Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LaliK
Mindegy... az biztos hogy semmit nem csináltam a bannerral, szóval valami biztos az ATW-vel van...

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

macleody
macleody
macleody
Nem tudom, nem értek hozzá, meg a bannerhez sem. Tudom, hogy így bejön a kép, én is próbáltam. Gondolom a html alapú cuccokkal van valami gebasz mert a fotók se jönnek be amit feltettem: http://rfactorf1team.atw.hu/up/Adobe%20Web%20Gallery/index.html
LaliK
Az lehet, de akkor így miért jön be a kép?

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

macleody
Szarakodik az atw.
LaliK
Ha így folytatod, te sem fogsz látszódni <#mf1>

Met
Nem látszik az a baja, jöhet a csoki<#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

LaliK
CONTEST: Aki rájön hogy mi baja a bannernek, az kap egy csokit <#nyes> Még ma ha lehet... <#ejnye1>

pxxl
talán kellene h legyen némi foglmad a dologról, mielött nekiállsz egy pályázatnak nem? most akkor kb csináljuk is meg helyetted? :/

...indulok egy autóversenyen, de elötte valaki gyorsan mutassa meg hogy kell autót vezetni...

All hail the double x!

Cserediák
Sziasztok!Egy kérdés..egy pályázaton veszek részt,kezdõ vagyok..ééésss hát írnak olyat hogy szerkeszteni kéne egy imázs kiadvány borítót.Nah akkor ,lehet hogy hülye kérdés,de tulajdonképpen az mit is foglal magába?Mit kell feltüntetni rajta pontosan..esetleg méretileg mekkorának kell lenni?Köszi

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Evin: köszi a gyors választ!
Evin
Felejtsd el a bmp-t. Én még nem láttam olyan progit, ami bmp-bõl normális alfa csatornás dds-t készített volna. Mindnek durva volta az éle vagy egyéb esztétikai problémája lett.
Fogd az eredeti képet és PS-ben szerkeszd, ne konvertáld sehova, max mentsd el psd-be.
Az alfa csatornát érdemes külön psd-ben szerkeszteni, majd rárakni az rgb-s képre. De ha nem akarsz külön szenvedni, a GIMP tudja egyben is kezelni, ha ez segítene neked.
De a bmp->dds dolgot mindenképp kerüld.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok! DDS textúra készítéssel kapcsolatban lenne egy problémám: egy bmp képet konvertálok DXT3-as dds formátummá.A kép konkrétan egy nap,aminek a "halo"-ja fokozatosan halványul. Az adott programban(Orbiter)ez durván,lépcsõzetesen jelenik meg a konvertálás után.Az alfa csatorna mûködik!
Sokféle variációt kipróbáltam már,kezdve a kiindulási bmp-tõl,a dds-seken át egészen a nap textúráját elõállító Solarcell program állítgatásáig.
A dds-s fájlokat az Nvidia format v8.23-al készítettem. Még a dds konverter 2.exe -ét próbáltam,de ott még az alfa sem mûködött se a dxt1,se a dxt3 esetében sem.
Mi lehet az apró probléma?
Klon
JOGOS !! <#eljen>

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

MANOWAR
10-es ecsettel 😊 (sry)

Grove4
*Ilyet és Ilyen !

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

D4nY
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy egy sima fekete fehér vector képem hogyan tudnám a legegyszerûbben ien kis pontokká alakítani mint a lenti képen látható? tudom ez alapból ien kép.. de én kész képekbõl szeretnék iet csinálni?! elõre is köszi

xP

pxxl
nagy marhaság lenne szvsz betölteni az összeset egyszerre, fõleg ha sok 2000px felettiek vannak aztán csak nézed h lassul a géped egy brush - jobb klikknél...

All hail the double x!

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Shortstop
Erre valaki tud választ adni aki használ CS5-öt?

Grove4
Nagyon szépen köszönöm/köszönjük!!
Nagyon fasza lett
Nem én csináltam a képet 😄😛

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

ProGabe
mivel úgyis fut a PS...

amúgy ez pont olyan lett, mint amilyen a kép minõsége. úgy is mondhatnám, hogy pont annyi energiát fektettem bele, amennyit a kép készítõje 😛

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Grove4
Sziasztok szükségem lenne a segítségetekre.
Ezt a képet kellene úgy megcsinálni PS-el, mintha belel lenne a gyûrû belsõ oldalába gravírozva az a szó, - lehetõleg vmi szép betûtípussal (pl.: Edwardian Script ITC) - hogy "Kicsimnek".

Nagyon sürgõs lenne havernak!!
Elõre is köszönöm.
Sziasztok.

Shortstop
Hello!

A CS5 tud már olyat hogy a C:\Program Files\Adobe\Photoshop\Presets\Brushes mappában lévõ ecseteket egy resetelés után újra betölti egyszerre?

