51
  • Lola.
    #51
    az kéne csak, hogy azt előlről végig elolvassam...
    Ha valakinek van bizonyitéka (hogy egy fórumon ezt állitják az nem bizonyiték. bár én még ezen a forumon egyetlen sorban nem láttam leirva, hogy a bsa volna a felperes) az hozza nyilvánosságra, igen kellemetlenül fogja a bsa-t érinteni. Ha pedig nincs, akkor nincs miről beszélni. Ezen kivül ismét leirnám itt egy warez cd terjesztő társaságról volt szó, őket nyugodtan perelhette a bsa a legkevésbé sem mondd ellent a nyilatkozataiknak vagy amit én mondtam. Hogy ezen kivül a rendőrség elkapta a vásárlóikat annak vajmi kevés köze van a bsa-hoz, ez már a rendőrség belügye.
    Amennyiben erre cáfolatod van - akár csak a fórumból is - azt szivesen meghallgatom. (félreértések elkerülése végett: a bsa a vásárlókat perelte be)
  • Lola.
    #48
    mint emlitettem magánembernél az a kérdés, hogy kisfelhasználó vagy terjesztő.
    Én az előbbiről beszéltem, hogy az nem fordulhat elő, hogy a bsa ilyen magánszemélyeket bántson.
    Ha neked mégis van ilyenről tudomásod azt nyugodtan nyilvánosságra lehetne hozni, ugyanis nem egy ennek ellentmondó hivatalos nyilatkozata van a bsa magyarországnak és vezetőinek.
    De hogy ilyen létezne (és valaki ne hozná nyilvánosságra) azt erősen kétlem.
  • Lola.
    #45
    "A BSA számtalan magánembert perelt be!"

    Köszi igy már látom... :))
    De én inkább a hivatalos nyilatkozatoknak hiszek...
    Nincs kedvem 2000 hozzászólást elolvasni, de amennyit kivettem a fórumból itt egy warez cdket pénzért áruló társaságot buktattak meg (bsa segitségével vagy anélkül, nem derült ki, nem is érdekes) majd a rendőrök szépen felgönygyölitve a szálakat eljutottak pár megrendelőhöz.

    Akkor hol is perelt be "végfelhasználói" magánembereket a bsa?

    Hozzátenném - nem először - a bsa senkit nem perel be. Ő legfeljebb alapos gyanu esetén értesiti a _gyanúról_ a rendőrséget amely saját hatáskörében kivizsgálja az esetet és törvényszegés esetén az ügyészség perel minden megy a megszokott szálon ami egy bűntény esetén mehet, a bsa-nak ehhez semmi köze...
  • Cat #44
    de hogy biztosan lásd:
    A BSA számtalan magánembert perelt be!
  • Cat #43
    ne azt nézd hogy mit mond a BSA!!! az hogy mit nyilatkozik és mit tesz az két külön dolog!!! ha fel akarsz világosodni, lesd meg ezt a topikot: http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=949523810
  • Lola.
    #41
    esetleg, ha elolvasnád amit irtam, és amit beidéztem nem kérdeznél hülyeséget...
    gyk: #36 második fele.
  • Lola.
    #38
    "Ázsiában nagyon kevés pénzt keresnek az emberek."

    Ne a rizsföldeken gürcölőkre gondoljunk, hanem az it szektorban dolgozókról, mert ők azért meg tudnák venni, ha otthonra nem is, hát a cégeknél biztosan.
  • Lola.
    #36
    "a bsa pont hogy a kisemberekkel foglalkozik, mivel a nagyokat nem tudja megfogni!"

    legalább vedd a fáradságot, hogy utánanézel egy kicsit mielőtt ilyen butaságokat állitasz mérhetetlen magabisztossággal...
    A bsa sosem foglalkozott magán emberekkel.
    Ezen kivül benne van a hivatalos nyilatkozatukban is, de ha ez kevés olvasd el pl. az origo vendégszobájában volt interjú a
    bsa magyarországi főtitkárával, ő valószinűleg tudja, hogy mivel is foglalkoznak.
    Ime pár idézet a cikkből (http://origo.hu/vendegszoba/20021218nemkutat.html)


    A felsőoktatási intézményekben is terveznek ellenőrzéseket tartani? Én személy szerint nem láttam még egyetemet, ahol csak legális szoftvert alkalmaznának. (jozsi_huffnager)

    Sebők Erzsébet: A költségvetési intézmények sem szerepelnek a BSA célkeresztjében, így a felsőoktatási intézmények sem.

    Tudomásom szerint számos kollégiumban folytak razziák, amelyek során kalózszoftverek után kutattak. Ezek szerint ezekhez semmi köze a BSA-nek? (A_Grincs)

    Sebők Erzsébet: Ezek az ügyek nem a BSA feljelentése alapján indultak, feltehetően a rendőrség hivatalból indította ezeket.

