102
  • MM2
    #102
    10 éves a windows 98!
  • MM2
    #101
    Sziasztok!
    Itt van egy Windows 9x-es oldal!
    Rendszerkövetelmények, segítségek, letöltések!
    Az oldal még fejlesztés alatt áll.
    http://win9x.extra.hu/
  • CAD
    #95
    Latom te nem olvasol, azokat a dolgokat, marsal vetette fel igy neki irtam.

    "Igen a Linuxot bekonfigurálni sokáig tart, csak annyi a különbség, hogy nincsennek rejtéjes napi nyűgök, ha rendesen be van állitva. Ugyanezt Win ről nem lehet elmondani. Lehet hogy elzörög egy két ügyes gazdival 1-2-3-4 évig, de hogy havi szinten legalább 1 restart töbet ér mint amit a gadzdi foglalkozik vele egész hónapban az is biztos."

    >> Hat ez olyan 100% alkalmazas fuggo mint az atyaisten, nallunk pl linux alatt a interbase szerver miatt van valami memoriacsorgas, es amitt kell x idonkent a gepet ujrainditani, vagy nagyon belassul, tehat en helyedben azert ezt nem allitanam ilyen tenyszeruen.

    A napi nyugoket sem igazan vagom mit ertesz ezalatt, de ez is inkabb amolyan kodos, jolhangzo sikersztorinak hangzik, mint tenyeket alapu dolgoknak (mert hibas memoria modullal biztos hogy lesz szerencsetlennek nyuge, azt garantalom)


    "Defragmentálni is kell néha Linux alatt de mint irtam nagyságrendi különbség van ebben. A Win filre rendszer kezelése ebből a szempontból egy kupac trágya. Tök öres file rendszerre felmásolsz 2 Mp3 -at egymás után, és szét van tördelve. Szerinted ez jó? Mert szerintem ez nem jó."

    >> Elnezest kerek, de tisztazzunk mit is ertesz defragmentalodas alatt, mert ha azt, hogy nem egymas melletti szektorokban vannak az adatok, akkor itt valami elbaszottnagy tevedes van. Masik dolog pedig kivancsi vagyok, hogy a ket file rendszer defragmentalo szoftvere mit tekint fragmentaltnak es forditva, tehat itt azert hatalmas kulonbsegek lehetnek, pontosan a kulonbozo file rendszerbol adodoan, mert azt viszont gondolom, hoyg elkepzelesed sincs, hogy mi a ket filerendszer fizikai adattarolasi elve (ertsd mit tart optimalisnak). Ha viszont tenyleg nincs, akkor mirol is beszelsz te tulajdonkeppen?
  • mrzool
    #94
    " A Win filre rendszer kezelése ebből a szempontból egy kupac trágya. Tök öres file rendszerre felmásolsz 2 Mp3 -at egymás után, és szét van tördelve. "

    Ezt nehezen hiszem...! Ma készítettem biztonsági másolatot az egyik partíciómról, és egy 70 gigás üres kötetre másoltam át 40 gigányi anyagot. Töredezettségi adatok:

    Kötet töredezettsége:

    Teljes töredezettség = 0%
    Fájl töredezettsége = 0%
    Szabad terület töredezettsége = 0%

    (Vizuálisan csak kék és fehér színek szerepeltek az ábrán, töredezettséget jelző piros nem.)
  • mrzool
    #93
    "Azt ugye tudtad, hogy előbb jön a virrus, mint ahogya virrus keresőt frisitenék? Csak gondoltam szólok :-) És persze naponta frissititek minden gépen mi? :-) Nem sok ilyen cég van a világon aki ezt megteszi :-)"

    Nem mondod, hogy előbb jön a vírus...:) De azt áruld már el, hogy miért kattintanánk rá egy ismeretlen fájlra? Miért futtatnék le egy ismeretlen fájlt? Nos?

