526
A MI országunk
  • Mike
    #526
    helyes, vissza se gyere
  • Herkulles
    #525
    lol
  • SoDI---
    #524
    szerintetek tényleg a kaiser ede meg a haverja lovoldozott a bankban?

    Nehéz kérdés, a rejtett hangfelvétel meggyőzőnek tűnik.
    No de ki ne beszélne hülyeségeket magában, ha egyedül van?
    Ez nem jelent önmagában semmit.
    Lehet, hogy ő volt.

    Minden esetre hihető, hogy ő volt.
    Ez most most Tánczos-ügy. (Ő 100%, hogy ártatlan volt).
  • LittleL
    #523
    nagyon zavaros ez az ügy.
    Szerintem már sohasem fog kiderülni pontosan ki is követte el, és hogyan.
  • Tikal #522
    ja, kurvára.... 4fok van nálunk
  • [HUN]PAStheLoD
    #521
    a MI országunkban HIDEG van :]
  • Tikal #520
    szerintetek tényleg a kaiser ede meg a haverja lovoldozott a bankban? tegnap néztem vmi ügyész nyilatkozott de még mindig nem tudják ki lott le 7embert, plus egy nagy csomo mindenre nem tudott válaszolni, mindenre csak ilyen gyenus bizonyitékaik vannak.... plusz a legjobb mikor elmondta hogy az ügyészség az egyik nyomozati szakaszban hogyan "birálta" felul a rendorség munkáját, vagyis ok teljesen másra jutottak mint a zsaruk :D
  • LittleL
    #519
    Jah, nekünk is van sörcsapolónk, és minden hordó után tanácsos
    átmosatni, de az szvsz amit éreztetek, az
    a sörgyár által használt mosószer maradvány lehetett, ami
    benne maradt a csövekben.
  • Punker
    #518
    többször mossák át, van közte mosószeres kör is...
  • The Garrett
    #517
    na igen :D
  • CSOCSO
    #516
    nah ez viszont annyira hogy mashol nincs ilyen:) (kulfoldon)
  • The Garrett
    #515
  • The Garrett
    #514
    De azokat csak vízzel mossák nem? nem tisztítótszerrel ugytudom. Sz.tem csak a korsó nem volt elmosva :P
  • Match
    #513
    francba :)
  • The Garrett
    #512
    Zipfer :D
  • Match
    #511
    ez melyik hely volt?
  • Punker
    #510
    a sörcsapokat bizonyos időnként át kell mosni, ha ilyenkor utánna nem öblítik át rendesen a csöveket akkor marad benne mosószer. lehet ezért kaptatok új kört....
  • The Garrett
    #509
    Na ma ért 1 kellemes "csalódás".
    Bementünk 1 kocsmába suli után meginni is sört, nehéz nap volt stb.
    Rendelt mindenki, 1-1 korsó kaisert. mikor kihozzák beleiszik az első gyerek és BUUUUUUUUUH kábé ilyen hangot hallatott. Aztán sorra mindenki. ( én nem mer üveggel kértem bibibib :)

    Furmányos logikával kikövetkeztettük hogy ennek bizony mosogatólé íze van. :P Visszavittük, és a csapos nemhogy elhajtott volna minket, Készséggel fogta és adott mindenkinek 1-1 uj korsót, majd közölte hogy még 1 körre a vendégei vagyunk.
    Teljesen le voltunk döbbenve, mert ez eddig nem volt megszokott mifelénk. De mindenképp kellemes csalódás!
  • PREMIERE1
    #508
    Százasé’ egy csomag
    Legalul (Kisberk Szabolcs)

    Megvert hajléktalanok és a null-tolerancia elől menekülő illegális árusok Demszky világvárosának aluljáróiban. „AIDS-napot” tartanak a pedofil bárban, a durva oldalon megy a biznisz, a szolid oldalon a koldusok állnak. Budapest Underground.

