Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NessieGraf
Úgy kell, hogy a szöveged paragraph / paragrafus módú. Akkor megadhatod, hogy hány pont (századpont pontossággal) mértékû legyen a bal, illetve jobboldali behúzás.

Ha netre csinálsz bármit, Word felejtõs, OOo is. SeaMonkey HTML szerkesztõje elég jó, feltéve, hogy a célnál van módod html formátumban beilleszteni.

És tökéletesen egyetértek, ha azt akarod, hogy normálisan nézzen ki, akkor ezeket a wysywicceket csak úgy lehet kikerülni, hogy ps-ben készül a szöveges rész. Ilyenkor a kép magyarázatába viszont érdemes benyomni a szöveget a keresõk miatt.

A Google dokumentumoknál pl. újabban lehet csinálni prezentációt. Na aki még nem tudja, mi ez a wysywicc, az próbálja ki. Aztán mikor úgy gondolja, rendben, menjen át a szomszédba, nézze meg a szomszéd gépén is. Aztán ha olyat lát, ami alig hasonlít az eredetire, annak priviben hajlandó vagyok ehhez tutort küldeni.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Jagumo
elhiszem , de miért nem azzal csinálod? 😄😄

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

rooney8
pedig ps-el csináltam 😊 (world-be én is tudom hogy kell)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Jagumo
Nemtudom hogykell, de szerintem azt nem Photoshoppal csináld hanem World-el, ott még énistudom , pedig nemszeretem a world-ot mert számtekon állandóan azt csináljuk és mindent olyan pontosan kell csinálni mindere más módszer van tökre felbasz :/ 😄

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

rooney8
úgy szeretném mint itt
viszont most ha egy képet beszúrok, akkor vagy a szöveg elé jön, vagy a szöveg mögé... érted? 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Jagumo
Nem nagyon értem, de talán értem. pl ha a kép aláírod akkor senki nemtakar el semmit. 😄

rooney8
Hali!

Régebben amikor még a régi gépem volt, valahogy meg tudtam azt csinálni, hogy írtam egy szöveget és egy képet beszúrtam a szöveghez és akkor úgy igazodott el a szöveg, hogy a képet "kikerülte". Most pedig sehogyse tudom ezt megcsinálni. Írok egy szöveget, de ha beszúrok egy képet, akkor vagy a szöveg elé (és eltakarja s zöveget) "megy" vagy pedig a szöveg mögé... Hogy lehet ezt megoldani?

theone91
nm

Jagumo
ha tudsz hangolul, akkor TutorialiZed, de hanem akkor is ez a legjobb mert itt 10000 PS tutorial van és mutatják képeken hogykell megcsinálni 😊

angol PS jobb hozzá 😊

lemike
tutorial.hu

Tudtok-e olyan oldalt ahol magyarul vannak tutorialok?

Jagumo
sokáig tartott 😄

Japep
Ok, már rájöttem.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep
Vagy 1 hete szereztem be a CS3-mat, és most menteném az elsõ animált képemet...hogyan kell elmenteni? 😄
Mert ha csak simán 'Mentés másként...' mentem .gif-ként, akkor nem mozog, csak egy kép... :S

Elõre is kössz! 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

berczely
Köszi sikerült!!

Jagumo
énis azokat nézegettem h ott lehet valami elállítva, de lehet nemraktam nonre-ra nemtom 😄 de ma is okosabb lettem 😊

theone91
A betûméret-fül melleti fülben a "None"-t állítsd "Smooth"-ra!

Jagumo
esetleg ha nemmenne 😊 Betü élsimitása

Jagumo
tipikus próbléma picit többet visszakell olvasni 😊 de leírom mert semmi.

1. Verzió beszerzel egy másik verziót ( de a legtöbb ezt kéri)

2. (szerintem EZT CSINÁLD)indítsd el a PS teleõítõt és amikor kiírja hogy zárd be az explorelt akkor nyomd meg a Ctrl + alt + delete ezzel ugye gondolom te is tod bejön a feleadatkezelõ ott rámész a folyamatokra és az "IEXPLORE.exe"-t kilövöd, de mivel 2 van belõle... 😄 Ezért ûgy csináld kijelölöd az egyiket megnyomod a delete-et és enter aztán másikre is ugyanezt és gyorsan felváltva csináld míg egyszer csak az 1-ik eltünik akkor gyorsan nyomj rá az Photoshop INstallerben az "újrá"-ra , mert 5 mp és megint visszajön az "IEXPLORE.exe" folyamat és megint nemfog menni, én már 3x raktam így fel, ha nemmegy szólj segítek!

bocsi a sok helyesírási hibáér<#szomoru1>

Jagumo
ezt akartam mondani 😄

KTMMONSTER
Helló Sajna nem toom fel rakni a Photoshop-ot mert azt irja ki hogy zárjon be minden programot és az Internet Expoler-t kéne ki kapcsolni de nem is futhogy tudnám meg nézni mert a feladat kezelöben nem toom hogy melyik az Microsoft Internet Expoler nagyon me köszöném ha valaki segitene !!

