134
Avagy Tuning,Tesztek,Tapasztalatok...
  • Saddalim #134
    help
    van egy ati radeon 9600xt-m azért is írok ide :P
    szóval a képernyő speckó beállításoknál van valami AGP csúszka (smartgart menüpontban) ami 0-n van ha fel akarom rakni akárhányszorosra, kiírja, hogy újra kell indítani. újrainditás után viszont megint 0-n van...
  • Tombi
    egyéb tapasztalat majd félév után?:DDD
  • StarFist
    Szvsz teljesen mindegy, mert ez a 32 MHz lóf.sz meg estifény. Az Overdrive köztudottan semmit sem ér. Aki húzni akar, az az ATITools-ban megtolja a csúszkát és beállítja a 600MHz core-t (mint én és még sokan mások).
    A ram pedig nem igazán számít az XT-nél (legalább is nálam jobb eredményt hozott a core birizgálása a memó tuningal szemben).
  • [NST]Cifu

Akkor viszont uszkve átverés, mert ez minden 9600XT-re igaz! Persze mondjuk a 325Mhz-es ram akkor is ott van...
  • StarFist
    Az 532 MHz core csak abban az esetben igaz a FireBlade-nél, ha engedélyezve van az Overdrive. Kikapcsolt Overdrive esetén ez is csak 500-on ketyeg.
  • [NST]Cifu
    Mi az hogy! :)
    Sőt, hogy tovább keverjék a dolgot, van Full Retail és Lite Retail változat is, ezek között az a különbség, hogy a Lite-hez nem járnak játék CD-k, sőt, egyes esetekben HL2 kupon sem.

Most gyorsan körülnézve ilyen árakat találta:
    Sapphire Atlantis 9600XT 128MB Lite (valószinüleg HL2 kupon nélkül) - 45.125 Ft
    Sapphire Atlantis 9600XT 128MB Lite (HL2 kuponnal) - 49.210 Ft
    Sapphire Atlantis 9600XT 256MB Lite (HL2 nélkül) - 49.815 Ft
    Sapphire Atlantis 9600XT 128MB Full - 51.880 Ft
    Sapphire Atlantis 9600XT 256MB Lite (HL2 kuponnal) - 53.865 Ft
    Sapphire Atlantis 9600XT Ultimate 128MB Full - 62.400Ft
    (9600XT Fireblade-et nem látok sehol)

Az árak persze nagyon ingadoznak (van 9600XT Ultimate 56e Ft-ért is), és sok árlistán nem derül ki, hogy pontosan melyik változatról is van szó.
  • Factor_007
    A Sapphire verziók között van ár különbség??
  • ScoobyDoo
  • [NST]Cifu
    Jah, gondolkodom, hogy lassan tiszteletdíjat kérjek az ATi-tól...

Amúgy pedig amit leírtam, az nem ördöngősség, pusztán olvason a HW tesztoldalakat. ScoobyDoo kérdezett és én a tudásomnak megfelelően válaszoltam (megjegyzem más nem vette a fáradtságot). Ez bánt?
  • NeoMaN
  • NeoMaN
    Cifu baz, te az ATI-nál vagy termékmenedzser... :D
    Johogymánem mingyá megmondod, melyiknek milyen színű a doboza, és milyen betűtipussal van ráírva, hogy: ezalegjobbeztveddmegultimateedition...
  • [NST]Cifu
    Az ASUS 9600XT-nek 500/300Mhz-n fut, ez a "szabvány" freki 9600XT-nél.

A Sapphire többféle 9600XT-t is kiadott, van alap 500/300Mhz-en futó verzió, ez a sima Atlantis Radeon 9600XT, van a Fireblade verzió, ami magasabb frekin, pontosan 532/325Mhz-en fut, és van az Ultimate verzió, amin egy Zalman heatpipe hűtés van, és ez alap 500/300Mhz-en ketyeg.
  • ScoobyDoo
    Kösz! Órajelben van különbség a kettő közt?
  • [NST]Cifu
    A Sapphire egy viszonylag konszolidált darab, semmi extra. Az ASUS 9600XT-jén egy spéci hűtés van, valamint TV-bemenet is van rajta (de nem AIW!), és drágább.