    A napi frissítés pedig megvan, biztonságtechnikai cégnél dolgozom, mi adunk erre.
  • CAD
    #79
    Kar hogy sorba figyelmen kivul hagyjatok amit irnak itt emberek, nemreg hoztak fel egy jo peldat, a szemelyautoval es traktorral kapolatban, miert nehez ezt megerteni, es jonni ide osztani az eszt, raadasul linuxhoz koze ninsc topicba? hmm? Billi? Marsal? Tobbiek?

    Van akinek a fagyások - mert linux alatt nincsenek?

    Vírus - mert linux alatt nincsenek?

    defragmentálás - mert linux alatt ez ismeretlen fogalom?

    rendszerösszeomlás - mert linux soha nem omlik ossze?

    újratelelpítés - mert linuxot soha nem kell urjratelepiteni?

    Ha a fenti dolgok egyiket sem kell soha elkovetni, az meg hogy ki milyen gyakran csinalja, szubjektiv, sajat belatasan all - vagy - bukik, vagy van valamelyikotoknek egy statisztikai alapja erre, merheto mintarol, akkor se osszatok meg velunk, mert kurvara senkit nem erdekel.


    Vannak tenyek, es ezek kozott van, hogy linux gyakorlatilag hasznalhatatlan, dtp-re, windows platformra valo programozasra, otthoni "for fun" rendszerre, stb-re. Kesz, total felesleges, hogy gyertek a velt vagy krealt hulyesegeitekkel, mert kb annyira beszeltek objektiven, mint egy ms marketinges, csak ok legalabb nem mennek be osztani az eszt, egy "megjelent a 2.4.23-s kernel", vagy "2.6-s kernel beta allapotban" topicba.

    "Az EXT2 - 4 év alatt 1/100 nyit sem volt annyira széttördelve mint egy win es gépen hasonló idő után" -es ezt mi a jobudos franc utan szalotad ki baratom? - talan a ket gepen azonos idoben szinkron azonos allomanyokat masolgattal, hasznaltal, stb? - es ha igy is van, ki a budos franc nem bir ki evente 2-3 orara otthagyni gepet, defragolni?, uristen, linuxot meg feltelepiteni meg bekonfigolni egy fel nap jo esetben, akkor kinek vett el az oprendszere tobb idot tole? - Vagy a windows gyorsabban bejon, na lehet versenyezni az idiotabbnal idiotabb faszsagokkal, hajra.

    Es felreertes elkerulese vegett, engem halalosan nem erdekel mit hasznaltok, de hulye remhirekkel, meg feligazsagokal idejottok nagyarcal, hogy "kezdesnek jo, meg van aki tovabbtanul" aztan megnezem, hogy hogy tanulsz tovabb egy szaros gimpel dtp-s dolgot, mikor az a rakas fos, meg a cmyk szinteret sem ismeri - es allitolag az a legjobb, nah grat.
  • mrzool
    #78
    " HA nem defragmentálsz, az előbb utóbb rendszer öszeomláshoz vezet szerver esetén. XP nél keményen belassul. "

    Sorry, túlságosan sarkosan fogalmaztam - éves szinten 1-2 alkalommal defragolok, mert NINCS olyan fájlrendszer, ami ne töredezne. Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. De a teljes gépidőhöz képest az évi 1-2 alkalom nagyon kevésnek tűnik, hajlamos megfeledkezni róla az ember.:)

    "Virusok tömkelegével vannak, és nem csak rajtad mulik az hogy bejut -e vagy sem. Egy tűzfal nem gond, pl ha levélben érkezik, és valaki megnyitja, na akkor lehet bármilyen védelmed, semmit sem ér."

    Ha nem rajtam, akkor ki a francon?

    1. Csak olyan ember használhatja a gépem, akinek én megengedem.
    2. A vírusirtó megfogja.
    3. Valaki nem fogja megnyitni, lásd első pont; én pedig nem kattintgatok rá minden hülyeségre.
    4. Megfelelő policy-val akkor sem tehet semmit a vírus, ha bejutott és valaki elindította.
  • mrzool
    #71
    "És mégegy: Van akinek a fagyások, vírus, defragmentálás, rendszerösszeomlás - újratelelpítés a kedvence.
    Neki jó a windows."

