Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok,

Tudnátok egy olyanban segíteni, hogy egy ehhez hasonló rajzot, grafikát
megrajzolni a Hévízi Gyógyfürdõ jellegzetes épületével a tavon?

Elõre is köszönöm
UI: nem tudo sikerült e a mintaképet feltölteni😊

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Toto652
Amúgy most lesem, hogy sima maszkkal is meg lehet csinálni... számomra még egyszerûbb is 😄
Zanzy
"egyik széle 100%-osan látszódik, a szemben lévõ széle pedig 100%-ig áttetszõ" Nem kell a kép széle...!
pxxl
felejtõs, illetve nagyon nehéz ilyen színátmenetet (házak alatti) jól retusálni. egyszerûbb ha csinálsz egy hasonlót

All hail the double x!

pxxl
jah és ha mégis kell a kép széle akkor szopacs. inkább egy maszkot rá. ugyanez a technika, csak nem delete, hanem a maszk-ra kell klattyintani 😊 utána meg lehet a maszkot változtatni ha kell

All hail the double x!

Toto652
De jó, ezt nem is ismertem! Köszönöm én is 😄
Zanzy
Szia!
nyomsz egy Q-t /quick mask/ , gradient tool, linear gradient, fekete fehér átmenettel vizszintesen a kép szélétõl a másik széléig huzod, megint nyomsz egy Q-t, és delete... ctrl+d megszünteted a kijelölést!
Remélem tudtam segiteni, bocs ha vmit nem tul érthetöen irtam.
Toto652
Ezt már én is szerettem volna megvalósítani, de egyenlõre nem találom. Maradok annyiban, hogy a színes réteg egészét kijelölöm, de elõtte adok neki bizonyos méretû feather-t, attól függ mekkora átmenetet akarok, aztán jobbklikk: transform selection, a függõlegesbõl leveszek 50%-ot, a vízszintest meg kihúzom a lap kiesõ részére.
Enter aztán delete... vannak még egyéb trükkök is. 😊
Üdv.
Photoshop CS4-et használok.
Valaki el tudná mondani, hogy tudom azt megcsinálni, ha van egy képem (vagy rétegem) és annak az egyik széle 100%-osan látszódik, a szemben lévõ széle pedig 100%-ig áttetszõ... (a kettõ között pedig átmenet van). A színátmenetnél találtam hasonlót de azzal az a baj, hogy rátesz egy másik színt. És az úgy nem jó.

A választ elõre is nagyon köszönöm.

Tibi7
Hali! Van nekem Photoshop cs-m, és szeretném megkérdezni, hogy van-e ennek olyan funkciója, amivel meglévõ fényképemet úgy tudom átalakítani, hogy olyan lesz mintha egy mesébõl vett kép lenne. Nem tudom érthetõ-e. Kösz a segítséget!
Heló!
weblapot készítek egy elõre megírt template alapján, de a template header képét át szeretném alakítani. Ezt: http://img178.imageshack.us/f/headerwy.jpg/
Annyiban szeretném megváltoztatni, hogy ne legyen benne a narancssárga csík meg a ház. A színátmenetek maradjanak ugyanazok(vagy minimálisan mások)
Remélem jó topikba írtam, ha nem bocsi!
Elõre is köszi a segítséget, Z!
MANOWAR
dehogynem 3 lehetõséged is van:
-egy rohadt nagy üllõt raksz a T bill-re.
-amikor legördül a menü szigetelõ szalaggal leragasztod.
-tedd rá az ujjadat a T-bill-re és vezess bele áramot.<#hehe>

pxxl
nem lehetne kivenni pár képformátumot save opcióból? 😄 lassítja a munkámat, hogy pl 2x kell T-t nyomni a tif-hez (tga, tif)...<#zavart1><#banplz>

All hail the double x!

Shiwo
rá kell nyomni a view - proof setup - monitor rbg-re (amúgy érdekes módon minden ps indítás után rá kell nyomni, függetlenül attól, hogy ki van pipálva)

amúgy a monitort milyen színkezelésre kellene tenni ? (mert még mindig elképzelhetõ, hogy ott a hiba) melyik az, ami mondjuk megfelel a nyomtatott színeknek (mert most picit más árnyalatú amit kinyomtatok, mint amit látok..)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

MANOWAR
Mit kellett ott csinálni?(csak hogy mi is tudjuk)<#fejvakaras>

Shiwo
<#eljen><#worship> ott a pont 😊 köszi

Metwork
View-Proof Setup-ban nem nézelõdtél?

