526
A MI országunk
  • mukika
    Jól nyomod!! ....Oh Magyarország, miért nem süt már rád a nap? Oh Magyarország nem lehetsz boldogtalan! Oh Magyrorstág ha te is érzed amit én: jó lenne ha végre felébrednél!
  • Buddy
    ....bosszúra csak bosszút, hatalomra alázatot....ugye? :)

igazad van én is ezen vagyok, de pl. Németországban kivételesen nincs szemét.....én pl. a múltkor Münchenben az egész városban nem láttam annyi szemetet (direkt figyeltem), mint amikor leszálltam a vonatról a keleti pu-nál lévő állomáshelyen és csak körbenéztem
  • mukika
    Végre egy értelmes topic. Én is szeretem az országot. Az viszont tény, hogy a lemaradottság szemmel látható. De ez engem nem zavar. Imádok itthon, kirándulni stb... Nagyon sok szép hely van. Ugynúgy külfüldön is sok a kosz, szémet, csöves stb... Csak ott van egy főutca, és a többi mellékútra be se mered tenni a lábad. pl.: New York-ban. Nálunk is van főutca, de elszórva össze-vissza a sok mocsok. Sajnos egyre több. És a lemaradás sok mindennek köszönhető. Mondjuk, Tatárjárás, Trianoni békeszerződés, vagy a Kommunizmus. Ezeket leszámítva nem is "állunk" olyan rosszul szerintem. Nagyon megviselt minket a történelem. Emlékeztek??????? Történelmünk kezdetétöl, nagyok voltunk, s híresek, kalandozó hadjáratunktól Európa rettegett. És nézd meg, hogy mivé lettünk, mit hoztak a századok.......
  • Gregorius
    Már megint ez a romázás, a romákat sehol nem üldözik, a léhűtőket üldözik mindenhol, meg az élősködőket! :) (Ez úton szeretnék elnézést kérni azoktól, akiknek a foglalkozása ténylegesen léhűtő!) :)
  • Gregorius
    Hál Istennek nem láttam a meccset, de látatlanban azt mondom, hogy megérdemeltük. Én sem tudom elképzelni, hogy 6 perccel a vége előtt 6 gólt el lehet adni! De azért sajnálom is őket, mert utána biztos szar érzés lejönni a pályáról.
  • Guest
    ÁZ...
  • a.carkey
    A mi országunkra még az is jellemző, hogy sohasem tanulunk a saját hibáinkból.

Mindegy, hogy állunk, de mindig elbukjuk a győztesnek hitt dolgokat.

