14765

KELET TÖRZSEI MAGYARÍTÁS (thx, AtiRadish)
  • Takezó
    B Type Free: át ezt összefoglaltad, tényleg :)
  • b-type
    hi
    heroes5 szvsz legyen már végre monumentális! mint a múvikban pl Restoration of Erathia bevezetője, nem?! amikor titán seregem van, v. sárkány, v. behemot akkor belül borzongás van, nem? és bamm, feszüljenek egymásnak, kis repkedő seregek repkedjenek, nem kell limit, jó az ha számmal jelzik, csak ez kell. a grafika meg szvsz fontos, DE nem a legfontossabb, igy van. legyen a heroes5 monumentális a csatákban, mint ahogy a sztorik, a lények, és már maga a sorozat is. megyek is..csá
  • martonis
    Szerintem meg az első rész volt a legjobb, annak ellenére, hogy eddig egy szót sem szóltatok róla. Amikor felraktam az akkori 486-osomra, a haverjaimmal 4-en nyomtuk, több napig játszottunk egy közepes térképen is. Az volt a legjobb, hogy minden új volt, mindent akkor tapasztaltunk meg. Például rohadt élvezetes volt, hogy az akkor még lila színű :o) sárkányokra alig mertünk rámenni, és amikor valaki végre eljutott odáig, hogy meg merje tenni, mert elég jónak érezte hozzá a "seregét", meglepődve tapasztalta, hogy a varázslatai nem hatnak azokra... Ezt így gondolom nem értitek, de amikor átéli az ember, az a tuti. Még valami, bocs, hogy így fogalmazok, de már a tököm is kivan az olyan emberekkel, akiktől feszt azt hallom, hogy "hááát, szar a grafikája", meg "húúúú, gyenge a grafika", meg hasonlók... Szerintem a játék hangulata és elemei legalább annyira meghatározóak, mint a grafika, sőt... Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szívesebben játszok egy olyan játékkal, aminek gyengébb a grafikája, de rohadt jó a hangulata és a játékmenete, mint olyannal, ami csillogó-villogó hiper-szuper-extrás bisz-baszokkal van teletömködve, és ezen kívül semmi mást nem nyújt!! Számomra egy játékban az a fontos, hogy használni kelljen az eszemet, és hogy találékonynak kelljen lenni! Na de ez csak egyéni vélemény, én ennyit akartam mondani, minden jót nektek, csövi!!
  • mainruler
    Ó igen, a Necropolis zenéje! :))
    Főleg a legvége, az a szomorú, csendes, feneséges befejezés...én a 'békés enyészet' megnevezést találtam legtalálóbbnak. A negyedik rész nerco zenéje meg sem közelíti szvsz. Az egyetlen Heroes4-es zene, ami igazán tetszett, az a tenger volt.
  • Braveheart
    Hehe... nekem a 2 tetszett a legjobban! Eszméletlen hangulata van! Mennyut játszottunk vele ált. suliban számtechen, hot seattel :) Volt hogy 3an nyomtuk egyszerre :)
  • b-type
    csövi,
    igazából nekem az lene a faxa, ha lenne egy 'temple of the elemental evil' szintű kaland térkép, és a csaták pedig full 3d, de kb. olyan magasról hogy a titánok vs.sárkány csata monumentális legyen, a rendszer maradhatna a h4-é. én speciel a 2-est csippantom a leg., és a 3, és aztán a 4. de azé királyak mind, csak maradjon meg a körös rendszer. hali :)
  • 3P
    Szerintem kar vitatkozni, hogy kinek melyik resz tetszett jobban, vagy kevesbe, mert kulonozoek vagyunk, mindenkinek mas tetszik.
    Nekem voltak dolgok, ami a 3. reszben megalkotottak szerint tetszett jobban, es van olyan ami a 4. reszben megvalositottak szerint tetszett jobban.
    A 4. resz elkeszitesenel alapveto valtozasakot akartak, hogy ne mondjak a 4. reszre is azt, hogy ez is, egy Heroes 3.x. Volt olyan ujjitas ami javitot, es volt olyan ujjitas, ami idegen volt a stilustol.
    Osszhatas szempontjabol ugyan nekem is a 3 tetszett jobban, de a 4. resz is vitathatlan erdemeket vonultatott fel, pl az egysegek kezebe megjeleno varazskonyv, atalakitott magiarendszer...

