gond. De lehetséges hogy úgy képes volt a vindóztöltésig eljutni, vagy tényleg a vinyó meredt ki?
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
vettünk egyet, de ujraindítás után nem látja a wincsit a gép.
Valakinek valami ötlete ?
http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."
Az alaplapi ide csatit kell átalakítanom (mint a adat kábelt, mint a áramellátást végzõ kábelt) satava.
És ezt azzal a kártyával tudom csak megcsinálni.
Csak most már nem értem ezzel mit akartál mondani.:(
Mindenképp meg kell vennem azt a kártyát, mert kábellel ezt nem tudom megoldani.
Én ezt vettem ki ebbõl.
:)
igy egyiken lehet dvd iro,és másikra 2db sima régi pata hdd köthetö (bár az nem sata,és drágábbak is),vagy aza átalakitó
Vagy akkor valamit nem értek???
Vagy te mire gondolsz???
Igyekszem megérteni.:):):)
de milyen alaplapod van hogy 2 sata van rajta 1 ide kábelhely?
Laikus kérdés.
Az alaplapomon van két sata csatinak hely.mind a két helyen be van rakva wincheszter.Szeretnék berakni még egy winchestert, de már nincs sata csatim az alaplapon.
Arra gondoltam, hogy mivel van két dvd írom abból az egyiket kiveszem és arra rádugom a winchestert, de viszont ahhoz lehet kapni táp átalakítót satara és adatkábelt satara?
egyáltalán ez kivitelezhetõ???
Vagy milyen ötletet tudtok nekem adni, hogy 3 winchester legyen a gépembe??
Nagyon kéne a több hely, mert nem férek el.:(
köszi
Az anti-winnie brigád elsõszámú képviselõje.
Winchestert szeretnék venni és 2 közül nem tudm melyik a jobb.
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2 illetve WD 1000GB GP 7200rpm 32MB SATA2 árban ugyan annyi.Melyiket érdemes venni?
A laptopba levõ 2,5"-os winyót ki akarom venni és azt rádugni az ATX-es házba levõ alaplapra. azt gondolom, hogy a sata adat kábel az jó, tehát azt rádughatom az alaplapra, de a táppal van a bajom. Tehát!: a laptop vinyóra rádughatom az ATX-es házba levõ tápkábel dugót ami a 3.5"-os vinyón is van? Mert a 2,5"-os laptop vinyó az 5V-os, de a ATX-es házba levõ vinyó az meg szerintem 5 és 12V-os. Rá lehet dugni vagy sem a laptop vinyót?
köszi a választ!
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.
Nem nagyon értek a hardverek beszereléséhez, ezért fordulok hozzátok! A pc-be egy új HDD-t, és egy 2GB DDR2-es RAM-ot szeretnék vásárolni, és az alábbi kérdéseim lennének:
Egy ASUS P5VD2-MX alapról van szó. Eredetileg egy 200GB/7200RPM Samsung P-ATA merevlemez volt benne (sajnos ez tönkrement), és e helyett szeretnék egy 250, vagy 320GB SATA, vagy SATA2 HDD-t, bár nem tudom, hogy okoz-e bármiféle problémát, ha SATA2 HDD-t szerelek be. Ugyanis az alaplapon van SATA foglalat, de itt olvastam, hogy egyes SATA merevlemezekre elég körülményes a Windows XP telepítése (a telepítõ nem ismeri fel a HDD-t, a BIOS-ban is át kell állítani a HDD-re vonatkozó beállításokat, stb). Csak egy HDD-rõl lenne szó, szerintetek menni fog az XP telepítése azonnal, vagy nekem is végig kell játszanom ezt a "trükköt"?
A másik kérdésem kicsit off, de azt is olvastam, hogy RAM-nál sem mind1, hogy milyen MHz-es sõt azt is, hogy mekkora RAM-ról van szó, azaz a jelenlegi 1GB-os 533MHz-es RAM mellé nem rakhatok sem 2GB-os RAM-ot, sem olyat, ami nem 533MHz-es. Igaz ez?
Elõre is nagyon köszi a segítséget, és bocs a lámaságért! :)
Asus P5VD2-MX | Intel Core 2 Duo 1,86GHz | 3GB DDR2 533MHz RAM | ASUS EN7600GT 2HTD/256M VGA | Samsung 320GB/7200RPM SATA HDD
aki elolvassa fasz
GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!
Létezik egy nLite nevû program aminek segítségével be tudod integrálni a megfelelõ meghajtókat a Win XP-be.
nLite
A program ingyenes és magyarul is tud, szépen áttekinthetõen végigvezet a folyamaton. Screenshots
Az újabb alaplapokon persze van IDE mód, ilyenkor IDE-nek látja az eszközöket a gép, de nekem ez nem jó mert ha így van nálam beállítva elkúrja a CD írást és fagy a gép.
Tehát most úgy akarom újrahúzni az egész Windows-t hogy minden eszköz simán natív SATA-ban megy semmi IDE emuláció.
De így nem tudok semmirõl bootolni, floppym sincs
Milyen megoldást tudtok erre? (Azon kívûl hogy csatlakoztassak mindig egy IDE olvasót renszertelepítéskor)
aki elolvassa fasz
Vannak olyan Xp telepítõk, amikbe bele lettek téve SATA Driverek !
Keress a neten.
Nem nagyon értem honnan tudnék szedni olyan SATA drivert amit csak rárakok pendrive-ra és betölti a drivereket?
Mert ilyet én nem láttam az alaplapom honlapjána driverei között.
Szóval gondolom nekem kell elkészíteni meg bootolhatóvá tenni. Tudjátok hogy kell ezt csinálni?
aki elolvassa fasz
Egy kérdésem lenne:
Most vettem 1 SATA DVD írót.
Az alaplapomon van 6 SATA hely.
Az elsõben van a Winyó (bioszban primer).
Én most a DVD írót bedugtam a 2. helyre (bioszban second..)
Úgy tudom h a winyót a primer -be kell dugni. És az lenne a kérdésem h melyikbe dugjam a DVD írtó? Hogy jobb?
Légyszi segítsetek.
Elõre is köszi.
Sata 8 megás és 16 megás HDD között érezhetõ a különbség ?
Pl. Játékoknál ?
Vettem ma új VGA-t, felraktam a drivert meg a sok szart ami a lemezen volt, ezután bootnál elszállt a vinyóm, mint kiderült, valami felcserélte a meghajtóimat. Így a C: Sata meghajtóm D: lett, az IDE meg C:. Van mód valahogy visszaállítani? Nyomtam egy win reinstallt, de rohadtul idegesít.
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
nekem tudnátok adni egy linket ahol találok sata drivert???
Mivel nincs flopid, ezért ki kellene írnod a drivereket egy újraírható lemezre, majd a laptopon elkezdeni egy telepítést és amikor megkérdez valami olyan h más gyártótól származó SCSI vagy RAID ill. program telepítése, akkor asszem F2-t kell nyomni és akkor valószínû h. telepítési utat vagy valamit kér. Ott gondolom meg kell adni a CD-t és remélhetõleg jó lesz.
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.
Egy FSC Amilo Pi2512 tipusú laptopra szeretnék XP-t tenni. Sajnos azt mondaja a telepítõ, hogy nincs benne HDD. A Bios-ban semmit nem tudok állítni ami a SATA-t kompatibilissé tenné? Mit lehet vele kezdeni? Floppy nincs!
SAMSUNG HD161HJ típusú vinyóhoz keresek még mindig elektronikát. Ha vki tudta segíteni írjon!