Lásd, a mai kézilabda vb döntő. Aki az olimpia után képtelen 6 gólos!!! előnyből nyerni, az SÍK HÜLYE, vagy BUTA! Ez nem kétséges. Egyszerűen most sem hiszem el ... :(
    Kiábrándító!
  • Taranov
    Ők állították oda, most meg ő az első számú közellenség, illetve az Irak elleni háborúval lett az usa megint a középpontban.
  • CSOCSO
    jo. hagyjuk suddeimet.. látom nem mostani téma:)))hanem már délben eksön volt szal mindegy...
  • Buddy
    Szaddam nem volt más, mint egy bábu, amit az amerikaiak működtettek
  • Punker
    http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=1071402917
  • Buddy
    cigányok : kivétel-cigányok is vannak, akik saját részüket képviselik, mind zenében, ruhában, kulturában......és van ugye a mindenki által ismert tornacipős-gettós-nagypofájú-műveletlen-boltitolvaj-fenyegetős verzió.....ezeket eccerűen deportálni kéne.....ami a társadalom hasznát nem szolgálja, az fölösleges
  • CSOCSO
    :))))
    amugy elkapták szaddamot!:) mondjuk nemide artozik. fogalmam sincs hova rjam.. de elkapták.. amcsiban minden csatin bréking nyúzvan...
  • Buddy
    de ha mindenki lop-csal-hazudik, akkor jó kényelmesen fogunk a mennyben élni, mert nem leszünk sokan.....ellenben a pokolban zsufi lesz :)
  • Buddy
    a szemétről jut eszembe, úgy hallottam (fater mesélte), hogy New Yorkban a Central Parkban ha eldobsz vmit, az 500dollárodba kerül.....és ki is van írva
  • CSOCSO
    most jövök rá hogy a fater kocsija akkor nem is dzsuvás volt hanem csaknem szemetelt az utcára.. de nagy arc:))))
  • CSOCSO
    én vendéglátóit tanultam..vizsga után mondta az elnök hogy igaz kicsit nehéz lett a vizsga mert ezek nem teljesen a mi szintű vizsgáinkhoz vannak.. hehh.. dekircsi...még nehezebbet tesznek ellánk mint amit tudni kéne... de átment szinte mindenki..hogy kapják be
  • CSOCSO
    csak kettőt vihetsz és egy 32 kg lehet.. mármint repcsin:)
    amugy személy szerint inkább megyek külföldre... mint itthon éljek sehogy vagy jobban de akkor csalva lopva hazudva...
  • CSOCSO
    4 en!:) de énmár idén megyek el tanulni aztán ugysejövök haza:)))))))
  • CSOCSO
    ppppf.. azért itt nálunk nem sok szemét van..szerencsére zöld övezetben lakom békásona duna mellett de azé nyáron a kurva nagy zöld övezet közepén egy kidobott wc csésze azé meleg volt...
    amugy fiatal vagyok még.. leszark sokmindent.. e amikor bécsbe mentünk ki..é a határ elött 5 km re megláttam hogymi van az árokban egészen ahatárig.. nah azon az egész busz szőrnyűlködött!!! 5km en keresztűl OLYAN szintű dszuva van az árokban a kamionosok miatt hogy full úgy nézett ki mintha esett volna a hó!!! eszméletlen mi volt ott.. azt látnotok kellene.... persze ahogy átértünk a határon a másik oldalon a kamionosoknál semmi dzsuva nem volt!!!!!!!!pedig ott volt sak igazán kamionsor.. nálunk nemsok volt... viszon itt annyi amit még életemben nem láttam.. hazafelé számoltam őket 330 at ...durván...defura...náluk nincs dzsuva... no meg egyből 60 db "szélmalom" nálunk mé nem lehet ilyet építeni?? be a kukoricásba az m7 es mellé vagy mittom én.. nemigaz hogy nem fárne el 50 db simán? oké biztos nem lesz tőle jobb az egész ország áramellátása.. de a jobb országokban használnak ilyet.. akkor biztos tök zsír
  • CSOCSO
    igyvan! fikázhat akárki ezért...de én most tudom hogy mennyien menekülnek innen.. baráti körömből.. háát.. meglepődtem hirtelen hogy mennyi haver és ismerős költözik amcsiba, vagy más országba... pl mi pár éve kanárira akartunk kiköltözni...de ott most valami gubanc van ez eu miatt..
  • CSOCSO
    nah hirtelen eddig annyi hogy :
    cigányok: nekem nem lenne sok bajom velük..mondjuk többféle cigó van.. van a tipikus ledöglött hejen lakó szenny cigány. akinek 20 gyereke van.. de csak azért hogy a támogatásokból eléljen mocskosan...pföjj.. vannak akik jol élnek de valahogy mindegyik egy kicsit dinka.. meg inkább ne is talizzak velük...(monika showban minden második műsorba cigányokat hívnalk..hát olyan tirpák az összes és nemtom mé codálkoznak ha mindenki fikázza őket..saját maguk tehetnek arrol hogy lenézik őket)
    auto: hát... nincs pénzük hogy jobbat vegyen..más országban több esély van jobbat venni.. no de minegy..
    közlekedés: nah erről lehetne bezsélni.. no comment a magyar közlekedés : utak fikák.. románia szintű.. a hepehupás szar utakat nyakon öntötték betonnal.. nah ez kb a magyar út defje
    az autosok meg hülyék, nem tudnak vezetni és eszméletlenűl sietnek mindenhova és nincs türelmük.. vazz.. kanári szigeten , bécsben spanyolban.. simán elengedtek az autosok még akkor is ha nem zebrára álltam.. itthon meg ha zöldbe zebrára állsz akkor is te vagy a barom hogy mé nem ugrasz el az autó elől...
    bécsben egynapot töltöttem el.. 3 szor annyi autot láttam mint itthon és legrosszabb os jobb volt mint itthon a jó auto..és SENKI nem dudált...

hhhmmm...
    szép helyek: ja azok vannak... ha a duina mentén a házakat, amik olyan füstösek, barnák meg feketék,.. lefestenék kékre, sárgára,rózsaszinre, narancs ra, fehérre, stb stb.. akkor eszméletlen királyul nézne ki a város...jo persze nem csicsázni kell.. de midnegyik szin jól áll a házakon!!
  • Gregorius
    Így van! Még '91-ben sem szemeteltünk. Én nem azt mondtam, hogy visszasírom a kommunizmust, és ha választanom kéne, én sem csinálnám újra, meg először sem, de nem választhattunk, és éppen ezért nem kell szégyelni!