    A Lehel téren szállok alá, hogy felderítsem a rendőrség által meghirdetett null-tolerancia jótékony hatásait. A zsúfolt metróból kiszállva hangos zeneszó köszönt. Két feljárón lehet a felszínre jutni, az egyik a békés, a másik a durva. A szolid oldalon kétfős zenekar húzza a nótát, külön embert alkalmazva, aki beszedi a közönségtől a hozzájárulást az „aluljáró turnéhoz”. Egy nyolcvan év körüli sovány bácsika óraszíjakat árul – és elmondja, hogy napjában háromszor is elkergetik a rendőrök. Ezen a részen körülbelül húsz hajléktalan lakik. A durva oldalon tíz testes roma asszony árul cigarettát és foglalkoztat hat-nyolc „vigyázót”. Ők nem beszédesek, de szemmel láthatóan nyugodtak, valószínűleg nem sokat szaladgálnak a közeg elől. Amikor azonban észreveszik kezemben a riportermagnót, eltűnnek. A „vigyázók” azonnal ott teremnek, és közrefognak. A hat, jól fejlett roma férfi édesanyám hogyléte felől kezd érdeklődni, és el akarják venni a diktafont. Megpróbálkozom egy villáminterjúval, de a villanó késpengéből arra következtetek, hogy nem akarnak nyilatkozni. Az oknyomozó újságírás szakmai szabályait alkalmazva elfutok.

    – Ötven forint a száz zsepi – hirdeti egy százas csomag papírzsebkendőt szorongató sötét szemüveges, ballonkabátos alak a Nyugati téren. Hosszú kabátja jótékonyan takarja el meglovasított árukészletét. Tíz éve él az aluljáróban, gyógyíthatatlan betegségben szenved és kilencéves kora óta a fél oldala béna.

    – Körülbelül harmincan lehetünk itt állandó lakók, de vannak átutazók is – mondja. Mikor rákérdezek, honnan szerzi be a zsebkendőket, azt válaszolja: „Ez úgy jött. Azt mondta, ne hagyjam ott. Tudja, a Medgyessy lopott, Józsika is lop. Nemcsak a Medgyessy meg anti-lop.

    – Szevasz Béla – kiált oda egy szemmel láthatóan részeg társának. Ő is a mi csapatunkba tartozik – világosít fel Józsi, aztán magáról beszél. Tudja, nekem itt lakik valaki – folytatja az idős ember és a szívére mutat. Ő olyan albérlő, aki a világmindenségnek az ura. Én vagyok a legboldogabb és a leggazdagabb ember a világon, mert Jézus nálam lakik.

    Mivel nem messze tőlünk négy rendőr áll, így ők is szóba kerülnek.

    – Két nappal ezelőtt hat rendőr ütött-vágott – mondja. Itt ültem és nem bírtam felállni. Ketten megkaptak és húztak, mint a lovat – idézi fel az esetet. A jagellók után az illegális árusokról kezd mesélni. Árulnak itt zoknit, illatszert, zöldséget és ruhát is. Az árusokat nem büntetik meg a rendőrök, csak az egyik kerületből átzavarják őket a másikba. Az öregtől megtudom azt is, hogy ma „AIDS-vírus nap” van a Nyugati téren. Ilyenkor rengeteg homoszexuális kering az aluljáróban, és keresik a fiatal, többnyire román fiúkat. Adnak azok pénzt is, hogy menjenek el velük a gyerekek.

    – Némelyik rendőr annak örülne, ha a hajléktalanok itt egymás után sorba felkötnék magukat – mondja egy Fedél nélkült áruló, begipszelt lábú idősebb nő. Van egy aranyos, jóindulatú rendőr is, aki meg szokta engedni, hogy leüljek a földre a törött lábammal. Nagy részük azonban állandóan üldözi a hajléktalanokat. A zsebeseket, a homokosokat meg a pedofilokat bezzeg nem is igazoltatják, pedig mindenki tudja, hogy melyik az ő kocsmájuk – szól a panaszáradat. Mikor felszállok a metróra, összesítem a Nyugati téren tapasztaltakat. Tizennyolc hajléktalant látni, akiknek nagy része beszámolt valamilyen rendőri túlkapásról. Négy rendőr áll a saroknál, többnyire egymással diskurálnak.

    A Ferenciek tere ma békésebb arcát mutatja. Két rendőr igazoltat az aluljáróban, a közelükben egy vak ember kéreget családja fényképével a kezében, a kijárónál a felszínen pedig egy vidéki néni árul virágot. Megkérdezem az itteni állapotokról, de nem nagyon akar beszélni, csak sír. Szégyenli magát, hogy ide jutott, hogy hetvenkét évesen a rendőrök elől kell szaladgálnia. Reggelente a kertjében szedi a nyolcvan-száz szál tulipánt, és itt próbálja meg eladni. A Klinikáknál egy újságárus bódé mellett dobozos söréből húz nagyokat egy harminc év körüli hajléktalan nő. Elmeséli, hogy tizennyolc éves kora óta lakik az utcán. A rendőrök csak elkergetni szokták, de a metró biztonsági őrei már többször meg is verték.