    Nincsenek fagyások, nem fenyegetnek a vírusok, nem szoktam defragolni, nem omlik őssze a rendszer, és nem is szoktam újratelepíteni. Érdekes, én Windowst használok. Saját gépen XP-t, szervereken 2003-at. Talán érteni kell hozzá?

    Ha már felhoztad a defrag dolgot: szerinted van olyan fájlrendszer, amit nem kell defragolni? Erre feltétlen válaszolj!
  • CAD
    #64
    Nem valaszolt, mert ha ket feligazsag koze egy hazugsagod rejt, ugy gondolja senki sem kerdez majd vissza.
  • CAD
    #63
    En soha nem mondtam senkinek, hogy mit hasznaljon, csak cafoltam vagy erveltem egy hozzaszolasra.

    "Nektek miért fáj, hogy nem a hőn istenített oprendszereteket használom?" - hat tenyek kozlese, es hulyesegek cafolasa istenites, gondolom hasonloan ahoz az elmeletedhez, mint, hogy ha valami egyszer fejlett volt, es ha kesobb elvaulta valt, akkor az egy logikatlan dolog... hmm, BTK-s vagy?

    "A 4 éves oprendszer nagyon jól érzi magát a gépemen (nem hiszem, hogy bármelyikőtöknek is jobb otthoni gépe lenne az enyémnél) :-))" 4 eves konstrukcio vagy 4 eve van fent, teljesen mindegy, senit sem erdekel. Nagyon orulok, hogy neked va na legjobb geped gratulalok, akaszd ki az ajtodra, majd ird be az alairasodba a konfigot.


    Orulunk hogy te ilyen nagy informatikus vagy, "a herelt" rendszeredel, ezt szamtalanszor bizonyitottad mar a hozzaszolasaid alapjan.
  • mrzool
    #62
    A gyerekeskedési kérdésre szerintem elég jó választ ad, hogy ki kezdett el hecegni a konfigjával.

    Még mindig nem válaszoltál a kérdésre:

    Szóval mivel is van több hátránya az XP-nek, mint előnye?
  • mrzool
    #60
    "Ez fordítva miért nincs így? Nektek miért fáj, hogy nem a hőn istenített oprendszereteket használom?"

    Mutasd meg, hol mondtam, vagy hol utaltam rá, hogy engem akár csak érdekelne is, hogy te mit használsz! Mert forrásmegjelölés nélkül csak üres mondatok puffogtatsz, és rágalmazol! Hol nyilvánítottam véleményt rólad?

    "nem hiszem, hogy bármelyikőtöknek is jobb otthoni gépe lenne az enyémnél"

    Apuuu... A lolácskának jobb gépe vaaan... Bazzeg, de gyerekes vagy, lola..

    "Több memóriát foglal le a 6.22, mint az 5.0."

    Egész jól lehetett a memóriát menedzselni, a drivereket fel lehetett töltögetni magasabb memóriaterületekre... NEM VOLT olyan progi, ami ne indult volna el, pedig akkoriban elég rendesen benne volt a scene-es dolgokban, és minden demó flottul futott.

    Viszont egy magyarázattal még adós vagy, kérlek ne bújj ki alóla. Szóval mivel is van több hátránya az XP-nek, mint előnye?
  • Demon Eyes Kyo
    #58
    Vicces vagy, nem ott kezdődik a probléma. Hanem, hogy nem lehetett alap beállitásokkal elinditani a xp-t és 2k-t, azaz betölti az összes drivert amit felraktam, pedig nemkéne.
  • [HUN]PAStheLoD
    #57
    tyűha de sok hozzászólás van :P
  • CAD
    #56
    Lac: nemtom, en oprendszerbol az 5 ev atfutasi idot jogosnak erzem, mivel win eseteben kernel stb csererol szo sem lehet, viszont teljesen uj hardverek jelennek meg sorban: serlial ata, az uj pci csatolo felulet stb.