    De talán a legnyégesebb nyilatkozat:

    A BSA kiket próbál lefülelni? Azokat, akik 1-2 játékprogramot otthon kipróbálnak, vagy azokat, akik terjesztik? Mi a két bűn, ha annak nevezzük, közti különbség ? (ostroml)

    Sebők Erzsébet: A BSA magánfelhasználókkal kapcsolatos ügyet soha nem indított és nem is fog a jövőben sem. Kizárólag a gazdasági társaságok mint felhasználók, illetve a nagy illegális terjesztők ellen lépünk fel.

    Azt hiszem a témát lezárhatjuk...
  • Cat #35
    nyilván annak az ösztönzésére van, hogy ha használni akarod a forumot akkor regisztrálj, a saját érdekedben is
  • Cat #34
    ez egyszerüen nem igaz
    a bsa pont hogy a kisemberekkel foglalkozik, mivel a nagyokat nem tudja megfogni!
  • Lola.
    #33
    "Persze itt mo-n nem igaz amit peterke elmondott, de máshol az lehet."

    Nem is amerikára és a gazdag nyugati országokra gondolt a ms-os pacák... Ázsiában 90%-os a lopott programok aránya.

    "Jól menő cégek, ahol van akár 100 gép is, nem hiszem hogy úgy csinálnák ahogy te mondod."

    Én személy szerint ismerek ilyet, és azt hiszem feltételezhetjük, hogy valószinűleg nem az az egyetlen. Ha mondjuk 60e-nek vesszük az office-t és persze minden más jogtiszta (ami nonsense, mert alig jogtiszta valami itt) akkor csak ez a cég 6 millio ft-ot lopott... (ami persze nem ilyen egyszerű, mert 100 gépnél már volume licensing van, de azért az arányok látszanak és hogy amiről a cikkben fent beszélnek az egy nagyon is létező probléma. De mint mondtam nem kimondottan a microsoft problémája, mert sokszáz céget érint.

    Én azt sem hiszem, hogy akinek van pénze és már hozzájututt ingyen a program teljes funkcionalitásához az bemegy a boltba és "kidobja" a pénzért miközben semmi pluszt nem kap érte. Biztos, hogy van ilyen, de szerintem elhanyagolható. Akinek van pénze és hajlandó szoftverre költeni az ilyen esetben megveszi azt amit nem sikerült warezben megszereznie, vagy valami számára hasznos pluszt kap a vásárláskor (support, nyomtatott kézikönyv stb)
  • mir
    #31
    sajnos sokan vannak, akik csak letöltik, és ha tetszik, akkor nem megveszik, hanem használják:) ebből nincs nagy profit:)
    mondjuk m$ suxx
  • Lola.
    #29
    "1. kipróbálod -> teccik -> megveszed

    2. sosem lenne rá pénzed (cad-ek, office, adobe-termékek, stb.. - de akár játékok is!!!), azaz úgysem vennéd meg.

    akkor most hol az a sok milliárdnyi veszteség?"

    Bullshit, röviden és tömören összefoglalva. A probléma ot van, hogy miután leszedted ingyen a netről és boldogan használod, eszed ágában nincs megvenni. (ne mondja nekem senki keresettel rendelkező egyén, hogy nem tudja megvenni a total commandert mondjuk, mégis talán, ha 3 számjegyű darabszámot eladtak belőle magyarországon, talán nem kell részleteznem hányan használják errefelé)

    És ez vonatkozik többszáz fős vállalatokra mint otthoni userekre. Vállalatoknál leginkább az az eljrás, hogy megveszik 1 példányban mondjuk az office xp-t majd felrakják 100 gépre és szépen termelik vele a százmilliókat évente. Hát innen jön a sokmilliárdos veszteség. És ennek semmi köze a microsoft-hoz ez ugyanúgy érvényes az adobe-ra a borlandra a macromediára és az összes kereskedelmi termék gyártójára.