    – Hol lóvét, hol árut adnak a rendőröknek – meséli a Népligetnél egy hajléktalan, amikor arról érdeklődöm, hogyan lehet az, hogy itt mindig tíz-tizenkét árus kínálja portékáját, hogy csak úgy zeng a „Százasér’ egy csomag” kiáltásoktól az egész aluljáró. A viszonylag ápolt megjelenésű, de kissé illuminált középkorú férfi szállása az egyik telefonfülkénél, kartondobozokból készített ágy.

    Kőbánya-Kispesten már komfortosabb a „hajléktalanszálló”. Itt hatan osztoznak a helyen, kettő közülük egy ágybetéten álmodja magát egy jobb világba, egynek azonban rendes ágya van, ágyneművel, kispárnával. A „hálószobához” közeli boltban két rendőr beszélget békésen az eladóval.

    – Gyere ide aranyos, bízzál bennem, azért mert cigány vagyok nem kell tőlem félni – állít meg kedvesen egy roma tenyérjósnő. A Lehel téri kalandból okulva riadtan fürkészem a tömegben a „vigyázókat”, de megnyugszom, mivel egyet sem látok. Az asszony két másik nővel van, és találomra választják ki az emberáradatból a lehúzásra alkalmasnak ítélt balekokat.

    Remélem, jobb jövőt jósol. Mindenkinek.

    Az eredeti cikk
  • Tikal #507
    hogy szomorodjon meg az összes, erre van lové mi? most egfyik fasz párt sem ellenkezett hogy milyen pénzpocéklás ez?

    Minap kuldtek nekunk egy fideszes szorolapot, mellékeltek hozá egy minta csekket, amire 220.000 volt irva hogy be kell fizetni mert ennyi az államadosság egy főre eső része... Most nem küldenek hogy megszavazták a fizetést? Rohadt szemét banda, a polgári körös köcsögökkkel egyutt
  • The Garrett
    #506
    meg akkor közhely hogy kilóg a monitorom szélén a vége :P
  • nemcsakfeel
    #505
    ez a kapitalizmus lényege... :(
  • Grenzjager
    #504
    nah jah, a képviselők meg bekaphatják mind
  • CSOCSO
    #503
    :(
  • Grenzjager
    #502
    a gazdagabb csak gazdagabb lesz, a szegény meg szegényebb...s középosztály lassan elmegy a francba........
  • Prank
    #501
    én is elfogadnám magamnak:)
  • Tikal #500
    tényleg elfogadták a képviselők maguknak a 8000Euros fizetést?
  • CSOCSO
    #499
    siralmas:(
  • selwik
    #498
    Akkor a legsötétebb időket (39-45) is el kéne fogadni, nem pedig még mindig tabutémaként kezelni. Lásd Teleki-szobor, meg hasonlók...
  • Punker
    #497
    híradóban a lakásmaffiáról: "...bezárták a cigányok..."
  • Grenzjager
    #496
    Szegedi Csillag!!!!
  • szando
    #495
    1. a demokráciában a bíróságnak éppen az a lényege, hogy nem kötődik a hatalomhoz. szal elvileg igazságosan dönt

    2. ez az egész arra megy, hogy fogadjuk már el a múltat! nem igaz hogy ezt kell hallgatni folyamatosan hogy így komcsik úgy komcsik meg a hasonlókat..
  • The Garrett
    #494
    Ápropó cigánykérdés. Voltam a hadseregnél adategyeztetésen, mert elfelejtettem visszaküldeni a lapot.. na mind1
    Bemegyek a sorozóirodába... és mondták várjak mert csoportosan lehet bemeni.
    bementem 25 olyan sötét büdös feka cigánnyal ( amugy semmi bajom a cigányokkal .. legalábbis edddig nem volt)
    A 25 "emberből" 20 olyan büdös volt hogy 4 székkel arrébb kellett leülnöm. 5 nemvégezte el az általános iskolát se! 6.-7. esek is voltak köztük.
    mondanom se kell a nagyja egyátalán nemjárt már iskolába... de a pálmát 1 kigyúrt cigánygyerek vitte el akinek az anyja töltötte ki a lapot MERT A GYEREK NEM TUDOTT ÍRNI!!!!
    (18-19 évesekről van szó)
    mondanom se kell hogy le voltam döbbenve, meg elbizonytalanodva mi lesz ezekből pár év mulva...
  • O0D:
    #493
    gondolom feher volt a gyerek...
  • PREMIERE1
    #492
    Szovjet emlékmű esete a 88-asokkal.