    Persze a ms is mint minden racionalisan gondolkozo ceg, a profitmaximalizalasra torekszik, aki ezt a szemukre veti, annak lehet, hogy be kene vonulnia valami kommunabam - es ezt nem neked irtam, csak ugy altalanossagba :) - ugye lola?

    Amugy szemelyes velemenyem szerint, win2k nem jobb, vagy nem roszabb, mint xp, de en valahogy azt szeretem, ezzel dolgzok mar igen regota (rc2) nincs okom lecserelni, annak fenyeben, hogy xp nem nyujt annyival tobbet, csak tenyleg szebb.
  • mrzool
    #55
    Te sem gondolod komolyan, hogy csak 1x lehet aktiválni egy boltban vásárolt XP-t.:) Szóval kifizetted a lóvét, de ahelyett, hogy újra aktiváltad volna, inkább letörölted, és Linuxot használsz? Gratula, jó neked, hogy ilyen könnyen kidobhatsz az ablakon néhány Deákot...
  • Laci73
    #51
    Hello CAD!

    Valóban igaz hogy a számítástechnika hardver oldalán igen rövid egy termék, vagy egy termék-generáció ideje - ez általában két év.

    De egy szoftveré - oprendszeré - sokkal hosszabb. Az operációs rendszerek rugalmasak, tudnak alkalmazkodni az új hardverekhez. A Windows9x könnyített konfigurációs és API rendszere pont erre szolgál - csupán némi rendszeres támogatást (frissítés, driverek) igényel. Na de nemn dícsérni jöttem a Windowst :)
    Én úgy érzem hogy a MS öt évre kívánja rövidíteni a kifutási időt - holott a felhasználók ezt egyáltalán nem így gondolják.

    És ha már WinXP: utálom a termékkulcsos megoldást. Munkám miatt szükséges hivatalos Win verziót (is :) ) használnom. Neten leregisztráltam az XP-t, miután felraktam frissen bővítgetett PC-mre. Az egyik memóriamodulom nem volt okés, nekiálltam hát csereberélgetni. Pár boot után újra regisztrációt kért, nekem pedig semmi kedvem keresgélni a hivatalos képviseletet regisztrációs kulcsért. Most már mindkét gépemen a matrica mellett kalóz XP van - a hivatalos példányok ott pihennek a szekrényben. Végül is kifizettem, csak nem úgy működik ahogy kell :)
  • insp
    #48
    !!!FIGYELEM, FIGYELEM!!!
    !!!MONDOM A FRANKÓT!!! :D

    Nálam a következő a megoldás a Windows dolgokra:
    Három/Négy oprendszer egymás mellett +bootmagic

    1. Windows XP komolyságokra
    2. Windows XP játékra/demokra/egyébre ami szétbaszhatja a rendszert
    3. Windows 98 a kompatibilitás céljából :D
    4. Egyéb (ismerkedés céljából)

    Mindenkinek ajánlom ezt a megoldást, aki nem szeret sűrűn oprendszert telepíteni.
    Nekem is sokáig volt Win95-öm (P166@200-at nem igazán komálta, gyakran behalt) A Voodoo1-est már 98-al ajándékoztam meg. Windows NT-t csak a suli miatt használtam, 2000-soha nem fordult meg a gépemen (szeretek játszani).
    A lényeg: Windows XP-vel még soha nem fagyott meg a gép! (kiv. játékok, ami ugye a játék számlájára írható...)
  • Demon Eyes Kyo
    #44
    Felrakom XP-t, feldobok egy VIA drivert, reboot. Az XP többet nem indul, ejjj. Na jó, legyen 2K. Feldobom 2K-t, egy másik VIA driver és az sem indul el többet. Maradtam a 98-nál.
    Pedig nem régi hw-m van.
  • HuAn82
    #42
    "Az XP-nek több hátránya van, mint előnye (a felhasználó szemszögéből nézve)."


    Ez engem is érdekelne! Tehát?!
  • mrzool
    #41
    "Az XP-nek több hátránya van, mint előnye (a felhasználó szemszögéből nézve)."

    Mondjál már néhány ilyen hátrányt.

