17220
-
#528 Az eredeti képen a csíkozást te csináltad? Mondjuk megoldás lehet, ha esetleg megpróbálod az átméretezés után manuálisan újra rátenni a csíkokat, ezt patternnel szerintem nem lenne túl nehéz, és akkor az is látszana, mert abban igazad van, hogy az eltűnt. Viszont azt nem vágom, hogy miért jó, ha az oldalarányok miatt torzul a kép, bár biztos a környezet megkívánja/megengedi. Nem akarok ezen lovagolni, felfogom, hogy pont így akarod, csak fura kicsit. -
nenad #527 van mar az ujabb photoshopban is egy olyan megoldas ami valamilyen szinten osszehozza a szineket.A match color, nem mindig mukszik jol, de ezzel is kozelebb juthatsz.
image/adjustments/match color
alul a sourcenel beadod neki azt a kepet amhez hasonlova szeretned tenni a szineket.
Sztem a ezt es az eredeti kepet + opacityt kombinalva eleg jo eredmenyeket lehet elerni.
Az elek kerdes tovabbra is problemas ha fix meretben dolgozol.
ha mondjuk 2-3x akkora mint ami kell akkor a kicsinyitessel is el lehet tunteni dolgokat.. -
#526 köszi, pont most próbálkoztam ezzel az opacity levétellel. Igazándiból az a bajom a képekkel, hogy nagyon látszik, nem ugyanabban a környezetben készültek. Gondoltam van rá valmi filter, de akkor marad az opacity. -
#525 Ha pont ekkorában kell, akkor csináld pont ekkorába. Mellesleg szerintem sem lett zajos, csak torz, a méretarány elvesztése miatt. -
#524 Ilyeneket tudok csak eddig nem ezzel a programmal dolgoztam.
De pl hogy mi a resize meg oldalarány tartás az ok.
Csak itt kapásból kikapcsoltam ugye. -
#523 Így nem, de nagyításban eléggé látszik.
Az eredeti képen van ugye a csíkozás ez szinte teljesen eltűnik.
Azért kérdeztem mindezt mert-és most lehet ki fogtok nevetni- az ACDSee-ben átméretezésnél van többféle kódolás és vmelyik egész jó eredményt ad ehhez képest.
De proffeszionális megoldást keresnék, mert azse tökéletes. -
#522 De mondom nem akarom az arányt megtartani, nekem pont ekkorában kell. -
#521 Én sem látok zajosodást túlságosan.
Viszont az alapokat nem ártana megtanulni, batman által közölt shiftre célzok jelen esetben. :-)
Ez olyan, mintha gömböt akarnék, de még kört sem rajzoltam. ;-) -
#520 amúgy én nem látok jelentős zajosodást, bár lehet, hogy a hiba az én készülékemben van :) -
#519 free transform-nál, ha nyomott shift-tel csinálod, akkor az oldalarányt megtartja, és nem fog így torzulni. -
#518 Érdekes
Nekem ilyen pl
Átméretezés előtt
És utánna
Látszik jelentősen zajosodik úgymond
-
#517 én csak simán átméreteztem a képet, de vhogy nem igazán látok a 2 kép között különbséget
vagy csak rossz a szemem :)
-
#516 jó
a mask lehet nem kell rá majd meglátom
jöhet a módszer
és köszi -
nenad #515 annak az oka crack. olyat keress ami siman serialos.
montazs dolog, hat ez sokmindentol fugg, erdemes egy hangyanyi atlatszosagot adni a dolognak az is szokott segiteni, igy valamennyire atveszi a kornyezet szieit (mogotte levo resz) de tenyleg csak lehletnyit. a szinek/kontraszt/highlight stb, mindkettonel allitgatva egy szintre hozhato. Ha a noise nagyon latszik akkor adj a hatternek is. igazabol itt a legproblemasabb resz a edge. Azt a legnehezebb megooldani. -
#514 Nálam meg 7CE-ben nem akar görbe a pathre stroket és fillt engedni. Amúgy nálam a CS engedi a billparancsokat, ha jól emléxem. :-) -
#513 van kifizetett, a Business Card Designer Plus
De nem tiszta a kép, a felbontás hagy maga után kivánnivalót, inkább hajlok másra...
-
#512 Eről jut eszembe...
