Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja, vagy shadow is megteszi, vilagos narancsos szinnel, pont mint a logodon. 😊 ez kb 2 perc

a betutipus nincs meg, dehat nem is az a lenyeg most itt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Breki33
Ilyen egyszerû lenne?

tudsz mutatni egy példát

Sapporo szöveggel csak simán nem kel a képbe berakni
batman
innen a képrõl kitörlöd, vagy új layerrel átszínezed, aztán új layeren beviszed a szöveget, annak adsz mondjuk fehér színt meg egy 1 px vastag pirosas stroke effektet. szerintem kb így.

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Breki33
Hi

Én újabb kérdésem a következõ lenne

Hogy lehet ilyen feliratot készíteni?

Cserélni szeretném
ivjoe
Mûxik! <-- A háttere nem fehér, hanem látszik a szürke háttér! Raj!!!
Ja, nem alpha channelen van! 😄 <#smile><#smile><#smile>
Ha még azóta sem jöttél rá, és kell egy kis<#help>, akkor, írj, és én leírom a módszeremet. Biztos van eccerûbb is, de ez legalább mûxik! lásd:#531 és #534
ivjoe
Mûxik?
hi all!
Kéne help nekem. Hogy tom adobe photoshoppal (vagy ha mondtok vmi jobb progit) egy képet; mondjuk egy kérdõjelet alpha channelbe rakni? szal hogy van a kép és fehér háttere van a képnek rajta meg a piros kérdõjel és én azt akarom hogy a háttér alpha channel legyen (nem látszik) és akkor csak a piros kérdõjel marad. remélem értitek mit akarok kérdezni. msnen vannak ilyen cuccok hogy te latod a hatteret ami fehér, de mivel alpha channelben van igy az msn azt eltünteni és csak a smile vagy a kerdojel latszik. ha vki tudja hogy kell az irjon pls !
kösz bye
ivjoe
Astrát? Trabantot! Bár, azt sem érdemlik meg!
Frank99
a magyar rendõrök Astrát sem tudnak vezetni, mi lenne, ha ilyen lenne a valaguk alatt?

Looll...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

ivjoe
Király! Na, 1-2 tipp Photoshophoz. Digitális Fotó Magazin. Qrva jó photoshop trükkök vannak benne!
A neten van 1 hely, ahol digitálisan autókat tunungolnak. Pontosabban rendõrautókká alakítanak át utcai kocsikat! Qrva jól néznek ki! Én is nyomtam ilyet anno. De aztán jött egy áramszünet...<#mf3>
Másnap ennyi sikerült. Hát... Az áramszünet elõtt jobb volt!
Dichter
Bevel and embossból is ez az emboss.

Mellesleg az is megoldás lett volna, hogy hagysz egy keskeny fekete, vagy fehér sávot a szélén. Vagyis összehúzod magasságában és széltében a képet, és egy nagyobb háttérre rakod. Mint amikor 16:9-es adást akarsz nézni 4:3-as tévén.

batman
na meg persze magának az effektnek az erõsségét, illetve az élsimítás mértékét

batman
Ez a klasszikus Bevel and Emboss effekt. Annyiban tudod finomítani a dolgot, hogy a fény/árnyék színeket, illetve azok opacity értékét állítgatod.

Breki33
Na ilyen effektet szeretnék

Breki33
Má nem kell köszi mûxik a módszer érdekes a vonalazás eltünt de kevésbé torz

Köszi a tippet
Breki33
8 bites BMP-t

De jó a 32 bites amivel betesezem az átalakítja

Az 518-as megcsinálnád a módszereddel?
batman
torzulni torzulna, de ha csíkozás nélküli az eredeti kép, akkor ha arra patternnel teszel csíkokat, az még talán enyhíti is a torzulást, mert ugye egy kicsit olyan összemosódottabb hatást kelt...bár ez lehet, hogy nagy baromág, csak valahogy így tudom elképzelni.