Abban pedig teljesen egyetértek, hogy azokban az időkben, éppen a piaci berendezkedésnek köszönhetően nem ilyen volt az emberek mentalitása. Utoljára ilyen gané, mint most Magyarországon az iparosodáskor volt a világban, amikor szintén a kapitalista eszmék uralkodtak. Persze a baj nem a kapitalizmusban van, hanem az emberek mentalitásában és hozzáállásában. Mert igenis lehet tenni valamit!
    Múltkor ülök a buszon és két fasza gyerek a hátsó ülésen ül, a szokásos majd lecsúszik az ülésről pózban, és veszi elő a szemetet a zsebéből, és ívesen hajítja maga alá. Ott ül körülötte 4 ember, de nem szólnának semmit, na ez itt a gond. Mikor szállunk le, odamegyek, mondom; Hova mégy? (Mert hogy csak az egyikük szemetelt.) Előbb ügye fel akarod takarítani magad után a buszt? És feltakarította. Egyenlőre mákom volt, még senki nem verte be a képem. De lehet, hogy nem is fogja.
  • a.carkey
    Előtte nem szemeteltünk! :)

Ment egy ló 38-ban az utcán és, ha szart, már törölték is, mert erre kényes volt az akkori városvezetés. Még az 50-es években is így volt. Mert, ha eldobtad, elvittek vagy igazoltattak.
    De szerintem a szemetelés nevelés és csaladi felfogás következménye. Ha bunkó a szülő, a gyerek ritka esetben érti meg, hogy ne dobd már el. Én pl. Horvátországban kb. 1 órán át szorongattam a szemetet, mire találtam egy szemetest. Úgy nézett ki, mint egy postaláda. :)
    De nem dobtam el. Más meg ...
    Sokan leülnek a Mekiben is enni, ott a ledobó mellettük és otthagyják az asztalon. Tudom, a dolgozók közül van, aki ezzel is foglalkozik, de akkor is: baz, összegyűjti, bedobja és leteszi a tálcát. Van persze kőbunkó külföldi is, de amíg az ember képes viselkedni, viselkedjen már, ne legyen bunkó ...
  • Tikal #69
    és most azért szemetelunk mert kapitalizmus van? kommunizmusban nem szemeteltunk? dehogynem
  • a.carkey
    A kommunizmust azért én személy szerint kihagytam volna ... :)

A "szociáldemokrácia" meg vsz nem lenne tényező egy olyan múlttal rendelkező országban, mint amilyenek mi voltunk és vsz, ha nem veszítünk a háborúban, és min. annyi kommunizmust kapunk, mint az osztrákok, kb. olyan mentalitással rendelkeznénk most is és kb. ott tartanánk, mint ők!
    Az iparunk elég rendesen állt a győri program miatt, a háború keresztülhúzta az egészet, mint 14ben az első ...
    De vesztettünk és pechünkre határosak voltunk a SZUval és így belekerültünk a számukra szükséges ütközőországok sorába, így "egy darabig" itt ette őket a fene.
    Ez van. Büszke azért nem lennék rá ...
    Mellesleg sok mostani vezetőnk mi lenne most, ha nincs a kommunizmus? Max. gyári munkás vagy őstermelő. Mert szegények voltak a szüleik - saját bevallásuk szerint - és ha nincs a párt és a jó káderség, manapság nem bankárok lennének milliárdokkal, hanem szépen 6ra járnának be a vsz most is jól működő gyárakba, vagy a földekre tartanának dolgozni. Nem 10re a bankba vagy a minisztériumba újságot olvasni ... :(
  • The Garrett
    Most őszintén. Mit tudnék ÉN tenni hogy jó/jobb legyen?
    SEMMIT!
  • Gregorius
    Nme kéne mindent a kommunizmusra kenni azért. Ez nem áll direkt összefüggésben. Én például büszke vagyok országunkra, hogy a kommunizmust is megjárta, és túlélte. Ezt nem kéne szégyelni, még akkor sem, ha sokan úgy tesznek is. Nem minden ország mondhatja el magáról, hogy ezt is megjárta.
    A gond nem ott van, hogy kommunista ország voltunk hanem ott, hogy az értelmiségi réteg egy része emmigrált, finoman szólva. Az pedig nem lehet megoldás, hogy mi is elmenekülünk, úgyhogy ezt az ötletet nem támogatom!
  • GmorpH
    Szépen összefoglaltad, ebben minden benne van ami jellemző.
  • Tikal #64
    akkor lesz még egy 56-unk?

