17220
  • Crem
    Ps-ben rajzolsz, de .ico kiterjesztést nem tudsz elmenteni egyik progival se...

Használd az AXIALIS Icon Workshop 5.0-át !

128x128 .png-t kell készítened és ez a program elkészíti a 16x16-256x256 iconpackot 1 gombnyomásra, vagy csak azt a méretet amit szeretnél.
    Ha az XP iconokat akarod elkészíteni akkor kell a fentemlített méretsorozat.
  • Crem
    Ha megvan a képed (fehér helyett transparent layer) akkor a mentésnél válaszd a :MENTÉS A WEBRE opciót , ott pedig a .png kiterjesztést! Állítsd be a mentési funkciókat(egyértelmű) és innentől kész is...

Lsd: #862-ben a három szines bőrönd...
  • Crem
    Előre is bocs a helyreigazításért!:)
  • Iori
    igen,de ha lementem GIFbe akkor meg a színe lesz nagyon rossz :(
  • ivjoe
    Mert az áttetsző pixeleket a jpg nem tudja megjeleníteni! Mentsd el gif-be! Jó lesz!
  • ivjoe
    Phúúúú! NP! Írom! A varázspálca vizsgálja a kontrasztot a színeket stb. Így dönti el, hogy mi legyen kiválasztva. Ezeknek a "tűrését" lehet a tolerance megadásával állítani. Tehát, minél nagyobb a tolerance, annál nagyobb terület lesz kiválasztva, mivel a szín/kontraszt különségeket kevésbé veszi a progi figyelembe! Nálad ez esetben nem annyira lényeges, mert az egész háttered fehér! A tolerance értékét az határozza meg, hogy a gombod mennyire üt el a háttértől! Ill az, hogy az egyes értékeknél, a gomb széle mennyire lesz "csipkézett". Ezért írtam a Feather parancsot, ami ezt el fogja tüntetni. Így látatlanban olyan 30-as tolerance értéket ajánlanék. A másik a contiguous. Ez csak annyi, hogy a kiválasztás egybefüggő legyen-e vagy nem! A te esetedbe ezt jelöldd be, mert ha a gombodon vana fehérrel eggező szín és a contiguous nincs bejelölve ill.belefér a tolerace érték adta határok közé, akkor az is kiválasztódik! Tehát: Tolerance: 30 Feather:1-2 Contiguous: Kipipálva!
    Ezekkel kisérletezhetsz! Előveszel egy fényképet és különbörő tolerance értékeknél adad ki a varázspálca parancsot. Majd rákattintasz a gyorsmaszkra (quick mask)(az eszközök között van alul. a sorában csak két gomb van. az egyik a gyorsmasz, a másik a visszatérés a normál kijelölésre.), mivel így egyszerűbb lesz megállapítani a kijelölés kiterjedését!
  • Iori
    kiradiroztam a fehér részt a magic eraserrel, transparent lett az elvileg fehér rész de mikor lementem és ujra megnyitom megint ott van az a fehér rész ... :(
  • Iori
    a tolerance meg a conignous az pontosan micsoda?
  • Serpa
    ok.
  • ivjoe
    Van egy ötletem, de az már egy kicsit bonyolultabb, majd hnap leírom.
  • blackgamer
    köszi, keresgélek PSP se tudja Paint sem, pedig régen széria tartozék volt
  • Serpa
    szted a betűvel mit kéne csinálni, hogy jobban passzoljon a képhez?

• ivjoe
    Én nem tudok róla, hogy a PS tudna ilyet. Bevallom nem is próbáltam még! Esetleg más progi PSP, GIMP XARA stb. Bár ezek közül sem próbáltam egyet sem? (Akkor minek írom?) De lehet, hogy PS-hez van ilyen plug-in, ha alapból nem kezeli!
    De ez iconkészítő progi! Megcsinálod PS-ben, átrángatod ide és elmented!
    --->Awicons Pro
  • ivjoe
    Fogod a varázspálcát macic wand tool, majd rákattintasz a fehér részre!(Vigyázz a tolerance-re, meg a conignous-ra) (Ezután kiadhatod a select-->Feather parancsot 1 vagy 2 px-lel. Ez lágyít a kijelölés szélein)Majd a felesleget eltávoítod! (radír, del)

Egy másik, bonyolultabb:
    Fogod a varázspálcát macic wand tool, majd rákattintasz a fehér részre! (Vigyázz a tolerance-re, meg a conignous-ra)Ezután kiadod a select--> inverse (kijelölés megfordítása)parancsot, (nyomhatsz mellé még egy select-->Feather parancsot 1 vagy 2 px-lel. Ez lágyít a kijelölés szélein) Majd a CTRL + J Ezzel a gomb új réteg lett a másik rétege, amin fehér szél is van törlöd!
  • blackgamer
    ikont (icon) hogyan lehet készíteni? 16x16-os (ugye az a szabvány) programhoz kellene rendelnem
    mert nem találom, hogy hol lehet .ico-nak menteni, köszi előre is
  • Iori
    sziasztok van egy nagyon fontos kérdésem.

