Mafia 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah és még egy apró elem az nvidia- ati vitához: ki nem sza.....rja le a physix-et, a játékmenet fontosabb.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az az egész nvidia-ati vita csak vihar egy pohár vízben. Olyan konfig kell, amin fut a játék oszt csókolom.
(jelenleg egy nvidia 8800 gtx-nek 768mb vagyok boldog tulaja és maximálisan meg vagyok vele elégedve.Fölösleges ennél jobb kártyát venni:nvidia-ba szerintem jelenleg nincs, vagy kevés a különbség, atiba lehet van, de minek vegyek újat mikor ez is tökéletesen elég mindenhez), mindent elvisz még a legbrutálabb játékokat is: megelégszem az 1024-768-as beállításokkal és akkor sem sírom el magam ha közepes szintre kell raknom a csúszkákat. Off vége)

Egyszóval nem lényeg milyen alkatrészed van a gépben csak az megfeleljen neked. Ezt a hü...lye térítõ rizsát ati-nvidia részérõl meg más topikba kérjük szépen.

Amúgy az egyik videóban láttam, hogy a fõszereplõ a lakásában várakozik valamire és be tud nyúlni a hûtõbe. Ott van sör, üdítõ, kaja, miegymás.
Szerintetek ezeknek lesz valami játékbeli szerepe (elfogyasztható, ad valami +-t) vagy csak hangulati elem.
Remélem az elsõ részben is mûködõ kocsilopási mechanizmust (gyakorlatilag meg kellett tanulni, hogy lehet elkötni az adott modellt mielõtt ténylegesen meg tudtad fújni) itt is fogják alkalmazni. Kicsit hihetetlen is volt utána más játékokban (pl.: gta-kban, hogy a fõszereplõ minden kocsit meg tudott fújni minden elõképzettség nélkül, pedig azért kocsi és kocsi között van különbség) Mindenesetre Mafia-s kocsimegfújás reálisabb volt.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

zaki
szennyvidiázni sem kell, azzal is csak flémet keltesz

Mivel a játék a PhysiX-et támogatja, így lehet itt is vitatkozni róla. Nem tartom magam Nvidia rajongónak, de meg kell, hogy védjem õket. Például a Gears of War és hasonló Unreal 3-as játékok mind használják a PhysX-et (CPU segítségével), és érdekes módon azzal senkinek nincs semmi baja, mindenki azt mondja, hogy milyen szépek benne a robbanások és hasonló fizikával kapcsolatos dolgok. Erre az Nvidia a saját vásárlóinak lehetõvé teszi, hogy még részletesebb és szebb PhysiX számításokra ki lehessen használni a grafikus kártyáit és hirtelen a PhysiX egy szar dolog lesz.

[HUN]FaTaL
<#banplz>

A villanyszámla is kimagaslik.

http://goo.gl/gd6Zi5

grebber
Ez most olyanféle de egyenlõre csak ez a 4 versenyzõ ami kimagaslik:

Gainward GeForce GTX 460 GS-GLH 1 GB
Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1 GB
ECS GeForce GTX 460 Black 1 GB
Galaxy GeForce GTX 460 Super OC 1 GB

A többi az lószar!

De részemrõl is off vége!

Next PC upgrade: 2022

Én lennék a legboldogabb, ha az nv elõállna megint egy 8800GT féle siker kártyával! Azóta csak az átnevezés, meg az erõszakos marketing, lefizetések, susmusolások zajlanak az igazi fejlesztés helyett...

De tényleg fejezzük be, részemrõl egyetlen vágyam, hogy a minden topikban kitárulkozó ez irányú vita egy topikban összpontosuljon... ott ahol a helye van! 😉

www.smart-bus.hu

grebber
Mé mondod most jött az über GTX 460 azokból az OC-k nem gyengék sikerkártyák lesznek remélem azért magyar honba is eljut pár db és nem lesz hiány belõlük.
(75 ezer környékén sok helyen egálbanvan/veri a 100 ezres gtx 470-et!)

Kis bogaram! Majd akkor mutogass nekem, amikor tõlem is ilyet látsz! Addig maradhatunk az érveknél, és a tényeknél!

Lassan pedig tényleg fejezzük be ebben a topikban ezt a témát...

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
"A szennyvidia jelenleg a béka segg alatt van, és ezen a kaki pisix nem fog segíteni. Ez márkafüggetlen tény! 😊 "

<#eljen>

tenkenorman
akkor mehetsz te is<#mf2>

http://www.tenke.hu

Igen az volt! 😊 A szennyvidia jelenleg a béka segg alatt van, és ezen a kaki pisix nem fog segíteni. Ez márkafüggetlen tény! 😊 Én mindig is ár/érték arányban választok, nem érdekel milyen címke van rajta. Viszont a szennyvidia a sunyiságaival, már kezdi kiverni a biztosítékot nálam... fõleg amikor a sikeresen agymosott rajongói istenítik oda nem illõ topikokban is! 😉

A 8800GT volt az utolsó valamire való nv vga... azóta szinte kizárólag marketing és akna munka folyik... :S

( ez meg senkinek nem jó... az ati mániásoknak sem... csak meg köll lesni az árakat! 😉 )

www.smart-bus.hu

Bucser
Mert ez a Hsz annyira platformfüggetlen volt?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nem akarnának a zöld hályogosok távozni a szennyvidia topikba? Kezd unalmassá válni ez a sok agymosott baromság a Mafia2 topikban...

www.smart-bus.hu

tenkenorman
miert nem igaz??

bertino
lehet verni a fizikai kartyakra itt, koszi.

merjetek le, kinek lovell messzebbre, aztan tegyetek kozze ott.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Tomsteel
Tényleg nem szeretnék errõl vitát indítani.

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

Az elõzõ hozzászólásomat kiegészíteném annyival, hogy a PhysX-nek egyébként az a feladata, hogy tehermentesítse a CPU-t.

grebber
Ezt cáfolni nem tudom meghazudtolni nem akarlak mivel én nem mértem.
De köztudott hogy egy 4 magos proci sokkal gyorsabb physx alatt mint a GPU physX ha megfelelõen van támogatva.Errõl neten elég sok helyen lehet olvasni.

Az a baj az ATI és Nvidia rajongókkal, hogyha hallanak vagy olvasnak valamit akkor azt rögtön el is hiszik. Azt én is olvastam, hogy a PhysX lekorlátozza a processzort. El is végeztem egy tesztet a Batman Arkham Asylum játékban:
1. telepítettem az 1.1-es patchet, mert enélkül még Nvidia kártyákon se fut a hardveres PhysX
2. A játék beállításaiban a legmagasabb hardveres PhysX beállítást választottam.
3. Az Nvidia Control Panelben a PhysX beállításoknál a CPU-t választottam ki.
4. A processzor kihasználtságának mérésére pedig a Windows Feladatkezelõjét használtam (a processzor egy Core2Quad Q9550-es volt)
5. A teljesítménymérésre a játék beépített sebességmérõjét használtam (10 fps)
6. A mérés után megnéztem a feladatkezelõt és kb. 60-65 százalékos processzorhasználatot mutatott mind a négy magon.

A méréseket elvégeztem kikapcsolt hardveres PhysX-el is. Ekkor a processzorhasználat csak 40 százalékos volt és meglepetésemre azt vettem észre, hogy az egyik mag 100 százalékra ki volt használva a maradék három pedig csak kb. 20 százalékra.

A mérésekbõl nekem az jött le:
1. a hardveres PhysX nem korlátozza le a processzor teljesítményét
2. a játék bekapcsolt hardveres PhysX esetén nem futna el vígan egy erõsebb 4 magos processzoron se, ha az 100 százalékosan ki is lenne használva, nemhogy egy átlagos 2 magoson.

bertino
nv csak ezt tudja felmutatni, tehat "jo ez" ?

facepalm.

grebber
Ez van, nv csak ezt tudja felmutatni mást nem szóval jójez.

Tomsteel
Az a nevetséges a physxben, hogy szándékosan lekorlátozzák a fejlesztõk a procihasználatot 1 magra, egy ma már átlagosnak mondható 2 magos processzoron 1 mag tétlenül áll, ahelyett, hogy tehermentesítené a másikat, plusz emellett vígan elvinné a physx-et is. 4 magos rendszerekrõl ne is beszéljünk. Marketing marketing marketing, a kutyát meg hagyják ugatni.

bulba
Kérdés mit értenek a "recommended" (=ajánlott) szó alatt. 1280x1024, med. 40-60FPS ??

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

tenkenorman
Jah azért mert nekik nincs leszólják. én használtam ati-t és marha jó volt. tök szar configon carbonoztam vele majdnem max-on ami akkor jó volt.
de az nvidia felütötte a labdát.
én CG-zek már több éve, és látom, igenis szép a physix

Nem értem, hogy az ATI-soknak miért fáj az, hogy a játék támogatja a PhysX-et. Szerintük úgyse ér semmit, csak egy nagy szemfényvesztés az egész. Azt nem veszik észre, hogyha az Nvidia nem támogatná a játékfejlesztõket, hogy beépítsék a PhysX-et a játékaikba, akkor a saját vevõivel tolnának ki.

tenkenorman
nem értem miért mondják hogy annyi mint az iv-nek. az ajánlott ba quad van ugyan írva, de egy jó core 2 duo is simán vinni fogja 3-4 giga rammal. iv-nek 6 giga volt az optimális. az elsõ patch elõtti- utáni állapotokról meg ne is beszéljünk. tök átlagos gépigénye van ennek szvsz.

Tomsteel
Nvidia MX4000-el biztosan <#fejvakaras>

szerintetek AMD X3 435 2,9 GHz proci elég lesz fullos futtatáshoz?
bertino
sohaj...

