11769
-
#1591 uh mont nemrég gondoltam rá,h végig kéne tolni megin,4.ére is a mafiát:D nagyon bejött az első rész,örülök,h lesz fojtatás, a vidin szépnek néz ki,kell is maj alá gép gondolom... de gondoloom nem hnap fogják kiadni,még min 1 év..:( -
#1590 de én az ejtőernyőzést imádtam :) -
#1589 A repülős rész egyáltalán nem hiányzik a GTA-ból. Az irányítása is annak volt a legidétlenebb. -
#1588 vagy a repcsi ejtőernyővel volt kevés :D hát kicsit nagy bár nem túúúl nagy. mondjuk inkább szerintem téged az country untatott ott mert a városok igazából nem voltak akkorák hogy ne lehetett volna ket megtanulni elég gyorsan... -
#1587 egész várost = egész pályát -
#1586 Ennél nagyobb várost nem igazán kéne sztem. (Nem játékösszehasonlítás miatt mondom, hanem mert ugyanolyan város-autózós játék mindkettő, de) a San Andreasban is már nagy volt összejárni az egész várost. Túlzásba vitték szvsz. -
#1585 lehet városon belül is de ha mondjuk 2 sziti lesz vagy 3 vagy akár 4 akkor simán lehet repcsi... -
#1584 Városon belül? :) Mert a Mafiában azért elég kevés volt a terepmunka. -
#1583 Például de nem feltétlen a vezetés hanem mint utazási forma mint a villamos...... -
#1582 Sztem nem lenne jö ötlet. Hõsünk hol tanult volna meg repcsit vezetni? Pilóta volt a Háborúban? -
#1581 Na egészen fasza lenne ha lenne a mafia-ba repülő.... -
#1580 Hát ők csak azon veszekednek, hogy a GTA nem hasonlít egyáltalán a MAFIA-hoz, mert még az egyik mafiaszimulátor, addig a másig építős-gyerekjáték...
Persze az eddig senkinek nem jutott eszébe hogy először a GTA3 jelent meg(sem vice city, sem san andreas, sőt még 4. sem volt, csak is a 3!)
Hozzá hasonló játék nem igen volt, max a játék részek (max úgy, ha autózol, akkor autúsjáték, ha repülőzől, repülőt vezetsz, stb.) de 2002 elején ilyen játék így egybe sokmindennel nagyon nem volt.
Majd ősszel kijött a Mafia. Más korszakban játszódott, más volt a menete is (nem telefonokkal kellet küldetést felvenni, stb), de a sok pc ujság is a gta-hoz hasonlította, mert csak az az 1 játék volt, amivel össze lehetett mérni a két játékot! (mafiába plegy forma 1es játék vlt..:) )
Csak már eltelt jópár év, kijött pár gta játék, ami fejlődött, azokat már ténysleg hülyeség mafiához hasonlítani (max vice city), de most pár képből meg videóból ne arrol szoljon már a topik, milyen lesz a gta4, meg mafia 2, miben tér el meg hasonlít, thx.
aki meg az első részben elakadt, vagy fikázni akarja, vagy gta vs mafiát akar játszani fáradjon át egy másik topikba-.- -
#1579 úristen mi van itt..:C ez a hasonlítgatás, "vitatkozás" kicsit ovi. az árkád vs szim téma meg egyenesen szánalmas. képben sem vagytok miről beszéletek.
per pill gyp topik:/ -
#1578 én Mafia fan vagyok..... -
#1577 Nem tudom miért lehet ennyit vitatkozni két JÁTÉKON! -
Dave0092 #1576 lehet nem az, de gondolom gta fan vagy..... ez az igazság, a gta hoz az ember lazitani ul le, hogy az idegesigeit elvezesse azzal hogy kinyir ok nélkül embereket, Mafiáhzo azért ül le hogy jáccon.... -
#1575 nem hagynatok abba a hasonlítgatást? ez nem Mafia VS. GTA tápig könyörögm... -
Rodman6 #1574 Így van a GTA inkább arcade jellegű, mert a való életben nem tudod lerázni a rendőröket simán egy csillag felszedésével. GTA rajongó is vagyok, de jobban komálom az olyan játékokat amik életszerűbbek mint pl. a MAFIA. Valahogy jobban leköt az amiben nem kell ilyen SuperMario Bros szerű tárgyakat gyűjtögetni ahhoz hogy előbbre jussunk, hanem mindent úgy kell megoldani mint az életben. -
#1573 ezt én is elmondtam. más dolgokra koncentrál rá a 2 játék. de nemtom feltűnt e, de a GTA sorozatban is többnyire maffiozót alakítasz. és így vagy úgy, de ott is van elég vendetta.
csak mint mondottam, a mafia sokkal komolyabb játék. a GTA inkább arcade, a mafia pedig simulation. de attól még mind a 2 ugyan az a stílus, kategória, miegyéb. kinek melyik jön be jobban... -
#1572 akkor jöjjön megint az én összehasonlításom:szóval nem lehet összehasonlítani a kettőt,mert az egyik egy akció-játék a másik pedig mafia-játék(ehhez meg ugye hozzátartozik az akció,de máshogy,másképp).