ja és munkával nem lehet pénzt keresni, ezt tartsátok szem előtt
  • 2XP
    Sok véleményem lenne, de mivel nincs időm/erőm, ezért csak az engem legidegesítőbett mondanám: persze, h a cigányok. Miért az állam segélyt a gyerekek után? Hogy megálljon a népesség fogyása. És elértek vele vmit? Nem, sőt még gyorsult is a fogyás üteme. Ha vmi nem jön be, miért kell folytatni? Sehol sem létezik olyan ország, ahol a szociális ellátás egy teljes népcsoportot kielégít, pedig M.O. nem az első GDP (meg más) szempontjából... És erre mennek a cigányok, ezért olyan sok a cigánygyerek. És már semmir reményt sem látok a változtatásra. Melyik kormánynak lenne annyi bátorsága, h ezt megszüntesse? biztos bukást eredményezne - talán 20-30 évre is-, mert a magyar köznép nem bírná megemészteni, főleg amikor jönnének a cigány jogvédő szervezetek elnökei, az egész média ezzel lenne tele... Pedig hogy fel vannak háborodva, amikor eltörlik a kedvezményes lakáshitelt! Ha nem tömnék a milliárdokat értelmetlen támogatásokba, talán még arra is jutna pénz. A lényeg: aki dolgozik, az issza meg a levét. Persze ezzel nem mondtam semmi újta, de jó volt vhol kiereszteni a gőzt ;)
  • Xboxman
    hátlol gondolj bele az annak a sok romának a nagy része segélyen fog tengedőni mint eddig...Namost vagy megszüntetik a walfaret(pl németben is nagy gondot okoz de ott azért nagyoibb a kassza)vagy ledarálják őket de ami biztos hogy nem sok mentalitásbeli változást várhatunk tőlük még 50 év alatt se
  • a.carkey
    Igaz!
    A rendszerváltás a spekulánsoknak, a csaló vénájuaknak és a tajparasztoknak kedvezett. Aki rendes munkából, bérből-fizetésből élt és becsületesen, az ma sincs eleresztve. Aki ezt megnyomta, sokat volt bent, hétvégenként is, az picivel jobban él. Nem veti fel a pénzt, de megéll, olyan középosztályszinten. De pl. egy idióta, agyhalott féreg, aki seftelni járt '89 után Jugóba, Románba, vagy itthon volt nagyarc a bolha és egyéb piacokon a hamisított kazikkal, CDvel, DVDvel stb stb, az ma - mégha néha el is kapják -, mivel az igazságszolgáltás malmai csak extra esetekben őrölnek gyorsan, szépen bedob egy ügyvédet, kifizeti a 300000 forint bírságot és közben uazt csinálja, csak kicsit óvatosabban, de irtó jól megél!

A szar focistáinktól szar produkciót kapunk, amiért ők szuper lóvékat vesznek fel, 30000 hajléktalan él hazánkban, kb, sokan feketén meg minimálbéren vannak bejelentve, és majd nézhetik a nzugdíjukat, szar a közlekedésünk, persze ezért sok lóvét kérnek, szar az infrastrucktúránk, a politikusaink egy része csal, lop és még mi kérjünk elnézést, hogyha rákérdezünk miből is van ez? A fiatalok síkhülyék lettek. Szétliberalizálták - magyarul széqurták - az oktatásunk színvonalát, hogy a kis férgek többet tudjanak a PCjük előtt tölteni, ne fáradjanak el nagyon 14 órára, többet lóghassanak. Mindennek a következménye buta szülők buta gyereke sok lóvéval, amit apuci vagy anyuci (adó)csalt össze. Sok buta tizenéves BMWvel + Mercivel brillirozik az utakon, friss jogsival és IQ nélkül, ráadásul azt hiszi ez egy videójáték és ha csattan, újbólkezdi. Általában ilyen arcok okozzák a diszkós és egyébb tini baleseteket.
    Szar teljesítményért jó lóvét kapnak egyesek, sőt még a fizujukat is emelik, így nincs realitásérzékük. A 45 év (+ az apró :) kommunizmus miatt mentalítás beli különbségek vannak egy magyar vagy pl. egy nyugatnémet illetve egy francához képest.
    Pl. egy baki után náluk keresztre feszítik az illetőt, nálunk áthelyezik. Családi és rokoni kapcsolatok révén szép nagy karriert lehet befutni. Pl. az RTL Klubos elállófülü arc, aki valamilyen showt vezetett, vagy szar hírműsort, abból a Malév kommunikációs igazgatója lett, Palik "Amőba" Lászlóból "sztárautóersenyző és stylist" :), Héder Barna az atlétika vagy úszószövetség körül, már nem is tudom, de köze nincs hozzá. Egy buzi Csonka Bandika a Vigadó élén. :)
    stb., stb. ... :(

Az utcáink szemetesek, sok embernek nincs agya, és ez nem is zavarja, a média szétbutítja az embereket, akik erre vevők, szemetelünk, írigyek vagyunk, kultúránkat neheyen ápolgatjuk, a nemzeti ünnepeink sokaknak semmit sem jelentenek, max annyit, ma is lóghat munkából, suliból. Minden kultúrát befogadunk, a vallásokat toleráljuk, szektásodunk és ezt természetesnek vesszük. De lehetne még sorolni ... :( Sajnos.

