21
-
Csatti #21 A foton nem anyag, hanem energia. A tomege 0. Az erdekessege, hogy ennek ellenere van lendulete (impulzusa vkik igy szeretik :)) ). Ezt a vilagegyetem tagul dolgot nem egeszen ertem. Jelenleg azt mondjuk, hogy vegtelen, bar vannak ez ellen szolo elmeletek, de azokat most hagyjuk. -
moran #20 A világegyetem fénysebességgel tágul? Ha nem, akkor a "szélén lévő" csillagok fénye hogyhogy nem lép ki belőle?
Ha kilép akkor, mivel a foton anyag, miért nem fénysebességgel tágul?
Ha nem lép ki akkor "kívülről" nem olyan a világegyetemünk mint egy fekete lyuk?
kicsit kusza lett:) -
Csatti #18 Termeszetesen lesz SW3 hisz az reges regen egy messzi galaxisban tortent... :))) Mar csak meg kell varni, hogyx ideerjen a feny es Lucas apank lefotozza... -
Gabest #17 szines anyag. acélosabbak szines fém. -
Zro #15 Az emberek fejében kell keresni a sötét anyagot nem az űrben :) -
Cat #13 igen, az ösrobbanás miatt tágul, de a tágulás mértékéből (a gravitációs vonzáson keresztül, ami elméletben lassítja) következtetni lehet az univerzum tömegére - és ez az ami nem stimmel jelenleg -
#11 jóóóóóóóóó! ez kicsit erősre sikerült :DDD -
#10 Jajaja, én is olvastam. A villámlásról eddig úgy hittük, hogy úgy működik, ahogy hittük, míg valaki nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak és kiderült, hogy nem is úgy működik. :)
-
asdasdasd #7 Ha sötét anyag nincs, akkor sötét erő sincs, és akkor nem lesz SW3 sem. -
#5 Hm. Érdekes, hogy először itt hallottam a sötét anyagról és most ugyanitt találom is a lehetséges megcáfolását. Imádom az SG tudományos híreit. :-) -
Cat #3 az érthetőség kedvéért: Az univerzum keletkezéséhez, és a mostani mozgásához sokkal nagyobb tömeg kellene, mint amit a teleszkopjainkkal látunk. Ezért a tudosok bevezették a "sötét anyag" fogalmát, ami a galaxisközi ürt teszi ki, és tömege az általunk látható csillagoknál, galaxisoknál mintegy tizszer nagyobb, azaz az univerzum tömegének 90%a. Na ez van most elméletben megcáfolva - fogalmunk sincs hogy miért tágul az univerzum. -
#1 Ööö... hát... aha