ivjoe
Naszóval...
Én a következõképp csináltam:
Kérsz egy new -t Ez fontos! beállításai:256*96(a te esetedben)és a lényeg pixel/inch-re állítod a felbontást és beírsz vlami qrva nagyot! Mondjuk1'000'000 elég lesz. Erre a progi kiírja, hogy hülye vagy és beírja a legnagyobb értéket! NA, így kész az új képed. Jelenleg fehér színben. Megnyitod mellé az átméretezendõ képet, duplázod a backgroundot és a megduplázott réteget, "egy laza mozdulattal" áthúzod az elõbb létrehozott fehér képre. így rajta lezs a képen, de csak egy része majd ctrl+T (Free Transform) és a széleket összeigazítod! ÉS voilá kész! Nem torzulásmentes, de elfogadható. Sztem. Milyen file-t kezel a játék, mert ez is nagyban befolyásolja a minõséget!
Breki33
Na azért kell pont ekkora mert a játékban 32*128-as egy reklámtábla

És négy van együtt.

DE máshonnan szedtem ezeket ahol három van 512-esben.

Szval ha átméretezem és nem torzulna akkor pont össze tudnám válogatni.

Sajna a csíkozás rajta van, de lehet tudnék szerezni csíkozás nélkülit,
sajnos azis torzulna.

AZt hittem van erre esetleg valami megoldás.

Joe ötletét még várnám.

Dehogy lássátok nemhiába szenvedtek velem

Breki33
igen a torz jóbb szó rá
batman
Az eredeti képen a csíkozást te csináltad? Mondjuk megoldás lehet, ha esetleg megpróbálod az átméretezés után manuálisan újra rátenni a csíkokat, ezt patternnel szerintem nem lenne túl nehéz, és akkor az is látszana, mert abban igazad van, hogy az eltûnt. Viszont azt nem vágom, hogy miért jó, ha az oldalarányok miatt torzul a kép, bár biztos a környezet megkívánja/megengedi. Nem akarok ezen lovagolni, felfogom, hogy pont így akarod, csak fura kicsit.

van mar az ujabb photoshopban is egy olyan megoldas ami valamilyen szinten osszehozza a szineket.A match color, nem mindig mukszik jol, de ezzel is kozelebb juthatsz.
image/adjustments/match color
alul a sourcenel beadod neki azt a kepet amhez hasonlova szeretned tenni a szineket.
Sztem a ezt es az eredeti kepet + opacityt kombinalva eleg jo eredmenyeket lehet elerni.
Az elek kerdes tovabbra is problemas ha fix meretben dolgozol.

ha mondjuk 2-3x akkora mint ami kell akkor a kicsinyitessel is el lehet tunteni dolgokat..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Dichter
köszi, pont most próbálkoztam ezzel az opacity levétellel. Igazándiból az a bajom a képekkel, hogy nagyon látszik, nem ugyanabban a környezetben készültek. Gondoltam van rá valmi filter, de akkor marad az opacity.

Dichter
Ha pont ekkorában kell, akkor csináld pont ekkorába. Mellesleg szerintem sem lett zajos, csak torz, a méretarány elvesztése miatt.

Breki33
Ilyeneket tudok csak eddig nem ezzel a programmal dolgoztam.

De pl hogy mi a resize meg oldalarány tartás az ok.
Csak itt kapásból kikapcsoltam ugye.
Breki33
Így nem, de nagyításban eléggé látszik.

Az eredeti képen van ugye a csíkozás ez szinte teljesen eltûnik.

Azért kérdeztem mindezt mert-és most lehet ki fogtok nevetni- az ACDSee-ben átméretezésnél van többféle kódolás és vmelyik egész jó eredményt ad ehhez képest.