rooney8
ott a pont<#vigyor>

ProGabe
többféle élsimítási eljárás is van a PS-ben: none, strong, smooth, crisp, sharp. értelemszerûen a betûtípus eszközei között keresd ezeket a beállításokat!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berczely
Hát sztem nagyon is pixeles!

ugyan az a betûtíípus mint a logomban van (Arial) és nézd ez milyen csúnya!

rooney8
Sztem egyáltalán nem pixeles 😊 Am nézd meg hogy 100%-on van-e a zoom... Vagy lehet az is amit Jagumo mondott.

lemike
köszi😊

Jagumo
batütipus?? ez az egyetlen tippem 😞

Jagumo
azok ott nagyrészben a Pen Tool cuccai 😄

berczely
Nézd milyen pixeles!
Logóm nemrég csináltam akkor még jóvolt...

lemike
ezen a képen a piros keretben lévõ ikonokat mivel lehet elõhozni?

Jagumo
hát ha mutatsz képet talán tudok segíteni, de nem vagyok én olyan okos majd a nagy koponyák biztos vágják 😄

berczely
Hali!

Mitõl van az hogy a betûk pixelesek lettek?
Egyik napról a másikra elsz*ródott...szögletesek a betûk azt is megtom számolni hány pixelbõl állnak kb mint a paintban!Eddig olyan szép síma kerek betûk voltak most mind tiszta szögletes...

Köszi a helpet!

NessieGraf
A PS-ben az ablakok között találsz olyat, amit Animációnak hívnak. Azt bekapcsolod, ugyanezt a funkciót látja el.

Ha gifbe mentenéd, hogy mozogjon, a fájl menüben gondolom Mentés Webre, vagy ilyen értelmû menüpontban kell mentened.

Mentéskor van lehetõséged arra, hogy megadjad a gif formátumot. Ha elõzõleg a slice (talán szeletek, a varázspálca alatt van az eszközök között, olyan kés alakú) eszközzel felszabdaltad a képet részekre, vagy akár az egész képet egy szeletként kezeled, más lehetõséged is van. A Nézet menüben az Extrák alatt találod az angolban Show feliratú menüpontot. Ott be kell kapcsolni a szeleteket. A képen meg fog jelenni a bal felsõ sarokban egy szám, mellette egy boríték. Ha arra jobb klikkel rákattintasz, a következõ lehetõségeid vannak:
- Szelet törlése,
- Szelet Opciók szerkesztése: ez érdekes, mert itt webes hivatkozást, és néhány html elemet adhatsz meg. Ha ilyet állítottál, a mentéskor a html és kép lehetõséget válaszd.
- Felhasználói szeletek használata,
- Szeletek kombinálása.
- Szelet felosztása (táblázatszerû egyenlõ részekre),
- Az alatta lévõk már csak a rétegsorrendet módosítják.

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Mi legyen akkor , hogy csináljam meg amit szeretnék ha nincs Image Ready-m a cs3-ban?

theone91
Asimov...

JAG1
Windows - animation és lám, ott az IR...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Erre szeretném használni az Image Ready-t.

theone91
Csak nekem furcsa ennek a mondatnak a szerkezete? O.o

NessieGraf
Írd meg, mit szeretnél. Én használtam az IR-t CS2-höz, de minél többet nézegetem a lehetõségeket, tulajdonképpen már ott is él a beépített IR.

Igaz, az enyém angol, de ha V0.001 szintû felhasználónak telefonon el tudtam mondani, hogyan találja meg az MS Word dolgait OOo-ban, talán ez is menni fog. 😄

Jagumo
mit szeretnél csinálni?? ( sose nemhasználtam IR-t nemtom mirevaló) 😄

rooney8
Am IR az mire való? animált kép készítése? 😊 Amíg CS2-õm volt sose használtam (meg CS3-ba se 😄)

Légyszíves magyarázd már el, hogy megértse egy kezdõ is és hogy magyar a photoshoppom.

rooney8
eszmontam én is<#vigyor>

Jagumo
benne van a PS CS3-ban a IR, szal amit akartál IR-csinálni az PS-ben megtod

ak most mi legyen?

Jagumo
XD sose használtam IR-t 😄 de tényleg igazad van 😄DDDDD

nekem nincs ilyen a start menübe programokban és és maga a progiban sincs benne íme:

ProGabe
beszéltek itt hülyeségeket össze meg vissza 😊

egyszerûen be lett építve minden IR funkció a PS-be. ennyi. nincs mivel átváltani, hiszen nincs mire!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jagumo
azzal a gommbaal tudsz IR-re átváltani, de Start/programok-ban otkkel legyen az exe-je semmi mapábban ottvna a PS, IR és Bridge