tehát ez olyan,mintha a mission impossible 3-at hasonlítanád a keresztapához.az egyik vérbeli akció,és ezáltal popkornmozi,amiben a robbanások számát és a kilőtt töltényekből épített dombocskákat tartod számon.a másik egy film-eposz,a lényeg azon van,hogy mit és miért tesznek a szereplők.és mivel mafia,nem kokit adnak a másiknak,hanem vendettát eszközölnek :)
na ez a kölünbség a kettő között!mint játékkategória egy és ugyanaz a kettő(nagyjából,hiszen a mafia single része nem annyira szabad,ettől még free-ride tps),de mint tudjuk a lényeg a részletekben rejlik! -
#1571 Teljesen igazat adok neked! :) -
#1570 GTA és a Mafia nagyon is ugyan az a kategória. bűnöz vagy és küldetéseket oldasz meg. a különbség annyi h a GTA szabadabb és komolytalanabb küldetések vannak.
a cod és a doom-t pedig tényleg nem lehet összehasonlítani, mert míg az egyik háborús játék, addig a másik egy horror sci-fi shooter.
de a mafiát és a GTA-t nagyon is lehet hasonlítani, ugyanis majdnemhogynem ugyan azokat a fícsőröket nézi az ember. mennyi auto van, küldetések számát, fegyverek, történet, szabadság. az meg megint más dolog h a 2 játék más-más területre koncentrált rá, de végtében a stílus ugyan az. persze ez szigorúan szvsz.
ja és hitman 4 nincs is, csak blood money. egy hitman rész van csak ami meg lett számozva, és az a 2. rész... a többi csak alcímekkel fut. :P -
Dunkey #1569 Ti meg magyarul nem tudtok...
"ennyi erővel akkor az összes FPS játékot is hasonlítgathatnánk hogy ez ilyen klón az meg amolyan klón"
Egyébként a GTA-t és a Mafiát tényleg ne vegyük egy kalap alá. Egy műfaj, de nem egy "kategória". Mind a kettő nagyon jó szerintem a maga nemében.
(Ez körülbelül tényleg olyan, mintha mondjuk a CoD2-t hasonlítanánk a Doom3-hoz...) -
Rodman6 #1568 Ja, még a GTA és a Mafia is TPS :) (nem összetévesztendő a TPS france televízióval és programcsomagjával mely a HOTBIRD 6 műholdon található Kelet 13°-on kódoltan) majd kaptok még különórát a műholdakról és műholdvevőkről is. Abból még le is érettségiztetem a hitetlenkedőket :-D -
#1567 -
Rodman6 #1566 FPS=First Person Shooter a gyengébbek kedvéért (bár videoteljesítmény mérésének is ez a betűösszetétel a jele).
És a First Person Shooter játék az olyan játék amiben csak a fegyvert látod mint pl. Doom, Quake, Call Of Duty stb... Bár némely FPS-t általában egy F7 leütésével TPS-é lehet varázsolni (Third Person Shooter) amiben viszont a főhősünket is látjuk fegyverrel a kezében (Pl. Driver 3-4, Hitman stb..) ráadásul a HITMAN 4 -et egy F2 leütésével FPS-ssé is varázsolhatod! nahát-nahát :-D Remélem érthető voltam! Szóval a lényegre visszatérve én arra utaltam hogy egy Call Of Duty-t sem nevezünk Quake-klónnak vagy Doom klónnak csakazért mert a fegyvert látjuk csak a képernyőn. Következő tanfolyamom a Real Time-ról fog szólni! Holnap dolgozatot írtok! -
#1565 nyílvánvalóan xD -
#1564 enyhén... -
#1563 igyvan -
#1562 miért ne tudná?
azt írta,hogy felesleges összehasonlítani ezt és a GTA-t,mert az olyan,mintha az összes FPS-t összehasonlítanád a többivel.szerintem enyhén félre értelmeztétek amit írt -
#1561 nyilvánvalóan???? sztem BIZTOS 100000000000% (majd valakit megkérdezt azt kioktat minket majd figyeld meg :D) -
#1560 nyílvánvalóan nem tudja... -
#1559 sztem nem tudja... -
#1558 tudod egyáltalán mi az az fps? -
#1557 ez asszem sima bestseller kiadás. sajna elég gyatra. nekem úgy van meg a starcraft kieggel. a brood war-t már papírtokban adták a dobozban hozzá... -
#1556 Semmi. Olyat már nem fogsz találni (legalábbis kis hazánkban). -
#1555 nemhinném -
mafiaplayer #1554 és ehhez a két rugós kiadáshoz van várostérkép, és rendes doboz is? -
Rodman6 #1553 A Mafia1 egyszerűen megunhatatlan. Még sosem volt olyan játék amit ennyiszer végigjátszottam volna. Más: Hülyeség örökké a GTA-hoz hasonlítani ez ilyen jellegű játékokat mert ennyi erővel akkor az összes FPS játékot is hasonlítgathatnánk hogy ez ilyen klón az meg amolyan klón. Itt nincs olyan hogy klón, csak a stílus egyezik. Rádadásul a mafiában nem tucatküldetések vannak ahol az ember azt várja hogy mikor lesz má vége, hanem olyanok hogy az ember direkt meghal hogy előlről kezdhesse, mert olyan jó. Ennyi. -
#1552 MAFIA II hátterek:
(by Hardwired)
Nekem csak a legalsó teszik.