De proffeszionális megoldást keresnék, mert azse tökéletes.
Breki33
De mondom nem akarom az arányt megtartani, nekem pont ekkorában kell.
BBird
Én sem látok zajosodást túlságosan.
Viszont az alapokat nem ártana megtanulni, batman által közölt shiftre célzok jelen esetben. :-)
Ez olyan, mintha gömböt akarnék, de még kört sem rajzoltam. ;-)
batman
amúgy én nem látok jelentõs zajosodást, bár lehet, hogy a hiba az én készülékemben van 😊

batman
free transform-nál, ha nyomott shift-tel csinálod, akkor az oldalarányt megtartja, és nem fog így torzulni.

Breki33
Érdekes

Nekem ilyen pl

Átméretezés elõtt

És utánna

Látszik jelentõsen zajosodik úgymond
DayWalker
én csak simán átméreteztem a képet, de vhogy nem igazán látok a 2 kép között különbséget
vagy csak rossz a szemem 😊

Breki33

a mask lehet nem kell rá majd meglátom

jöhet a módszer

és köszi
annak az oka crack. olyat keress ami siman serialos.

montazs dolog, hat ez sokmindentol fugg, erdemes egy hangyanyi atlatszosagot adni a dolognak az is szokott segiteni, igy valamennyire atveszi a kornyezet szieit (mogotte levo resz) de tenyleg csak lehletnyit. a szinek/kontraszt/highlight stb, mindkettonel allitgatva egy szintre hozhato. Ha a noise nagyon latszik akkor adj a hatternek is. igazabol itt a legproblemasabb resz a edge. Azt a legnehezebb megooldani.

BBird
Nálam meg 7CE-ben nem akar görbe a pathre stroket és fillt engedni. Amúgy nálam a CS engedi a billparancsokat, ha jól emléxem. :-)
Frank99
van kifizetett, a Business Card Designer Plus

De nem tiszta a kép, a felbontás hagy maga után kivánnivalót, inkább hajlok másra...

ivjoe
Erõl jut eszembe...
Az én Photoshopomban nem mûködnek a billentyûparancsok. (Photoshp CS) EZ QRVÁRA IDEGESÍTÕ TUD LENNI!!!!!!!!!!!
Tehát PLS HElp!<#boxer>
ivjoe
Amúgy vannak névjegykártya készítõ progik is, de a többségük shareware, én pedig... <#vigyor1>
A többségük béna. Éljen a Photoshop!
BBird
ctrl+t...
ivjoe
Itt van a cucc most csináltam, psd-ben van. Sztem kis minõségromlás + enyhe torzulás van + raktam rá 1 kis unsharp maskot. Nézdd meg, hogy jó-e, aztán elmondom, hogy hogyan... (holnap)
Frank99
thx

Breki33
jó de ez csak egy példa szval igazából másikat szeretnék szval ha mûxik a módszer érdekel
ivjoe
VAn 1 ötletem az átméretezésre, de egyáltalán nem biztos, hogy jó lesz.
Megpróbálom...
Breki33
játékba kell

nem pénzért P
ivjoe
Te miért nyomod ennyire a reklámokat?
ivjoe
9x5cm a névjegykártya mérete, a felbontás meg akkor jó, ha nagy!
Breki33
Na konkrétan itt a kép

Ezt kéne átméretezni 256*96-ra de resízével sokat romlik a minõség

Ez a Free Transform hol van?
Frank99
névjegykártyát szsretnék csinálni, mekkora felbontással és mekkora képet indítsak újat, hogy színes lézerrel jó minõségû végeredmény legyen?

lehet hülye a kérdés, de akkor is várom a válaszokat!

Dichter
De fizikailag nem romlik a minõsége, csak látványában.

Photoshopban is annyira jó vagy mint 3d-ben? Mert akkor segíthetnél a kérdésemben 😊

BBird
Hi!

Nem értem a problémát: 7CE-ben ha rajzolok egy görbét, és stroke path-t akarok, nem engedélyezi. Mind a fill és a stroke inaktív lehetõség. Hiába vagyok bármelyik rétegen. CS-ben és sima 7-ben müxik más helyen. Otthon, 7CE-ben nem. Tudja valaki mi lehet a baja? :-)