Ennek ellenére szeretek itt élni. Nem vágyom máshová, magyar akarok maradni. Bár, ha ez így folytatódik, a cigányok miatt 2056ra elvileg kisebbségbe kerülünk, ha nem tesznek a kormányok valamit.

Az országunk szép, sőt semmivel sem marad alul más országokkal szemben. Okos gazdaságpolitikával sokmindent ki lehet ebbpl az országból hozni. Be kéne szedni az adókat, nem növelni azokat, de ehhez tiszta politikusok (álom) és jül fizetett közalkalmazottak és mentalitás beli változások kellenének.

Meglátjuk ... :) + :(
  • CSOCSO
    "szeretek itt élni"
    irigyellek....
    szvsz itt csak akkor lehet megélni ha lopsz csalsz hazudsz...
    mint barátom mondta.. egy 2-3 fős családban elfogy reggelire minden nap 1 kilo kenyér meg 1 liter tej.. az 30 napra kb 30 ezer.. és akkor még nem is szartál .. nem ültél le sehova..stb.. mindegy...majd visszatérünk erre ha kialudtam magam...
  • CSOCSO
    nah. majd eztet elolvasom délután....
    most nicnsen erőm.. de örülök hoyg sokat írtatok.. nevetséges dolog:
    dizsiben voltunk és aszonták ha kimegyünk akkor újra kell fizetni..hát LOL vazze.. még mi teszünk szivességet hogy idejövünk ebbe a szarba pénzt költeni.. és még ők szarakodnak itt hoyg ezt lehet azt lehet..hát vazze.. ez lol...
  • selwik
    Végre egy értelmes topik. Én speciel nagyon szeretem ezt az országot és szeretek itt élni. Sajnos a különbség Mo. és a nagy nyugat között szemmel látható, de azt hajlamos mindenki elfelejteni, hogy amíg itthon 45 évig diktatúra, és dilettáns államigazgatás folyt, addig a kint egészséges demokrácia és kapitalizmus. Namost ehhez képest 13 év alatt egész jól összekapta magát az ország. És szerintem ezt kéne nézni, nem pedig fanyalogni, hogy persze kint milyen jó, meg kolbászból van a kerítés.

Mentalitás, na igen. Ez is jó általánosító tényező. Mindenhol vannak bűnözők, lumpenek, társadalomba beilleszkedni képtelen egyének. De mi ugye kis ország vagyunk és minden apró "botrány" az arcunkba van rakva, a szenzációhajhász média a maradék nemzeti önbecsülésünket is a sárba tiporja, onnan is csak azt halljuk, hogy "bezzeg az eu-ban". Komolyan, nem is emlékszem mikor mondtak valami olyat a hírekben ami miatt büszkének éreztem volna magam. Aztán mostani filmek is a nyugaton általánosan elfogadott értékrendet sugallják a kommunizmusból épp hogy csak felocsúdott embereknek, persze hogy ők irigykedve nézik és szeretnék magukévá tenni az eszméket, mert ez új, és más ami eddig volt. De az a csillogó világ csak megrendezett illúzió, az átlagmagyar kétkezi melós nem fogja elérni azt az életszínvonalat. Marad hát az elkeseredett tiltakozás a sorsa ellen, meg a bűnbak keresés. Emiatt halljuk az ilyen emberek szájából, hogy milyen szar országban élek, meg hasonlók. Mert tenni aztán egyik se tenne semmit. "Mer mit érek el egyedül?" Inkább leszarja, hogy mocskos városban él, ugyanúgy kirakja a szemetet az út szélén, "más is iderakja, nem?" meg a hasonlók.

Na mindegy, kilázadtam magam, közben ki is józanodtam félig, bye...
  • FtranX
    a paneltelepeket kéne először ledúrni
  • PResident Evil
    hát ja... csak hát arra várhatunk
  • FtranX
    Pedig szeritem Miskolc szebb város lenne, ha nirmálisan rendberaknák.
  • PResident Evil
    jaja... nem ugy mint Miskolc :(