I will use google before asking stupid questions.

MANOWAR
Közben egy kicsit jobban utána lestem és szinte mindig (adobe help)a grafikus illesztõ program cseréjére utal.
Ezt próbáltad?

MANOWAR
Tegnap újra pakoltam a gépem és ma teszem fel a PS-t(5), megpróbálok utána járni (generálom a hibát)és meglátjuk mi lesz belõle, erõs a gyanúm, hogy a monitor megjelenítést kell beállítani neki, a franc sem tudja. Délután lessél be ide.Megpróbáltad azért újra rakni?
Még az is lehet,hogy a videokari driverrel fel tettél valami színprofilt, ami felül írta az eredeit,vagy driver elött tetted fel a PS-t csak találgatok de meglátjuk.Kitartás <#wink>

Shiwo
nekem is az a gyanúm, hogy máshol kell keresgélni, mert ezek a beállítások vannak nálam is

Shiwo
eddig csak ps-nél találkoztam vele (paint, word, flash, képnézegetõ..ezeknél mind jónak tûnik)

nem rémlik, hogy régebben feltettem-e a monitorhoz bármit is, de nem kizárt..

a rendszer stimmel, az elõzõ win7-emen ugyanezen ps-verzió ment, és akkor nem volt gond

azt mondod, hogy a monitorhoz kellene valamit feltennem ? (amúgy samsung syncmaster 931p a típusa, ha az bármit is számít)

dragon11
Ment PM!

köszi

Met
Ha gondolod tudok ajánlani egy megbízható srácot aki esetleg megcsinálja neked.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
Itt van mondjuk ez a tutorial, ezzel az izmokat lehet "növelni" Vagy ez

Met
Nem túl könnyû amit kérsz de megvalósítható ahogy írták csak sokáig tart.
Ha csak egy úszógumit kellene eltüntetni azzal nem lenne gond.

dragon11
Értem.😊

Amúgy személyes lenne a kérés, nem szeretném itt, de akkor mindegy.

Met
gondoltam megmagyarázom NEKI, csak tudnám ki szólt hozzád....

MANOWAR
Nem érdekel senkit, csak offolsz vazze. De még mindig azt látom hogy nem hagyod a gyereket békén, õ akar békét pedig te szóltál be neki.

Shiwo csak Ps-nél ilyen a kép?
Ugyan olyan rendszert és Ps-t raktál fel?
Régebben nem raktad fel a monitorhoz kapott lemezt ha kaptál?

Met
Pedig szokott ilyen lenne friss telepítésnél.
Onnan is észre lehet venni, hogy a színpalettán nincs fehér szín, a leg világosabb valami halvány sárga.

LaliK
Próbáld meg így beállítani a Color Settings-nél a dolgokat. Ha nem jó, akkor a "North America General Purpose 2" helyett "Monitor Color"
De igazából még nem hallottam ilyen problémáról, szóval az is lehet hogy nem is jó helyen próbálgatunk.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Met
aha, hát a lelki világod nem látom és igazából nem is érdekel
Amiért írtam amit írtam: 1.2.3.

Shiwo
#13796-ra valaki ? (kéne már használnom, de így..)

MANOWAR
Told fel ide (linket ha lehet)és,hogy mit szeretnél vele csináltatni.

dragon11
Elnézéseteket kérem a topik floodolásáért, de mivel egész életem során 1x használtam a Photoshopot, szeretném kérni valaki segítségét, aki hajlandó lenne számomra megcsinálni 1 vagy maximum 2 fényképet..

Ha miskolci meghívom egy sörre😊

dragon11
Érteni értem a viccet, csak sajnos ez nem volt a helyén való szvsz.

Fogalmad sincs a szituációról, és hogy miért kell nekem ez..

mindegy, nem szeretnék vitázni. Peace Met.

Met
érted a viccet csak nem szereted mi?