A Heroes 5-tol azt varom hogy a jatekosok eszreveteleibol sokat belevegyenek, es ne rugaszkodjanak el a Fantasy korokre osztott stilustol.
    Sokan irjak, hogy a valos 3D arthat a jateknak. En ezzel sem ertek egyet, mert az izometrikus 3D-n tulhaladt a vilag, nem, hogy 2005-re...
    A mai 3D gyorsitok mar kepesek hozni azt a vizualis elmenyt, amit a regi jol bevalt izometrikus 3D, ellenben szamos olyan effektel birnak, ami csak szebbe teheti a jatekot, pl viz tukrozodese, termeszeti elemek, arnyekok, sorolhatnam...
    Varjuk bizalommal az Ubi Soft gondozasban megjelentett Heroes of Might & Magic V-ot. A sikerre remelem bizotsitek lesz a jatek fejlesztoje a New World Computing, amely mar a kezdetek ota fejleszti a jatekot.
  • Takezó
    donpedro: sztem volt még 1 nagy hibája a 4nek: hogy nem a város határozta meg a talaj külalakját akkor, mikor a várost mutatta, hanem a valós környezet! Ez is hangulatromboló volt... hogy néz már ki Death város mágikus növényeken??
  • donpedro
    Szerintem a 4 sokkal-sokkal összetettebb, logikusabb, kiforrottabb rendszerrel bírt, mint a 3, aki igazán elmélyült benne, az biztosan megszerette.

Én mindegyik résszel nagyon sokat játszottam (részben a hot seat multi miatt, összesen több, mint ezer órányi játék van mögöttem - részenként...), és emlékszem, hogy a harmadik rész mennyire nem tetszett első látásra. Kellett egy hét, amíg megszoktam.

Amikor kijött a 4, már eleve óvatosabb voltam, adtam egy kis időt a játéknak, pláne, hogy az újítások nagyon tetszettek. És egyáltalán nem bántam meg, szerintem abszolut lenyomja a hármat, csak a talaj grafikai megvalósítása nem tetszett, na meg hiányoltam a háromból a nekro vár szenzációs zenéjét... (Az a hegedűs rész zseniális volt.)

Az egész rendszer valahogy sokkal emberközelibb, ráadásul messze nem olyan monoton, mint a 3. Nekem ez a rész sokkal inkább visszadta egy fantasy történet hangulatát, míg a 3 inkább meseszerűnek tűnt.

Hozzáteszem persze, hogy azért a 3 is nagy király, ahogy az egész sorozat.

Mindenesetre én azt kívánom, hogy a 4. részben megcélzott irány legyen a kiindulóalap az új verziónál is.
  • Takezó
    Shan: gremlin rush: első nap master gremlin csinálót építesz és veszel a tavernben hősöket, akiknek gremlinjeik vannak, így pillanatok alatt qrva erős sereget pakolhatsz össze
  • Shan
    Ja-ja...egyetértek....Ne kövezzetek meg, de mi is az a gremlin rush? kombók??? ajjaj...fel kell tennem a gamét...
  • robotnyk
    nemgond, csak úgy mondtam :)
    szerintem sem várható mondjuk jövő karácsony előtt
  • Takezó
    Mainruler: jaja, a gremlin rush az tényleg durva volt. Igen, kiegyensúlyozott, de sztem - és itt persze belép a képbe a szubjektivitás is - a hangulat a legfontosabb és az pedig tagadhatatlanul elveszett :( reméljük az 5 ötvözi a 4 kiegyensúlyozottságát és a 3 hangulatát
  • mainruler
    A három volt mind zeneileg, mind hangulatilag a legjobb közöttük, viszont gondoljatok csak bele az irreális gépi csalásokba, a cheatekbe, a jó hülye módjára mindenki által gyakorolt kombókra (hmm, gremlin rush pl.)...
    A negyedik rész, bár pénz és ebből kifolyólag idő hiányában nem tudott grafikailag olyan szintet hozni, mint a három, játékmenetében messze a legkiegyensúlyozottabb és élvezetesebb volt a sorozatban. Nincsenek ostoba csalások irracionálisan gyenge városok -mint a háromban-, mindenkinek megvannak az előnyei és hátrányai. Természetesen itt is vannak nagyon eltalált kombinációk,de egyik sem annyira ütős, hogy ne lehetne valahogy csinálni vele valamit. A varázslatok is jobban átgondoltabbak és jóval sűrűbben lehet őket alkalmazni mint régen, változatosságuk miatt.
  • Shan
    Nekem a 4 tetszett jobban...Grafikailag, összetettségileg...a zenéje is bejött