[halkan] Az én Photoshopomban nem működnek a billentyűparancsok. (Photoshp CS) EZ QRVÁRA IDEGESÍTŐ TUD LENNI!!!!!!!!!!!
Tehát PLS HElp! -
#511 Amúgy vannak névjegykártya készítő progik is, de a többségük shareware, én pedig...
A többségük béna. Éljen a Photoshop! -
#510 ctrl+t...
-
#509 Itt van a cucc most csináltam, psd-ben van. Sztem kis minőségromlás + enyhe torzulás van + raktam rá 1 kis unsharp maskot. Nézdd meg, hogy jó-e, aztán elmondom, hogy hogyan... (holnap) -
#508 thx -
#507 jó de ez csak egy példa szval igazából másikat szeretnék szval ha műxik a módszer érdekel -
#506 VAn 1 ötletem az átméretezésre, de egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz.
Megpróbálom... -
#505 játékba kell
nem pénzért P -
#504 Te miért nyomod ennyire a reklámokat? -
#503 9x5cm a névjegykártya mérete, a felbontás meg akkor jó, ha nagy! -
#502 Na konkrétan itt a kép
Ezt kéne átméretezni 256*96-ra de resízével sokat romlik a minőség
Ez a Free Transform hol van? -
#501 névjegykártyát szsretnék csinálni, mekkora felbontással és mekkora képet indítsak újat, hogy színes lézerrel jó minőségű végeredmény legyen?
lehet hülye a kérdés, de akkor is várom a válaszokat! -
#500 De fizikailag nem romlik a minősége, csak látványában.
Photoshopban is annyira jó vagy mint 3d-ben? Mert akkor segíthetnél a kérdésemben :) -
#499 Hi!
Nem értem a problémát: 7CE-ben ha rajzolok egy görbét, és stroke path-t akarok, nem engedélyezi. Mind a fill és a stroke inaktív lehetőség. Hiába vagyok bármelyik rétegen. CS-ben és sima 7-ben müxik más helyen. Otthon, 7CE-ben nem. Tudja valaki mi lehet a baja? :-) -
nenad #498 mert elvesznek a reszletek -
#497 Ha nagyobbról kisebbre méretezed, miért romlana a minősége? Maximum azért, mert nincs beikszelve, a constrain proportions, és nem méretarányosan méretezi. -
#496 ha nem méretarányost akarsz, akkor a Free Transform teljesen jó, nyílván bizonyos határokon belül. ha kész vagy, akkor meg vagy entert kell nyomni, vagy fönt a menüsoron vagy min nyomj rá a pipára. Ha ezt tudtad, akkor bocsi, nem akarok okoskodni :). Az Image/Resize opcióban pedig be lehet állítani, hogy megtartsa-e az oldalarányokat, vagy mindkét oldalt sk állítod be. -
#495 De sajnos nem méretarányosan kell méreteznem
de amikor úgy csináltam akkor is úghymond behomályosult
-
#494 Hello mindenkinek!
Mostanság képek montázsával múlatom a szabadidőmet. Ide-oda copyzom magam, meg mindenféle ismerősök elé, mögé, fölé :)
A kérdésem, hogy kinek mik a tapasztalatai ezzel kapcsolatban, mit célszerű használni a minél nagyonn fotorealitás érdekében?
Amit én használok: Noise, mert kicsit szar a fényképezőm, és ezzel próbálok meg olyan hatást kelteni, mintha ugyanazzal a géppel lett volna csinálva.
+Color overlay, Drop shadow.
Más tapasztalatok? -
#493 Ha arányosan adod meg a méreteket, akkor nem! Írtad 512-es szélességű kép!
Pl.:Legyen a kép 512x1024
tehát ezt szeretnéd átméretezni, hogy a rövidebb oldal 256 legyen
Tehát512/256=1/2 -->1024/1/2=512 --> Tehát az új épnek 256x512-esnek kell lennie, és akkor méretarányos lesz! -
#492 nincs rétege sima kép -
#491 De az torzított
a másik módszer jobb ennél? -
#490 Bár én konkrét, kipróbált, jól működő progira gondoltam, azért THX! -
#489 A kép átméretezésére az Image/Resize módszer szerintem a legegyszerűbb. A másik dologgal kapcsolatban viszont most már komolyan nem vágom mire gondolhatsz :)