    "mrzool: az MSDOS 6.22 az 5.0-hoz képest egy hulladék volt. Jól beválasztottál ott is."

    Konkrétan?
  • mrzool
    #39
    lola..

    Én csak saját magammal tudok példálózni, és én egyáltalán nem voltam megelégedve sem a 95-tel, sem a 98-cal. Talán ennek köszönhető, hogy amíg át nem tértem a 2k-ra majd XP-re, végig fent volt a 6.22-es DOS és a RedHat Linux a gépemen - sokkal szívesebben dolgoztam és használtam a rendszerem azok alatt.
  • CAD
    #38
    Nos, erre vegletelnul egyszeru a valasz: ami akkor az adott technikai korrulmenyek kozott csucsnak szamitott, az mára mar elavult szamit ... ebbe neked mi a logikatlan, vagy megbotrankoztato?

    Biztos vagyok benne, hogy ms marketingesek forumba nepszerusitik az oprendszert, mint egy 14 eves gyerek, aki elso weblapjat feltette a freewebre... :)) lola, gondold mar ugy kicsit at amit irsz jozan paraszt esszel.
  • HuAn82
    #37
    ÁÁÁ a francba is lebuktam! LOL!
  • mrzool
    #34
    "98 alatt sokkal szabadabban programozhatók a perifériák,"

    Nézd, egy normális oprendszer alatt egy usermódban futó program nem férhet hozzá közvetlenül a hardverhez. Ez paradigma. XP alá tessék drivert írni, ha akarsz vmit.

    "és aki nem csak netezni akar a gépén hanem pl. egy külső AD átalakítót akar használni, annak nagyon kellemetlen az XP."

    Emléxem, mikor pár évvel ezelőtt az egyetemen A/D-s mérésünk volt, és átlagban 30 percenként csontra lefagyott az 98.:) Éljen, ez aztán a stabilitás!:) Éljen a közvetlen periféria kezelés!:)

    "Lehet hogy csodálkozni fogsz de a modememet nem ismeri fel az XP, nem tudja normálisan lekezelni, 98 as driverrel megy.. ami nem persze whql."

    9x-es driverrel XP alatt? Nah erre befizetnék.

    ".az XP nek legalább 1 - 1.2 GB kell ( ez nagyon minimuma!! ) 98 se-t felrakom 300 MB re IE vel meg DX 9 el együtt, sőt még némi swap is belefér."

    Ez aztán az érv!:) Az egyik régebbi gépembe vettem vinyót a napokban, és jó sok boltot kellett végigjárnom, amíg megtaláltam azt, ahol tudták adni a legkisebbett: egy 40gigásat.

    Szóval újra kérdezem: mi neked a szabadság? Az, hogy bármilyen program, bármilyen memóriaterületre írhat? Hogy bármilyen program bármit közvetlenül elérhet? Ez tényleg hatalmas szabadság lenne - a víruskészítők számára. Szerencsére az NT vonal már nem ilyen.
  • HuAn82
    #33
    Csak idő kérdése...(BMW)
  • Chappy
    #30
    A suliban 3.0 is van
  • HuAn82
    #27
    Lehet,hogy eddig csak mázlim volt de az XP-vel még soha semmi gondom nem volt. Még 1Xsem fagyot, stabil és szerintem megbízható.
  • CAD
    #26
    Ja voltam parszor. Melyik reszet tartod valotlansagnak, es akkor alavetem magam linuxodnak, vagy barmi mast hasznalsz.
  • CAD
    #24
    Kedves Kandurex: azt irtad, ha jol ossze van rakva, akkor ninsc vele semmi baj. Mit akarsz te osszerakni egy fel kilo loszarbol (Equs caballus coprum).

    Laci: "Egy oprendszer "kifutási ideje" sokkal inkább tíz év, mintsem a MicroSoft által diktálni kívánt öt" - a w95 9 éve volt, a 98 is 5-6 éve tortent, sztem ez ha atlagoljuk, valamivel tobb mint 5, es ha 5-tol is kevesebb lenne, de a technologia megkivanja akkor is ezt kell elfogadni... ha nem vetted volna eszre, a szamitastechnikaba nem 5 eves idotavok, hanem ennek toredekreszei vannak.