    Ha megnézed a bsa sem az otthoni "nem tudom megvenni, de kipróbálnám, nem pénzszerzésre használom" userekkel foglalkozik hanem a cégekkel akik kőkemény profitot termelnek más cégektől lopott termékkel, és a lopott szoftverek terjesztőivel.
  • Skynet
    #28
    Hűűűűha....13 milliárd dollárjába került a microfosnak,blabla....Komoly...kb olyan mintha lenne százezer forintod és bőgnél hogy 1 forintot elvesztettél..nevetséges....Microfos,billgeci bekaphatja,warez rulez.
    Minden vágyam kiadni egy vagyont a fosadékl oprendszerekért meg a játékokért azért hogy aztán hatalmasat csalódjak...Persze majd most jön az hogy játéknál van demo...aha....Rengeteg játék van ami demo alapján bíztató aztán rakás szar lesz..A warez már csak ebből a szempontból is jó: pénz nélkül meggyőződhetsz róla hogy jó-e a software vagy sem,és nem adsz ki többezer pénzt a gagyira...
  • Zoley
    #23
    A szoftver hamisitas es a warezolas ket kulonbozo dolog! A hamisitas tenyleg elitelendo, sot uldozendo (masolt cd-k fenymasolt vagy nyomtatott kezikonyvvel, foliazva esetleg boltban arulva kvazi eredetikent), de a warezolas tekinteteben egyetertek peterke allasontjaval. Ha nekem is nyugat-europai vagy eszak-amerikai szintu fizum lesz, akkor siman meg fogok venni mindent amit hasznalok, vagy tetszik.... De addig elmehetnek a francba.
    Raadasul a Microsoft eseteben minden esetben csak hasznalati jogot veszel, barminemu garancia nelkul, raadasul barmikor visszavonhato kulonosebb indoklas nelkul. Magyarul kifizetsz 40-150 ezreket lenyegeben semmiert. Egyebkent meg max kb 10-15 ezret adnek egy dozerert (supporttal ofcoz), meg 20(std)-30(pro) ezret az office-ert (+support). Ha ennyi lesz az ara Magyarorszagon akar masnap meg is veszem....
  • Wendol
    #22
    Hali
    peterke: Teljesen egyetertek veled. Bar a cikben, szerintem nem a non-profit warez csoportokrol volt szo.
    Udv Wendol
  • Wendol
    #20
    Hali
    Erdekesnek tartom, ha 1 hirben benne van a Microsoft vagy Billy szo mindenkinek el kezd habzani a szaja. Ha ezt a hirt mondjuk 1 linux disztribucio fejlesztoje nyilatkozza, akkor mindenki bologat. Felreertes ne essek a Microsoft tisztessegtelenul jatszik, de szerintetek Ukrajnaban vagy Thajfoldon azert hamisitjak a progikat, hogy nekuk jot tegyenek? Esetleg azert, hogy a Microsoft monopoliumat megallitsak? Nem, azert, hogy profithoz jussanak. Ettol meg mi is hasznot huzun ebbol, hisz olcsobban jutunk programokhoz. De ez a lenyegen nem valtoztat. Igen, az okos fejlesztoknek el kene gondolkozniuk, hogy a rengetek penz amit masolas, hamisitas vedelemre koltenek megeri-e?
    Kivancsi lennek ra, hogy ha nincs Blaster, Sobig, vagy hasonlo "finomsagok", ha nincsenek spam-ek, akkor menyivel lenne gyorsabb, olcsobb a net? Ezt, szerintem soha nem tudjuk meg.
    Nekem az az igazan nagy problemam, hogy 1 hirt, nyilatkozatot, hozzaszolast nem lehet ertelmes ember modjara megbeszelni. Kivancsian varom velemenyeteket. Persze emberi modon.
    Udv Wendol
  • b
    #15
    > Képtelenek vagyunk lépést tartani az alvilággal

    hmm, ennek a fasznak igaza van. a kalózok a több milliós havi fizetésükkel, meg a rendelkezésükre álló szuperszámítógéppekkel óriási előnybe vannak ezzel a világ legcsóróbb cégével szemben.

    "ezzel a szarral nem etet meg."
  • [NST]Cifu
    #14
    'S lőn egy történet a Windows-ról.

    Volt vala egy gép, megvételekor lett hozzá véve egy WindowsXP, kökemény 40e Ft-ért, OEM-ként. A gép megpusztult vala (túlfeszültség). A software nem akaródzni működni igazán az átépített gépen (túl sok hardware-elem változás). Felhív M$ Hungary. Kérdésre a válasz: OEM-ként lett véve a szoftvare, ergó egyetlen gépre szól (a vevő abban a (tév)hitben élt, hogy az "egyetlen" annyit tesz, hogy 1 db, konkrétan egyetlen, változatlan PC). Új szoftvare-t kell vennie a kedves ügyfélnek.

    Azóta a gépen Mandrake Linux trónól.

    Itt a kis (való) mese vége...
  • Zoldalma
    #12
    Kibicnek semmi sem draga :o)
  • Pintyőke
    #6
    Miert az nem bunozes amit a Microfos csinal??? Ellopja masoktol az otleteket, majd elnyomja azokat, aztan szarra keresi magat ezen. Raadasul irrealisan sokat ker erte (lasd. Office).
  • Lazarus
    #3
    Alvilág mi? Ez egy nyílt jókedvű társaság
  • Chappy
    #1
    A mi gépünkön is elébb vírus volt