Ha tisztán játékra kell, akkor én a Sapphire-t ajánlanám inkább, mert olcsóbb.
  • ScoobyDoo
    Hi all! Rég írtak, de remélem ez nem gond. Úgy döntöttem, hogy veszek egy Ati 9600 XT-t....milyet vegyek? Sapphire vagy Asus?
  • joe69
    egyetértek
  • NeoMaN
    lol PERSZE.
    mAJD A MISTRALBAN ADJÁK ODA....
    Letöltheted steamről a single only-t, de akkor már inkább ftp...
  • Tombi
    HL2 KUPON !!!

''Azok a vásárlók, akik 2003-ban cégünknél GeXcube 9600 XT videókártyát vásároltak, a számla eredeti példányával átvehetik azt a Half-life 2 kupont, amelynek hátlapján található kód segítségével a fenti nevű játékprogram teljes verziójához juthatnak ingyenesen.''

HL2 KUPON ÁTVEHETŐ by Mistral
  • Tombi
    off
    Hugo67 : Nem nyert ,kérem próbálkozzon újra !
    on
    VGA.nfo oldalon fent lesz 1 miniteszt a kártyáról !
  • Tombi
    hmm...ugylátszik csak pár szerencsés embernek van eme remek és hibátlan kártyából.
  • Tombi
    másnak milyen tapasztalati vannak a kártyával ? up!
  • Nahar
    Nem hinném, hogy jobb lenne, mint amit itt olvashatsz a 9600XT-röl :((
  • Nahar
    A Mistral is 54-ért adja a szar GexClubot :(((
  • Nahar
    Konkrétabb értéket tudsz írni?
  • himpike
    Nekem is ilyen kéne4 Gondolom, húzni nem lehet!
  • Jarlaxle
    Nekem sapphire atlantis fireblade van! Nagyon tuti! 54 rugóba került. Az eredmények az aláírásomba vannak. Jók azok a 325ös ramok. Aki olyat akar venni nézze meg a www.xpc.hu t!
  • himpike
    a 4200on nem jelennek meg dx9es efektek. De jó kártya attól függetlenül, azt én sem cserélném le, még korai... a fireblade 325 mhz-es rammal van szerelve.
  • himpike
    Fire blade-t próbáljatok venni. Úgy hallottam, azok frankók.
  • himpike
    Ha a tv-n fekete a "kép", akkor a színátfedést variáld meg, azt hiszem "mindkettő"re, vagy both-ra kell állítanod, hogy jó legyen.
  • ollie
    A ház jól szellőzik? Van rajta olyan venti, ami kinyonmja a meleg levegőt? MErt ha nem ne csodálkozz, hogy valami is túlmelegszik a gépben...
  • ollie
    nagy lassulást
  • NeoMaN
    Mekkora érték lett a Gef4-em...
    Nem gondoltam volna másfél évvel ezelött
    :)
    9600 rullah
    Szopjanak csak vele
    :)
  • Ruffi
    neked meg annyit h nem kell kiröhögni hanem segiteni kell neki...
    ha jol tom te is igen nagy jülyeséget csináltál ezzel a váltással
  • Ruffi
    4 ti 4200-rol ne váltsál
  • Tombi
    LOL :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • joe69
    na jó de mi van azokkal, akik saját zséből veszik???
    merthogy a mistralnál úgy is lehet kapni
  • K.András
    LOL, bösnagymarost begépitetted a gépbe hamár a dunára nem engedték?
  • Tombi
    joe :))) nyugi , nem veled :)De nem kaptam semmi kupont igy aztán nehéz lesz..mert 1szerüen nem adtak hozzá :(
  • joe69
    Lehúzhatod legálisan valamikor a HL2-t a netről, ez azér nem olyan, mintha dobozban kapnád...
    a kártya pedig nem rossz(főleg, hogy sulinetes), de nem a legjobb vétel manapság
  • joe69
    már csak azt kéne megmondanod, hogy kivel pörlekedsz...