17220
  • ivjoe
    Mayer! :DD
  • Breki33
    Amúgy köszi az eddigi tippeket mindenkinek úgy méretezek formázok, hogy csak na.
  • ivjoe
    Ösméri vlaki a Xara X1-et? Lyó?
  • ivjoe
    LEhet, hogy van.
  • Breki33
    tom csak azt hittem van elegántosabb
  • ivjoe
    De azt csak te fogod tudni, hogy az nem az eredeti háttér. Más nem
  • Breki33
    erre énis gondoltam, de úgy éreztem ez nem Photoshoposhoz méltó P
  • Dichter
    nem vettem a szívemre
  • nenad
    az hogy igy egy pillanat es egyszerubb mint festegetni, de nem kell szivre venni :)
  • Dichter
    Egyébként én nem árnyékolnám a narancsos részt, hanem outer glow-olnám. Mint a logomban, csak ugye nem ezzel a színnel.
  • Dichter
    Ez nekem is eszembe jutott. De mi bajod a clone stamp toolal?
  • nenad
    ne hulyuljetek mar... a csikos reszbol egy keveset teljes magassagban kijelolod, copy/paste es szethuzod ugy befedi, es ugyanolyan csikos lesz. Ra a szoveg az narancs-vilagos arnyekkal. Kesz
  • Dichter
    Ha egyszínű a felület, akkor csak fesd le a szöveget. Ahogy ezen a kis képen látszik, nem egyszínű. Én clone stamp toolal felülfesteném, aztán jöhet rá az új szöveg.
  • Dichter
    Egyszerűen GIF-be mented, úgy, hogy beállítod, hogy a háttér átlátszó legyen. Transparent. Ez a legegyszerűbb módja. De csak a GIF ismeri az átlátszó pixeleket, így ez fontos.
  • Breki33
    ezt hogy érted?

ha felülfested hogy marad meg?
  • ivjoe
    Birsalma?
  • ivjoe
    Így megmarad a háttér.
  • Breki33
    Az ok csak úgy hogy a háttér maradjon

Azt hittem erre van vmi trükk
  • ivjoe
    Lefested! Ecset v. clone tool!
  • Breki33
    Högy törlitek ki csak a szöveget?

biztos alap dolog P
  • nenad
    ja, vagy shadow is megteszi, vilagos narancsos szinnel, pont mint a logodon. :) ez kb 2 perc

a betutipus nincs meg, dehat nem is az a lenyeg most itt.
  • Breki33
    Ilyen egyszerű lenne?

tudsz mutatni egy példát

Sapporo szöveggel csak simán nem kel a képbe berakni
  • batman
    innen a képről kitörlöd, vagy új layerrel átszínezed, aztán új layeren beviszed a szöveget, annak adsz mondjuk fehér színt meg egy 1 px vastag pirosas stroke effektet. szerintem kb így.
  • Breki33
    Hi

Én újabb kérdésem a következő lenne

Hogy lehet ilyen feliratot készíteni?

Cserélni szeretném
  • ivjoe
    Műxik! <-- A háttere nem fehér, hanem látszik a szürke háttér! Raj!!!
    Ja, nem alpha channelen van! :D
    Ha még azóta sem jöttél rá, és kell egy kis, akkor, írj, és én leírom a módszeremet. Biztos van eccerűbb is, de ez legalább műxik! lásd:#531 és #534
  • ivjoe
    Műxik?
  • yahamar1
    hi all!
    Kéne help nekem. Hogy tom adobe photoshoppal (vagy ha mondtok vmi jobb progit) egy képet; mondjuk egy kérdőjelet alpha channelbe rakni? szal hogy van a kép és fehér háttere van a képnek rajta meg a piros kérdőjel és én azt akarom hogy a háttér alpha channel legyen (nem látszik) és akkor csak a piros kérdőjel marad. remélem értitek mit akarok kérdezni. msnen vannak ilyen cuccok hogy te latod a hatteret ami fehér, de mivel alpha channelben van igy az msn azt eltünteni és csak a smile vagy a kerdojel latszik. ha vki tudja hogy kell az irjon pls !
    kösz bye
  • ivjoe
    Astrát? Trabantot! Bár, azt sem érdemlik meg!
  • Frank99
    a magyar rendőrök Astrát sem tudnak vezetni, mi lenne, ha ilyen lenne a valaguk alatt?

Looll...
  • ivjoe
    Király! Na, 1-2 tipp Photoshophoz. Digitális Fotó Magazin. Qrva jó photoshop trükkök vannak benne!
    A neten van 1 hely, ahol digitálisan autókat tunungolnak. Pontosabban rendőrautókká alakítanak át utcai kocsikat! Qrva jól néznek ki! Én is nyomtam ilyet anno. De aztán jött egy áramszünet...
    Másnap ennyi sikerült. Hát... Az áramszünet előtt jobb volt!
  • Dichter
    Bevel and embossból is ez az emboss.

Mellesleg az is megoldás lett volna, hogy hagysz egy keskeny fekete, vagy fehér sávot a szélén. Vagyis összehúzod magasságában és széltében a képet, és egy nagyobb háttérre rakod. Mint amikor 16:9-es adást akarsz nézni 4:3-as tévén.
  • batman
    na meg persze magának az effektnek az erősségét, illetve az élsimítás mértékét
  • batman
    Ez a klasszikus Bevel and Emboss effekt. Annyiban tudod finomítani a dolgot, hogy a fény/árnyék színeket, illetve azok opacity értékét állítgatod.
  • Breki33
    Na ilyen effektet szeretnék

• Breki33
    Má nem kell köszi műxik a módszer érdekes a vonalazás eltünt de kevésbé torz

Köszi a tippet
  • Breki33
    8 bites BMP-t

De jó a 32 bites amivel betesezem az átalakítja

Az 518-as megcsinálnád a módszereddel?
  • batman
    torzulni torzulna, de ha csíkozás nélküli az eredeti kép, akkor ha arra patternnel teszel csíkokat, az még talán enyhíti is a torzulást, mert ugye egy kicsit olyan összemosódottabb hatást kelt...bár ez lehet, hogy nagy baromág, csak valahogy így tudom elképzelni.
  • ivjoe
    Naszóval...
    Én a következőképp csináltam:
    Kérsz egy new -t Ez fontos! beállításai:256*96(a te esetedben)és a lényeg pixel/inch-re állítod a felbontást és beírsz vlami qrva nagyot! Mondjuk1'000'000 elég lesz. Erre a progi kiírja, hogy hülye vagy és beírja a legnagyobb értéket! NA, így kész az új képed. Jelenleg fehér színben. Megnyitod mellé az átméretezendő képet, duplázod a backgroundot és a megduplázott réteget, "egy laza mozdulattal" áthúzod az előbb létrehozott fehér képre. így rajta lezs a képen, de csak egy része majd ctrl+T (Free Transform) és a széleket összeigazítod! ÉS voilá kész! Nem torzulásmentes, de elfogadható. Sztem. Milyen file-t kezel a játék, mert ez is nagyban befolyásolja a minőséget!
  • Breki33
    Na azért kell pont ekkora mert a játékban 32*128-as egy reklámtábla

És négy van együtt.

DE máshonnan szedtem ezeket ahol három van 512-esben.

Szval ha átméretezem és nem torzulna akkor pont össze tudnám válogatni.

Sajna a csíkozás rajta van, de lehet tudnék szerezni csíkozás nélkülit,
    sajnos azis torzulna.

AZt hittem van erre esetleg valami megoldás.

Joe ötletét még várnám.

Dehogy lássátok nemhiába szenvedtek velem

• Breki33
    igen a torz jóbb szó rá