Evin
Gondolom az a background. Állj rá, és ctrl+j.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Átraktam egy másik rétegre. De az a baj, hogy le van fixálva a kép és nem tudom mozgatni. Hogy tudnám mozgatni a leválasztott szájrészt, hogy a másik képre beilleszem? Csak láthatóvá és nem láthatóvá tudom rakni a rétegeket. Ha másolom a réteget és beillesztem az alapképre akkor is ledobja egy fix helyre és nem engedi mozgatni
Evin
Kijelölöd az egyik oldalt, új rétegre rárakod, vízszintes tükrözés és kész. Vagy klónozol egy jó részrõl a rosszra.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Üdv! Egy újabb segítséggel fordulok hozzátok ha nem probléma.

Adott egy száj, amelynek az egyik fele nem olyan mint a másiké. Hogyan lehetne megoldani, hogy valahogy másolni az egyik felét a szájnak, megfordítani valahogy és rámásolni a jobb szájrészre a megfordított bal szájrészt? Vagy esetleg van valami mód a száj-hibák szerkesztésére?

Egyszerûnek tûnik mégsem jön össze, a segítséget elõre is köszönöm!
LaliK
Egyetértek az elõttem szólókkal, vannak még itt normális emberek, de akadnak olyanok is akik várnak a megfelelõ pillanatra és amikor tudnak beszólnak/hülyeségeket írnak. Errõl én nem tehetek és nem is tudok csinálni velük semmit. Nem hozhatok létre a szabályzatban olyan pontot hogy "Ha beszólsz, letiltom a hozzászólásaidat." Ezzel együtt kell élni, megérteni nem kell õket, ha nekik ez tetszik, akkor hagyni kell õket. Halgass Manowar-ra, idióta hozzászólásra nem kell reagálni. Láthattad hogy pár óra elteltével már kaptál is segítséget.
Remélem azért még látunk itt 😊

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

MANOWAR
Vannak itt még azért rendesek 😊,az hogy valaki utánad jött ebbe a topikba és mindenféle hülyeségeket kérdez tõled az a ti dolgotok.(lehet nem hiába kérdezte amit?)
A legoptimálisabb és gyorsabb az amit a Toto írt, keres bodybuilding-es képeket az eredeti képhez képest (felbontás,színezettség,stb)és dolgozd össze.Rengeteg tutoriált találsz hozzá (google a barátod),kockás has szintén hasonló eljárással keresel egy megfelelõt és rádolgozod,ereket egy kicsit nehezebb de nem veszélyes: megrajzolod ahova akarod(külön rétegen persze)kiszínezed a test színe után, domborítod, árnyékolod a testen levõ árnyékokhoz képest, finomítgatod és ennyi nagyjából.
Legközelebb legyél kicsit türelmesebb amíg kapsz normális választ, bevált szokás hogy nemkell reagálni az idióta hsz-ra és értelmét veszti, ha meg folytatja az már a topik admin dolga. <#ravasz1>

Toto652
Szia!
Biztos vannak egyéb trükkök is, de én úgy csinálnám, hogy töb másik képet keversz az eredetihez. Rétegtulajdonságok, maszkok, színek, level állítgatások... pepecs de eredményes munka.
dragon11
Gondoltam ez lesz ismét, a topik színvonala nem változott az elmúlt 2évtõl.

Köszönöm szépen azért, és elnézést kérek az általánosításért mert anno is voltak itt rendesebbek..

<#idiota>
Met
szevasz uiztu, nagyobb, orbitális péniszt nem akarsz a képre?<#idiota><#zavart1>

dragon11
Sziasztok.

Elég bizarr kérésem lenne, de higyjétek meg van az okom rá!

Õszintén megmondva, hogy tudnám megcsinálni azt hogy egy modell alany teste kidolgozottabbá tûnjön a képen? Értem ez alatt, hogy kockásabb legyen a hasa, eresebb kar-alkar.

Köszönjük szépen..

Shiwo
Hali !

Újra kellett telepítenem a gépem, s mióta újra feltettem a photoshoppot, azóta nem jó a színe. Bármilyen képet nyitok meg, tök más színárnyalatban látszik, mint ha mással nézem meg. A Color Settingsben próbáltam átállítani, de bármire teszem, nem csinál semmit. Most mit állíthattam el és hol ?

MANOWAR
így értettem: eleje--->>> Helló <<<---vége

Wreck86
Bocsi,nem találtam meg a wlm topikot,pluszt nem használok,nem szeretem ezeket a csicsás dolgokat.
Köszi a segítséget.😊

"Szöveg írásnál ha váltod a színt elé és mögé rakj a színkódot." ezt sajnos nem értem.Kód kezdete és vége elé,majd a végére is?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers