17220
-
#162 opsz...újra...
-
#161 bénáztam kicsit:
-
Darkboy #160 Szar lett, igaz? :
-
Bramblerose #159 A Window menüben találod és a kis nyil alatt találod a menüket -
#158 Ja, és ez egy 8 CS verzió... ha esetleg az is fontos. -
#157 Sziasztok!
Abban kérném a hozzáértők segítségét, hogy a Photoshopban nekem eltérnek a színek a rajzon és a palettán (előtér, háttér szín).
A rajzot mindig Monitor RGB-re állítom a proof setup-ban. De az Edit -> Color Settings menüben nem találok olyan beállítást, ami azonossá tenné a paletta színeit a kép színeivel, azaz az is a Monitor RGB színeit használná. Van ott egy csomó standard beállítás, de nekem egyikkel sem változtatta át a paletta színeit, pedig próbálkoztam mindenféle beállítás megváltoztatásával. Tud valaki javasolni valamit, miként állítható be? Azt is szeretném elérni, hogy minden képet automatikusan már Monitor RGB megjelenítésben indítson el.
-
DerYn #156 oksa a layereknel talaltam vlmit...hogy kell hasznalni??
(vagy rossz helyen keresgelek?) -
DerYn #155 Hali! az hol van? (photoshop 7.0 hu) -
#154 Jah, rögzitsd a muveleteket egy action-nek, utana barmikor le lehet jatszani egy kattintassal az osszes szurot. -
DerYn #153 Ertem koszi!
Nos ujabb kerdeshez jutottam, remelem orultok :)
Na persze en fogok orulni ha vki tud valaszolni...
Van egy rahedli kepem (kb 100) amin szinkorrekciot kene csinalni, meg fenyerot allitani. Mivel ezek a szurok ramenennek mindegyik kepre, nem akarnam egyesevel megcsinalgatni. Van e erre valamilyen mod hogy minden kepre ugyanazokat az effecteket rakjam?
(lehet hogy nagyon regen volt ilyenrol szo de nem latom...)
Valaszokat elore is koszi aki tudja!
-deryn- -
gemini #152 érdemesebb 300dpi-ben megcsinálni. veszteni valod nincsen, mert a méret nem lesz sokkal nagyobb egy névjegy esetében, viszont a nyomtatási eredményben fogsz látni különbséget. -
DerYn #151 pl egy 9x5 nevjegyet gondolom nem kell 300dpivel csinalni nem?:) -
#150 200 dpi-vel is van amit elég megnyomni. -
baman #149 probalkoznek meg egy kicsit :-)
egy masik forumon ajanlottak, hogy file-monitor szoftverrel vizsgaljam meg, mi tortenik a kerdeses idoszakban, hatha abbol kiderul, hogy melyik progam fogja le a gepet. megneztem a dolgot a sysinternals fele filemon-nal es felraktam egy teljes log-ot ide), amely attol a pillanattol kezdve irodik, hogy a file/open ablakban a kep kivalasztasa utan OK-t nyomok, addig, amig a kep ott all megnyitva ("all volumes" bekapcsolva, de eddig is ugy volt).
ha barki ertelmezni tudna a log-ot, azt nagyon megkoszonnem, mert nekem nem igazan mond semmit. -
DerYn #148 ertem.oksa -
#147 Szvsz nem bármilyen grafika, de a legtöbb igen. :) -
DerYn #146 HeLLo!
HARDER:
Ezek szerint 300dpi felbontasban jo barmilyen kinyomtatni valo grafika? (pl legyen az A4-es, vagy akár névjegymeretű is? (9x5cm) Vagy azt mar eleg 72dpiben?? -
baman #145 sziasztok!
winxp.sp1.eng
ps.ce.7.01 (angol nyelven hasznalva)
egy ideje az van, hogy a megnyitas parancs kiadasa utan 5-10 masodpercig is varni kell, mire elobukkan a kep. ha nincs meg nyitva egy fajl sem, akkor mindenkeppen ez tortenik. viszont ha mar egyet megnyitottam, akkor tobbnyire a kesobbiek normalisan nyithatoak, de sajnos ez sem egyertelmu, neha ugyanugy varni kell, ha egy masik konyvtarbol vennek elo valamit. abban viszont konzekvens a program, hogy ha ugyanabbol a folderbol nyitok, ahonnan mar nyitva van egy, akkor a tovabbiak gond nelkul kezelhetoek.
ha becsukom az osszeset, es ujra megnyitnek egyet, akkor minden kezdodik elorol, azaz megint baromi lassu, meg akkor is, ha ugyanabbol a konyvtarbol vennem a fajl, ahonnan kozvetlenul elotte is. minden mas muvelet es mukodes teljesen normalis, semmi egyeb programban nincs ilyen (vagy egyeb) problemam, ezert arra gondolok, hogy ez kifejezetten photoshop kotodesu jelenseg. minden fajltipussal ugyanez van, nem specifikus.
adobe oldalakon (faq, support, stb) keresgeltem mar, de semmi eredmeny. azt mar megtettem, hogy ratelepitettem megegyszer a szoftvert (azaz nem szedtem le, es ugy ujra, hanem ra a regire, abban bizva, hogy ilyenkor felulirja a dll es egyeb mozgatorugokat), de nem valtozott semmi. virusirto nem lehet, azt kiprobaltam.
mindenfele megoldas erdekel, kiveve az 'uninstall+install', egyreszt mert tudok rola, masreszt viszont nem tudom, hogy abban az esetben hogyan orizhetnem meg a beallitsaimat, a telepitett pluginokat.
kosz. -
kék #144 Ok., de eddig jól működött. -
Jóska Kapitány #143 Azt a 98-at csak le kéne cserélni már. Még 7-es ps-hez is. -
kék #142 Hello!
Photoshop 7.0-t használok vagy 1 éve.
Ma lefagyott és azóta mindig azt írja ki az indításnál, hogy nincs elég memória a működéshez.
(512 Ram-om van.)
Hiába telepítem újra, nem reagál, ugyanaz a probléma.
Tudna valaki segíteni?
(A 8.0-t ne ajánljátok, mert Win 98 van a gépemen és azon nem megy.) :-)
Előre is köszi.
-
pauly #141 Nem látszik,mert a beillesztett frameeknél,mindnél ki van kapcsolva a láthatósága az első frame-nek.
Az a baj,hogy egyenként tudom csak beállítani,hogy látszódjon az első frame(első layer).
Na mindegy,majd kisírletezgetek,azért kösz. -
#140 esetleg a layer tulajdonságán állítva (pl. multiply) látszódni fog az alsó frame, de nem akarok hülyeséget mondani mert az ilyen animációs részeket a progiban nem igazán ismerem -
pauly #139 Ja még egy kérdés
Imageready-ben van egy képem,a kép mögé beszúrok mondjuk egy 30 frames animot,ami a kép csak kis részében jelenik meg.
És azt akarom,hogy az eredeti kép,az mindenhol látszódjon az anim közben.Mert alapban ha beszúrtam az animot,csak az látszik,hiába alfás a kép többi része.
Egyenként betudom klikkelgetni minden frame-hez,hogy látszódjon az a bizonyos kép,de ez túl lassú.
Hogy tudom megcsinálni,hogy az egyik layer ,az minden frame-en látszódjon? -
#138 Helló! Eddig 5.5-ös PhotoShop-ot használtam a cégnél, szerintetek érdemes egyből áttérni a CS verzióra, vagy maradjak a 7-esnél? -
pauly #137 Oké :)
Megnézem,remélem ezzel meglehet oldani.
Mégegyszer kösz.
-
#136 bocsi, itt tényleg nem makró néven fut, hanem "action" palette van. :) A lényege ugyanaz viszont: elindítod a felvételt, végigcsinálod amit akarsz, leállítod, adsz neki egy nevet (vagy azt az elején, mindegy) és kész, bármikor újra "lejátszható" bármely layeren.
itt egy tutorial hozzá:
http://www.basicphotoshop.com/tutz/pstutz50.htm -
pauly #135 Kösz,a layer style az jó egy megoldásnak,bár valamiert omageready-ben még nem működött,de gondolom ez csak a layer beállításokra vonatkozik.
A makróval meglehet csinálni,hogy pl ráadok az egyikre noise,meg még valamit stb,és utánna egyszerűen rárakjam ezeket a többi layer-re?
Erről a makro-ról a helpben nem találtam semmit.
Letudnád írni,hogy hogy rögzítsek makrót stb?
Előre is kösz! -
#134 gondolom layer merge szóba sem jöhet..? :)
rögzíts egy makrót és azt nyomasd végig mindegyiken, vagy csináld meg 1 layeren amit kell, aztán "copy layer style" / "paste layer style" -
pauly #133 Üdv
Hogy lehet az megcsinalni,hogy egy szűrőt például ne csak egy layerre tudjak rárakni,hanem akármennyiure.Mert vagy 30 layerre nincs kedvem külön külön ezt megcsinalni.
Próbáltam grouppolni,settelni a layereket,de csak színkorrekciot tudtam egyszerre állítani a layereken.
Please help!
Előre is kösz -
#132 Rossz a felbontás, rossz a méretarány.
Egy A4-es képet illik 300dpi-vel megcsinálni, és a méretek vhogy így néznének ki
2480px/3508px (w/h pixel dimensions)
21cm/29,7cm (w/h document size)
300px/inch (resolution)
Amúgy meg nagyon egyszerűen megnézhető a dolog: nyissatok egy új képet, a válasszátok a preset: A4 beállítást -
DerYn #131 HeLLo ! most nem kapok kerdes ugy latom...nembaj addig felteszek egy masikat (hozza kapcsolodik)
!!!HELPPPPP!!!
A4-es papírra kene egy kep.A kep megvan. Am haver kinyomtatta es az 1024x768 meretu kep (72dpi) nagyon pixeles lett holott az 1024x768-ra azt írja a photoshop hogy 36cm x 27cm. (egy a4-es papír 21 x 29cm ! Akkor mi a BAJ ????
Milyen mereture kell csinalni ahhoz hogy egyaltalan ne legyen pixeles a grafika????
valaszokat ThX elore is! -
#130 béna kérdés de a photoshop 8.0 cs-t hogy lehet aktiválni mert a program regisztrációba nem enged be máshova meg nemtudtam beírni az aktivációs kódot és cracket meg nem találtam hozzá
hm? -
DerYn #129 HeLLo !
Multkor segitseget kertem és kaptam is, köszönöm!
Most újabb kérdés merült fel amiben szeretnem a segitsegeteket kerni:
Altalam keszitett munkat akarom lementeni ugy hogy az nyomdaban kidolgozhato is legyen.plussz modosithato, tehat az atlatszosag is fontos.
Tudtommal ekkor jon szoba a GIF formatum. Igen am, de nem sikerult nekem még vele jol mentenem, allandoan elszarja a kepet. (foleg pl a kulso ragyogasra gondolok ahol ugye szinatmenet kerul atlatszoba.)
TIFF formatumrol annyit tudok hogy megorzi a retegeket igy cmyk-ba lehet a nyomdaszoknak vinni...vagy nem?
Az EPS,PNG..stb mire jo?
valaszokat elore is THX
bye: Deryn -
zero_cool51 #128 még kezdő vagyok, tehát kéne kis segitség még. rövid leszek:
1. hogy kell szakadásokat csinálni.
2. hogy kell ezeket halványitani
3. hogy kell egyesiteni a képet.
4. megcsináltam a levelst, de semmi nem változozz a képen (gondolom mert nem volt egyesitve)
köszi. -
#127 A kijelölő eszközzel kijelölsz egy területet, majd nyomsz egy DEL-t.
A 7-es képen pl. a kislány arca illetve egy bal oldalon lévő keskenyebb sáv lett törölve -
#126 Ahol az ikon sarkán látsz egy kis háromszöget, ott az egeret lenyomva tartva tovább eszközöket lehet előcsalogatni. -
zero_cool51 #125 és a 7-es pontban hogy kell törölni "néhány vonalat"? -
pauly #124 Lehet hogy neked a gradient tool van valamiert a bal menuben.
Tartsd nyomva rajta az eger gombjat,es akkor előjön egy menü,ahol kilehet választani paint bucket tool-t. -
zero_cool51 #123 nekem a (G) az gradient tool. nem találtam a paint bucket toolt