495
A kedves 8lábú kis állatkák
  • cSuwwi
    Itt van mégegy gyöngyszem, ugyanaz a pókfajta marta meg ezt a csávót is, neki a bal karjának a belső oldalát. Ez is elég cifra, de nem olyan durva, mint a #29-es: link
    Van egy kis story is az esetről. A csávó megúszta, 7-8 hét alatt múlt el a seb nagyjából. De az első-második képen elég cudarul néz ki a keze. Brrrr.
  • FtranX
    Aki tud angolul, elolvashatja ezt. Leírják, hogy mi történik a pók harapása után.
  • cSuwwi
    Ráadásul egy nemzetközi pókos oldal, a google asszem 2. vagy 3.-ra dobta ki, amikor kerestem valami jó kis pókos történetet...
  • FtranX
    Szerintem meg valódi. Azért ez komolyabb oldalnak tűnik annál, mint hogy photoshoppolt képet rakjanak fel. nem?
  • Lacc
    Szvsz ez photoshop :)

De a discovery-n láttam egy ilyen műsort, abban is a nőt megharapta egy kis szar pók, és nekrózisa lett tőle a jobb alkarján, tehát elkezdett neki rohadni :D Nem tudom kikezelték-e már, akkor még keszonkamrában kezelték.
    De tudni kell hogy ez egy igen ritka tünet/betegség anyámkínnya.
  • Buddy
    azt még megkérdezem, hogy ez mennyi idő alatt "gyógyul" be?
  • RelakSfromhome
    Nyííhááá!!! Itt a faszpók! :DDD
  • Avicularia
    a rágcsálokat nem komálom :)
  • Shaman
    Ezek szerint az egereket viszont nnem szereted:-p
  • Avicularia
    én imádom a pókokat ,csodálatos állatok ,nagyon frankó dolog megfigyelni öket,pld hogy zsákmányolnak,és egyáltalán nem olyan félelmetesek ahogy azt sokan elképzelik :)
    nekem volt a legnagyobb is a theraphosa leblondi annak kb.
    30 cm a lábfesztávolsága,és ha jól van lakva akkora a potroha mint egy teniszlabda :)
    felnött egeret simán megkajálja :)
  • Taranov
    Hát a pók azért rosszabb, mint a többi rovar, bár azok közül is sokat nem szívlelek :(
  • Taranov
    Talán ez a szerencséd.
  • Taranov
    Elég bogaras vagy :P
  • Avicularia
    ezzel csak az a baj hogyha nem lennének pókok ,annyi rovar lenne hogy felzabálnának minket :)
    egyébként hogy megnyugtassalak soha nem tudsz úgy lenni ,hogy két méternél közelebb ne legyen töled egy pók :)
  • Avicularia
    ugyanaz a pók másik pózból
  • batman
    Az összes pók részemről azonnal elpusztulhat, és akkor sem fogok egyetlen egy könnycseppet sem ejteni. Iszonyatosan rettegek tőlük, és amelyik látoltávolságba, hovatovább ütéstávolságba kerül, annak semmi esélye az életben maradásra. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de nem tehetek róla, para van ezerrel.
  • tomsolo
  • Braveheart
    "A Mosómedve mancsai ügyesek, sok trükköt ismer."
  • Eye-scream
    HE?
    Nem, miért mi vann benne és hol?:)
  • Braveheart
    Azt a mosódmedvés szöveget a másodikos biszkönyvedből vetted? :)
  • Eye-scream
    Egyébként a marásuk állítólag egy lódarázs csípésével ér fel, de belehalni nem nagyon lehet...
  • Eye-scream
    Pontosan ugyanilyen pókom volt... 4 évet élt nálunk és asszem 3 éves korában kaptam. Sztem a hideg ártott meg neki, egyik télen halt meg...:-/
  • Loál János #70
    Szongáriai cselőpók, mérges dajkapók, és búvárpók (Vizipók c. rajzfilmben AZ van) csípései nem teszik jobbá a közérzetet, de nehéz belehalni. :D
    Ami még magyarországon elég veszélyes, az a scolopendra nevű százlábúféle. A Vértesben fordul elő.

• cSuwwi
    Szerintem nem. Elég hitelesnek tűnik a képsorozat...
  • Galy
    ez nem kamu??
  • cSuwwi
    ja, csak 1x. A pókuszban vagy a Zaktívban láttam a múltkor :))
  • Buddy
    "és még egy ágyban alszik vele" --> egyszer? :)
  • Buddy
    jóvanna...ennie neki is kell :)
  • FtranX
    meg szép aranyos fogai. :)
  • cSuwwi
    van aki azt tart, és még 1 ágyban is alszik vele (persze csak a kamera kedvéért, gondolom) :))
  • Buddy
    igaz idomítani azt sem lehet :)
    de legalább szép nagy és olyan aranyos nagy feje van .)
  • Buddy
    inkább tigrist tartanék.....az nem tűnik el és legalább szem előtt van
  • FtranX
    kár, hogy nem lehet úgy beidomítani, mit egy kutyát. :)
  • cSuwwi
    Jó kis házőrző. Elmész otthonról, kiteszel neki egy kis kaját pár hétig biztos elvan, és a betörőktől sem kell tartani, ha csak az előszobába zárod. :)))
  • Avicularia
    a nöstények 20 -25 évet élnek,a himek csak 2-3-4 évet max.
  • Avicularia
    elvileg minden pók mérges ,az más dolog hogy az emberre nem veszélyes a mérge
    magyarországon nincs mérges pók,még a legdurvább a szongáriai cselőpók ,az elég nagyot tud harapni,de abba sem halsz bele :)
  • FtranX
    olyan sokáig élnek?
  • cSuwwi
    mennyi az átlagos élettartamuk ezeknek a nyolclábú izéknek? :))
  • Avicularia
    én már több mint tiz éve tartok pókokat,a barna szinü kb.10 éve van meg, az volt a második pókom,és még mindig megvan :)
  • cSuwwi
    de ha már ilyen pókász vagy, akkor van magyarországon mérges pók? (Az importon kívűl). Jól tudom, hogy a keresztes pók az az?