-Azt szeretném ezzel kiküszöbölni hogy mikor leszedek több mint húszat akkor ne kelljen egyesével hozzáadogatnom.

megcsináltam, de vmiért psd-be menti, nem gifbe 😞
hát nemtudtam máshogy megfogalmazni 😄

köszi
pxxl
psd-ben animáció?

am van action, csinálsz egy olyat, hogy megnyitsz egy psd-t, elkezded felvenni az actiont, save as...gif, close, leállítod a felvételt, aztán file-automate-batch itt kiválasztod az elöbbi action-t, megadod a mappát ahol a psd-k vannak, és ok.

All hail the double x!

hi

van kb. 500 psd-m, amiben van animáció és gifbe szeretném exportálni õket, ezt hogy lehet megoldani? van olyan funkció, hogy "csoportos konvertálás" vagy ilyesmi?
Random work
Sziasztok!

Valaki nagyon zseni tudna nekem segíteni?

Van egy 109 képbõl álló sorozat mely kb. ugyanazt a tájat tartalmazza csak más idõszakban. A képek mindig kicsit más pozícióban készültek. Szerintetek milyen módon lehetne kivágni az összes képrõl a közös részt, hogy ha összefûzöm egy animációvá akkor szépen egybefüggõ legyen.

Nem tudom mennyire érthetõ a problémám.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Sziasztok nekem is kéne egy kis segítség nem tudom miért lehet vakamit elnyomtam de bármilyen képet nyitok meg a ps-ben csak szürke a háttér mintha meg se nyitotta volna pedig ott van.

Jim Morrison
csak a ruha vagy bizonyos testreszek is? 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MANOWAR
Köszi, az elsõ lesz a nyerõ úgy nézem, az ucsonál nagyon zavaró, hogy mindig az egeret követi a "kamera" bele szédül az ember. Legfeljebb megoldom mással a vágást.Thx még egyszer. <#worship>

yokel
- camstudio
- Free Screen Recorder v2.9
SrceenHunter v5.1

Azt nem tudom, h ilyenekkel lehet-e "vágni" <#kerdes>
Majd google segít megválaszolni, h van-e egyáltalán ilyen cumó free-be

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

MANOWAR
Tudnátok realtime-ban felvevõ ingyenes progit ajánlani amivel vágni is lehet a saját felvételét és esetleg gyorsítani is lehet kimeneten?( általában tutorokat szoktak csinálni vele)

a matte painting az egy technika es foleg koncepcio keszitesere alkalmas nem magaban a filmben hasznaljak.

the world is mine

DirtyVisions
Igen, ahhoz is "értek", évek óta használom azt is, bár még a két programot nem nagyon használtam együtt. A következõ filmben (amit a csapattal csinálunk) majd szeretnék némi matte paintinget is tenni bele.

http://www.dirtyvisions.org

DirtyVisions
Értem én, ez csak egy példa volt hogy használják ezt. Mindegy. Akkor a másik kérdés, érdemes használni az új PS-eknek a 3D textúrázó részét?

pxxl
igen, de el is mondja, hogy csak terveket, háttereket, textúrákat csináltak vele, amit beraktak a jelenetbe, vagy élõlényekre. mást nem tudsz vele csinálni, ha ezek megvannak, másik célprogram kell, amivel hasznosítod is a képeket 😊

All hail the double x!

DirtyVisions
A háttereket sokszor PS-sel csinálják, 3D esetében a textúrákat természetesen. Nem tudom hogy másra is használják-e, ezért kérdeztem.
Itt egy videó, részben beszélnek a PS-rõl, meg úgy összességében az Adobe csomagról:

Met
Nem hiszem, hogy PS-el effektelnének egy filmet.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

DirtyVisions
Hali!
Ismertek valami jó oldalt, vagy tutort, ami a Photoshop filmes használatáról szól? Tehát, hogy a filmekhez hogyan használják, milyen trükkjei vannak? Ilyen pl. a matte painting, errõl tudok.

pxxl
azt hittem ez alap <#whatever>

All hail the double x!

Végülis megoldüódott a dolog, elmondom mit tettem😄:
Szóval volt egy mappám a c meghajtón azt hiszem temp néven, de már nem igazán emlékszem rá. Nahmármost azt cakkunpakk kitöröltem😄😄(vki ezt tanácsolta) Lett helyem a C-n, és semmi változást nem láttam a gépen(eddig) azt mondták, h oda menti el a gép az ilyen hü'lyeségeket.. és ma megint megcsináltam azt a képet amit akkor kitöröltem, és még jobban is sikerült, mint elõtte. Azért köszönöm a gyors válaszokat és, h próbáltatok segíteni.

Réka
Evin
Akkor használd a válasz gombot!

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Nem rád értettem 😛

LaliK
Rajtam aztán nem. Ha érdekelne a neve, hidd el már rég meglenne.

talán a keresõ is segíthetne rajtad... 😉

LaliK
Azt hiszem van erre program is... hogy be lehet állítani hogy hány percenként mentsen... régebben használtam. A nevét persze nem tudom már...

pxxl
jah am meg szokj rá a folyamatos ctrl+s-re 😊 már én is szívtam ilyennel, bár én akkor egy kb 200 oldalas könyvvel végeztem, mikor behalt a program 😊 finom volt ^^

All hail the double x!