Érdekes gépigény..... Mintha azt mondták volna, hogy akinek a mai játékok elmennek, annak a Mafia II is menni fog. Hát ezek alapján nem így néz ki.<#szomoru1> De remélem az optimalizálással nem lesz semmi baj, elvégre azért csúszik a játék, mert azt mondták hogy még optimalizálják...

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

grebber
Ne bullshit az egyátalán.

zzeN
Lemondasz a két bullshitrõl<#rinya>.

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

grebber
Én hiába férek bárhova is le kell mondanom a maxról az apex és a physx végett 😞

[HUN]FaTaL
Jólvan még a recommenedbe is beleférek 😊

Máté94
Kicsit mintha hasonlítana IV igényeihez, de menni fog.
grebber
Minimum System Requirements:

* Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
* Processor: Pentium D 3Ghz or AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core) or higher
* RAM: 1.5 GB
* Video Card: nVidia GeForce 8600 / ATI HD2600 Pro or better
* Hard Disc Space: 8 GB
* Sound Card: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
* Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad

Recommended System Requirements:

* Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7
* Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
* RAM: 2 GB
* Video Card: nVidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 or better
* Hard Disc: 10 GB
* Sound Card: 100% DirectX 9.0c compliant card
* Peripherals: Keyboard and mouse or Windows compatible gamepad

PHSYX & APEX ENHANCEMENTS SYSTEM REQUIREMENTS

* Operating System: Microsoft Windows XP (SP2 or later) / Windows Vista / Windows 7 Minimum Processor: 2.4 GHz Quad Core processor
* Recommended Processor: 2.66 GHz Core i7-920 RAM: 2 GB

Video Cards and resolution: APEX medium settings

* Minimum: NVIDIA GeForce GTX 260 (or better) for Graphics and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
* Recommended: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better)

Video Cards and resolution: APEX High settings

* Minimum: NVIDIA GeForce GTX 470 (or better) and a dedicated NVIDIA 9800GTX (or better) for PhysX
* Recommended: NVIDIA GeForce GTX 480 for Graphics and a dedicated NVIDIA GTX 285 (or better) for PhysX NVIDIA GPU driver: 197.13 or later.
* NVIDIA PhysX driver: 10.04.02_9.10.0522. Included and automatically installed with the game.

akyyy
sóhaj vs. kalapács

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

bertino
jolvan, mafia 2 topic, nv vs. ati harcra ott a hw reszleg.

sztem maradok az atinál 😊 ez a physX egy nagy baromság...különben is akk meg NV GTX-es széria kell minumum hozzá,én meg százért nem fogok venni kártyát...
ajem kisa
Akkor jól levagyok maradva!<#nevetes2>
Kösz az infót!😊

grebber
Semmiféle chipset nem kell berakod mellé win7-nél driver fel és bekapcsolod nv-n a phyx-et ennyi.

Atkamon
Van rá módszer, hogy lehessen egy nv és egy ati kártyát egyszerre használni. Prohardveren van róla pár cikk.

ajem kisa
Asszem még nincs kereskedelemben az a csipszet ami összeengedi a 2 vga-t, de az nv meg jócskán elszállt az árakkal a +"fizix"-el!
De még azok amik mennek hirek, hogy mitcsinál a fizix a procival...
Majdha kiforr a dolog náluk, akkor talán veszek egyszer egy nv-t, de nálam a pénztárca és a tesztek fognak számitani!
És azért lássuk be, hogy az nv...amit elkér, azért nemad annyi +t!
De hagyjuk ezt, mert csak off lesz!😊

grebber
Én leszarom mi tudja mi nem tudja a physX-et,de ha ad valami plusszt akkor inkább NV-t veszek majd.(De mivel elszálltak az árak az új VGA vétel még jócskán odébb lesz)
Nem csak a physx lenne képes ilyenekre de hát ha nem képesek mással belerakni akkor sajnos nincs más.
De ati mellé is lehet tenni physxnek nv-t szóval nincs itt gond!

ajem kisa
Az a gáz, hogy az a fizix fasság nemér annyi plusszt, sõt az üzletpolitikájuk is olyan amilyen, én logikus határokon belül gondolkodom, de az a parasztvakítás öcsém...
"Gyáá láttad!? ez a tégla széttört gyáááá, fúúdefaxa!"
Szerintem nemkéne tirexi után menni!😄
De amugy ha kijön ez a gém, én esküszöm kölcsönkérem a haveromtól a zõd kártyáját, és lecsekkolok ilyen "fizix" effekteket a gépemen az ati után, addig is amit eddig felmutattak a zõdek vele...

köszi 😊 már vágom a témát! egy szó mint 100: ati-n is gyönyörûen fog menni,max 1-2 látványeffekt máshogy történik!
Atkamon
Nem.

ati-n meg gondolom nem lehet futtatni fizikszel a játékot...vagy igen?
grebber
Már hogy lenne ugyanaz, nem lesznek olyan jók a fizikai effektek.Az sokat tud dobni a hangulaton.