    "98 alatt sokkal szabadabban programozhatók a perifériák" - dos alatt pedig elerhetted majdhogynem a "felhasznalt" memoria teljes teruletet ... mekkora kibaszott szabadsag, dos for free.


    Marsal: teljesen felesleged behoznod a linuxot, ez nem az az topic. Amugy, muti mar meg leci, hogy lepnel tovabb dtps szotverekkel linuxra, jo koszi.


    "az XP nek legalább 1 - 1.2 GB kell ( ez nagyon minimuma!! ) 98 se-t felrakom 300 MB re IE vel meg DX 9 el együtt, sőt még némi swap is belefér." - amikor egy 80 gigas vinyo 20 ezer forint, nekem ne kezdj el hely miatt sirni, mert neked tobb defektudsod van mint gondoltam.

    "Lehetne azt is mondani: Mindenki vindózra születik, de van aki felnő és kinövi...
    Jó víruskergetést..." - ha kicsit tovabb latnal, a monitorod fennyyalabjanal, akkor talan eszrevenned, hogy windows azert nepszeru virus platform, mert mindenki ezt hasznalja. Abban a pillanatban, ahoyg a linux atveszi - valoszinuleg a kovetkezo evezred derekan - a vezetest az asztali gepek mezonyeben, egybol az lesz az elsodleges virus platform, es ahogy mar leirtam, megjelenik majd egy uj oprendszer, melyen keves virus lesz, es mely eloszor a szerverek piacan terjed majd el... es akkor te ott fogsz lihegni, hogy a linux mekkora egy szar, es hogy ez az uj oprendszer mekkora zsir, es hogy mindenkinek fel kene noni, kvazi, ahogy leirtad, hozzad. Ok, please tanits minket. Kérunk teged, halgass meg urunk.

    Te meg ne felejs el minden harmadik nap kernelt forditani, hogy a felfedezett hibak kikuszobolodjenek, mert hogy a linuxba legalabb annyi hiba, res van mint a windowsba az teljesen biztos... (igen, igen, tudom, de valami elbaszottul 2 milisecundummal a felfedezes utan kiadjak a patchet, linux ala... jaja micimacko meg kurvazik es malacka meg robertgidat tocskoli).

    JZO: win2k gyakorlatilag xp, egyiket masik elleneben felspanolni elegge erdekes ralatasra vall.

    "A WinMill-t szerettem még enyire, de sajna olyan sok harware elemvan a gépemben és annyi progit hazsnálok egyszerre, amennyit nem bír el a rendszer erőforrás készlete és sajnos ha bezárok eg yprogit, az erőforrás nem szabadul fel csak részben." - uristen??? - Egybknt a szerette programok feladata lenne, hogy maguk utan felszabaditsak a hasznalat "eroforrasokat", mint memoria stb, amit irtal egyenlo azzal, hogy a winmill egy rakat szar volt, cask kicsit korberajzoltad vizfestekkel.