Persze a 3 is nagyon ász!!!
  • Takezó
    A legpoénosabb sztem a 4 zenéje... az a jazzes beütés naggyon gáz. Tényleg nem lenne rossz, csak kevesebb a lény és a hangulata elveszett
  • precision
    Hát sztem is a 3 volt az eddigi legjobb heroes, de a 4-el is sokat játszottam! Nem olyan rossz az mint ahogy mondjátok!
  • Takezó
    jaja én is a hármat veszem elő, az a legkirályabb, az első-kettő azért még elég gáz :) Cobra: az nem igazán nevezhető expansionnak :)
  • Punker
    1-2-3 tényleg király volt a 4 körübelül 2 próbálkozást ért meg a gépemen, volt helyette Disciples II.
  • Cobra.
    Bocs mindenkitől, akkor én tudtam rosszul, de akkor se várható, hogy egy éven belül megjelenjen. A 4 szerintem nem volt olyan rossz, inkább mindenki többet várt tőle. Az expansionokról most inkább ne beszéljünk :(
  • shaba23 #15
    én, ha hírózozni támad kedvem, akkor a 3at veszem elő...a 4et 1x végignyomtam oszt annyi...
  • Balo
    Akkor is az első része volt a legjobb, na meg a második!!!!
  • Takezó
    hát nem tudom, ha olyan lesz, mint a 4 meg se csinálják! A 3 zseniális volt, de a 4 összességében a hangulatát veszítette el...
  • robotnyk
    ez egy kis tévedés. a játék fejlesztője a New World Computing, akik nem szűntek meg, ellenben a 3DO, aki a kiadó volt. a jogokat az Ubisoft vette meg, ők adják majd ki, de továbbra is a New World Computing csinálgatja a játékot.
  • gabifafnir
    Egyetértek, én is a 2-vel és a 3-mal játszottam a legtöbbet.A 2-vel 1 évet a 3-mal majd 2 évig nyomultam, de én még mindig bízom benne az Ubinak a H5-tel sikerül az ami a 3do-nak nem sikerült a 4-gyel.
  • Braveheart
    Rám eddig a második rész gyakorlota a legnagyobb hatást, a 4 kb 1 hétig volt a gépen...
  • gabifafnir
    Bocs a két elrontásért.
  • gabifafnir
    Lehet hogy nem fog ízig-vérig hasonlítani az eddigi Heroes-okhoz, de az Ubisoft legutóbbi játékai elég jók voltak. Lásd:Splinter cell, Prince of Persia:Sands of Time.
    Reméljük azért ezt sem rontják el és egy jó kis körökre osztott stratégia lesz belőle és nem rontják el mint anno a Pyro a Commandos 3-at vagy az Illusion Softworks a Hidden and Dangerous 2-őt.
  • gabifafnir
    Az első ugye a főnix akar lenni.
    A második a nekrok fővárosa.
    A harmadik pedig egy bánya.
  • gabifafnir
    Íme néhány kép:
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • Mayday
    Szvsz torolni nem fogjak a projektet, mert tul nagy a nev hozza, es talan egy masik fejleszto csapat teljesen mast hoz ki belole. Eddig minden resze utott szerintem, bar sokan a 3-at jobbnak tartjak a 4-nel...
  • gabifafnir
    Az Ubisoft másfél hónapja kezdte el a munkálatokat.A megjelenésről csak annyit, hogy 2005 előtt ne is várjuk.Tehát úgy jó 1,5-2 év múlva fog megjelenni, ha nem halasztják, vagy ami a legrosszabb nem törlik a munkát.
  • gabifafnir
    Igen, a 3do megszűnt, de a projektek jogait-így a Heroes sorozatét is-az Ubisoft vette át.Aki nem hiszi el nézze meg ezt a címet: www.gamestar.hu
    Itt néhány képet is láthattok.
  • Cobra.
    Mivel megszűnt a fejlesztőcsapat, ezért elég valószínűtlen
  • Braveheart
    Lesz HoMM5?