A tutorial.hun meg a pslover.comon is vannak nagyon jó tutorialok buttonok készítéséhez. Megis csinálom a cuccot, de utána hogy tudom ugy kivágni hogy pont akkora legyen amekkora a gomb? és a színe az megmaradjon (a gifnél nagyon tré lesz a minősége). Bekaarom tenni a honlapba a gombot de az ugy elég csufos hogy mellette van egy nagy fehér folt
  • Serpa
    sikerült.

igaz máshogy.
  • ivjoe
    A zajról beszélsz, vagy a nagyobb foltokról?
    Zaj: Neat Image
    Foltok: Clone Tool
  • Serpa
    megvan, megvan ...
    köszi.

azokat a piros foltokat, pötyöket hogy tudnám eltüntetni?
  • ivjoe
    1-2 tipp!
    http://www.digiretus.hu
    http://www.tutorial.hu/
    .
    .
    .

A színmód váltáshoz írt actionöm: ITT
  • ivjoe
    Nemá!
    Angolt leírom!
    Image -->Mode! Itt vannak a színmódok! Egyszer írtam PS-hez egy actiont, ami a színmódok között konvertál, de már jó régen volt. Nem tom, hány hozzászólásal ezelőtt. Ott egy csomó mindent leírtam a színmód-váltásról, ha jól emlékszem!
  • Serpa
    sikerült áthúznom.

színmód váltás hogy van?
    még nem találtam rá.
  • Crem
    már rég!:) max még a Gnome keret ami nagyon jó a PS-nél is...
  • ivjoe
    LYó néz ki!
    Kidobtad már az IE-t?
  • Crem
    W.Blinds Kwantum theme!:)

Én kedvelem!:DD
  • ivjoe
    Ez milyen theme?
    IE? Dobd ki gyorsan!
  • Crem
    Nem kötekszem, csak nem értelek... Persze, lehet, hogy neked van igazad, csak én még ilyennel nem találkoztam, amit te leírtál.

Egy példa:
    Az alábbi képen egy jpg,bmp,png. képet húztam egy nagyobb képre. (Azonos színmóddal) a 3 képet a netről szedtem . (A png. már retusált)
    Szal" fogtam és áthúztam. Nem duplikáltam nem mondtam rá vodoo varázsigét mégis se a minősége se semmi nem romlott. Max. azzal, hogy nagyítottam rajta...
  • ivjoe
    Akkor nyiss meg egy fényképet és ne kötekedj!
    Megnyitod a képet --> layers paletta. Látod azt a nagy büdös lakatot? Most menj végig szépen a menükön! A layers menün is!
  • Crem
    "mert az alap backgroundon egy csomó minden le van tiltva"

Mint pl.?

Szerintem egy kicsit túlkomplikálod... Egy áthúzott képet is rétegként kezel, szal" azt még össze kell olvasztani, egyesíteni (ez most mindegy)
    Pontosan nem tudom mire gondolsz a tiltásokkal kapcsolatban, de én még nem találkoztam vele... Ha a színmód egyezik simán lehet drag and drop módszerrel csinálni...
  • ivjoe
    Hát, az áthúzás nem mindig ilyen egyszerű... (laza csuklómozdulat)
    Mivel kezdő vagy, leírom részletesen. Fogod a két képet és megnyitod a rétegek (layers) palettát Majd, amit át akarsz húzni, annak megduplázod a háttér rétegér jobb klikk a backgroundra --> Duplicate Így létrehoz egy új réteget, melynek Background copy a neve. Erre azért van szükség mert az alap backgroundon egy csomó minden le van tiltva! Majd egymás mellé teszed a két képet, úgy, hogy mindkettőt lásd. Ezután a Background copyt átúzod a másik képre! Színmód váltást meg gondolom már megtaláltad!
  • Crem
    áthúzod rá...

Max. akkor nem sikrül, ha nem egyforma a színmód...
  • Serpa
    képre, hogy lehet képet rakni?
  • Serpa
    köszi.
  • Breki33
    külön nem

ezért érdemes a magyart használni akkor lehet választani a nyelvek között

de kezdőként ha van alap nyelvtudása elboldogul az angollasl is sztem
  • californiastud
    jah, megegy:
    cs2 sztetek netre mikor kerul fel??kivancsi vagyok:))
  • californiastud
    lehet siman magyarositast leszedni vhonnan? Apanak kene, aki tenyleg kezdo ateren, nem beszel angolul, de unalmas perceiben eljatszadozna a progival.
    (termeszetesen cs-m van)
  • Breki33
    az én problémámra- hogy automatikusan megtalálja a letöltöt pluginokat- senkinek nincs ötlete?
  • Breki33
    nálatok ilyeb bonyolult?

én csak beírtam telepítéskor a kódot aztán kész
  • Breki33
    dehogy

énis a magyart használom

simán válthat nyelvet!
  • Dichter
    tematika

+ a tutorial.hu-n is vannak érdekes dolgok. De ha még mélyebben el akarsz merülni benne, akkor google, photoshop tutorials, aztán csak győzd megcsinálni őket.