    "Nos én win98-at használok egy Duron1200, 256Mb SD, GF2MX400 64Mb, 80Gb HDD, stb rendszeren és mondhatni teljesen elégedett vagyok a működésével. DVD rippek, játékok, stb tömkelege mellet! " - na ellenpelda hasznald egesseggel, celok es eszkozok megfelelo kombinaciojaval meg egy olyan rakas szar, mint a 98 is hasznalhato lehet.
  • b
    #23
    hmm, megnyugtató tudni, hogy vannak ilyen méreg gazdag emberek közöttünk.
  • JZO
    #19
    én sokáig életem Win95el, win98al, winmill-el, 2000el, majd legutóbb 4 hónapot XPvel, de annyi hiba van benne és annyira ilstabil, hogy kénytelen voltam visszatérni a jó öreg és bevált 2000-re. A 4. Service Packel már egész kiforrott rendszer lett belőle, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a driverket frissíteni kell benne, mert minden driver elavult benne. Ha a driverekkel nincs gond, nagyon stabil rendszernek tartom.
    A WinMill-t szerettem még enyire, de sajna olyan sok harware elemvan a gépemben és annyi progit hazsnálok egyszerre, amennyit nem bír el a rendszer erőforrás készlete és sajnos ha bezárok eg yprogit, az erőforrás nem szabadul fel csak részben.
    Az XP viszont borzalom, hiába a legrissebb driverek, install után rögtön fagy, kék halál, hiába SP1a, meg minden frissítés, ezekkel és ezek nélkül is megfagy, nem működik rögtön már install után a Start Menü, az óra mellett nem jelennek meg a SysTray ikonok, hibás a beépíett HTP ATA drivere és még sorolhatnám. A Javaval is gondjaim akadtak, számos oldal az istennek sem akar bejönni, hiába telepítek SUN Javat, akkor sem jó, MS Java Virtual Machine-val sem megy. Kész csőd az oprendszer!

    A 2000 ha egyszer jól beáll és nem hibás egy driver sem, amit felteszünk, akkor az KIRÁLY!
  • Darth Sith
    #15
    hát ez érdekes. :)
  • Ligend
    #12
    En valahogy meg tudom erteni, hogy a Win2k all az elen. Az NT4 mar korantsem tekintheto korszeru rendszernek, az XP pedig meg viszonylag uj, es valoban keves indok szol egy 2000-es rendszer lecserelese mellett (meg akkor is meggondolja az ember, ha ingyen van az upgrade, tekintve hogy az ember altalaban nem akar plusz melot maganak). A 9x alapu rendszerek pedig vallalati kornyezetbe egyaltalan nem valok, hiszen szamos lenyeges biztonsagi es vedelmi funkcio hianyzik beloluk. Gondoljunk peldaul az NTFS-re, es mindjart lathato, hogy egy FAT vagy FAT32-t hasznalo rendszer szoba sem johet olyan helyeken, ahol szigoruan korlatozni kell a hozzafereseket.

    Otthonra meg csak elmegy egy Windows 98 vagy Millennium Edition, de mondjuk egy munkahelyen igen kellemetlen, ha barki aki leul a gep ele, megnyithat, modosithat es letorolhet gyakorlatilag barmit... Persze ebbe bele lehet kotni, hogy miert nem egy kozponti szerver tarolja az adatokat, de akkor is belathato, hogy egy barkit "tart karokkal fogado" rendszer hosszu tavon nem a stabilitas es a biztonsag forrasa, no es a rendszergazda ido elotti kopaszodasat is eredmenyezheti. :-))
  • mrzool
    #7
    Fele akkora szabadságot ad az XP?:))) LOL!

    Mi neked a szabadság? XP alatt mit nem tudsz beállítani? Van group policy, felhasználók, csoportok, ACL alapú hozzáférés, etc, etc...

    Azok a százalékértékek pedig hogyan jöttek ki? Hasra csaptál?
  • Kandurex
    #6
    Ha rendesen van összerakva nincs vele gond. pont.
  • CAD
    #5
    "leszámítva a stabilitást" - hat latod pontosan ezért.
  • Kandurex
    #4
    Én meg 90nyóc fun vagyok. Eccerűen nem látom be, hogy miért szükséges (leszámítva a stabilitást) áttérni az XP-re, esetleg a 2000 -re. Úgyanolyan korrektül futt rajta minden (sőt, memória igénye 60% kevesebb, processzor kihasználás 15% kevesebb), akkor meg minek? 5.5 explorer 4. upgrade (fejenként 3 mega) és mindent tud amit az Xp.

    Így is elég szarul futnak a progik, mi a jó francnak még egy kis lassítás?

    Na meg a legnagyobb hiba: Fele akkora szabadsűgot ad az XP, mint a 98...
  • Cat #2
    mármérnem? az 2000 hálózati szempontból tökéletes, az xp meg semmi ujat nem hoz amiért megérné egy cégnek többszáz gépet áttelepíteni