    Milyen jó, hogy a városligeti fakereszt rongálóit, akiket szintén elkaptak, azokat lazán felmentették ...
  • PREMIERE1
    #491
    Ez LOL!

    "Egy nyolcéves kisiskolást próbált megkéselni tízéves iskolatársa Tolnán – adta hírül a HavariaPress.
    A másodikos általános iskolás gyerekek az iskola mosdójában kaptak össze. Az idősebb fiú a mellékhelyiség ajtajának szorította két évvel fiatalabb társát. 'Megkésellek mert elvetted a nőmet' - felkiáltással egy ollót nyomott a kisfiú hasához, majd a nyakához is. A megtámadott gyerek ellökte az ollóval fenyegetőzőt, de az idősebb fiúnak így is sikerült megkarcolnia a kisebbik gyerek nyakát. Komolyabb sérülés nem történt, a szülők mégis látleletet vetettek és feljelentést tettek a rendőrségen. Az ügyben eljárás indult." MNO

    "Megkésellek mert elvetted a nőmet!"
  • LittleL
    #490
    Azé szép a mi országunk, ja
    és nem tudjátok , hogy mi lett azzal
    a magyar feltelálóval, ez is a fókuszban volt, aki
    valai mágneses berendezéssel, feltranszformálta
    átalakította az áramot.
    Állította, hogy többletáram keletkezik,
    és hogy már 400 millió forintot beleölt a kutatásába egy amerikai, de működni fog.

    remélem működik az öregnek.
  • Punker
    #489
    másik fórumon találtam
  • Tikal #488
    ez honnan van?
    és tényleg nem érdekel ez senkit? a médiát is megveszik vagy mi van?
  • Punker
    #487
    Magyar Autoklub probapert indított a Gazdasagi Versenyhivatal ellen a
    MOL
    arkepzese miatt. A per soran a tisztesseges gazdalkodas es
    armegallapítas
    kerdeset boncolgattak. A MAK keresete azon a tenyen alapult, hogy a MOL
    uzemanyag forgalmazasa soran olyan arakat allapít meg a nagy- es
    kiskereskedelemben egyarant, melyeknek valodi rafordítasaihoz
    bevallottan
    semmi koze. Azaz vasuti koltseget szamol vezeteken erkezett benzinert
    (koolajert!), amit nem a nyugati tozsden vasarolt, de annak araval
    szamolt.
    Nem kesz benzint, hanem olcsobb orosz vagy hazai koolajbol - a nyugati
    munkaberkoltseg 1/5-e-ert itthon eloallított termeket forgalmaz. Ezt ugy
    szamítja, mintha a nyugati tozsden kesz benzint venne es vasuton
    szallítana
    haza. A MOL ebben a foldrajzi kornyezetben kizarolagos koolaj leparlasi
    lehetoseggel rendelkezik, ezert nem mindegy, hogyan alakítja ki arait
    sajat
    hasznara es a fogyasztok karara. A pert az Autoklub megnyerte! Ezen
    íteletnek rendkívuli a jelentosege. A Legfelsobb Bírosag Íteleteben
    kihangsulyozta, hogy a MOL arkepzese mekkora hatast gyakorol az egesz
    magyar
    gazdasagra. Mi magyar allampolgarok, autosok es auto nelkuliek egyarant
    azt
    hihetnenk, hogy 2003. november 26-an hozott ítelet, melyrol az orszag
    legnagyobb civil szervezetenek lapjabol, az Autoselet 2004. januari
    szamabol
    vehettunk tudomast, megrengeti az orszagot. (Bizony meg kene rengetnie
    gazdasagi eletunket!) ezzel szemben - egyetlen tv-ado aznap esti
    híradojan
    kívul - sem az elektronikus, sem az írott sajto egy szonyi, vonasnyi
    figyelemre sem meltatta a hírt mind a mai napig. Így a media
    hallgatasaval
    maga is hozzajarul ahhoz, hogy az ugy elkendozodjon, az eljaras
    elhuzodjon.
    Mi pedig tovabb fizetjuk a terseg legmagasabb arat nem csak a benzinben,
    de
    a kenyerben, ruhaban es minden masban. Kinek az erdeke ez? Vajon hany
    magyar
    nagy- es kisreszvenyese lehet a MOL-nak es milyen szazalekaranyban, akik
    nyereseget konyvelhetnek el maguknak? Vajon megeri-e az orszag
    (tízmillio
    ember) gazdasagi helyzetet akar a legcsekelyebb mertekben is rontani
    (hagyni) kevesek tisztessegtelen hasznaert?
    2003-ban a MOL tortenete legnagyobb nyereseget erte el.